Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ja kad sam to pricao jos malo pa me napravise ludim ovde.

ma meni sve vise i vise smrdi da igraju tako prljavu igru jer ako pratite da su uvek pred kraj od nekih 700-0 /2400 blokova , blokovi kraci a cesto i daleko ispod diff-a. tako da bi mozda jedina razumna reakcija na ovo njihovo ponasanje bila da se svi prebacimo na PROP u zadnjuh 500-700 blokova.. jer u sustini ne postoji kontrola blokova tako da oni mogu vestacki da generisu kratke blokove koji ce se brzo resavati samo da bi podigli snagu mreze ... ne zelim da zvucim paranoicno ali meni sve nesto zamirisuje na tako nekakvu pricu ...:S:

mislim da je meni ovo u ruke ja bi tako nekako radeo :d

Poslednja izmena:
Gurao bi dif i cenu, a onda prodao po sto vecoj ceni, veliku kolicinu, onda cena ljosne i onda ponovo kupujes da preprodas dok se ne nazida cena itd. :D....

:d

hebi ga, neko solira ceo mesec pa pronađe 5 blokova, a neko ni 1. to što je jedan pool našao 6 blokova, može da znači da drugi nisu našli ni 1 za 60 sati. a postoje i tzv. blokovi siročad za koji dobiješ jedno lepo ništa...

što se tiče procene koliki je trenutni hash rate ltc mreže - oko 480k Kh/s (prevedeno u bitcoinove Mh/s pomnoziti to sa otprilike 1000 - to daje otprilike 0.5 Th/s).

Poslednja izmena:
vidis uboo si momenat da budes na PROP i zaradio valjano sad moglo je da se desi da bude jedan blok od 30 000 000 serova i tad bi zaradeo djo.u...:d

o ovome sam razmisljao i tacno tako oni mogu da steluju jacinu mreze (diff), ostave 50-tak kratkih blokova i puste ih u zadnjih 400 blokova, ovi kratki se brzo izresavaju skoci snaga mreze a za njom odmah i diff pa mi posle radimo za manje para jer sa prastom diffa pada vrednost shera .
jeste kad razmisljali o tome , ako nisam bio dovoljno jasan mogu da probam da pojasnim ...

Ne treba. Jasno k'o dan. Ja sam u to 99% siguran. I to mi je sad doslo.
Ranije kad sam god merio na DB u PROP-u ispadalo je da dosta manje napravim nego na PPS-u MTRED-u. Ali to je uvek bilo na pocetku ili do polovine resenih blokova do promene diff-a. A sad je to posebno izrazeno kad je "dosao" asicminer NAVODNO !!!

Ja kad sam to pricao jos malo pa me napravise ludim ovde.

Jel znam neko kolika je snaga ltc mreze? Nisam kuci a bas me zanima.

:thumbup::thumbup::thumbup:

@ naj genije
pazi sad konkretno na poolu gde ja radim se placa SHARE a mislim da je isto i na 50BTC , e sad ako je blok ORPHAN to je rizik poola i pool iz svoje kase placa sherove koji su utroseni da se isti resi. na zalost ovo nije slucaj na svim pool0ovima, npr. COINOTRON ako radis u PPS placa svaki share ali je u tom slucaju FEE 3.5% ali na istom COINOTRON-u ako radis u RBPPS onda je FEE 2.5% ali se na placaju stale sherovi kao ni sherovi u slucaju ORPHAN bloka...

@ kurajber
trenutna snaga LTC mreze je 421300 MHash/s

Poslednja izmena:
@ naj genije
pazi sad konkretno na poolu gde ja radim se placa SHARE a mislim da je isto i na 50BTC , e sad ako je blok ORPHAN to je rizik poola i pool iz svoje kase placa sherove koji su utroseni da se isti resi. na zalost ovo nije slucaj na svim pool0ovima, npr. COINOTRON ako radis u PPS placa svaki share ali je u tom slucaju FEE 3.5% ali na istom COINOTRON-u ako radis u RBPPS onda je FEE 2.5% ali se na placaju stale sherovi kao ni sherovi u slucaju ORPHAN bloka...

@ kurajber
trenutna snaga LTC mreze je 421300 MHash/s

Solidna snaga za LTC.

421GHash/s , obzirom da se trenutno vise isplati raditi LTC nije ni cudno..

cuvas ga na acc na vircurex npr. ili ako ti je draze u svoj wallet

odnos je zadnji put bio 1.34 BTC-a, pre 2 -3 dana.

i naravno na vircurex mozes uvek da ga zamenis za btc posaljes btc-e na MtGox i :d

421GHash/s , obzirom da se trenutno vise isplati raditi LTC nije ni cudno..

trenutno mu je isplativost grubo 0.9 u odnosu na btc sto znaci da je manje isplativ. posto mu se dif menja na oko 3.5 dana u proseku onda se ova isplativost ne zadrzava dugo. Inace vrednost u odnosu na btc mu je pala 3x za poslednjih nekoliko meseci ali i pad diffa sa 40 na oko 15 je to kompenzovao.

Preporuceni diff 4.000.000 :(
Ako ovako nastavi ode na 4.500.000

Nema veze, kud dif tud i mi :angel: :d...

Valjalo bi neko da napravi novu kalkulaciju isplativosti i zarade bar za 7950 kartu, ipak stizu nove cene struje, dif je skocio, skocila je i cena. Cisto da se zna na cemu smo.

Ma koja kalulacija sa ovim difom i cenom coina, jedino na svkaih 10 minuta da racunas koliko ce da bude zarade sa prosecnim proracunom od +-10% :D Mnogo ovo oscilira da bi se racunalo i davalo precizno, sam od prilike izracunaj u glavi i to je to.

Kakvu sad racunicu hoces? Struja jos nije skocila, kad skoci pricacemo. Sa 3 karte i 1650Mhash-a pravim nesto preko 150e bruto. Odbij struju i proviziju menjacnice pa podeli sa 3 i eto ti cifre 35e ciste zarade po karti.

Kont'o sam da će ova ergela trajati do 2141. pa sam je skock'o ali avaj...

Prilozi

• paradigma's mining park frontal.jpg
    paradigma's mining park frontal.jpg
    331.4 KB · Pregleda: 166
  • paradigma's mining park.jpg
    paradigma's mining park.jpg
    353.2 KB · Pregleda: 159
  • paradigma's mining park finearts.jpg
    paradigma's mining park finearts.jpg
    289.6 KB · Pregleda: 146
Poslednja izmena:
:)

Fenomenalno

a daa, secam se te serije, to se isto ugradjivalo i u corsair tx750, dobra stara serija CWT-a. Hvala :)

Probaj sa operom mini, meni pokazuje slike..

Bas i ja pitah koje su karte al me ono iz nekog razloga vrati na temu

Lepo sredjeno, Paradigma. To je najurednije i ujedno najlakse resenje za masine.

Trenutna cena je 30.34$, zanimljivo skroz :)

Jos samo diff da ode dole i milina :)

Bas gledam MtGox Live, imao ovo dobre sanse da ide i na 32$, do juce je bio "zid" na 30$.

Snaga mreže se "unormalila" :d (i malkice pao preporučeni diff)

evo da se javnem povodom iskustva sa direkt gox isplatom na devizni rachun.

-u ponedeljak otvoren devizni rachun u intesi i poslat zahtev za verifikaciju istog na mtgox-u.
-nisam techno video kad je verifikovano, ali sam u sredu popodne (mozda je i pre bio verifikovan) bacio pogled u padajuci meni gox-a,
i video da na dnu stoji lepo banca intesa ad, beograd. ukucao sam zeljenu sumu i kliknuo na dugme.
-vec sutradan, chetvrtak, dobijam sms od banke da dodjem da dam izjavu povodom priliva sredstava iz inostranstva, shto sam i momentalno uradio,
i rekoshe da od sutra ujutru (petak), kad se proknjizi, moze da se koristi.
-evo malorpe sam se vratio sa lovom. za 24h u sushtini su mi stigle pare i za to vreme sam ih mogao koristiti da nije bilo izjave (to se samo prvi put radi, ako sam dobro skontao)

poslah 800e, stiglo 759, znachi ipak je lediova banka (agro) najjeftinija, ali eto, ovo je bilo maximalno expresno.
takodjer, da napomenem, ja sam od prvog momenta verifikovao svoj nalog na goxu,
mozda je i to uticalo da bude ovako brzo sve...ne znam...ali eto, nema nikakvog kashnjenja sa gox isplatama,
ili je to pak kashnjenje proshlo...
josh neshto, ovom metodom, ne moze preko 1000e u turi, mislim da mora ful trusted verifikacija da se uradi.

jeste malo skuplje ispalo nego shto sam ochekivao, ali dok bih zamenio preko menjachnice za 9%, pa posle kupovao evre po gornjem kursu,
realan gubitak bi bio 11-12%, tj u mom sluchaju umesto 41e, npr 90e.

Poslednja izmena:
Vrh Dno