Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

I tako je izgor skupa struja kod nas nek vidu i oni malo beli dan lade se za sad za sve pare jedna je 37 druga 49c sa ventovima na min. :D

Safirka 7850 1gb na 300/150 900mV-88Mh/s potrosnja 17-20w
Safirka 5850 1gb na 550/300 850mV-210Mh/s potrosnja 27-30w ni vat vise od ovo sta sam napisao evo ih rade od jutros tako nek odmore malo inace temperatura na ovu prvu znaci ona je dole u kiciste je 35-36c vent na 20% to mu je min. a 5850 je gore nad nje i ona je momentalno 55c jutros je bila 48 sa 22% onaj turbinski vent isto na min. vrti i ona sada ne cuje se nista milina :D
1.5$ na dan nije lose ima koliko za cigare nista vise :D

Poslednja izmena:
@vane
koj je tvoj rezon : ??
-da ne izgoris struju
-da ne zagrejes kartice
-da ne napravis 700Mh/s (kolko je inace optimum za te dve karte)

Da se truje pljugama za dzabe :)

Koliko vremenski treba da lova legne na devizni racun? Juce ujutru sam sa goxa povukao direktno na intesin devizni 120e.

Sta da radim,treba mi lova hitno,mada,ja se nadam da nece biti preko 30e troskovi...u svakom slucaju,javljam cim prodje transakcija.

meni legle pare tipa danas popodne poslao a legle sutra oko 12h...

Da li neko zna provereno koja banka je naj jeftinija i kako se odmerava provizija, hocu reci fiksno, po procentiu....ili jedno i drugo?

Izgleda da je Alpha banka najjeftinija za sada kod nas koji su isprobali za cifre do 649e .
@Sinda ako si u INtesa banci , banka ce te pozvati da potpises izjavu .

Poslednja izmena:
naravno priilkom prve transakcije te pozovu i moras licno da se pojavis , da obrazlozis odakle ti i ko salje novac , potpises izjavu i nakon toga su ti pare dostupne na racunu...
ja sam platio za 990E ukupno 38E

Hmmm...malo mi cudno kako me onda do sad nisu nazvali...

Safirka 7850 1gb na 300/150 900mV-88Mh/s potrosnja 17-20w
Safirka 5850 1gb na 550/300 850mV-210Mh/s potrosnja 27-30w ni vat vise od ovo sta sam napisao evo ih rade od jutros tako nek odmore malo inace temperatura na ovu prvu znaci ona je dole u kiciste je 35-36c vent na 20% to mu je min. a 5850 je gore nad nje i ona je momentalno 55c jutros je bila 48 sa 22% onaj turbinski vent isto na min. vrti i ona sada ne cuje se nista milina :D
1.5$ na dan nije lose ima koliko za cigare nista vise :D

ovaj post je jako koristan, hvala. 210mh/s za dž nije uopšte loše. ja ću kad dođe leto da spuštam klokove sve dok ne nađem neki sweet spot da se ne greje previše, ovaj info je kul... trenutno mi je kartica upošljena u tomb raideru :D

Da li neko zna provereno koja banka je naj jeftinija i kako se odmerava provizija, hocu reci fiksno, po procentiu....ili jedno i drugo?

Intesa ti uzima 0,25% provizije, ali ako ostaviš pare na računu više od 7 dana onda se ta provizija briše. Međutim, to nije bitna provizija, veći problem je novac koji ti uzima Mtgox i neka evropska banka koja je posrednik.

Evo da se javim povodom ovog novog Light modela WB. Nema nikakve sminkerice ni u ovom ni u predhodnim modelima. Da bi sve radilo kako treba mora biti precizno izvedeno u 1/10mm inace nece raditi ili nece moci da se montira. Slike sam govore o tome sta treba napraviti i koliko ima delova. Samu unutrasnjost nisam dao jer mi nije prvi put da su pojedine firme iskoristile neka moja resenja a ja ne mogu da ih tuzim jer nemam medjunarodni patent. Blokovi izdrzavaju pritisak od 2bara sto je i previse ali to je neki standard da nece procureti. Sve sto je moglo da se izbaci kao da nazovemo sminkanje izbaceno je i ako se time narusava profesionalnost izrade. Izbaceno je poliranje samo se ecuje na 300um. Ali ono sto je bitno efikasnost i restriktivnost je ostala ista.

GPULight.jpg GPULight2.jpg

+1 Pošto ?
Jel ima verzija sa rasponom od 43mm za 77xx seriju ?

Cena sitnica:D moze i novcici;) info na PM da nebi raspravljali mnogo, malo, vredi, nevredi
Da ne moram da se pravdam ko @Genijalcin

Ovo je blok za ATI :
5800
6800
6900
7800
7900
@zeljans
nije problem da se napravi

Poslednja izmena:
poceli ljudi da me zovu posto sam dao oglas da kupujem delove, znaci da je pocela rasprodaja grafickih i ostalih delova

******ovo nije oglas, samo dajem zapazanje

Realno da se ljudi ne zavaravaju dve kosnice sa po 4x 7950 ili 7970 to je nesto sto moze da prezivi sve ostalo je umaranje, plus da se svakih 15 dana dokupi po jedna karta.
Veliki samo opstaju

Poslednja izmena:
Ko je bese pre neki dan poslao 600-neki euro preko Inteze banke, da li su novci legli i kolika je provizija na taj iznos???

Nije mi bas najjasnija ta racunica??? Ako je isplativo kopati sa jednom 7950 onda je i sa 4 ili 8 ili 50, zar ne? Kakvu prednost imaju ljudi koji recimo sada hoce da krenu sa 8 x 7950 u odnosu na nekog ko hoce da krene sa jednom 7950? I zasto bi se dokupljivala na svakih 15 dana po jos jedna kartica? Ni 8 x 7950 ni 8 x 7970 po terenutnoj ceni ne mogu da zarade za jednu karticu za 15 dana, a i gde je tu zarada u celoj kombinaciji? Treba doadti nesto za grafiku, platiti struju... Prilicno rizicno, posto ako sve stane same kartice bas i nece imati neku veliku vrednost. Drugo i ako u nekoj daljoj buducnosti dodje do veceg skoka cene BTC, opet nema zarade posto je sav btc potrosen na ulaganje u hardver :( Po meni je samo bitan % zarade u odnosu na ulozeno, a ne ukupna zarada.

Undertaker je poslao i leglo mu 612/649e koliko je poslao. Danas mi je pricao kad smo se videli. Pitao je ko je sta uzeo i koliko ali nisu mu u banci objasnili, salterusa 3 blage nema.

BTW, slazem se s Markom. % zarade je isti i sa jednom i sa 8 karti. Nije fora ni dodavati karte svaki cas jer i to diff pojede. Dupliranje snage vec ima smisla ali to je neka druga prica i visa matematika za mnoge.
Onaj ko nema velike troskove i ko moze da pokriva iz dzepa za struju je car jer on moze da cuva coine i ceka neku vecu cenu. Ljudi s ozbiljnijom farmom moraju podizati lovu da bi pokrivali troskove struje i sl.

Poslednja izmena:
kad tako kazes dupliranje snage :S:
a potrosnje struje??
a okle kes za tolke grafike ?? vise

ja sam srecan sto sam sve otplatio imam nesto koina nakopanih i nesto eura u banci pa sad kako bude , kad nisam umeo da kopam LTC kad je diff bio 20 a to nije bilo i tako daleko vec pre 2 meseca ...

Cekamo novi novcic :) Jedino me nervira poplava raznih novcica tako da je prakticno svaki novi novcic u startu osudjen na propast.

Mali off - zna li neko kako se kompajlira source iz github-a? Uputstvo iz readme-qt ne vazi za ubuntu (pisano za Debian ali nisam probao). Posle par minuta kompajliranja mi izbaci gresku: /usr/bin/ld: cannot find -lminiupnpc

Skinuo sam miniupnp i u src folderu napravio podfolder miniupnpc ali radi samo donekle. Koliko sam shvatio treba napraviti simbolic link ka fajlu. Zna li neko, smorio sam se od Guglanja danas :(

Kes mozes da pozajmis pa onda dupliras snagu i za duplo krace vreme je otplatis. Ako ides na tu varujantu. Ali opet kazem, potrosnja struje je duplo veca, treba to placati sve sto znaci prodavanje novcica i po losoj ceni. To je losa strana medalje.
Ako idete na varijantu da dodajete po grafiku svaki put kada skupite za nju, to znaci samo da ste pokrili razliku u diff-u i opet kopate isto. Fakticki, nikakvu lovu ne mozete zaraditi i jedina vrednost ce vam biti grafike.

Jedno od mojih prvih zapazanja je to da je prosek stvar za pratiti. Da treba oko 6 meseci da se otplati. A to sto neki ljudi sad nude kartice na prodaju je da su mozda isplatili iste, zaradili neki dinar i to je to. Ne zele da cekaju da poraste diff, pa da svi pocnu da prodaju kartice pa se pre zasiti trziste....Opet, sve su to nagadjanja, ja sam zagrizao i krecem za verovatno koji dan. Isplaticu kartice ako nista drugo posle nekog vremena ako sve ode u k***. Tako da mi ostaje konfa za kvalitetno igranje. I ljudi, nema dobrih para bez dobrog ulaganja. Rizik je uvek prisutan. A od vas zavisi koliki ste pesimista.

Treba mi jedan savet. Sutra otvaram racun namenski za rudaranje. Koju vrstu racuna da otvorim za novac koji cu prebacivati sa mtgox-a?

Vrh Dno