Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Gurni bre to na +20, sta si se uplasio :D Time joj samo ogranicavas overclock i gubis stabilnost sa istim.

Kod mene odlicna iskustva, pored te 7850 imam i 7950 koja kopa na 1180mhz bez problema tako daje 610mhash-a ;)

Ok hocu. Koji ti je primerak te 7950 ? Razmisljam koju bih ako se odlucim uzimao ima vise primeraka po ceni od 30.000 dinara?

@Bojan.zex
Zar nije malo 1100 , probaj 1130 slobodno meni dva meseca isti primerak kao tvoj radi na ovom kloku i daje 325 mh.

Ok hocu. Koji ti je primerak te 7950 ? Razmisljam koju bih ako se odlucim uzimao ima vise primeraka po ceni od 30.000 dinara?

Gigabyte WF3 7950, platio sam je 32k pre neki mesec, radi odlicno kao od prvog dana. I pored niskog asic-a klokuje se kao luda, hladna je prilicno zbog odlicnog sistema hladjenja, nije bucna fan 50%, temp 65c pri ovim klokovima. 1.174V 1180mhz, probao sam i preko 1200mhz, ali trazi vise napona. 1180mhz je neka zlatna sredina gde nije previse gladna napona, a daje solidnih 610mhash-a.
Razmisljam se da uzmem jos jednu 7950, samo ovaj put ne bi uzeo WF3 nego MSI TF3 v2 koja ima bolji asic, malo je bucnija, ali je 30k din i 3god garancije. Bolje idi na msi ako mene pitas, ove WF3 ces tesko i naci.

Gigabyte WF3 7950, platio sam je 32k pre neki mesec, radi odlicno kao od prvog dana. I pored niskog asic-a klokuje se kao luda, hladna je prilicno zbog odlicnog sistema hladjenja, nije bucna fan 50%, temp 65c pri ovim klokovima. 1.174V 1180mhz, probao sam i preko 1200mhz, ali trazi vise napona. 1180mhz je neka zlatna sredina gde nije previse gladna napona, a daje solidnih 610mhash-a.
Razmisljam se da uzmem jos jednu 7950, samo ovaj put ne bi uzeo WF3 nego MSI TF3 v2 koja ima bolji asic, malo je bucnija, ali je 30k din i 3god garancije. Bolje idi na msi ako mene pitas, ove WF3 ces tesko i naci.

Hvala na preporukama. Bas cu pogledati u ponedeljak.

Poslednja izmena od urednika:
Ja kad sam uzimao Asus prvo sam pitao za Gigabyte ali ih nije bilo vise kod uvoznika. Mislim da je trenutno TF3 v2 odlicna kupovina, ja bi na to isao i lako moze da se desi da uzmem jednu uskoro.

Naravno, garanciju imas kod uvoznika regularno.

Ima jedino ova i kosta 30.000

AMD Radeon 7950 MSI OC 3GB/DDR5,DVI/HDMI/2xDP/384bit/R7950 Twin Frozr 3GD5OC

Sto se tice uvoznika, mislim da firma koja dosta prodaje na nasem trzistu rac. opremu dosta toga i uvozi konkretno sad na kartice mislim. Da ne reklamiram sad.
Ovde mislim na sve nas rudare.
Verujem da predpostavljate o cemu pricam...

Poslednja izmena:
Jos mi ne ide u glavu da Giga kupuje lose asic7950 a boljom naponskom to pegla jer se GPU ne greje mnogo. Citam ovaj vas tred jer kod mene krckaju grafe al za nauku, koliko je idealno da bude temp na 7950 za 24/7

Sorry sto cu pitati dva laicka pitanja ali vidim da je jako puno ovde strucnih rudara...
Elem ako bi hteo da i ja napravim svoj rudnik tj ako bi neko od vas sad hteo da se ubaci u ovaj posao koliko treba para da bi se recimo na dnevnom nivou zaradilo i btc tj mesecno 30 komada...to bi trebalo ako se ne varam da donese zaradu od 30x17,7$ ?

Znaci kolika je pocetna investicija po vasoj proceni i sta je u to ukljucenotj sta bi ste vi kupili(koliko masina,kartica itd)

Drugo pitanje:
Kad se to sve namesti da radi da li to sve samo radi tj da li ja treba povremeno nesto da cacka oko opreme ili samo da pratim online stanje povremeno i da pratim kurs koliko je i da isplacujem sam sebe?

Ideja mi je generalno da se ulozi para i da mesecno dodje lepa plata od sta znam 400 ili nesto eura....zato sam i pikiriao 1btc dnevno...

Hvala svima na odgovorima i sorry sto laik upada u temu...

Za to ti treba 10-11 komada 7950 kartica. Racunaj da bi te kostalo oko 4000 eura otprilike da to kompletirash.

Evo i ovaj odgovor je ok za pocetak,cisto da vidimo cime baratamo okvirno...a sta je moj posao u toku mesec dana,osim da prati kurs i da prebacujem u $?

I sta mi sve od opreme treba...kakve masine itd...

uzmi procitaj malo pazljivije temu, nemoj samo da pitas i da teras ljude da ti odgovaraju na neka pitanja koja su milion puta objasnjena. Vrhunac toga je sto kada ti se sve objasni, onda uvidis da to nije za tebe, a neko drugi se trudio da ti objasni sve i pomogne. Citaj malo, nemoj da te mrzi.

Treba ti 3xgigabyte 990xa-ud3;12x7950(najbolje msi);3x950W bar chieftec;3x2gbddr3 ram;3x16gb usb3.0 flesic (win8) i 3xsempron 145(ili neki dual core jeftiniji) i da 6 komada pci extendera 1 na16 plus 1monitor 1 tastatura i 1 mis.To je sve ;).cirka 4 somica :)

Evo i ovaj odgovor je ok za pocetak,cisto da vidimo cime baratamo okvirno...a sta je moj posao u toku mesec dana,osim da prati kurs i da prebacujem u $?

I sta mi sve od opreme treba...kakve masine itd...

Tvoj posao bi za pocetak bio da kupis opremu, kasnije da pratis da svi rudari ( kartice ) rade stabilno neko specijalno odrzavanje sem povremenog ciscenja prasine nema.
Sve gore navedeno i kako podesiti rudare moraces da se posavetujes sa iskusnim kopacima kao sto su Mige, forceptor, kurajber i ostali ovde...

Tvoj posao bi za pocetak bio da kupis opremu, kasnije da pratis da svi rudari ( kartice ) rade stabilno neko specijalno odrzavanje sem povremenog ciscenja prasine nema.
Sve gore navedeno i kako podesiti rudare moraces da se posavetujes sa iskusnim kopacima kao sto su Mige, forceptor, kurajber i ostali ovde...

a risima i demiosa tvorca topica si izostavio. xaxaxa

:smash:

Naravno da sam mislio da se posavetijem sa iskusnima...pozovem bracu rudare na rostilj i da mi set up-uju opremu dok sa zavrsim cevape...

Realno tu nema onda nekog posla osim povremenog monitoringa...

I zarada moze biti 10% mesecno od ulozenog?
To mi je sasvim ok...
Koliko vidim ovde j e dat predlog za tri masine ...

Treba ti 3xgigabyte 990xa-ud3;12x7950(najbolje msi);3x950W bar chieftec;3x2gbddr3 ram;3x16gb usb3.0 flesic (win8) i 3xsempron 145(ili neki dual core jeftiniji) i da 6 komada pci extendera 1 na16 plus 1monitor 1 tastatura i 1 mis.To je sve ;).cirka 4 somica :)

I ova kombinacija bi mi radila tj zaradjivala 1btc dnevno?

@mobtel

prica nije ni najmanje jednostavna, zavisi od mnogo stvari ovo sto si ti ljudi preporucili je trenutno a sve zavisi od diff-a, vrednosti BTC-a, cene el.en koja nije za podcenjivanje. npr. ako si na dvotarifno brojilo sa ovim masinama ces stalno biti u crvenoj zoni (ne zato sto si dobio losu preporuku vec zato sto ovaj poso trosi struju) a cena struje je i vise od 20% od bruto zarade u toku jednog meseca, tako da ako zelis da ulozis u poso moras se dobro infomisati.
najbolje je da odvojis par sati , procitas ovu i jos neku slicnu temu ali od pocetka i onda kad steknes neki uvid u pricu postavljas pitanja (sta ti nije jasno)...

Poslednja izmena:
E a ljudi.. jedan predlog

Zasto se ne bi otvorila neka podkategorija na temu bitcoina u delu graficke karte ili nesto slicno.. mislim realno sada postoji ceo forum na tu temu (bitcoinbalkan), ali kontam kako je ne prakticno izlaganje o bitcoinu samo u jednoj temi.. mozda bih nekom i pomogao na tu temu, ali krenite od sebe kad bi vam neko rekao prelistaj zadnjih 50 strana i mozda nadjes info koji tebi treba :)

To je moj predlog, a ispravite me ako gresim.. jer video sam malopre covek pita na temu podesavanja bamt-a.. i slabo ko da mu odgovori, a u praksi je to jako prosto podesavanje..

bamt
podseti me da ponovo probam da instaliram u njega cg miner:d

Bamt je obavijen velom tajne sto se tice pojedinosti oko podrzanog hardvera,pogotovo serije 7.Ima ljudi koji su pisali da im rade 7950,7870... pod bamtom ali sve je to okvirno i sturo.Na vise mesta sam naletao na obecanje tipa "meni radi,samo jos par sitnica i postavicu tut kako i sta".Medjutim,nemma uputstva nigde.Ja sam pokusavao vise puta i na kraju mi risim otvori oci da ne moze sa 7950 s onim 7970x bamtom,ali opet neki su pisali da im radi ali....:(

pa opet pitam..
hocete ovde da ispisem kako sam ja podesio svoje bamtomve.. gde su kartice serija 5 i serije 6.. ili da otvorimo nov topic.. meni nije problem kako okrenete
ali smatram da ovakva jedna tema [bitcoin] zahteva malo vise podela..

pa opet pitam..
hocete ovde da ispisem kako sam ja podesio svoje bamtomve.. gde su kartice serija 5 i serije 6.. ili da otvorimo nov topic.. meni nije problem kako okrenete
ali smatram da ovakva jedna tema [bitcoin] zahteva malo vise podela..

Samo ti napiši, ja i Paradigma ćemo izmoderisati kad nađemo vreme. ;)

Poslednja izmena od urednika:
Pozz,hteo bih da pocnem odmah da rudarim sa gtx 570 cisto da osetim malo o cemu se radi, jel mozete da mi kazete gde sve da se registrujem,koji pool da izaberem vidim da savetuju sto blizi pool zbog decetralizacije, bicoin wallet,koji software za mining I valjda je to sve .....Hvala puno:)

Imas sve na prvoj strani ...

Pozz,hteo bih da pocnem odmah da rudarim sa gtx 570 cisto da osetim malo o cemu se radi, jel mozete da mi kazete gde sve da se registrujem,koji pool da izaberem vidim da savetuju sto blizi pool zbog decetralizacije, bicoin wallet,koji software za mining I valjda je to sve .....Hvala puno:)

Zaboravi na nv i rudarenje, isplativo je samo sa amd kartama...

Sav potreban info je na prvoj strani ali 570-ka ce vise struje potrositi nego sto ce zaraditi ali aj probaj dok ne uzmes ati kartu

Nazad
Vrh Dno