Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Aaaa, placa se struja :D... dobro, to nam je jos jedna odrednica, za nas manje igrace :).

:D;):smoke::-devil-::p

Pa cime je ovaj zaradio 25.000 coina krv mu hebem? :d

Koj taj?

treci :d:d...

Leleeeee....... daj i ja malo da kukam...... :D
Brzo, trazite "nam" coveka na zapadu da nam obezbedi po koji ASIC inace...tuga... :D

Uzas koliko je pala cena. Danima vec radim dzaba, pojede inflacija sve. Neko je danas ogromnu kolicinu coina prodao i zato je cena otisla u bestraga. Mene samo zanima, dali oni znaju nesto sto mi ne znamo pa zato prodaju? Malo malo pa neko proda vecu kolicinu coina, kao pacovi kad napustaju brod koji tone.

Nije, dešava se to pri velikim obrtima. Možda se neko ko je rudario 2009 setio da ima par hiljada novčića pa konta čovek što da ih ne unovči u neki nov auto koji ide mnogo brzo :)

Gledam na 50btc-u kako skace snaga poola iz dana u dan, da nije dosao asic pa se toliko gigahasha rapidno povecava? Od prilike rusi su najvise doprineli tome, overclokers.ru je pre neki dan imao oko 350 000 ghash,a sada imaju 420 000, otakle tolika snaga za par dana?

Poslednja izmena:
gledajte snagu celog sistema koji je oko 22-23thash u proseku i jako polako rasete.
zar vam ne pada na um da je neko preshao sa drugog pula da rudari na 50btc?

Da, cena je dosta pala ***, sve vise ljudi radi ovo izgleda, da ugrabi koliko moze pre polovljenja nagrade verovatno. Nadam se da nije krenuo asic polako. Ja narucio jednu kartu ali razmisljam da je mozda pametnije da otkazem, jer sa ovakvim cenama (a moze da ide ko zna koliko nize) ce mi trebati puno meseci i da pola karte da otplatim...dosta je ovo sve rizicno, kao sto rekoh ranije, kao berza. Ali who dares wins ;) pa ko hoce neku zaradu treba da rizikuje. Za nekoliko dana skace i diff, za mesec dana pola isplate hmm valjda ce da cena skoci bar na onu od pre mesec dana inace ce biti totalno neisplativo..

Kad bude krenuo ASIC, znaćemo! :(

Kill it before it lays eggs! :smash:

Odakle si skinuo bamt?

Sa zvaničnog sajta.

Instalirao sam Win7 u međuvremenu, samo je sad problem što mi sad kartice prave po 165 Mhash-a,
a u starom kompu u kome sam ih samo testirao su pravile po 185, još tamo nije ni bio skinut driver za seriju 5 nego za seriju 4.
(2x5770 je u pitanju)

Pa ako je skocilo toliko, koliko li imaju tih masina?

Pa ako je tako brzo porasla i pala snaga sistema ne vidim sta drugo moze biti nego tako nesto, testiranje asic-a ***...Ovo povecanje na 50btc na 4608GHs u odnosu na ranije kada je bilo oko 4200 i nije nesto znacajno i ne mora da znaci nista, ali skok na 29tera ukupno ..hmm.

Poslednja izmena:
Pa teoretski mogu i malo oni sa proizvedenim primercima koje testiraju i da zarade neki dolar a ne da ga testiraju u prazno sa nekim softwareom koji emulira mining.

Klokno sam ref. 5870 na 1GHz, izvlacim nesto ispod 440Mhash-a a iz 5850 twin frozr sam sibno na 930 MHz i izvukao 383Mhash-a.

Poslednja izmena:
pozdrav svima na forumu.. kao prvo.. da nije bilo Mige-a ne bih ni saznao za pricu bitcoina, a kasnije i upoznao dosta ljudi koji su u toj prici ;) Mige je animirao celu pricu bitcoina u moravickom okrugu, a i sire :)

Mige, realno nista specijalno ne dobijes preteranim klokovima.. tj naprezanjem grafika.. 10-20 mhs nikom nece uterati neke vece pare u dzep..
Sve masine koje imam u pogonu, gledao sam da ne opterecujem prevelikim klokovima, kako bi sav hardver sto duze radio (rudario)..

konkretno:

5830, 5850 modele drzim na 850/300 klokovima i izvlacim 280mhs tj. 350 mhs
6950 modele na 900/300 i dobijes malo preko 360 mhs
6770 modele na 900/300 malo preko 200 mhs

i tako redom..
al jedna od bitnijih stavki.. ljudi imaju problem sa vga zbog kulera koji vremenom zaribaju i gpu se kuva.. Sve grafike drzim na 50-60% ventove.. kako bi bili dugorocniji.. svakih par meseci raskacis grafe i izduvas kompresorom (zablokiras ventilatore prilikom ciscenja).. Naravno da bi grafe drzali na niskim obrtajima ventilatora, potrebno je obezbediti prostoriju koja je dobro provetrena, tj. vazduh da se izmenjuje konstantno

Mozes li te 6950 da otkljucas u 6970 ?

reci bar 50mhash-a x broj kartica

Plus mrvicu klok ponegde... Nakupi se tu hash-a za jos jednu kartu ;)

Opet djipa brzina...

ja mislim da neko arci ASIC. Tj pravi pare sada sa njim.

Videcemo koliko ce dif da skoci....

Vrh Dno