Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@darkopetrovic Hvala na informaciji. U celoj prici sam od pre 2-3 dana. Ali ne zelim da se zezam u naokolo. Ako ulazem, ulozicu da imam dobru kintu od svega toga. Takodje mi reci da li znas kako da dodjem do paypal-a da bih mogao da platim mahinu.?

Kupi grafike pa kad(ako) izadju te makine ti predji na ltc, kad budu svi imali te asic masine tesko da ce svi skupljati kajmak od toga.

2x3=6x400=2400 MH/s
Po trenutnom "difikultiju" to izadje teorijski maksimalno oko 0.1 BTC dnevno ili 3 BTC mesecno. U praksi zbog napada na Pool-ove i invalid share-ove ide i do 20% manje... Uglavnom, trenutno je sa tim setupom maksimum maksimuma 270€. Ako jedna kartica trosi oko 200W, njih 6 plus dve ploce i ostali hardver struje trose oko 970 KW mesecno, pa ti vidi u kojoj si tarifi!

Pa to je dobro, neka struja izadje 50e, mada nece toliko ostaje 200-220e.......
Hvala puno na odgovoru, verovatno cu da pazarim za pocetak sa drugom 2 masine, pa cemo videti kako ce ici.....

Poslednja izmena od urednika:
ohoho eno ga neki amazon coin, mada nema veze sa kriptovalutama, zamislite da dođe na btc-e :) pa menjamo btc za amazon coin i kupujemo sa amazona direkt :D

Drugarski savet nevezano za diff,struju i ostalo...to "sa drugom 2 masine" gledaj da izbegnes ;)

Struja za tu pricu ce bar 8-9 hiljada da te izadje, pod uslovom da ne predjes u crvenu zonu.

... prijatno vreme za kopanje :), asus 7950 - 59c sapphire - 56c

a i problem je naci 6970 sad, 6 komada je tek problem :)

što ne sa drugom dve mašine? jednu mašinu kupi drug, jednu on :D svaka ide na dva odvojena računa i svakom svoje :)

Imao čovek rođaka na selu i dogovore se da ovaj iz grada kupi dva praseta i da plaća hranu a da ih ovaj na selu gaji dok ne stignu za šunke. Kad su svinje porasle, jedna se razboli i otegne papke. Nazove rođaka ovaj sa sela i kaže mu "e...da ti javim tužnu vest, crkla tvoja svinja" :)

Imao čovek rođaka na selu i dogovore se da ovaj iz grada kupi dva praseta i da plaća hranu a da ih ovaj na selu gaji dok ne stignu za šunke. Kad su svinje porasle, jedna se razboli i otegne papke. Nazove rođaka ovaj sa sela i kaže mu "e...da ti javim tužnu vest, crkla tvoja svinja" :)

Hahaha, jedna svinja ce biti domaca, druga divlja, tako da cemo ih razlikovati :D

Evo i ja konacno da se pohvalim da mi 50BTC radi ocajno :(

Poslednja 24 sata generisano 50% manje BTC-a nego sto je kapacitet kartica :(

Obicno imam 6-7-8% manje, ali ovo je katastrofa u poslednjih 24h!

A sto je najgore, kriva zauzeca GPU-a na BAMT-u je ravna, dakle kartice su radile non stop, nije bilo praznog hoda!

na 50btc-u ima obavestenje da kasne sa statistikom i sa isplatom tako da mozda ce ti doci i ostalih 50% :)

Due to maintenance on the web site, worker data and balances can be displayed with delays. There's nothing wrong with the pool though, every share is counted. Site operation will return to normal very soon.

Ne, brojac Bitcoina im je uvek i radio tacno, kako god statistika i ostalo pokazivali i radili. Ja sa "brojacem" nikada problem nisam imao i kada su se svi zalili.

Ali ovo je prvo put da brojac pokaze manje. Dakle, meni se statistika na sajtu i brojac BTC-a desno slazu.

E sada, ako mi u toku noci skoce i statistika i brojac, super, mada nisam bas siguran.

Ako recimo napravim 2 masine za rudarenje, sa po 3 grafike 6970, koliki moze biti neki cist mesecni profit?
Nisam najbolje upoznat u samu ekonomicnost bitcoina, tj za koji vremenski period se isplati investicija,drugar predlozio da kupimo 2 masine za pocetak pa moramo da vidimo jel se isplati :D

Izracunaj sam ;)

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator

I dalje mislim da se taj novac moze pametnije iskoristiti :trust:

prešao sam opet na btc ali imam "problema" sa btc guild-om, naime od juče od ponoći do danas mi je napravio umesto 0,11btc jedva preko 0.08 što je dosta manje nego što bi trebalo :S
jel imate neki ok pool da radi? 50btc vidim da ljude zeza već par dana pa sam zato odlučio da idem na btcguild jer do sada nisam imao nikakvih problema sa njima

Probaj bitminter ili btcoxygen.
50-ka je vec nekoliko meseci losa do te mere da je ne razumem sta ljudi traze tamo i dalje.

prešao sam opet na btc ali imam "problema" sa btc guild-om, naime od juče od ponoći do danas mi je napravio umesto 0,11btc jedva preko 0.08 što je dosta manje nego što bi trebalo :S
jel imate neki ok pool da radi? 50btc vidim da ljude zeza već par dana pa sam zato odlučio da idem na btcguild jer do sada nisam imao nikakvih problema sa njima

Zaboravio si da je diff skocio, to je ta razlika.

Ja sam probao i bitminter sa jednom kartom, i za 7 dana sam dobio samo 70-80% onoga sto sam dobio na PPS-u (0,168BTC umesto 0,21 :trust:). Ponadao sam se da je to moj novi pool, ali cu ga izgleda koristiti samo povremeno. Inace je stabilan, mada 7 dana nije dovoljno da se utvrdi tako nesto.

Stabilan jeste mada ja ne volim bas PPLNS nacin placanja. Btcoxygen je PPS, nekada malo zezaju sa isplatom kao notroll ali su skroz ok. Valja ga probati.

Aha, ko Kineski sat. Baterija mu se prazni svakih mesec dana i svakog dana ga vracas nazad po 5 minuta jer zuri :d
Hocemo Svajcarca!

Haha stara dobra doxa :D

Bez zezanja nema dobrog pps pool-a a da ne otima ispod 7%.

Secam se kad sam pocinjao mtred i deepbit su radili kao pravi Svajcarac, po 10 dana bez pada hesa.

[SAJber Kurajber;3285201 je napisao(la):
Stabilan jeste mada ja ne volim bas PPLNS nacin placanja. Btcoxygen je PPS, nekada malo zezaju sa isplatom kao notroll ali su skroz ok. Valja ga probati.

Oxygen mnogo lepo radi.. stratum im pegla pun gas.. al su zato majmuni kad treba da se radi isplata.. prosli mesec sam cekao 7 dana da mi isplate zaradjene btc.. na kraju sam ih prozivao na bitcointalk dok nisu isplatili sve do poslednjeg koina.. od tada sam opet na guildu.. i sve fercera kao doxa ;)

Iako sam trenutno na Slushu, mislim da je Guild ubedljivo najbolji pool...Cim vrate fee na 5% za PPS vracam se tamo.

PPS fee will be raised from 5% to 7.5% on all new accounts. Old accounts will also be increased (PPS ONLY) to 7.5% after a difficulty change. If the pool eventually drops back under 40% for more than 72 hours, these fees will be turned back down to 5% after the next difficulty change.

Poslednja izmena:
Jel probao neko da izvuce 300mh/s sa 50w kod mene uspelo je ali sa jednu nemogu sa dve moze bas fino jedna vuce 30w i daje 200 a ova druga je katastrofa za 100mh/s trosi 20w,aj sad pogodite koje karte su u pitanje :D

Nazad
Vrh Dno