Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ma ide ladnije vreme, bice bolje.
Kako je nama bilo letos kad na +40 pokusavas da oladis karte.

Mislim da niko nije spomenuo a mozda nekima bude zanimljivo.

Bitcoini se kao nagrada za ulozeni rad isplacuju u paketima (blokovima) od 50 komada btc-a uvecanih za jednu uglavnom manju sumu koja dolazi od naknada za transakcije koje se verifikuju tim blokom.

Ovde se objasnjava mining preko poolova (neka vrsta servera) gde mineri udruzuju svoj rad i time dele zaradu od svakog resenog bloka a u cilju da sto vise smanje faktor srece koji je inace prisutan.
Ako neko zeli moze naravno da minuje solo odnosno da sam pokusa sa resi blok i uzme trenutno oko 500e od jednom ,za kratko vreme, ako ima srece!
Mozda je nekom interesantnije da se kocka malo vise, nego da pravi sigurnih par btc-a mesecno.

Dobri covece, objasni nam malo detaljnije kako to funkcionise. Deluje zanimljivo i isto tako tesko izvodljivo.

ja da hocu da se kockam, ishao bih u kockarnicu :D

najbolje da se cheka 2 meseca ne bi li mooozda otkopao neshto....vaaazii...da sam to hteo ostao bih na btcwarpu :D

i nije bash nekoliko novchica mesechno ;)

Pre godinu do dve kada sam se interesovao za bitcoin mining diff je poceo naglo da raste i tada se bitcoin kretao oko 20$, vidim da se do danas nije nista promenilo imate boljih nacina da zaradite $ preko neta sa znatno manjim rizikom.

Pre godinu do dve kada sam se interesovao za bitcoin mining diff je poceo naglo da raste i tada se bitcoin kretao oko 20$, vidim da se do danas nije nista promenilo imate boljih nacina da zaradite $ preko neta sa znatno manjim rizikom.

Gief info:)

Da nabavimo kameru i obucemo odelo deda mraza? :D

http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Capture_zps83761cb4.png

http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/part2.jpg

Ima tu jos sitnijih nagrada, da to ne izbacujem pojedinacno. Jedan je nedeljno nekada i cesce uzimao ili MBA, MBP ili iMac + na kes sto je uzeo na software koji je pisao sve kada se sabere i oduzme to je suma od preko 100k $, on je imao sve automatizovano, cak je i recaptcha prakticno bila autofill za 0.0...1 sec (malo neverovatno :)), nazalost sve je to proslo. Bitcoin mining je mozda siguran nacin zarade, lupis grafu software pustis i to ide samo sto je potrebno n vremena da se investicija otplati, a po ovim komentarima vidim da ide samo gore vreme za celu situaciju i da ce uskoro sve to lepo preuzeti veliki igraci gde ce malim ostati verovatno nista na kraju.

Inace investicija za one gore nagrade je bila sve ukupno oko 50$ max, ko se malo bolje razumeo u Javu i znao kako da zezne recaptchu i uzme VPS sa pingom 1 do 2 (Amazon je nudio free instancu), mogao je opusteno da zaradjuje nedeljno po 500$-1000$, jedan klinac od 15-ak godina je to uradio i namlatio se za godinu dana para koliko neko ovde zaradjuje 10 godina (ovo je drugi slucaj od onog gore). Inace ja sam u celu pricu usao prekasno, da sam uleteo ranije 3-6 meseci zaradio bih barem duplo vise. Posle je cela prica otisla korak dalje pa su pojedini rusa zaradjivali 1000$-2000$ dnevno.

Cime se sada baviti, ako mozete lepo da koristitie SEO optimizaciju na Freebiejeebies i Kudos network lecice vam lepe pare, tu su pojedinci mlatili po 20k funti podobijali brdo razlicitih uredjaja, evo koliko su useri na forumu zaradili pre 2 godine.

http://www.exceem.co.uk/forums/i-got-my-free-item/31927-brag-thread-nearly-330-000-claimed-see-1st.html

Poslednja izmena:
ja sam trenutno na 5x7950, ukupno ~2600mhash, a ici cu mooozda do 3700 i to je to.

A pa lepo :). Koja ti napajanja imas za 2 7950-e? Pitam se koje je najjeftinije a dovoljno bezbedno za 2 takve karte. Ti imas onda 3 masine jel?

E i jedno pitanje opet u vezi racuna- posto ja do sada nisam isprobao kako tacno radi isplata ( a i cemu kada imam 0,72 btc-a) jel treba tekuci racun ili neko od vas koristi i devizni? Da li bi bilo razlike zbog provizije itd? :wave:

Ja koristim dinarski tekuci u Intesi, jedina provizija (ne racunajuci ono koju ti uzme server dok pravis btc) je 8.5% koju uzme menjacnica http://www.bitcoinsi.com.
Neko mi je pisao o tome, kada drektno povuces pare sa Mt.Gox-a, na 200e uzeli su mu (banka) nesto preko 25e.

gile, otvori novu temu i napishi detalje shta kako i gde, kao ja shto sma otvorio za btc, pa ko zna, ako tto radi mozda se i proba.
meni lichno je poenta bitcoin priche je da lova kaplje a da se ima shto vishe vremena za druge stvari.

@chabex
da, tri napajanja.
dva gigabajta su na ocz zt ful modular 650w, twinfrozerke na pc power and cooling silencer 750w, a u trecoj je chiftek cft 14cs 700w i u njoj msi OC

pa eto, ja lichno ne bih ishao ispod 650 kvalitetnih wati.

Ako koristim BAMT, onda mi prakticno ni ne treba HDD u masini?

POZ

ja uspeo da iskopam 1btc :d na 50btc.com i registrovao sam se na mtgox,skenirao sosku i racun od telekoma i sad me zanima gde sam zeznuo oko prebacivanja tog jednog coina.Na mtgox-u sam isao na addfunds i iz roletne odabrao bitcoin i kopirao onaj kod sto se pojavi dole i otisao na 50btc.com na payout i stavio taj kod kao adresu.E sad na 50btc mi se smanjio amount za taj jedan novcic ali se nije pojavio na mtgox-u?!? Sta sad?

Potrebno je par sati da se prebaci sa servera na Mt.Gox btc.
Nije mi jasno zasta si kopitao racun od telekoma i tu sosku (ne nam sta je to :D)?

na mtgox za neku verifikaciju trazi da skeniras pasos kao dokaz da si ti ti :) i neki racun kao dokaz rezidencije.Zar nisam trebao?:d

To radis u slucaju da direktno sa Mt.Gox-a saljes novac na svoj racun u banci.
Mislim da to ne radi za nas i da nije dobro, jer ti banka uzme oko 20% na uplacenu sumu.

Jos jednom postavljam link menjacnice koja radi sve za Vas uz naplatu od 8.5% za uslugu.
http://www.bitcoinsi.com/
Ima upustvo sta, gde, kako, ako zapne tu sam.

Poslednja izmena:
zapelo je :( ,na mtgox sam isao na sell bitcoins i uneo amount 1 ali dole se pojavi open order sa statusom not enough funds,dali to znaci da sam u startu ako hocu da prodam 1 btc trebao da prebacim 1+0,6% da bi se na gox-u prebacilo u eur ili samo treba da budem malo strpljiv?I sto se tice menjacnice,imam nalog ali mi nije jasno gde kucam sa mtgox-a onaj serijski broj?

Poslednja izmena:
Potrebno je da na MTGox-u vec imate sredstva u USD. Kada se ulogujete na MTGox, treba da
> odete na "funding options", pa na "withdraw funds". Tu izaberete "US Dollar as a redeemable
> Mt.Gox code". Odredite iznos koji zelite da prodate, kliknete na "Confirm" i pojavice Vam se kod
> (MT.Gox code) transakcije. Potrebno je da nam taj kod posaljete. Radi sigurnosti, poslednja 4
> karaktera koda nam posaljite SMS-om na 069xxx230, a ostatak e-mailom na [email protected]

Ovo je postupak prebacivanje $$ na svoj racun u banci preko menjacnice.

Koliko imas BTC na Mt.Gox-u?
Igleda da kucas vise nego sto imas.

uspeo sam,izgleda da sam zahtevao duplu isplatu i u bitcoinima i u evrima :) pa mi je zato izbacivao da nemam dovoljno.snasao sam se na menjacnici,sad jos samo da pricekam 3 dana i ako sve bude ok palim mashine full.
Imam u jednoj masini dve 6870 pod vodom ali ne mogu da im dignem voltazu,to moram da resim,a u drugoj 7770 i 6770.7770 radi super na 1200Mhz ali ide i do 90C pa bi valjalo smanjiti klok memorije al ne znam cime, a 6770 zakucan na 960Mhz u afterburneru 2.2.4 ali ne pomaze ono unoficialoverclocking=1 pa i to moram da resim.Inace obe karte daju oko 200 mhs na pomenutim klokovima

Ne mora da cekas tri dana, ako si im poslao mail i na mobilni sms, pare ce ti leci ujutru.

Jedna molba za one koji koriste BAMT

Moze li uputstvo za setovanje?

Hvala

Resio sam problem?

Imao sam vise problema uglavnom oko setovanja kernela za ali i oko upisa 50btc u pool listu.

Hvala mirza82.

Vrh Dno