Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ja imam 6 msi,2 safira i 1 gigabajta.tih 588 je prosek.znam da vazi misljenje da cpu ne utice ali kod mene recimo PII 955 sa ga990fx plocom i 3 msi karte,po karti daje vise recimo od i7 2600k i g540.svuda su win7 basic 32bit klot kolko god je moglo.
ima li ko neki link ili savet kako win7 naterati da radi sa usb flesha da mogu da oslobodim hardove?

Jel možeš da napišeš koje msi ili da staviš link, da znam za koju grafičku da zamenim ovog lošeg safira?

jel je to ovaj gigabyte http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4121#sp ?

To je taj. Ali problem je sto ga nema vise :(

@Chabex Nisam vadio karte vec sam gledao koliko mi je ubrzanje sa diablom ukupno, sracunao jednostavnu jednacinu s jednom nepoznatom. Kasnije sam cak preterao s klokom jedne pa kad je zakucala diablo mi je ispisao samo drugu kartu i poklapa mi se racunica skroz u hash. Eto jednostavnog nacina da vidis a da ne cupas kartice ;)

Sastavio sam konfiguraciju sa 2 5770 pošto hoću polako da uđem u celu priču pa ako može neko da mi pojasni proceduru
oko pokretanja i konfigurisanja BAMT-a (ili bilo kog OS-a koji radi posao) sa USB-a.

I jel svejedno sa koje kartice vučem signal za monitor?

Hvala, odradio sam sve međutim kada pokrenem dedicated mašinu dobijem samo boot error,
ne znam da li nekako treba da je nateram da bootuje sa USB-a ili bi ploča trebala sama da prepozna.

U biosu namesti da ti dize sistem sa usb-a.

Ne znam koja je ploca u pitanju. Prvo ploca mora da podrzava boot sa usb-a. Ako to nemas dzaba ti posao. Ako podrzava, u biosu izaberes first boot device, stavi usb devices ili sta ti vec pise. Uglavnom ako imas opciju ploca podrzava, ako nemas opciju onda se nadam da imas plan B :D

ja imam 6 msi,2 safira i 1 gigabajta.tih 588 je prosek.znam da vazi misljenje da cpu ne utice ali kod mene recimo PII 955 sa ga990fx plocom i 3 msi karte,po karti daje vise recimo od i7 2600k i g540.svuda su win7 basic 32bit klot kolko god je moglo.
ima li ko neki link ili savet kako win7 naterati da radi sa usb flesha da mogu da oslobodim hardove?

ja sam se time patio jedno vreme i odustao , imas rezne tutorijale po netu ali na kraju sam odustao jer sve to nesto bilo preko k..ca. vido sam dobru stvar , adapter koji se ubode u ata na maticnoj ploci i u adapter ide naponski od flopija a u adapter ide neka kartica za foto aparate i onda ti to prepozna ploca kao hard drive... vido sam negde kod nas da ima taj adapter za neke smesne pare 200-500din. ako nadjem negde link pusticu ti...

evo i linka:
http://www.kupindo.com/Hard-diskovi/9216254_Compact-Flash-CF-na-IDE-ATA-44-Pin-Adapter

Poslednja izmena:
Ljudi, primetio sam da sa 12.10 zvanicnim driverima dobijam malo vise hasha nego sa 12.8. Probao sam i 12.11 beta 4 ali s njima radi uzasno za sada tako da nemojte ni probati uopste.
Oko 1.5% je ubrzanje tako da nije ni za bacanje na duze staze ;)

Jos 35 dana do smanjenja nagrade. Za 35 dana, racunajte kao da vam je neko uzeo pola hardwarea a potrosnja struje ostala ista.

Odakle ti ta informacija ?

Poslednja izmena:
Izgleda da cena novica ode dole za 1 dolar, bolje da difoult ode gore nego da padne cena novcica. Onda prakticno samo oni sa asicom ce zaraditi nesto, oni sa grafickama nece zaraditi gotovo nista, a oni koji stekaju novcice ce biti na ogromnom gubitku kada cena coina ode dole.

Mali info za "manijake" :)
7950 vaporX važno obaveštenje!

Štampaj
Poštovani kupci,
Sa grafikom, 7950 vaporX , postoji potencijalni problem sa naponskom jedinicom na grafičkoj u slučaju overkloka. Ukoliko se ne oveklokuje karta radi sasvim korektno, ali kad se overklokuje dolazi do velikog zagrevanja vpu i potencijalnog problema u radu karte.

Ako ste kupac ove karte, molimo Vas da nas kontaktirate ili kontaktirate radnju u kojoj ste izvršili kupovinu, da bi Vam se ponudila zamenska grafika ili po vašoj zelji bio vraćen novac.

Hvala na razumevanju!

http://www.emmi.rs/novosti_online_akcije_pogodnosti_vesti_sa_it_trzista.313.html

Ne znam koja je ploca u pitanju. Prvo ploca mora da podrzava boot sa usb-a. Ako to nemas dzaba ti posao. Ako podrzava, u biosu izaberes first boot device, stavi usb devices ili sta ti vec pise. Uglavnom ako imas opciju ploca podrzava, ako nemas opciju onda se nadam da imas plan B :D

Podržava ploča boot sa USB-a, samo me buni što imam da biram USB-FDD, USB-ZIP i USB-HDD, probao sam sve i uvek dobijam boot error.
A kada USB nije uopšte ubačen onda dobijam insert system disk tako da mislim da ploča kapira da treba da digne sistem sa USB-a
nego ja nešto nisam dobro odradio u pripremi BAMT-a.

Tako da je moje sledeće pitanje da li mogu na ovu konfiguraciju da povežem DVD drive ubacim USB flash i onda instaliram Windows na USB?

Mali info za "manijake" :)
7950 vaporX važno obaveštenje!

Štampaj
Poštovani kupci,
Sa grafikom, 7950 vaporX , postoji potencijalni problem sa naponskom jedinicom na grafičkoj u slučaju overkloka. Ukoliko se ne oveklokuje karta radi sasvim korektno, ali kad se overklokuje dolazi do velikog zagrevanja vpu i potencijalnog problema u radu karte.

Ako ste kupac ove karte, molimo Vas da nas kontaktirate ili kontaktirate radnju u kojoj ste izvršili kupovinu, da bi Vam se ponudila zamenska grafika ili po vašoj zelji bio vraćen novac.

Hvala na razumevanju!

http://www.emmi.rs/novosti_online_akcije_pogodnosti_vesti_sa_it_trzista.313.html

Ljudi uzimajte lovu, propade bitcoin :d...

Podržava ploča boot sa USB-a, samo me buni što imam da biram USB-FDD, USB-ZIP i USB-HDD, probao sam sve i uvek dobijam boot error.
A kada USB nije uopšte ubačen onda dobijam insert system disk tako da mislim da ploča kapira da treba da digne sistem sa USB-a
nego ja nešto nisam dobro odradio u pripremi BAMT-a.

Tako da je moje sledeće pitanje da li mogu na ovu konfiguraciju da povežem DVD drive ubacim USB flash i onda instaliram Windows na USB?

Mozes, samo na znam kako ces instalirati win na usb, to samo win8 moze ali samo sa vec instalirane win8 na kompu.
U biosu moras da namestis da ti sa fleske bootuje, ne na F9 pa da izaberes sa cega ce da dize win.

Definitivno je problem do BAMT-a, probao sam sa bootabilnim Win7 i krenula je instalacija.

Odakle si skinuo bamt?

ja sam se time patio jedno vreme i odustao , imas rezne tutorijale po netu ali na kraju sam odustao jer sve to nesto bilo preko k..ca. vido sam dobru stvar , adapter koji se ubode u ata na maticnoj ploci i u adapter ide naponski od flopija a u adapter ide neka kartica za foto aparate i onda ti to prepozna ploca kao hard drive... vido sam negde kod nas da ima taj adapter za neke smesne pare 200-500din. ako nadjem negde link pusticu ti...

evo i linka:
http://www.kupindo.com/Hard-diskovi/9216254_Compact-Flash-CF-na-IDE-ATA-44-Pin-Adapter

Moze da se natera da radi Windows sa USB ali mora da se ispodesava do sitnih creva da se menja nacin upisa jer ako se secate Windows stalno nesto drlja i pise po hard disku a USB pa i gore pomenuti CF ima mnogo manji broj upisa nego hdd i brzo bi krepavali.

Sta konkretno utice na potraznju bitcoin-a? znam da neko moze da isprodaje dosta bit kovanica, pa da padne, zasta se uopste tacno koristi bitcoin? koristi se kao sredstvo placanja?....

Pre dva meseca je cena sa 15$ pala za 5-6h na 7$, situacija se normalizovala sutra dan na 11$, od tada stalno varira 11-12$.

Uzas koliko je pala cena. Danima vec radim dzaba, pojede inflacija sve. Neko je danas ogromnu kolicinu coina prodao i zato je cena otisla u bestraga. Mene samo zanima, dali oni znaju nesto sto mi ne znamo pa zato prodaju? Malo malo pa neko proda vecu kolicinu coina, kao pacovi kad napustaju brod koji tone.

"Asic is out there" :p...

Ovako je uvek na kraju meseca, tada se najveci broj BTC-a prodaje, zato cena pada.

Vrh Dno