Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Hvala!
A za LTC nije potrebna GPU? Ako nije jos bolje, jer svakako bih morao da kupujem amd gpu.

Potreban je AMD GPU naravno. Sa tvojim procesorom tesko da ces dobiti vise od 25 kh/s.

Opet se desava kad ostane oko 100 blokova do promene diff-a svi moguci sajtovi za procenu istog, snagu sistema zakucaju, skroz cudno !

Jos nesto, da li se neko susretao (ima) ove karte

AMD Radeon 7870 MSI OC 2GB/DDR5

VGA AMD Radeon 7870 Gigabyte OC 2GB/DDR5

Kako se ponasaju?

Da li neko ima 5770, da li je i koliko slabija od 6770 i koliko kH daje?

Evo i ja sam probao malo da rudarim ali nece da pravi sherove ne znam kuda idu ti hasevi naprazno inace grafa je undervoltana na 1v 700MHz mnogo greje ovo cudo

Prilozi

• Screenshot - 14.03.jpg
    Screenshot - 14.03.jpg
    234.8 KB · Pregleda: 102
dif > + 10.98%...

Evo i ja sam probao malo da rudarim ali nece da pravi sherove ne znam kuda idu ti hasevi naprazno inace grafa je undervoltana na 1v 700MHz mnogo greje ovo cudo

smanji i klok memorije za BTC ti nije potrebno da bude na defaultu ili o/c smanji sto vise mozes a gpu onda mozes i da o/c i temperatura graficke ce ti biti manja..

sad cu da probam i javicu se za 1 sat inace memorija je na 500

Ja sam malopre razgovarao sa starim o ovoj temi, ne dolazimo do zakljucka odakle vrednost ovoj virtuelnoj valuti? To je kao da prodajes maglu... Citao sam dosta o bitcoinu ali nigde ne pise sustina, ne pise na osnovu cega bih ja dobio pare stvarajuci ovaj bitcoin i odakle mu vrednost uopste? Ako nekog ne mrzi da mi jednostavno objasni...

Kod mene nece da rudari probao sam i na 50btc Shares:0 accepted

Niko nema odgovora na to pitanje. Ali opet je jeftinije da platiš nekome da to radi sa njegovim mašinama i njegovim računom za struju nego obezbediti mesto pa mašine i sve što ide uz njih pa struju...

100eur je napisao(la):
Ja sam malopre razgovarao sa starim o ovoj temi, ne dolazimo do zakljucka odakle vrednost ovoj virtuelnoj valuti? To je kao da prodajes maglu... Citao sam dosta o bitcoinu ali nigde ne pise sustina, ne pise na osnovu cega bih ja dobio pare stvarajuci ovaj bitcoin i odakle mu vrednost uopste? Ako nekog ne mrzi da mi jednostavno objasni...
Za ova dva dana koliko siris svoju nevericu u vezi BTC-a mogao si celu temu procitati i sve bi ti bilo jasnije.

vane34 je napisao(la):
Kod mene nece da rudari probao sam i na 50btc Shares:0 accepted

Ako pokusavas sa gui minerom desava se to nekada.

Koliko kartica 5. i 6. serije može da napaja corsair 550W? Da li bi mogle 3 preko extendera sa molexom, uzimajući u obzir i ostatak računara?

Kazi tacno koje karte.

zavisi koje 3.. 3x5770 moze,3x5970 ni u ludilu.

Ajde ja ukratko da ti pojasni kako bi to moglo da funkcioniše, što ne znači da tako radi, ali ja sam uverem da ima i toga preko bitcoina.
Naime, postoji nešto što se zove bruteforce koji se koristi za dekodiranje svih novih nokia, tačnije sl3 dekodiranje. E sad, fora sa tim sl3 dekodiranjem je što to rade amd grafičke kartice, tj sam program se oslanja na njihovu snagu i tako "dekodira" hash koji se izvuče iz samog telefona. Primera radi jedan set-up od jedne 6990 i 3 5850 kartice odradi jedan telefon za 1 dan i 10 sati. E sad, to u servisima naplate od 10-15e. Takođe postoje serveri koji to mogu uslužno da ti urade gde ti moraš da iz telefona izvučeš hash i to njima proslediš. I sad u zavisnosti od samih mašina koje to rade toliko brzo ćeš dobiti kod za telefon. Ja sam radio u jednom servisu i mi smo to radili pa zato pričam na osnovu mog iskustva. Ovo je isto to, čak šta više, količina Mhash-a se poklapa sa količinom koju taj neki program koji se koristi izbacuje, konkretno 6990 ima "snagu" od 750Mhash a u tom programu sam imao "power=750" tako da to je u suštini to.
E sad kako neko zaradi, pa recimo da si ti upregao svoje kartice da rade za nekog ko dekodira telefone, jer ti sa recimo 2 7950 da bi dekodirao telefon treba ti 3 dana a kad si na serveru koji ima snagu servera od recimo 10Ghash on to uradi za 10 minuta i kaže ja sam to naplatio 10€, ti si učestvovao sa 0.001% što će reći da si ti "zaradio" 0.01e i tako dok ti ne "zaradiš" neku određenu sumu.
Možda sama mreža ne radi tako, ali ja sam 50% uveren da za to služi pošto još nema nikakve najave da će sl3 ići na direkt unlock jer dosta ljudi zarađuje lepe pare na tome :)

kako da sto vise rasteretim grafiku od windowsa? tj da mi windows sto manje koristi grafiku? na grafici koja ne koristi windows imam mnogo vise hasha?
da li mogu za windows da koristim integrisanu a ove 2 da rade pos'o

komp sa 4x6770 troshi iz utichnice plafon 400w pri rudarenju ;) isto kao i npr 2x 7950

Ma to zavisi od voltaze. Meni su 6770-ke na 0.950V trosile oko 70W.

sve jedno, nije sigurno ni blizu 500w...drugaru je tachnije 380w troshio takav komp.

Ljudi, ja sam listao ovu temu na forumu i na netu i mislim da razumem ceo koncept. Meni masina iz potpisa radi 24/7 i interesuje me da li da pocinjem sa rudarenjem jer ne znam da li mogu da se nadam necemu sa pomenutom grafom?
Konkretno, na koliki "pay day" da racunam?

pa da si gledao celu temu našao bi i kalkulator i koliko tvoja kartica pravi para :) a sa tom karticom računaj oko 1.5e na dan minus struja

Vrh Dno