Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa pomislio sam da je kod njih nešto ali opet mi je čudno što sa diablom šeta gore dole zauzeće u afterburneru, a sa guiminerom ravna linija. Kakogod nadam se da će popodne opet raditi normalno i sa diablom jer 3% je 3% :p

To je jos od sinoc. Pricali smo nocas Forceptor i ja o tome. 50btc je nesto poblesavio i stalno to prijavljuje, malo su manje brzine ali gura nekako. Oko pola 10 sam krenuo od kuce i jos uvek je trajalo.

Vas danima nema a ja crkoh od radoznalosti. Ko je onaj anonymus u grupi sto tuce celih 2Mhash-a? :d

Ahahhaha i ja se nasmejah neki dan kada sam video :D

Neko radi sa cpu, ali sa nekim dosta starim. :)

A na tabletama ? :d.

Da, bas sam malopre pogledao i vidim sad je opet porasla snaga, a pre par dana 20-21 Tera. Bas ima velikih skokova i na gore i dole..

misilm da ta pita nema veze sa zivotom, a moguce i onaj grafikon da djida, kao i nama na serveru...tako da....ono shto treba da se gleda je diff i da se molimo da asic niakda ne ugleda svetlost dana.

Pa posto je bitcoin decentralizovana valuta, tako isto je nabavka gpu kartica isto decentralizovana. Znaci svako u svetu moze da je kupi iza coska i svako moze da rudari ako pozeli. Kada asic udje u pricu rudarenje nece biti decentralizovano. Vec ce par firmi biti u igri kao i mali broj ljudi koji budu imali asic masine. To je vec zatvoren krug i pitanje je da li ce vise bitcoin biti otvoren za sve.

Poslednja izmena:
Nadam se da smem nešto da pitam, a da ne budem razapet.

Šta je proizvod rudarenja? Šta je hash i kako on nekome može biti koristan? Ko su kupci koji plaćaju za hash-ove? Kako on može da im donese novac?

Nadam se da smem nešto da pitam, a da ne budem razapet.

Šta je proizvod rudarenja? Šta je hash i kako on nekome može biti koristan? Ko su kupci koji plaćaju za hash-ove? Kako on može da im donese novac?

odlicno ti je pitanje ...

ja na primer rudarim vec par meseci ali ni jednom duze od par minuta se nisam bavio odgovorima na ta pitanja i naravno ni sada me uopste ne interesuje , dok placaju dobro je ... kad prestanu aj zdravo trazim drugi poso za masine a ako ne nadjem nista aj na dobos....
ovo je moj stav o celoj prici a sad kako na to drugi gledaju ...

Mislim da su jedan od korisnika on-line servisi za razbijanje kodiranih mobilnih telefona... Al' možda i grešim...

Mislim da su jedan od korisnika on-line servisi za razbijanje kodiranih mobilnih telefona... Al' možda i grešim...
Meni je jedino ovo padalo na pamet, ali nisam bio siguran. Uglavnom, sve mi je to sumnjivo ali što kažete, dok traje dobro je.

Meni je jedino ovo padalo na pamet, ali nisam bio siguran. Uglavnom, sve mi je to sumnjivo ali što kažete, dok traje dobro je.

Već sam pisao o tome u ovoj temi i mrzi me da se ponavljam.

Laički odgovor na laičko pitanje bi bio: KRIPTOGRAFIJA !

ja rudarim na deep bit-u i primetio sam da je u zadnjih mesec dana ukupna sanga pool-a pala za 1THs/s.
Neznam kako je na drugim velikim pool-ovima???
Ukupna snaga mreze raste non stop tako da se prosto namece pitanje:
Dali se ukupna snaga mreze vestacki napumpava i na taj nacin povecava diff???

Ma serveru gde vecina nas odavde radimo, snaga se popela za nesto manje od 2TH/s.
Kako vestacki?

@mirza
http://bitcoincharts.com/bitcoin/

vidis u ovoj pogaci koliki je unknown deo , tu je prostor za svakojake manipulacije pa izmedju ostalog i podizanje snage mreze zarad porasta difa i na taj nacin izbacivanja velikih igraca iz zemalja gde cena struje nija bas tako povoljna kao kod nas...
u zadnjih 4 meseca je dif skocio od 2.2mil. na celih 3.3mil. To je jos malo pa prepolovilo zaradu koja je bila pre samo 4 meseca...
mislim da je share pre 4 meseca bio 0.0000246 a sada je 0.00001468

Poslednja izmena:
To je borba sa vetrenjacama, dzaba mi pricamo o tome.

sad gledam ovaj 50BTC i jedno pitanje:
kako poslati bitcoine sa 50BTC-a na MTgox???

Isto kao i na svim.
Upises adresu u payouts, add destinations, value.

Isto kao i na svim.
Upises adresu u payouts, add destinations, value.

to izvalio nego nema ono automatic paymants i onda lepo namestis 1 ili kolko vec hoces i on ti cim nakupis zadatu sumu sam prebaci na Mtgox

inace na 50BTC se nesto vise placa share nego na deep bit tako da je to dovoljan razlog da i ja predjem na 50BTC.

50BTC(0.00001468) VS deepbit(0.00001361838)

Poslednja izmena:
Nema, jedina mana. :p
Sam prebaci kad ih skupis. ;)

Btw meni od malopre opet zeza diablo i kaze Cannot connect to pool.50btc.com: connection refused itd, kao pre neki dan. Nadam se da nece dugo trajati, jer mi seta zauzetost gpuova sa 72 do 99%.

Nazad
Vrh Dno