Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Sad gledam da pustim neku isplatu, ko je ono radio preko moneybokersa ili je to bilo u ltc temi? Opcije su mt.gox (najveci kurs btc-a), btc-e ->moneybookers (ne tako dobar kurs), bitstamp (kurs priblizan gox-u)... Nekako mi se cini da je moneybookers najjeftinija sollucija samo da mi ne zakljucaju racun pa zato pitam ko je podizao i kako je prosao, vidim da su granice za vecu proviziju 649 i 3xx evra, da li je dizao neko u dolarima

Pozdrav svima.

Pratim ovu temu od pocetka februara i relativno skoro sam se ukljucio u rudarenje. Pa posto vidim da niste jos uvek 100% razjasnili koliko koja banka uzima pri isplati sa mtgoxa evo da kazem ono sto sam ja saznao iz prve ruke (u banci naravno) posle probne isplate.
Moj iznos za isplatu sa goxa je bio 87 eura,
u posrednicku banku u Nemackoj DEUTSCHE BANK AG je stigao 71 euro,
a u moju domacu banku je stiglo 53 eura.

Racunica:
87e - 16e(provizija 0.6%+2000jena ili ti oko 15-16 eura) - 18e(provizija posrednicke banke u Nemackoj,pretpostavljam da je fiksna jer da je neki procenat u pitanju bilo bi previse cak i za banku) = 53e.

Ova racunica bi trebalo da se uklapa i u vase isplate.

Kao sto je napisao Whome za manje isplate Mt gox ne dolazi u obzir koliko god da je kurs povoljan, dakle da se ne unosi zabuna svi su ovde prijavili da im je skinuto 36e na ime provizija sem user-a Ledio kome je skinuto 18e na iznos 649e kako i zbog cega je njemu toliko skinuto ostaje da se vidi.

Poslednja izmena:
E ovo i mene zanima, mada znam da neko pise da je prihod a neko da je novcana pomoc, ne verujem da ima i treca varijanta... Ja cu pisati novcana pomoc pa sta bude.

Nikako prihod, za svaki slucaj. Pitah poresku upravu, rekli su mi da mogu da uzmem 1000000000$ dnevno bez da se ljute ako je pomoc :). Jer drzavi treba kinta... Ali ukoliko 1$ prodje na prihod, duzan si da prijavis sve poreze. E sad, poreska ti ne proverava devizne racune do odredjene cifre na godisnjem nivou, ali zlu ne trebalo, ako provere, bolje da pise da je pomoc (jer jeste, da nije ovakva situacija u zemlji ne bi 10000 ljudi rudarilo da prezivi, rudarili bi oni koji imaju neku vecu vajdu). Btw resili da mi carine ASIC Minera mamlazi, jedini su na svetu koji ce da carine zeleni PCB na kome pise 39$ :(. Bas me briga sto ce da ga carine, kad sam dao 50BTC za njega dacu im i tu sicu, ali ko zna koliko ce da se otegne... Jedino sto me tesi je sto ga radi DHL spedicija, skupi su kao djavo (3300 dinara +PDV) ali sam cuo da su brzi.

Provizija mtgox je ¥2000 ali intermedijalne banke skidaju svoju proviziju, pa to bude oko 40€ na kraju.

Ledio je povlačio preko unikredit banke koja očigledno nema trošak intermedijalne banke. Kod wire transfera za iznose koje povlačimo (do 1000€) nema razlike u troškovima koje sam naveo.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da stigne brzo ako nema gox laga. Isto ti putuje BTC i kada saljes iz walleta ili sa bilo kog tradera. Mogu da ti potvrdim da BTC-E odmah isplacuje, ali da ukoliko laguje gox trading engine to ume da se oduzi. Inace skoro uvek je ta razlika, sto odgovara nama minerima koji minujemo LTC, taman zaradis za transfer. A razloga je vise: tesko se salje novac na BTC-E (rusi su), i kosta. Takodje oni ne traze verifikaciju accounta, placaju kome hoces gde hoces kad hoces, imaju 100 nacina isplate itd itd... A vracanje novca na BTC-E je skupo, jedini brz nacin ti je kupovina BTC po visoj ceni i slanje pa prodaj tamo po nizoj ceni. Zato je novac na BTC-E nesto skupji, odnosno ljudi placaju 1$>1$ ako hoce neko da im proda acc (ima i toga). Ja sam iskoristio prvi put priliku kada je padao BTC naglo i izgubio samo 20$ da sa bitstampa prebacim BTC na BTC-E. Ali se to retko desava, i desava se samo u trenucima velikih oscilacija na dole.

Ne razumem da jos uvek ne znate kako BTC funkcionise i ko sta radi u celom procesu. Duzina cekanja transfera zavisi samo i iskljucivo od srece. Sve transakcije u vremenskom periodu od oko 6min se "pakuju" u blok, koji se kriptuje i salje u mrezu. Kada ga neki pool uhvati i razbije, odobrava se transakcija...nekad je to par minuta a nekad par sati...nema pravila. Gox lag nema veze sa transakcijama btc-btc, vec samo btc-pare i obrnuto. A lag samo onemogucuje da reagujete u realnom vremenu kada kupujete/prodajete. Ako ste ostavili nalog da prodajete btc po npr 100eur, a trenutna cena je npr 85eur, i pojavi se kupac koji kaze da kupuje npr 10000 BTC-a po trzisnoj ceni, taj njegov zahtev ce verovatno izazvati lag jer ce poceti da se realizuje velik broj transakcija sa cenama od 85-110 eur. I pogotovo ga pojacava to sto se onda pojaca aktivnost mesetara koji se trude da stavljaju/skidaju naloge po novim cenama, velik broj zahteva serveru i on otegne papke...e sad zasto to nece da srede znaju samo oni, ne bih sada o teorijama zavere.

Poslednja izmena:
Pa ti da radis u banci za nekih 30k dinara, ti bi provjeravao odakle meni pare stizu, a prodje ti dnevno 200 ljudi koji podizu i vise od 1000 eura?

Jeste, a rodjak se zove MtGox Co.LTD Japan...

Već smo pričali o tome. Svesno ih lažeš i to njih ne interesuje. Jedino ispravno rešenje je da ti fizičko lice uplaćuje novac. MB, PP, MtGox i ostali to nikada neće biti a mi ih uveliko navodimo kao "rođake". :p

Do 13-14k € godišnje neće niko da vas cima. To smo već razjasnili ranije u ovoj temi. Da li kršimo zakon? Da. Da li će neko da nas kazni zbog toga? Ne znamo. ;)

Poslednja izmena:
Evo vec drugi dan kako sam povukao lovu sa goxa,i jos me nisu zvali iz banke?!

nece moci, vrate novac pa treze izjavu donatora i to se desavalo ...
ja sam lepo naveo kao prihod i to je to ...

Upravo mi stize poruka od inteze,da odem da dam izjavu:) videcemo koliko ce.me odrati....

@zeljko
mislim bezrazlozno je sa pojedincima diskutovati (prepoznaj se) a kad ti taj tvoj donator preko MtGoxa bude poslao donaciju po 5. put a ovi iz poreske uprave kazu da donator posalje izjavu o donaciji a dotle vratite novac posiljaocu onda ce da budeeeeee i porez da se plati..

ja cu da saljem novac sa mojom izjavom da je prihod pa ako nekad budu stavili saku na deo mojih sredstava onda ce svaku sledecu da posaljem na racun u Becu odakle ima ko da mi donese novac u novcaniku ali necu da se lazem i borim protiv sistema jer je ta bitka u Srbiji odavno izgubljena ...

Poslednja izmena:
I dalje niko ne konta da nema leba bez motike. :D
u principu si u pravu, svaki prihod je oporeziv....
cuo sinoc izjavu aktuelnog premijera da ce uskoro biti omoguceno dvosmerno placanje PayPal-om tako da ce onda mozda i moci da se po automatici salje novac sa racuna na racun ...

i jos nesto a to pocinje da smara je pitanje o cuvenih 38E ... pa sad da nije malo novca i nije ali kad posaljes 990E iz Japana i stignu ti 952E u Srbiju onda realno gledano to i nije tako mnogo obzirom da si taj novac zaradeo bez motike a mnogi i bez mozga jer im je neko drugi sve podesio i pustio da radi a oni sad samo ubiru kajmak...
znaci stisnite cojenzi otkucajte cifru kliknite na confirm i odite u banku sa bilo kakvom pricom, ja sam tako uradeo....
iz banke u prvu kafanicu cheers

Poslednja izmena:
@zeljko

ja cu da saljem novac sa mojom izjavom da je prihod pa ako nekad budu stavili saku na deo mojih sredstava onda ce svaku sledecu da posaljem na racun u Becu odakle ima ko da mi donese novac u novcaniku ali necu da se lazem i borim protiv sistema jer je ta bitka u Srbiji odavno izgubljena ...

Da li se u inostranstvu ne placa taj porez?

... realno gledano to i nije tako mnogo obzirom da si taj novac zaradeo bez motike a mnogi i bez mozga jer im je neko drugi sve podesio i pustio da radi a oni sad samo ubiru kajmak...

Jeftin hardver svima nama si kupio ti, pa je bez motike? :trust:

pa tamo elektronski prebacis novac, automatski legne na platnu karticu i niko te ne pita odakle stize novac, koji ti je taj rodjak MtGox i sl. i ne moras da potpises nikakvu izjavu ...
kod nas je problem u setu zakona koji je zastareo i zbog tog istog seta zakona za sada preko Pay Pal-a ne moze da se uplacuje novac na racu, mada je kao sto sam naveo premijer nam "dragi" najavio da ce zakonski to biti omoguceno ...
@ mega skot

a sta mislis koliko je vremena taj dobricina potrosio na proucavanje problematike kopanja na pocetku kada to niko nije znao kako se sta i gde radi i onda doso mozda bas kod tebe , ispao drug i sve ti postelovao a ti si samo trebao da das novac za HW i da si platis struju a mozda i dan danas on sedi i bleji po forumima kako sta i gde da bi zaradeo vise dok ti na primer blejis u s.se po gradu sa mozgom na otavu ..
bez uvrede ali takvih je mnogo i javljaju se sami jer ih to pogadja ... ipak su oni ponosni na svoj tudjim znanjem postignuti "uspeh"...

Poslednja izmena:
+1
Svi ovde imamo isti interes. A to je da zaradimo dok se zaraditi moze. A temu treba da iskoristimo da jedni drugima pomognemo da nam procenat zarade bude veci. Jer, 2%, 5% onde, i racunica da jedna od grafika od 400e radi za dzaba jer njen vlasnik nije hteo ni za malo da se potrudi i povede racuna o svakom dinaru.

Hmmm opasna rasprava...

Evo ja cu javno da pohvalim clanove koji su meni pa i ostalima uvek izlazili u susret. Sad sam dosta naucio pa samo kad bas zapne potrazim pomoc.

MIGE, covek koji je medju prvima poceo sa krampom, koji je mene uveo u svet BTC-a, sve podesio i pustio u rad.

Risim
Mirza
Bojan-zex
Sajber
Ledio
Paradigma
Demios
Delevic
Forceptor
Kurtz
Student
Kurtk

Ako sam nekog zaboravio nek oprosti.

^
e ovo je vec stav, znaci vidis da se covek potrudio, steko bilo kakvo ali ipak iskustvo i zapeo , takvom treba uvek pomoci jer ne mozemo se svi snaci u datom trenutku a ponekad je potrebno i malo srece jer je tema bas siroka pocev od hardwera pa sve do podizanja novca ali kad zateknem neke gotovane koji sede i cekaju da im drugi sazvaka onda ...

Vi ste svi kompletno ludi! Poludeli rudari!!:):):):)
@megaskot
Batali kopanje,kad cemo na pecanje?:rolleyes: :):):)

^ "pecanje".. jel to neki novi coin? :d....

Vrh Dno