Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Znam znam , hocu samo da udjem u ,,pricu,, dok ne kupim amd ili asic ako se pojavi.... znaci na prvoj straini su najbolji....mislio sam mozda se nesto promenilo u medjuvremenu.....Koliko moze mesecno da se zaradi,grubo, sa recimo dve 7950 oko 1.2ghs I da li vam kompovi rade 24/7?

Poslednja izmena:
Samo jos jedna potvrda da je ASIC prevara evo sta su mi odgovorili posto sam ih opet zvao al da im platim normalno institucionalno preko banke

[email protected] [email protected] via p3nlhg626.shr.prod.phx3.secureserver.net
3:47 AM (11 hours ago)

to me
Dear Dragan,

Thank you for placing your BitForce Single SC order.

This is confirmation that your order was successfully placed in our system.

If you've chosen an instant payment method such as BTC or PayPal and have completed that transaction, then your order is confirmed. If you've chosen a payment method that requires additional information such as a bank wire transfer instructions, please stand by for an email from customer service.

Kind regards,

Customer service team

BF Labs Inc.

Stigla je Powercolor 7870 sa tahiti LE cipom i kosta 24000 din.
1536 stream procesors ,
975MHz boost bios
mislim da je ovo najbolja kartica za rudarenje trenutno (cena /MHash/s) :smoke:

Da racunamo na nekih 500 Mh/s? :)

Stigla je Powercolor 7870 sa tahiti LE cipom i kosta 24000 din.
1536 stream procesors ,
975MHz boost bios
mislim da je ovo najbolja kartica za rudarenje trenutno (cena /MHash/s) :smoke:

Ja sam moje dve powercolor platio pre 5 meseci po 26000 dinara rade na 1200 kloka i daju stabilnih 2x440mh.
Sta mislis kako ove rade?

ja bi rekao da ce tahiti le da izbaci bar 550mhash-a ako se dobro naklokuje na 1200 mhz :) Tek onda ima puno pravo na naziv najbolje grafe za mining, ako u nekom slucaju bude manje od toga, tipa 500mhash-a onda se ne isplati, jer za 6000k din vise imas msi 7950 koja izbacuje 620mhash-a i 3 godine garancije naspram ove powercoloer koja ima 2.

Ova PC 7870 Myst je do pre 3 dana bila 22k. To je bilo nepunih 200 eura. To je imalo smisla vec. Problem ostaje potrosnja. Troshi kao punokrvna 7950 a daje manje. To menja onaj odnos watt/mhash

Ja sam moje dve powercolor platio pre 5 meseci po 26000 dinara rade na 1200 kloka i daju stabilnih 2x440mh.
Sta mislis kako ove rade?

Ovo je osakaceni 7950 chip. Samo AMD ne bi bio AMD da neda glup naziv chipu. Ne znam sto ga nisu nazvali 7930. Cenim da ce davati izmedju 490-520 Mhash-a

Poslednja izmena:
Nista onda, ko je prvi testira neka javi utiske.
Jedva cekam da vidim.

Znas Mige da sam uvek bio protiv AMD-a kao i pobornik Intel cpu i uvek smo se oko toga sporili...
Ali ruda je ruda. Asov i udri.

Kad se samo setim moje 8800gt , placena kao sad top 7950 a eno je kupi prasinu na plakaru...

Poslednja izmena:
mislim da je 500MHash/s sasvim dovoljno iz kartice koja kosta 24k, sad sto se potrosnje tice neznam dali trosi isto kao 7950 jer bi onda i 7950 morao da trosi kao 7970 a to onda znaci da i 7870 LE treba da trosi kao i 7970 sto je malo verovatno jer je razlika izmedju 7970 i 7950 = 256 stream procesora a ista tolika je i razlika u broju stream procesora izmedju 7950 i 7870LE

Poslednja izmena:
mislim da je 500MHash/s sasvim dovoljno iz kartice koja kosta 24k, sad sto se potrosnje tice neznam dali trosi isto kao 7950 jer bi onda i 7950 morao da trosi kao 7970 a to onda znaci da i 7870 LE treba da trosi kao i 7970 sto je malo verovatno ......

Ajd testiraj to, naklokuj pa da vidimo koliko baca mhash-a. Sto se tice isplatljivosti, objasnio sam gore da ce 500mhasha biti malo da bi se ona isplatila naspram 7950. Ako baca 500mhasha, a 7950 baca 620masha onda se ne isplati. Jer su tu negde na istom, proporcionalno isto kostaju koliko su placene prema dobitku, ali ostaje garancija kod powercolor koja je 2 godine i veca potrosnja prema mhash-u u odnosu na 7950.

Ajd testiraj to, naklokuj pa da vidimo koliko baca mhash-a. Sto se tice isplatljivosti, objasnio sam gore da ce 500mhasha biti malo da bi se ona isplatila naspram 7950. Ako baca 500mhasha, a 7950 baca 620masha onda se ne isplati. Jer su tu negde na istom, proporcionalno isto kostaju koliko su placene prema dobitku, ali ostaje garancija kod powercolor koja je 2 godine i veca potrosnja prema mhash-u u odnosu na 7950.

nisam ja kupio ovaj LE vec malopre vido kod emmija u ponudi pa reko da podelim sa rajom...:)

to sto se tice isplativosti generalno vazi za celu 7xxx seriju kolko para tolko Mhash/s, postoje neka manja otstupanja ali to je to uglavnom, to vazi i za potrosnju. mozda jedino ovaj LE bude davao malo vise Mhash/E

Poslednja izmena:
@mige
nelogicno ali tacno 7950 i 7870LE trose skoro isto.. ovim sam malo iznenadjen, ocekivao sam jedno 20% nizu potrosnju..:S:

@mige
nelogicno ali tacno 7950 i 7870LE trose skoro isto.. ovim sam malo iznenadjen, ocekivao sam jedno 20% nizu potrosnju..:S:

***. Seti se sta je bilo sa derivatom 5850 chipa. 5830 je trosila isto.

EDIT: Najnovije BFL saopstenje:

27 January 2013

I wanted to have a bit more information for this update, but it looks like I will have to wait until tomorrow to talk to a couple people.

The most important thing I wanted to convey to people at this time was that we have changed our initial "batch" from 12 wafers to 6 wafers, or to be more specific, it's apparently always been 6 with the additional six scheduled for about 1.5 weeks after that. Due to the short time frame between the two, there was a miscommunication as to the actual number of wafers being delivered in the first round. I don't know that this will affect any sort of shipping, since the next set of wafers will be done about when we are ready to start assembly on the first set.

The 6 wafers is actually a good set point for the "first batch" shipping, so the 1/3 plan will be implemented for the first 6 wafers and the remaining wafers will then all be FIFO. The first 6 wafers should cut into the pre-order orderbook by a decent chunk, but it obviously won't satisfy them all. We aren't sure what our yield will be on the wafers, we are running on an 80% yield speculation, but it's likely our yield will be much, much higher than that. With our design, we can have a core in a chip disabled due to dust or what have you and just bump up the other 15 cores to compensate and/or use it for a Jalapeno, so our yield will likely be much closer to 100% than other ASIC projects with more complicated chips.

We should see the bulk of what remains of the 75k chip run about 2 weeks after that, so about the time we are done shipping the other 6 wafers worth we'll have the bulk of our chips arrive and we'll start assembling/shipping those.

The bumping situation is mostly wrapped up at this point, so there should be no problem there. I know there was some talk about the final mask with regards to the bumping and that it may push the date of the chip completion back a couple days, but it shouldn't impact the timeline to speak of as a couple days on either side of the 31st of January shouldn't really make much of difference, being as it's basically a weekend and is in transit anyway. I am hoping to have confirmation with regards to that tomorrow (Monday).

I obviously haven't left for the fab yet, and Mondays call will determine when/if I leave. We have changed our bumping facility from the left coast to the right coast (North Carolina), so we may have the 6 wafers overnighted via courier to the bumping facility vs me picking them up and couriering them myself, although I will be meeting them at the bumping facility and making sure they don't sit around for a couple days while some guy eats and egg salad sandwich and wonders why there's a "priority!" box on his desk.

Poslednja izmena:
Da se nadodam 7970 na 1200MHz 1181mv (def napon 1174) daje 722Mhash, dok na 1250MHz daje 752MHash ali tada trosi 60w vise ,cisto da imate neki uvid :) .

***. Seti se sta je bilo sa derivatom 5850 chipa. 5830 je trosila isto.

EDIT: Najnovije BFL saopstenje:

Kakvo prodavanje magle. Ovaj deo me fascinira:

The bumping situation is mostly wrapped up at this point, so there should be no problem there. I know there was some talk about the final mask with regards to the bumping and that it may push the date of the chip completion back a couple days, but it shouldn't impact the timeline to speak of as a couple days on either side of the 31st of January shouldn't really make much of difference, being as it's basically a weekend and is in transit anyway. I am hoping to have confirmation with regards to that tomorrow (Monday).

Kako su pateticni ovi iz bfl.. al neka ih.. ja licni mislim da su ljudi odradili kombinaciju i obrnuli parice.. i da ce na kraju samo uraditi povracaj sredstava ulagacima.. cinjenica da nece da prime uplate zvanicno preko banke govori mnogo o ozbiljnosti i verodostojnosti posla i samog imaginarnog "proizvoda"..

Singlove koje su pravili i koji daju 800mhs za 600$ su realna prica koju su radili, i tok prilikom su ispucali polu ispravne gpu chipove koje je proizvodjac klasicno odpisao..

Mnogo se bre frljate sa tim megahešima, koliko koja kartica daje.

Iz mog iskustva, da bi sistem bio stabilan i dugotrajan: 7970 daje 600mhash/s pri volt 1.05 gpu 1000 mem na 600.

Baš me zanima koliko vam dugo rade te karte nasvirane na 720mhash i neki screenshot ako može?

Da se nadodam 7970 na 1200MHz 1181mv (def napon 1174) daje 722Mhash, dok na 1250MHz daje 752MHash ali tada trosi 60w vise ,cisto da imate neki uvid :) .

ovo stoji i ide u prilog tome da ne treba ici na to da se iscedi i poslednji Mhash iz gpua jer time se gubi efikasnost jer znatno raste potrosnja struje. sa povecanjem takta potrosnja struje raste linearno a sa povecanjem napona potrosnja se povecava za napon na kvadrat.

Upravo zbog toga sam i napisao ;) . Dakle sto se kaze zlatna sredina je max clock bez podizanja napona eventualno dlacicu povecati ako treba i to je to .
Btw postavicu SS za nevernike pa neka se uvere ;)

Prilozi

• 7970 1200MHz.JPG
    7970 1200MHz.JPG
    193.1 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Upravo zbog toga sam i napisao ;) . Dakle sto se kaze zlatna sredina je max clock bez podizanja napona eventualno dlacicu povecati ako treba i to je to .
Btw postavicu SS za nevernike pa neka se uvere ;)
ja sam se odlucio za ovakvu varijantu jer je znatno manja potrosnja: potrosnju priblizno mozes izracunati kad pomnozis A*V

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    186.8 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Pa ti bi i smanjio potrosnju kada bi spustio clock memorije :)

power consumption price calculation

Evo vam spreadsheet kalkulacija za sračunavanje troškova struje, da ne pitate stalno koliko košta.

Prilozi

• power consumption price calculation.zip
    5.5 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
@ Bojan.zex Iz prilozene slike se vidi da ti je na jednoj kartici spustena memorija a na drugoj nije ...

Vrh Dno