Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Aha, vidim da na 50btc ima diff, ali nisam kontao kakve veze ima on pošto tek 9 dana rudarim :) jel ima veze na kom pool-u rudarim što se cene tiče?

Nema veze, svi poolovi imaju isti dif i isti sistem placanja - jedno sto na nekom poolu dajes 1% za maintenance, negde 5%, a sve sakupljene novcice posle prebacujes u neku virtuelnu banku, tipa mtgox.

Poslednja izmena:
Desava mi se da mi puca konekcija za net, sto mi onemogucava koriscenje team viewera, jel bi mogao nekako da koristim mts 3g net sa stick-a zajedno sa postojecim net-om, kako bi mogao da se reconectujem na primarnu konekciju.

Naravno podesio sam postojecu konekciju na redial ali to ocigledno ne radi..

Jel ima neko ideju, jer mi ovo znacajno otezava rudarenje..

Poslednja izmena:
Koja je fora sa karticama kod nas, svi imaju samo onog saphire-a što se preterano gerje i asus :S

Pa rasprodalo se sve sto je iole valjalo i imalo dobru cenu :D

A sledeca nabavka sredinom 2014. :p

Neću da budem od onih što mrači u temi ali trenutak je bukvalno da ne bi preporučio nikome da kupuje ništa treba videti šta će biti sa diffom i sa cenom BTC-a u narednih par dana.

Mracio ne mracio svira nam radio.

Nema veze, smejemo se ali dobro je da imamo jednoga u temi koji mraci stalno cisto da nas drzi na oprezu. Dif ce da ode gore ali opet nista toliko strasno, zarade ce biti kako god da okrenemo.

E ovako..problemima nikad kraja, uzeh dve sapphire 7970 oc, napajanje cors 650tx, phenom2 x2 555 , 4gb rama

da pomenem da se kartice ne grejy uopste max 64c

Kartice mi bacaju artefakte(sarene kockice po ivici ekrana) dok radi reaper ili cgminer kada je intensity preko 17 , probao sam da menjam slotove ali nista.. vrtim crysis msi kombuster sve radi kako treba sem dok rudarim sa visokim intensitijem.

Odmah bi sumnjao na graficke ALI uzeo sam 4 komada, sve cetri u nizu serijski br. , dve su otisle drugu kod koga rade super na -I 20 bez artefakta. Sumnjam da san bas ja uzeo dve falicne a njemu dao dobre.

Sta moze biti prob. jel moguce da je do napajanja, da oni molexi ne isporucuju dovoljno snage posto imam samo 2 8pinska kobektora? On ima seasonic850w.

Da li da ostavim sada da radi sa ovim artefaktima koji se javkhaju dok skrolujem.

koji driver imas, ja sam posle reinstalacije sistema instalirao 13.2beta7 i nisu mi se svideli kako rade, rekoh crkla mi graficka samo nesto mrda i igra, onda vratih na 12.3beta6 i sve radi bez problema i najnormalnije

Evo snimio sam link kako mi se pokaze, pa ako moze neko da prokomentarise gde gresim?

Poslednja izmena:
ja mislim da je to napajanje slabo za 2 7970 koje sigurno vuku više od 250w svaka, gledam ovo moje ja imam hx650 i bojim se da poručim isto 2 7970 jer 50-tki nema nigde

Driver je 13.1, koji se driver preporucuje... 12.x?

Pa majky mu ako je ovaj cors malo....onda stvarno sve u prvi kontejner :D

ljudovi gde nestade opcija kod podizanja novca sa MtGox-a
US dollar as redeemable MtGox kod, ima neka alternativa???

mt.jpg

edit:
problem resen , ustvari nije ga ni bilo vec kod mene se nije pojavila opcija "US dollar as a redeemable MtGox code" zato sto i nemam dolare na racunu a i promenio sam mtgox na EURO , pomagao sam drugaru da prebaci svoje dolare i naravno kod njega bila opcija te je problem uspesno resen :d

Poslednja izmena:
Ama nisu felericne, opusti se. Otkako sam presao na 13.2 i ja to imam ali se ne obazirem uopste. Karte su ispravne i bitno je prave pare, nemoj uopste da brines za to jer je SW problem ;)

Misliš da nije to napajanja? Hoće HX650 gurati 2 7970? Pošto 7950 više nigde nema, a hoću da krenem što pre :) Kako su se pokazale 7970 što se OC tiče i pogotovo što se BTC tiče? Mislio sam 2 7970 MSI Lightning ili SAPPHIRE HD7970 3GB OC

Skace cena! :banana: :D

Nije do napajanja sigurno. Da stvar bude zanimljivija ja imam HX620 i gura mi 2x7950 naklokovane, cuda u masini i sljaka kao sat. Znam, 7970 malo vise trose ali HX je siledzija i bez frke gura to u kontinuitetu.
Meni je taj problem nastao onog trenutka kada sam presao sa 12.10 na 13.2. Znaci samo su reinstalirani driveri i ponovo je pokrenut miner. Nije do karti 100% i nije do napajanja.
Meni licno problem ne smeta nimalo. Drugima mozda smeta ali bitno je da nije nikakav harderski problem.

MOja 7970 sa vodenim na leru trosi komp 90w kada se optereti na 1200MHZ (GPU) , 1187mv napon za gpu i memorija na 340MHz trosi 326w (722MHash-a) . Imam napajanje HX650w(Bronze) i nisam se usudio da stavim jos jednu 7970 jer ce biti previse .

Poslednja izmena:
Pa ne moras toliko bas da guras grafiku ali na vodenom sto da ne a opusteno moze jos jednu da gura. Potpisujem. To sto si merio je 326W iz stekera. To napajanje ima zastitu, ako je preveliko opterecenje ono se samo ugasi i to je to. Nece mu nista biti sve i da stavis 4 graficke na njega.
Ja sam sa dve nasvirane grafike bas na tim naponima i na 1100MHz kopao na ovoj masini, igrale se igrice i sl. na HX620 i nije duvao cak ni mlak vazduh. Kazem ti, ima to napajanje jos snage radice bez frke.

Napon spusten sa 1,2v na 1,075 , intensity na 20, artefakata nema za sada :D konacno 1300khs

Verni Cors ipak nije dorastao zadatku :)

Poslednja izmena:
Znači poručujem onda sutra 7970 :) Samo da nađem koju :)

Mislim da cemo nocas-ujutru izbiti na 50$ .
Sajber na kojim voltazama ti rade 7950-ice?

Jel ima neko pojma gde bih mogao da nađem product code-ove sapphire-ovih kartica da bih znao šta da tražim, skroz su zbunili ljude sa taim code names :)

Pa to je i bio cilj, s obzirom koliko su fejlovali sa ovom 79xx serijom.

Vrh Dno