Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

evo palo na 64%
tek sledecih dana cemo videti sta ce zapravo biti...

Ne vidim da je snaga mreze nesto drasticno skocila da prouzrokuje takav skok diff

Normalno, to se vec znalo, e sad zamislite kad 50% GPU-va predje na alternativne valute tek koliko tu da skoci diff..... eto par dana se farme setaju od valute do valute totalno pometnju su napravili

Nece ovde vise biti brzog kesa to je sad 100% sigurno

I ono sto ce najvise da boli ASCI-vi se jos nisu ukljucili u trku

evo palo na 64%.
sad bas i ja gledam 71% veci sledeci diff. i to za 8 dana, nije vise kao ranije na svake dve nedelje :crash:.

Dif se uvek isto odredjuje, tezina se tempira da bi se blok nasao na svakih 10 minuta. Uskladjuje se nakon 2016 blokova i to je to.
Prvih par blokova nakon promene se brzo naslo a sajt onda pomisli kako ce svaki sledeci da se nadje za to vreme i izracuna sta izracuna.
A onda dodje jedan ovakav kao 235879 od 20 minuta da umiri vas plasljive :)
blokovi.jpg

@sasa
iako to znam nisam uopste razmisljao o tome, hvala sto me podseti.
gledam sad da pise 28% za 11dana, mada ce se to jos promeniti...

@mirza
hvala za info za port 3333
sad odlicno radi 50btc preko cgminera...

ja prebacio sve masine na port 3333 ali mi se jedna masina non stop gasi ????? ostale rade normalno ....

Pogledajte kolonu Measured jer je to procenat na osnovu koga se procena pravi. Greška je velika kad je taj procenat mali jer se računa sa malim uzorkom. Uključite mozak, mnogo pomaže u većini situacija.

Poslednja izmena:
jeeeste...skochice za 300%...za 2 dana....:D

problem je shto cena nikako da krene makar malo da pradi skok difa :(...lepih okruglih 100e bi bilo kul.

Ja nisam prebacio nista na 3333, medjutim kako vidim u logu, sam server na 50BTC mi prebacuje sa 8332 na 3333. Inace imam jednu windows masinu, cisto za experimentisanje, da ne bih morao da kvarim BAMT config fajlove:

"2013-05-03 12:26:01: Listener for "7950_1": pool.50btc.com:8332 03/05/2013 12:26:01, checking for stratum...
2013-05-03 12:26:01: Listener for "7950_2": 03/05/2013 12:26:01, started OpenCL miner on platform 0, device 1 (Tahiti)
2013-05-03 12:26:01: Listener for "7950_2": pool.50btc.com:8332 03/05/2013 12:26:01, checking for stratum...
2013-05-03 12:26:01: Listener for "7950_1": pool.50btc.com:8332 03/05/2013 12:26:01, diverted to stratum on pool.50btc.com:3333"

Ta winblows masina inace daje oko 1070 na istim taktovima, dok BAMT daje oko 1200 MH/s

A sinoc ste me napali bez razloga.

Covek je pitao da li se isplati jedna 79x0 kartica da mu radi u kuci, ja sam prvo napisao koliko zaista donosi, posto je neko iznad mene izneo definformaciju i rekao coveku da ce zaraditi skoro 3x vise!

Zatim sam rekao da se za ozbiljan rad mora imati prostor, pozeljno neka kuca, supa i sl.

Kod mene u suterenu, prostorija u kojoj su masine je velicine 6x6 metara, po zemljom 1/2, oduvek je bilo hladno i vlazno, sada je kao u pustinji. Sve suvo kao barut i vrelo. Nemam klimu ali imam industrijski ventilator od 800m3, (koji uvlaci vazduh kroz filter sa istocne strane kuce, gde je uvek hladnije, tera vadzuh preko kartica i izbacuje ga na zapadnoj strani kuce) i sada vec preko 20 kartica klase 5870 i 7950.

Mogu tek da zamislim kakav pakao pravi 40.000 MH/s koje je neko gore spomenuo. O amperazi da ne pricam, to je oko 67 kartica najmanje, neka trose u proseku oko 215 Wati plus na svake cetiri jos 70W za sistem.... To je 15.5 kw na sat, plus termalna disipacija. Nemam pojma koliko klima mora da radi punom snagom da to rashladi, a sve to prevazilazi strujne kapacitete tipicnog BG stana koji nema osigurace da izdrze takvu potrosnju!

Zato sam rekao da je za ovaj posao vrlo bitno obezbediti odgovarajuci prostor i da ne zaludjujete ljude da ce zaraditi neke pare tako sto ce im dve kartice drndati dok spavaju u kompu koji koriste za svakodnevni rad.

Nisam nikako rekao da se ne isplati, vec samo da mora ozbiljno da se pristupi poslu a ne da ohrabrujete ljude da uloze malo para sto imaju i onda da im sve ode na racune za struju i hladjenje koje mozda ne bi ni koristili da nemaju dve ili cetiri "grejalice" koje u sred leta dogrevaju zivotni prostor!

Poslednja izmena:
Skocice cena. ;)

Covek je pitao da li se isplati jedna 79x0 kartica da mu radi u kuci, ja sam prvo napisao koliko zaista donosi, posto je neko iznad mene izneo definformaciju i rekao coveku da ce zaraditi skoro 3x vise!
Covek je pitao:
Da li vredi rudariti sa jednom HD 7970 DC2T?

Pitao je za 7970 a ona minimum kad se odbiju svi troskovi donosi 50 eura mesecno. PRosli mesec je zbog pojave novih valuta bilo moguce uzeti 3x vise ko je pratio i minovao ono sto je u trendu ali to tesko da ce ponoviti.

Nista nisam pomesao. Osiguraci na glavnoj tabli su 100a. Kablovi su 25a (svi osim za hodnicko svetlo koji su 16a). Ima 4 podtable, e na njima su osiguraci 25a za svaki suko, 16a za svetlo. Kablovi od utikaca do podtabli nisu 16 vec 25a... Itd... A moj stan ima (kao i vecina) glavna 3 osiguraca na tabli 16a. Oni koji su srecni imaju 25a. Ovde su glavni osiguraci 100a, dozvoljena max. snaga potpisana sa epsom je 80kw. Znaci sam izracunaj koliki rudnik tu moze da se stavi bez problema u lokal od 100e mesecno sa prosecnom cenom kwh od 6.6 dinara (u cenu uracunat pdv i reaktivna energija).

ljudi sta se desava sa 50btc, od jutros mi obe grafike ne rade punom parom vec hashrate stalno opada na 0 i raste i opada opet na 0 i tako sve... jel do njih?

Svaki drugi post je o radu 50btc, jel neko cita ove postove uopste.
Koliko puta je samo objasnjavano u vezi tog pool-a, kako radi i sta se desava sa njim u pojedinim situacijama.
Ako ne zelite da citate, nemoj ni da pitate...

Dear users! Miners' statistics and pool hashrate may display incorrectly. All submitted shares are still accepted and will be counted correctly. Thanks for understanding!

Poslednja izmena:
mirza, mislim da nisi u pravu.
nije ovog puta u pitanju statistika vec zaista grafe ili ne rade ili rade kljakavo.
neshto je do njih/getworka, bamta....ko zna...

Naravno da su i grafike malo radile malo nisu, to je klasika kada ih napadaju, onda oni prelaze na backup servere i tada dolazi do pada rada nasih minera dok se server ne podigne.
Ali ja nisam o tome ovde pisao u proslom postu, vec o tome kako je na svakoj strani pisano o radu 50btc poola, a niko da procita, svaki drugi post je sta je sa 50btc, opet ne radi itd...

mislim da si editovao post, pisalo je da je do statistike ;)

al' da se pishe svakodnevno o problemima na 50btc, pishe se. isto tako, da se ne chita, ne chita se :D

Dobar je DeepBit, svojevremeno sam radio i tamo.
Nije mi se svideo iz tog razloga sto nikad nije ispisao tacnu brzinu koju posedujem, tj. uvek je za nekih 15% bila manja konstantno.
Ne znam sada kako stanje stoji, serveri su im u USA pa dok stigne podatak odavde, izgubi se na brzini.

BitMinter mislim da nije los. Kombinujem njega i Guild.
Nego ovaj difficulty nije normalan. Duplo za dva meseca.
Rade ti ASIC-i ko blesavi ovima sto su ih napravili a ovamo samo sto nije pa tako mesecima dizu sebi bitcoin.
Uskoro onaj leptirov jalapeno od 5 ghash ce biti kesa.

Poslednja izmena:
Ako recimo napravim 2 masine za rudarenje, sa po 3 grafike 6970, koliki moze biti neki cist mesecni profit?
Nisam najbolje upoznat u samu ekonomicnost bitcoina, tj za koji vremenski period se isplati investicija,drugar predlozio da kupimo 2 masine za pocetak pa moramo da vidimo jel se isplati :D

Trenutno se isplati više nego što će se isplatiti dok vi vidite da li se isplati.

Ako recimo napravim 2 masine za rudarenje, sa po 3 grafike 6970, koliki moze biti neki cist mesecni profit?
Nisam najbolje upoznat u samu ekonomicnost bitcoina, tj za koji vremenski period se isplati investicija,drugar predlozio da kupimo 2 masine za pocetak pa moramo da vidimo jel se isplati :D

2x3=6x400=2400 MH/s
Po trenutnom "difikultiju" to izadje teorijski maksimalno oko 0.1 BTC dnevno ili 3 BTC mesecno. U praksi zbog napada na Pool-ove i invalid share-ove ide i do 20% manje... Uglavnom, trenutno je sa tim setupom maksimum maksimuma 270€. Ako jedna kartica trosi oko 200W, njih 6 plus dve ploce i ostali hardver struje trose oko 970 KW mesecno, pa ti vidi u kojoj si tarifi!

Oduzmi struju i provizije za podizanje novca i eto ti zarade!

Poslednja izmena:
full load za 6970 je 250w.

Ima puno stranica, pa ko bi procitao sve. Da li postoji neko iz Srbije ko je narucio neki porizvod sa butterflylabs-a? Ako jeste, kada je narucio i koje je vreme isporuke?

Trenutno se isplati više nego što će se isplatiti dok vi vidite da li se isplati.

:D:d:D:d

Ima puno stranica, pa ko bi procitao sve. Da li postoji neko iz Srbije ko je narucio neki porizvod sa butterflylabs-a? Ako jeste, kada je narucio i koje je vreme isporuke?

Postoje i još ga nisu dobili, najranije avgusta im stiže, a ti ako sad naručiš u najboljem slučaju možeš da dobiješ krajem jeseni. Jedno 40-50.000 ljudi ima na čekanju.

Nazad
Vrh Dno