Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Superstarre, care, znas kako si me sad' obradovao!

U p.m.:wall::wall: Danas sam zvao i nema Kingmax memorije vise, nude mi Elixir memoriju u zamenu:crash: ovaj moj upgrade se bash iskomplikovao. A da za pocetak cu pored nf520 ploce uzeti semprona 3400, pa sledeceg meseca menjati za X2. Nadam se da se nisam zeznuo, video sam i da je zacetnik ovog topic-a isto uradio nesto slicno, tako da nisam ja jedini koji komplikuje:d

U p.m.:wall::wall: Danas sam zvao i nema Kingmax memorije vise, nude mi Elixir memoriju u zamenu:crash: ovaj moj upgrade se bash iskomplikovao. A da za pocetak cu pored nf520 ploce uzeti semprona 3400, pa sledeceg meseca menjati za X2. Nadam se da se nisam zeznuo, video sam i da je zacetnik ovog topic-a isto uradio nesto slicno, tako da nisam ja jedini koji komplikuje:d

Posto planiras da ides u buduce na X2, idi na najjeftiniji model Sempron-a.

Nisam mislio na performanse i oc - već na skromnost same ploče koja je minimum minimuma koja je potreban za jednu konfu. Naravno - ako nekome ne treba ništa više od onog što nudi GF7025-M2 - onda je sasvim OK kupovina 😉

pa dobro, ako neko planira da gradi srednje skup i skup igracki sistem, bolje odmah da puca na nesto jace i od 520, 7025/7050 i od 690 cipseta. za elementarni solidan entry level sistem do srednje klase sve pobrojano dolazi u obzir, a visoko-integrisani modeli tu pokazuju daleko najbolji odnos onoga sto nude za ulozeni dinar.

cela konfa sa 7025, 512 mb, sempronom 3400+, pioneer dvdrw i hdd160gb, modemom i kucistem je ispala smesnih ~200E, novo novcato sa garancijom. kada po oglasima procitam da se toliko prodaju izdrndane socket A konfiguracije koje su jos pre tri godine poispadale iz garancije, dodje mi da placem koliko vune za shishanje ima u srbiji. govorim to jer je taj moj ortak bio spreman toliko da ulozi u jednog polovnjaka, i to u intelovu celeron AGP/P4 varijantu, koja je jos gora od bilo koje socket A athlon XP platforme, a jos je i nemoguce dalje apgrejdovati :crash:

Poslednja izmena:
kada po oglasima procitam da se toliko prodaju izdrndane socket A konfiguracije koje su jos pre tri godine poispadale iz garancije, dodje mi da placem koliko vune za shishanje ima u srbiji. govorim to jer je taj moj ortak bio spreman toliko da ulozi u jednog polovnjaka, i to u intelovu celeron AGP/P4 varijantu, koja je jos gora od bilo koje socket A athlon XP platforme, a jos je i nemoguce dalje apgrejdovati :crash:

Pa najbolji primer toga su konfe sa Barton procesorima, nema veze sto je matoro 3 godine, pobogu to je Barton i on nema cenu:d:wall:😡

kada po oglasima procitam da se toliko prodaju izdrndane socket A konfiguracije koje su jos pre tri godine poispadale iz garancije, dodje mi da placem koliko vune za shishanje ima u srbiji. govorim to jer je taj moj ortak bio spreman toliko da ulozi u jednog polovnjaka, i to u intelovu celeron AGP/P4 varijantu, koja je jos gora od bilo koje socket A athlon XP platforme, a jos je i nemoguce dalje apgrejdovati :crash:

Pa najbolji primer toga su konfe sa Barton procesorima, nema veze sto je matoro 3 godine, pobogu to je Barton i on nema cenu:d:wall:😡

A ja moram da uzmem tog strokavog Semprona na 3400 zato sto nema nize, jeftinije(a novci nisu problem jer ih nema:d)

To za bartona je stvarno bolestija. Pa generacija Semprona posle bartona (754) je kidala Bartona, al Barton je Barton.

I sam sam imao bartona i kad stize 754 platforma, prodadoh ga po ceni gotovo po kojoj ga kupih godinu dana ranije.😀
Sta da radim, mora "trziste" da se prati!!!:d

To za bartona je stvarno bolestija. Pa generacija Semprona posle bartona (754) je kidala Bartona, al Barton je Barton.

I sam sam imao bartona i kad stize 754 platforma, prodadoh ga po ceni gotovo po kojoj ga kupih godinu dana ranije.😀
Sta da radim, mora "trziste" da se prati!!!:d

Barton je kao Golf :d

Naravno. Kad se kaže Golf u Srbiji, misli se na Golfa 2-ku... :d

Kod mene je u startu posto sam uzeo plocu pre par dana, stavljen bios od 7/16/2007, i on ne zeli da pamti promenu parametara za memoriju, da li je ok da stavim bios korisnika Dule13?

U Everestu nisam pogledao koju oznaku ima ploca, ali mislim da to ne bi trebalo da predstavlja problem???

Ahahaha svaka cast bas ste uboli poredjenje :d

@Flight

Pa mozesh da pokusash, evo ja sam flesovao poslednji bios, i nema veze sto mi ne pamti parametre, namesti mi sam na 5-5-5-15 CL2
i sve radi k'o bog.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja imam verziju ploce sa Biostar logo-om.
Meni u radu puca na 2730mhz, sa 5-5-5-15, tako da moram rucno da nadjem prave parametre za memoriju.
U CPU-Z mi pise za plocu da je: NF61D-A2

Veliki Problem!

Fleshujem ja ovu Dule13 verziju biosa, iz windowsa, i lepo sve program kaze ok, i restartujem windows, i lepo sve dodjem do dela kada mi windows trazi lozinku, i zato sto je novi bios meni podrska za USB nije ukljucena, uzmem staru tastaturu tako dok je ukljucen PC bocnem je pozadi u PS2, i restartujem PC,kad on cuti! Neprekidno svetli led dioda za HD, Power led uopste ne svetli, svi ventilatori rade, napajnje, graficka, cpu, svi ti ventilatori rade, samo PC cuti i ne radi, ne daje znake zivota!
Pre tog flesovanja zezao sam se u onom programu za overklok iz windowsa, koji stize na biostar CD-u, tu mi blokirao komp, ali posle restartujem i onda je sve radilo ok, fleshujem, kliknem softverski na restart, udjem u win, da promenim tastaturu on nece da radi, restartujem softverski i onda spavkanje!

E, sada da li je moguce ******* bios tako kao sto sam ja, pa da se podigne win, pa tek posle toga da kvikne, ili je nesto drugo u pitanju. Clear CMOS, probao, vadio bateriju... Inace poslednja dva dana ovde nesto petljaju na obliznjem trafou, danas dva sata nisam imao struje pre ovog dogadjaja, juce 6 sati, znaci POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ovo naravno pisem sa drugog mesta da ne bude pitanja tipa, a kako si prikljucen na internet 🙂

Ali ljudi pomagajte, komponente su mi nove tek 2-3 dana, sem starog napajanja i starog HD-a Maxtor 30GB.

Poslednja izmena:
Koliko znam PS2 ne sme da se prikljucuje na zivo, moguce da si spalio port ili tako nesto...

Bios nije sigurno cim je on digao win sa starim biosom.

Pregledaj konektore na ploci za power i reset dugmuce oce to ponekad da spadne i izazove slicne efekte.

Pokusaj da drzish "insert" na testuri pri bootovanju to je komanda ze default bios, inace ne znam sta da ti kazem.

Edit: A nisi ni morao da ubadash PS2 , ona opcija u biosu sluzi da ti omoguci funcionisanje USB testature i misa u DOS-u , u Windowsu bi ti radilo i bez toga.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, ma moram da ukljucim PS2 tastaturu, da bih mogao da udjem u bios bar prvi put i da kada podesim USB tastaturu u opcijama na enable, da mogu posle da je koristim za ulazak u bios)usb tastaturu). Ovo za bios si me oraspolozio znaci to je sve islo kako treba ali moguce da je ispalo nesto sa ukljucivanje ove tastature?

Kada se npr. OC-uje, i setovanja su nestabilna, BIOS, makar na mojoj ploči, javi da mora nešto da se menja (spusti) i za to je opcija ulazak u BIOS na taster DEL ili ako hoću na svoju ruku da ostavim takava setovanja za to je opcija taster F1 ili F8, ne bitno.
Dešavalo mi se par puta da ostavim takva podešavanja i pri sledećem boot-u nema boot-a. 🙂 (ala sam ovo sročio)
Flight, moguće je da si nešto zeznuo ali nemam ni predstavu šta jer ja nisam bio pored tebe dok si to radio.
U tom programu u Win-u ima i pocija da se posle ili pre fleša, 'bem li ga, vrate sve opcije na default u BIOS-u pa si i to morao da čekiraš pre nego što si krenuo u flešovanje.
Znam samo da si odmah posle boot-a ušao u BIOS i smanjio FSB za 1 Mhz ne bi se ovo desilo.

***, ne mogu ništa da ti predložim osim da izčupaš BIOS i nađeš nekog sa istom pločom i kod njega na živo flešuješ BIOS... 🙁

Poslednja izmena:
@Superstarr,

Pa to ti je najbolji predlog, ali s obzirom da je meni u startu jedan audio izlaz na ploci lose radio, reklamiracu plocu, nadam se da ce je ili osposobiti ili zameniti. Radost je kratko trajala, no dobro valjda ce sve biti ok.

Poslednja izmena:
Koliko znam PS2 ne sme da se prikljucuje na zivo, moguce da si spalio port ili tako nesto...

Bios nije sigurno cim je on digao win sa starim biosom.

Pregledaj konektore na ploci za power i reset dugmuce oce to ponekad da spadne i izazove slicne efekte.

Pokusaj da drzish "insert" na testuri pri bootovanju to je komanda ze default bios, inace ne znam sta da ti kazem.

Edit: A nisi ni morao da ubadash PS2 , ona opcija u biosu sluzi da ti omoguci funcionisanje USB testature i misa u DOS-u , u Windowsu bi ti radilo i bez toga.

Ja sam prikljucivao i tastaturu i misa puno puna na zivo i nisam imao problema. Ukoliko je ovo tacno, onda cu prestati. Da li moze neko da potvrdi ovo za PS2?

Ja sam takodje ranije na vise kompjutera prikljucivao i iskljucivao sve zivo, pa nije nigde crklo nista, ali ova ploca je dosta jeftina i stedeli su na materijalu, i verovatno je i zato otisla. Ali ubuduce sto je sigurno, sigurno je ima da iskljucujem PC i za usb ako treba! 🙂

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko da nekako resi problem netacnog ocitavanja CPU temperatura za Brisbane procesore?

Jok ja😛
Ostali?
*** ala si ga naprzzio Flight! 2900Mhz, svaka chast!

Jok ja😛
Ostali?
*** ala si ga naprzzio Flight! 2900Mhz, svaka chast!

Hvala, hvala, Socome! 'Ajde sve nego na 3ghz, nesto zeza moram da menjam tajminge na memoriji i to me pravo da ti kazem mrzelo i ostavim ga lepo na 2,9ghz, od miline da radi, evo vec ne znam ni ja koliko dana ovako radi rock stable, sto bi rekli stranci!
Doduse plocu sam uzeo TF560, umesto 520-ce, i samo reci hvale, sem jumpera za cmos, i malo zbijenih PCI slotova, ostalo je sve izuzetno, stvarno dobra ploca.

Kod mene je uz plocu stigao programcic koji dobro ocitava temperaturu, jedino i njega koristim, moze da kontrolise i brzinu obrtaja venta na kulera. Zove se T-Utility Fan Control.

Prilozi

• programce.jpg
    programce.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Instalirajte Smart Guardian sa CD koji ste dobili uz plochu, meni on koliko izvaljujem jedini od gomile H/W monitora chita OK tj. neke normalne temperature.

U pitanju je 3600 X2 Brisbane @2.6GHz (trenutno; Orthos stabilno) i temperature su
IDLE 25-27C
LOAD 46-48C (orthos Small fft @9priority)

Hladjenje je BOX koji koliko provaljujem Non-Stop radi @3150RPM.

Dal' je moguce da su temperature ovako niske?

@flight Dal bi mogao ako nisi ogranichen internet vezom i program nije prevelik, da spakujes u RAR taj T-Utility i okachis na npr. http://www.mediafire.com/ da probamo dal funkcionise na NF-520 plochama.

Poslednja izmena:
Flight, na kom ti je to naponu?

imam 4000+ x2 Brisbane , nf520-a2 , 2 x 1gb ddr2 800 patriot i bios n61da716 bs....
koji bios da stavim i kako da promeniom u biosu napon procesora i koje bi mi bile ok postavke da klokujem na recimo 2.7 ghz, mem mi je sada na 5-5-5-16. i desava mi se da kada probam da klokujem posle restarta mi pise da je sistem u safe modu

i desava mi se da kada probam da klokujem posle restarta mi pise da je sistem u safe modu
Sistem ti provereno nije stabilan, testiraj to Orthos-om ili memtest-om ili ti napajanje extra varira sa naponima tj. neispravno je / preslabo za tvoj sistem.

Nazad
Vrh Dno