Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Udaramo na $50 nocas :)

Meni se cini da je ovo samo balon, pasce to nocas na jedno 42-3$...

Onda nema spavanja :) :p...

:) Vrlo bih voleo da se varam, ali mislim da je vreme za jos jedan 'spike' gde smo sad, pa da se smanji za nekih 15-20%, pa onda ko zna... Mozda nece bas nocas, ali bi po nekoj logici trebalo vrlo uskoro da se desi.

Kada su Aliju Sirotanovica pitali sta bi hteo da dobije za 20-ogodisnjicu rada u rudniku, on rece: 'Vecu lopatu' :D

Prilozi

• 10a.jpg
    10a.jpg
    35 KB · Pregleda: 102
50$! :smoke:...

***, ja gledam sve to u evrima, kod mene je jos uvek mizernih 38e :D

Auuu sto se trguje...

Ide da pokrije diff :)

52.3$

Prilozi

• uploadfromtaptalk1363649487818.jpg
    uploadfromtaptalk1363649487818.jpg
    54 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Prvi put vidim na mt.gox-u $50. Ma samo nek je probijena barijera, cekam $56 pa da rasprodajem sav ovaj kapital virtuelnih novaca. :d

Neko je malopre "prosuo" 3-4k novcica po 50....

cacanin je napisao(la):
A koji je stock bio na njima?
1.093V na Gigabyte i 1.031V na Asus i MSI. Sto pitas?
Drzim na tim naponima jer im toliko treba za 1100MHz. Asusu mozda i ne treba toliko ali ja to zaokruzim lepo ;)

41€! E da je ovo neko rekao pre 2-3 meseca smatrali bi ga ludim :D. Ako ostane ovako pokriva i skok sledećeg diff-a

ps- offtopic delimično, samo kratko da vas pitam (pošto nije problem samo u nestašici karti već i u slaboj ponudi napajanja) da li je ok i potpuno bez problema nakačiti 2 slabija napajanja na mašinu sa npr 4 karte, da li ona koja nije ubodena u ploču može da radi bez problema? Možda glupo pitanje ali nikad nisam takve kombinacije pravio pa bolje da pitam vas. Znam mogao sam da izguglam ali želim da mi to neko odavde potvrdi ;)

ps- offtopic delimično, samo kratko da vas pitam (pošto nije problem samo u nestašici karti već i u slaboj ponudi napajanja) da li je ok i potpuno bez problema nakačiti 2 slabija napajanja na mašinu sa npr 4 karte, da li ona koja nije ubodena u ploču može da radi bez problema? Možda glupo pitanje ali nikad nisam takve kombinacije pravio pa bolje da pitam vas. Znam mogao sam da izguglam ali želim da mi to neko odavde potvrdi ;)

Moze da se napravi kombinacija sa dva napajanja s tim da se drugom zelena i crna zica spajaju na relej koji se zatvara kad se upali prvo napajanje, pa se to posmatra kao da su se oba upalila u isto vreme.

Prijateljski savet je iz mog (doduse kratkog) iskustva da masina za rudarenje treba da bude sto jaca i prostija da te posle ne boli glava kad nedajboze nesto krene da zeza.

Zamisli situaciju da imas plocu na koju je vezano 6 grafika i 2 napajanja i nesto krene da zeza... Samo na dijagnostiku ima da potrosis ceo dan...

Uh znači ne ide to samo tako lako....ne, ne bih da se zezam ako treba da se spajaju neke žice nema šanse. Ali onda jeste problemčić jer nema nekog izbora što se tiče napajanja a da je normalna još i cena. Idealno bi bilo neko kvalitetnije od 1000W da se osiguram ako kasnije želim da ubacim recimo još 2 jače karte, za početak recimo 2 x7950. Jer ako uzmem neko obično od 750W to lepo tera 2 jake karte karte ali šta ću sa ostala 2 slota posle? :trust: .Hvala na odgovoru.
Zanima me i kako su ostali to rešili ko ima recimo 3-4 7950/70, jel imate svi mega napajanja od 1000W+ ili budžite/spajate žice :D

ojha, preko 40e :D

kuku....:D

da, najbolje shto prostoja makina, 2-3 grafe , maximalno 4.

Ja sam bas juce namestao jednu masinu sa 6 slabijih 6770 grafika, koje finansijski gledano bacaju najvise hasha za ulozen novac, ali toliko je problema bilo da sam na kraju otisao da spavam i ostavio podesavanje za neki drugi dan.

Trenutno mi deluje najprostije resenje da se uzimaju ploce koje imaju recimo tri velika x16 PCI-E slota, staviti grafike u sendvic i napraviti malo ozbiljniji protok vazduha sa recimo dva jaca ventilatora na 220V. Ovo naravno pod uslovom da imate kartice koje vise vole da povuku struju sa PCI-E konektora a ne sa ploce...

I odmah investirati u ozbiljna i jaca napajanja od 1000+ W jer ko zna da li ce vam u buducnosti pasti na pamet da ubacujete nesto jace.

Ja sam recimo juce pravio neke rokade, tipa prebacivanje grafika iz jedne u drugu plocu pa rotiraj napajanje (najveca muka raskacivanje i opet kacenje kablova) jer na drugoj ploci nije bilo dovoljno postojece od 700W i opasno sam se smorio tokom cele akcije.

I moram da pohvalim Chieftec CFT hiljadarke, sta god da sam kacio na ta dva napajanja sve radi savrseno, malo se greju (skoro nista) a kablova koliko hoces. Sad bi sva napajanja zamenio za taj model ...

Poslednja izmena:
BTC 41.7 GH 20% 29 179 h 1.00000 4847647.2 1.00
PPC 98.5 GH --- 56 0:25 h 0.00032 45126.4 0.95
LTC 272.1 MH 65% 279 0:34 h 0.01006 96.2 1.10
TRC 165.7 GH 95% 122 0:7 h --- 9177.4 ---
FRC 3.8 GH --- 10 0:8 h --- 9772.0 ---

Malo mi je cudno vec 24h nema vrednosti za TRC kao i procenat isplativosti??

Cena ide ka 55$ :)

na kom sajtu gledas to, gledao sam i ja na istom ali obrisah sistem pa pogubih vecinu sajtova, gde gledas isplativost?

Vrh Dno