Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Bojan.zex je napisao(la):
ma jok , naso kancelariju selim se najverovatnije u ponedeljak ili utorak :d. iznosite hardweraj iz kuca nesto sam nacuo da ce crvena zona poraniti i pocinjati od 1200KWh..

Nemoj da pricas? Ako to urade upropastice nas. Ja sam 1350KW prosli mesec imao. Mogu da je iznesem napolje ali nemam napolju u sta da je utaknem :D Izgleda da ce doci vreme da kupujem jak magnet :d
Kakvu kancelariju si nasao? Koliko para?

Sad nesto razmisljam... hipoteticki.... kada bi neko ovde,daj Boze, zaradio 100k evra na btc.... kako bi ih naplatio/podigao u nasoj lepoj drzavi :)

Hvala na objasnjenjima za provizije i isplate, to mi je sasvim prihvatljivo, narocito po ovim trenutnim vrednostima bitcoina...

Provizija mtgox je 2000 JPY ali intermedijalne banke skidaju svoju proviziju, pa to bude oko 40€ na kraju za iznose od 600-800€ koliko sam ja povlačio.

ja isplatio onomad 570e leglo mi 552.75e

Video sam tvoj post, unikredit je izgleda bez premca. Ja sam povlačio preko RBV i Raiffeisenbank i obe su wire transfer obavile preko neke intermedijalne banke uz dodatnu proviziju.

Poslednja izmena:
2000yen + provizija nase banke.
ja otvorio u intesi rachun i provizija na 100-5000e je 0.25%, sve ukupno nije ni 20e (na sub 1000e sume), ako sam dobro srachunao...e sad videcemo chekam lovu, juche je poslah.

*** network total 37tera, ovo je najviše što sam do sada video, a ići će to još gore verovatno.. Do jedno 8 miliona za diff sa ovom cenom će biti neke zarade a onda zdravo, naravno ako cena ode za 5€ dole onda mnogo ranije..

Prilicno je izvesno da trenutno imamo znacajno ubrzanje u resavanju blokova. Procena je povecanje diffa bar 20% sto nas dovodi na nekih 4.4M. prvih dana marta. Znaci predstoji nam najveci skok od juna 2011.

oni koji jos neveruju u asic mogu da se tese da je ovo samo posledica naglog povecanja cene.

Kakva su misljenja sto se tice onog podesavanja serova na 50btc da li treba tu nesto cackati ili ne?Meni stoji na opciji 1

ASICMINER sad gruva negde oko 3.5 tera. To je tacno to povecanje mreze. Uskoro ce da dostignu 10.

Kakva su misljenja sto se tice onog podesavanja serova na 50btc da li treba tu nesto cackati ili ne?Meni stoji na opciji 1

pa ako na toj mašini imaš 2 Gh ili preko, mož' da probaš sa diff-om 2, možda čak i 4.

smanjićeš saobraćaj, i opterećenje pool-a. možda ćeš uspeti i da ukradeš malo vremena, jer ćeš ređe dobijati posao od pool-a.

Poslednja izmena:
Mozes li da pojasnis kako to funkcionise uopste,sta je s cim povezano i sta sta prouzrokuje?

to ti je unapređeni getwork protokol.

praktično ti pool-u kažeš da ti poveća difficulty povećanjem targeta na više od 1. ako podesiš sebi diff od recimo 2, to znači da ćeš po jednom share-u dobijati 2 puta više BTC-a. ali ćeš po jednom share-u obraditi mnogo više hashova, a ti to sebi možeš da priušitiš, ako imaš 2 Gh.

davaćeš manje share-ova pool-u, ali ćeš dobijati više BTC-a po share-u.

Poslednja izmena:
We recommended to use the following settings:

Kod:
Worker's speed 		Difficulty

<500 Mhash/s		1
500-1000Mhash/s 	2
1000-2000Mhash/s 	4
2000-4000Mhash/s 	8
4000-10000Mhash/s 	16
10000-40000Mhash/s 	32
>40000Mhash/s 		64

Poslednja izmena:
Uh, nova matematika. Nisam znao za ovo. Kako to sad da promenim? Bas hocu da probam da vidim ima li razlike.

Gde se to podesava ?

Mining meni pa edit worker

Drugari rudari ne znam da li je neko primetio ali u poslednjih 48 sati blokovi su nerealno mali, meni je ucinak preko 160% ...

Jel to dobro ili lose? Narucio sam 7850 pa da znam da otkazem? Valjda ce da potraje bar jos 2-3 meseca :p

Kod:
Worker's speed 		Difficulty

<500 Mhash/s		1
500-1000Mhash/s 	2
1000-2000Mhash/s 	4
2000-4000Mhash/s 	8
4000-10000Mhash/s 	16
10000-40000Mhash/s 	32
>40000Mhash/s 		64

ako promene odnos Hashova / Share onda ce morati da pormene i vrednost shera za svaki od navedenih Difficalty-ja, meni se to licno ne svidja zato sto je to 0.00000xxx tako da ce i najmanje zaokruzivanje vrednosti shera dugorocno odnositi dosta na zaradi minera jer sigurno nece zaokruzivati na vecu vrednost jer bi to islo na stetu poola.....

U smislu da sam u poslednjih 48 dati na pps napravio 0.79 koina a snaga mi je 2mh sto je dnevno 0.275 koina po trenutnom difu.
Bacite pogled na deepbit/stats samo je par blokova preko diff-a svi ostali si dosta ispod a neki cak i ispid 500.000 ...

ra6a6yha.jpg

Poslednja izmena:
U smislu da sam u poslednjih 48 dati na pps napravio 0.79 koina a snaga mi je 2mh sto je dnevno 0.275 koina po trenutnom difu.
Bacite pogled na deepbit/stats samo je par blokova preko diff-a svi ostali si dosta ispod a neki cak i ispid 500.000 ...

ra6a6yha.jpg

zato sto su blokovi toliko kratki zato i skace snaga mreze toliko ...

povlacim ono sto sam gore naveo za vrednost share-a jer se vrednost mnozi a ne deli sa porastom diff-a tako da nema zak0ruzivanja jer vrednost share-a uvek raste.. :d

a to sto si napravio toliko vise mozda je neka greska u skripti koja deli zaradu korisnicima prema broju sherova ili si ti ipak na PROP jer samo tako i ima smisla da zaradis, blokovi su kratki ...

edit:
sad posmatram tvoj SS i interesantno je da su samo 5 od 20 blokova bili preko vrednosti diff-a a to je upravo ono sto pravi peak-ove na grafikonu...

Poslednja izmena:
zato sto su blokovi toliko kratki zato i skace snaga mreze toliko ...

povlacim ono sto sam gore naveo za vrednost share-a jer se vrednost mnozi a ne deli sa porastom diff-a tako da nema zak0ruzivanja jer vrednost share-a uvek raste.. :d

a to sto si napravio toliko vise mozda je neka greska u skripti koja deli zaradu korisnicima prema broju sherova ili si ti ipak na PROP jer samo tako i ima smisla da zaradis, blokovi su kratki ...

edit:
sad posmatram tvoj SS i interesantno je da su samo 5 od 20 blokova bili preko vrednosti diff-a a to je upravo ono sto pravi peak-ove na grafikonu...

Upravo zbog toga i pricam, zato i divlja snaga mreze, neverovatno kratki blokovi i pre ove strane...
Na PROP-u sam, moja greska.

Upravo zbog toga i pricam, zato i divlja snaga mreze, neverovatno kratki blokovi i pre ove strane...
Na PROP-u sam, moja greska.

vidis uboo si momenat da budes na PROP i zaradio valjano sad moglo je da se desi da bude jedan blok od 30 000 000 serova i tad bi zaradeo djo.u...:d

o ovome sam razmisljao i tacno tako oni mogu da steluju jacinu mreze (diff), ostave 50-tak kratkih blokova i puste ih u zadnjih 400 blokova, ovi kratki se brzo izresavaju skoci snaga mreze a za njom odmah i diff pa mi posle radimo za manje para jer sa prastom diffa pada vrednost shera .
jeste kad razmisljali o tome , ako nisam bio dovoljno jasan mogu da probam da pojasnim ...

Poslednja izmena:
Ja kad sam to pricao jos malo pa me napravise ludim ovde.

Jel znam neko kolika je snaga ltc mreze? Nisam kuci a bas me zanima.

Vrh Dno