Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

U kom smislu pustim kartu :p . Ako mislis bitcoin onda to nije to ako pak pustim neki test npr 3d mark onda ce cpu da radi . Jedino da raspalim furmark ili nesto slicno kao npr MSICombustor .
NIsta probam sutra kad dodjem s posla pa javljam .

Probaj na btc, nema veze bar ces znati potrosnju kad je full opterecena.

7850 i ima 1x 6pin-sko napajanje, bar ova moja koju uzeh danas

potrosnja kartice raste linearno sa porastom kloka ali kad povecavas napon potrosnja raste za vrednost napona na kvadrat (ovo sam procitaonegde po forumima).

npr
ako imas 1000mh na 1v i potrosnju od 100W ovo je znaci primer (def clock)
na 1200 imas isti napon od 1v onda potrosnja raste na 120W znaci 20% (linearno bez povecanja napona)
ali ako na tih 1200 imas napon od 1,2v onda (1,2X1,2=1.44) znaci 172W ( moja pretpostavka )

dali je ovo tacna matematika, jer po njoj dosta raste potrosnja zbog povecanja napona mada to ide u prilog tome da potrosnja raste sa povecanjem napona za napon na kvadrat?????

Poslednja izmena:
Misleh na single kartice, ko ima vise mogu i slabiji modeli

Pa ja sam vec merio to i postavljao sam ovde cak 2x ako se ne varam mada mnogi ne prate na casu :p
Kada mi je kartica na 1200MHz i 1181mv(def napon je 1174) ceo komp trosi 325w a na leru je 84-88w da zaokruzim na 90w. Sledeci klok je full napon i clock na 1310 MHz ; Kartica tada jede struju i trosi mi citavih 110-115w vise , dakle 435-440w

Poslednja izmena:
onda se ispalti samo kolko mozes da izvuces iz deff napona, nista dalje...
ali zato na 5850 koja dodje na 725MHz i 1,088V ti uradis OC na 900MHz i pritom ides under volt na 1,040 :d i to radi kao singerica .... mada necu da spominjem jer se "ne isplati"

@ apple
jesi to merio unimerom amperazu i mnozio sa naponom pitam zato sto se ja resavam vec neko vreme da to odradim samo da ugrabim par slobodnih trenutaka ???

Poslednja izmena:
Koliko mhash dobijas sa tim podesavanjima, koliko trosi onda.

Kako racunate potrosnju, na primer 7850/intel G550/2x4 ddr3/1tbHDD/1x90mm fan/19" lcd, sve to na lc 600h-12 v2.31?

Poslednja izmena:
negde oko 360 Mhasha a trosi izmedju 150-160w

@mige
tacno tako
naravno da ne zaboravimo memory na 300MHz

kartica.

Mige, karta jednim 6pin konektorom moze da povuce max 150W.

Da se vratimo na osnove, izgleda da svi ovo treba da procitaju pre nego sto krenu u racunanje.
PCI-e slot moze da isporuci max 75W.
6pin konektor 75W.
8pin konektor 150W.

Sta bre ne moze da trosi vishe od 150w ?
O chemu ti prichas ?

Mige, karta jednim 6pin konektorom moze da povuce max 150W.

Da se vratimo na osnove, izgleda da svi ovo treba da procitaju pre nego sto krenu u racunanje.
PCI-e slot moze da isporuci max 75W.
6pin konektor 75W.
8pin konektor 150W.

@Saj i ja sam mislio da je tako, ali izgleda da PCI-e magistrala moze da isporuci vise od 75w za kolko smo moslili da je maximum. Tacno je da 6-pinski daje tacno 75w i 8-pin 150w, ali pci-e moze da izporuci vise snage kada je kartica nagruvana naponom.

Pricamo bre o 5850.

@Mige Gluvi telefoni, sorry :d Moze 5850 bez frke da povuce toliko kad se nagruva.

@Forceptor Ubedjen sam da ne moze ni 1W preko 75 ;)

Vidim ja Mige zapenio a ne kontam uopste sta je problem.

Pa pogledajte malo bolje kako je isla prica, pa vidite o cemu se prica....

tro.jpg

Skontao sam ja to na kraju ali samo sam video znak pitanja kad je pitao za 7850 i skontao da o tome pricas.
Opusteno, razumeli smo se na kraju, ajmo dalje.

Kad smo resili taj nesproazum, sada ostaje da ispitamo da li karta koja ima jedan 6-pin konektor moze da povuce vise od 150w u max opterecenju kad je naklokovana pod naponom. Ili karta sa 2x 6-pin konktorom da li moze preko 225w sto je teoretski maximum, u nasem slucaju 7950. :)

Jasno se secam da su Vapor-x imale 1X8 + 1X6 pinski konektor tako da je moguce da je 7950 sto bi se reklo nablizila do tih 225W (teoretskih) te su ovi iz Sapphire-a hteli da joj daju jos malo vetra u jedrima ali ...

Evo ja izmerih.Uredjaj je iz mikro princa onaj od 2400 dindzi.Masina (g540,h61,2gb,120gb matori hdd) kad je 7950 u idle pod win,vuce 35w kad ukljucim diabla na 1100/1.131/650 vuce 110w ?!?
Kazite vi sad meni ko je tu lud?Vec sam zvao ove da prijavim da je uredjaj neispravan kazu zakaci sijalicu od 100w pa probaj.Zakacio i ispravan je:)???

Cek 35w ti vuce ceo sistem u iddle ?

Da.Nesto nije tu kako treba a ne znam sta.Zadnji racun za struju kad su 8x7950 na tri ploce radile ceo mesec bez diranja mi je bio oko 1450kw koliko se secam.To je 180kw mesecno za klokovane karte sa sve ostalim hardwerom koji treba.
Premericu opet kad stignem ali ocigledno je jako tesko to izmeriti/izracunati.

Ma nesto ne valja 100%. Koliko se secam poznajemo se dolazio si do mene pa mozes doci po moj merac da isprobas .

Evo ja izmerih.Uredjaj je iz mikro princa onaj od 2400 dindzi.Masina (g540,h61,2gb,120gb matori hdd) kad je 7950 u idle pod win,vuce 35w kad ukljucim diabla na 1100/1.131/650 vuce 110w ?!?
Kazite vi sad meni ko je tu lud?Vec sam zvao ove da prijavim da je uredjaj neispravan kazu zakaci sijalicu od 100w pa probaj.Zakacio i ispravan je:)???

Sad je taj uredjaj po cenovniku ispod 2k din ali ga trenutno nemaju, cim bude bilo kupujem jedan pa da probam sve kompove koje imam. Tih 35w u idle je ocekivana vrednost za ceo sistem ali 110w vec mi se cini malo, da nije kojim slucajem razlika izmedju trenutne potrosnje i prethodne sto bi vec bilo realnije?

Vrh Dno