Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

HW-hardwerske greske
A- prihvaceni sherovi
R- odbijeni po bilo kom osnovu
Q-?
U- broj sherova u minuti

a kakose dobija broj stale-a neznam

da nije ovo u drugom redu oznaceno sa ST??????

Poslednja izmena:
Ok a kako si onda dosao do te cifre od 1.5 ako se ne varam ? I jos jedno pitanje koja je max postavka za intesity na cg mineru ?

max postavka za intesity je 20 ali od 10 na gore cg koristi i CPU da bi povecao efikasnost GPU-a..

ja sam rekao da mi je broj rejected sharova oko 1.5% a to izracunas lako jer imas broj A i broj R

www.bitcoinsi.com

To ti je virtualna menjacnica preko koje mozes da dobijes novac od Mt.Gox-a.

Sve lepo pise u prvom postu teme.

Poslednja izmena:
jeste proveravali racune za struju? usao sam 4 kw u crvenu jer se grejem na struju i od toga lopovi iz epsa su mi ukrali 1 kw, kada se sabere tabela iz leve strane i uporedi sa gornjom zbir nije isti, jedan kw iz jeftine su prebacili u skupu, i sad od svakog po 1 kw pa vi vidite

Ali prvo moram da prodam na mtgox da bih mogao da podajem na bitcoinsi. Ima li neko lakse reselje neko da kupuje za kes ili tako nesto?

NAravno da vaze ... Procitaj sve sa 1 strane , kreni pa kad zapne negde tu smo ;)

mali off
u vezi LTC-a znaci problem resen nije bitno sto je masina bila 32-bitna vec je bilo do kolicine ddr-a. naime u toj masini je bio samo 1Gb rama i sa njim CgMiner nije hteo ni da krene da kopa LTC pa ja danas ubacim jos 1Gb i sa 2 radi bez greske. inace trenutna matematika je ovakva sa 1Gh BTC se zaradi (bez troskova) ~ 415din, sa istim tim hardwerom se pravi oko 1.1MH (u LTC) i po sada najnizoj ponudjenoj ceni za LTC na Vircurex-u zarada je verovali ili ne 0.22BTC ili ti ~837 din. za 24h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samo jos jedan problem
KARTICE SE MNOGO VISE GREJU !!!!
sutra radim na boljem hladjenju istih

Poslednja izmena:
Pala vrednost na 43$

pravo vreme za kupovinu :)

Uppsss. Ode ponovo preko 45. Ja odradih mini posao :)

Poslednja izmena:
mali off
u vezi LTC-a znaci problem resen nije bitno sto je masina bila 32-bitna vec je bilo do kolicine ddr-a. naime u toj masini je bio samo 1Gb rama i sa njim CgMiner nije hteo ni da krene da kopa LTC pa ja danas ubacim jos 1Gb i sa 2 radi bez greske. inace trenutna matematika je ovakva sa 1Gh BTC se zaradi (bez troskova) ~ 415din, sa istim tim hardwerom se pravi oko 1.1MH (u LTC) i po sada najnizoj ponudjenoj ceni za LTC na Vircurex-u zarada je verovali ili ne 0.22BTC ili ti ~837 din. za 24h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samo jos jedan problem

Jel se zna kolika je trenutno ukupna snaga ltc rudara?

mali off

samo jos jedan problem

Ovo zvuci zanimljivo - prebacio sam moje dve 7950 na coinotron, ukupno daju 1.1 MH, pa cu da ih pustim par dana da vidimo sta se desava. Kod mene je temperatura blago povecana, mozda zato sto sam memoriju sa 1000 vratio na default 1250 MHz.

Ovo zvuci zanimljivo - prebacio sam moje dve 7950 na coinotron, ukupno daju 1.1 MH, pa cu da ih pustim par dana da vidimo sta se desava. Kod mene je temperatura blago povecana, mozda zato sto sam memoriju sa 1000 vratio na default 1250 MHz.

Nije samo zbog toga, kartice se vise greju dok kalkulisu LTC.

@stormbringer

osposobio i ja i pustio 1100 Kh ... pa ce da vidimo ... isto na coinotron :)

Ee, odmah na pocetku imam nedoumicu, guiminer mi lepo pokazuje da radi na 1.1 MH, druga masina sa dve 6850 daje 400 KHS, a ovaj 'My Account' prikazuje sledece (u poslednjih 40-ak minuta), zasto je tolika razlika u ukupnoj snazi? Da li ove moje masine samo prikazuju toliko mh, a rade u prazno?

Prilozi

• ltc prob.jpg
    ltc prob.jpg
    251.8 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
neznam , meni lepo pokazuje za sada

mm.jpg

ja sam doduse pustio preko CgMinera, jesi cekirao stratum ???
probaj da restartujes ...

Poslednja izmena:
Nece pa nece. GUI miner kaze da sve radi kako treba, temperature su adekvatne 100% opterecenju, ali jok, sve daje 7-8 puta manje nego sto bi trebalo. Probao sam dosta kombinacija podesavanja, ali nista.

Edit: Gledam sad, mnogo su velike oscilacije u odnosu LTC/BTC, bilo je 0.013, pa skocilo na 0.015, sad je 0.014, u roku od nekoliko minuta vrednost skace i opada 15ak posto ?!
Nije to igra za mene, iako sam od citavih 0.29 napravio 0.31 BTC :D

Poslednja izmena:
Moram da pohvalim isplatu evra sa Bitcoin-24 menjacnice.
Napravio sam testni SEPA transfer da vidim koliko se zaista naplacuje provizija i ceka na lovu.

Evri prebaceni na moj ino racun su stigli za dva radna dana, sve lepo obavestavaju putem maila - provizija fiksna 1.24EUR !!!
Izgubim nesto sitno na EUR/RSD kursu jer dizem dinare sa bankomata, ali to je sve zanemarljivo - i u svakom slucaju jeftinije nego skidanje sa MTGOX-a.

Ja i vise nego zadovoljan, mogu da pocnem uz proviziju da skidam drugima lovu ;)

U svakom slucaju idem do bankomata da malo stavim papira u novcanik :)

Aj sad ti to lepo nama korak po korak :D
Da li je fiksna nadoknada za bilo koji iznos (10e ili 1000e)?
Da li prilikom registracije treba skeniran pasos, lk, ili tako nesto (na mtgoxu ne treba, odatle sam slao pare na bitkoinsi, a oni na moj dinarski t.r.)?
I, na kraju, kad recimo povuces 100 evra sa neta, koliko ti ovde legne u ruke? :)

Edit: kazes na ino racun? Mislis na devizni, ili?

Poslednja izmena:
Pa ja sam krenuo da razmisljam od nazad - imajuci u vidu kakav racun imam i da na osnovu toga trazim adekvatnu online menjacnicu.

Ne znam koliko moze da bude ostalima interesantno jer je specifican slucaj u pitanju.
Ja koristim neki mrtvi offshore racun na Kipru za koji imam vezanu debitnu VISA karticu sa kojom se na bankomatima dize nasa nacionalna valuta.
S obzirom da je Kipar u EU, za placanje sa ovog i na druge racune iz EU zemalja umesto standardnog swift transfera koji moze da kosta poprilicno, moze da se koristi posebni SEPA transfer ( http://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area ) koji mora da bude u EUR i ne sme da predje 50.000EUR i za koji su ti fiksne nadoknade u zavisnosti od banke do banke. Ja ga i inace koristim cesto u internacionalnom placanju svakodnevno a posebno za vece iznose, jer su manji troskovi ako platis recimo dva puta po 40k EUR sa SEPA transferom nego da napravis jedan swift transfer od 80k EUR. Lova stize zavisno od banke do banke za 2-5 radnih dana i ne postoji swift kopija na kojoj se vidi put novca tipa korespodentska banka, datum valute itd... Kada imam placanja od recimo 300-400k EUR ka dobavljacima, uopste me ne mrzi da napravim i 7-8 posebnih SEPA transfera jer se razlika u bankarskim troskovima meri ponekad u stotinama evra.

E sad da te razocaram, kao sto sam na pocetku rekao ovo placanje funkcionise samo izmedju zemalja iz EU tako da za placanje na devizni racun u Srbiji ne moze da se koristi SEPA transfer :(

Bitcoin-24 ima mogucnost SEPA transfera jer koriste banku koja je u Poljskoj odnosno EU, tako da oni tvrde ( https://bitcoin-24.com/fees ) da za sve SEPA iznose uzimaju fiksnu proviziju od 1.24 EUR i taj transfer ti se pojavljuje za 2-5 radnih dana.
Ako hoces da upotrebe SEPA transfer za brzom valutom (mada ne znam sto bi se nekome toliko zurilo, evro ostaje evro kad god da ga podizes sa racuna :) ) onda ti uzimaju fiksno 3.24EUR + 1% provizije.

Ja sam za test pustio 55EUR u petak i u subotu jos 100EUR na svoj racun. Prva uplata je legla juce, ali sam tek jutros proveravao pa je video i stiglo je tacno 53.76EUR.
I za drugu uplatu mi pise da ce doci 98.76EUR pretpostavljam danas ili sutra.

Na bankomatu mi je moja banka zaracunala kurs od 111.53 RSD za evro na danasnji dan ako hoces bas da uporedjujes i tu kursni gubitak...

U svakom slucaju - ja jos nisam cuo za jeftiniji metod isplate od ovog - i sto je najvaznije radi besprekorno...

^ tebi bi bilo bolje da otvoris menjacnicu nego da rudaris. :D

Ja i vise nego zadovoljan, mogu da pocnem uz proviziju da skidam drugima lovu ;)

pa mogao bi da ponudis ovde neki servis u tom smislu.

buducnost je u servisima vezanim za btc gde priliku za najvecu dobit imaju oni sa dobrim idejama i sposobnostima da ih ostvare.

Recimo kreneš ovde na forumu i uzimaš 5% to je opet manje od bitcoinsi, a nama će značiti :) a i bolje da damo nekom "našem" nego nekom tamo :)

Pa u principu moze, ne znam samo da li postoji neki dnevni limit za ATM skidanje sa VISA kartice tipa 500eur dnevno ili slicno, nikad nisam imao priliku da podizem vece iznose.

Ali opet to bi moralo po "prijateljskoj liniji" da se ceka, da legne lova na racun pa tek onda skidanje, ovako u bitcoinsima pretpostavljam da mozes da odes licno i uzmes odmah kesh isti dan...

Vrh Dno