E ovako, kupio sam doticnu i evo kako to sve izgleda.
Sama ploca je relativno mala, ima 4 DDR2 slota, 1xIDE, 2xSATA , 3xPCI, 2xPCIe , 1xPCIex16.
Cipset je MCP61D (LE verzija NF520 ) koga retko sta ispravno detektuje, naravno nista od OC-alata, ali valjda ce se setiti da nesto napisu na tu temu.
Na ploci se nalazi HDaudio kodek ALC861VD 5.1 ciji je kvalitet zvuka diskutabilan, Audigy ES koji imam je neuporedivo bolji.
Cvrstih kondenzatora ima samo pored naponske jedinice,ostali su obicni. Nekako mi izgleda kao da je tanja nego sto bi trebala da bude tj. lako se krivi.
Ploca radi ok, pasivni cipse hladnjak se skoro uopste ne graje, rade i PATA i SATA diskovi bez problema, ali moze da pravi raid samo sa SATA diskovima za razliku od moje bivse NF3 ploce, sto je inace od kriticnog znacaja 🙂, nikakvih problema nema, ali jedan device Win nikako ne moze da prepozna, everest mi kaze da ima integrisanu grafiku koja je onemogucena (nije zvuk i LAN 100%) ??
BIOS ima sve standardne opcije. U OC sekciji je kontrola voltaze procesora u procentima !? (+3,3%, 6,6% i 10%) podesavanje HTT i HT i najdetaljnije podesavanje parametara memorije koje sam video do sad, totalan kontrast u odnosu na CPU vezane opcije. Kroz ceo proces OC-a ni jednom nije bilo potrebno restovati CMOS, uvek se po namestanju pogresnih parametara uredno vracala na default.
Prosecor koji sam stavio na nju je Sempron AM2 3000+ 256k SDA..., 754/939 Neon 8 pro pasuje na ovu plocu kao da je pravljen za AM2.
Apacer 2x1gb AM1 DDR2 800 nije hteo da radi nikako, stvarno losa memorija, mogu samo da kazem da mi nece pasti na pamet da ponovo uzmem Apacer. Zamenio sam je sa Corsair 2x1gb DDR 667 cl5 koji se pokazao vise nego odlicno.
E sad OC, voltazu sam odmah navio na 1,37v (+10%) dimm voltazu na 2.1v. Ploca se pokazala odlicno i dogurala sve do 340 za HTT :smoke: pre nego sto je otkazala poslusnost.
Procesor je stao na 2686 Mhz a memorija oko 520 mhz (DDR2-1040), trenutno je drzim sa 447 mhz. Ploca je hladna kao led, procesor ide max do 52c u idle radi na 40c. Oc je trajao kratko, bukvalno kako sam je spustio sa 340 (pri kome je htela da butuje, ali ne i da podigne Win) na 335 je postala stabilna k'o beton, nema mlacenja kao sa 754 gde mi je trebalo dugo vremena da nadjem na koliko je totalno stabilna.
Ploca razbija... cheers