Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednja izmena:
...
Inace nista ne cita temperaturu kako valja, to je cujem, normalno?

Probaj Everestom, CPU (ne CPU Diode, nego bas CPU).

Ja imam neku suludu matematiku:
-dok sam imao Sempija i jurio max stabilni o/c redovno sam przio CPU S%M-om bar po pola sata i pratio temperature i skontao da mi ploca pokazuje -1C manje na CPU (senzor u soketu... valjda) u odnosu na diodu. Dioda ima brzhe up&down promene, ali se nakon nekoliko minuta temperatura ustali na maximumu i oba senzora (soket i dioda) pokazuju slicne temperature (gorpomenutih -1C razlike).
-sad kad znam da je soket senzor prilicno precizno podesen, bacim pogled na njega i dodam 2C i to bi trebalo da je temperatura ovog Brizbejna... ovo pali kod postepenog zagrevanja procesora (pakovanje arhiva itd...)
-razlika u odnosu ovoga sto prijavljuje CPU senzor i dioda je preko 20C na mom procu... Da bih znao trenutnu temperaturu pogledam koja je od dve diode toplija i na to dodam 21C i to je valjda prava temperatura!?

Deluje komplikovano, ali nije uopste 😀

btw, CPU maximalno nabije 50C na 2.45G i 1.2V naponu - to dok je jos bilo simpaticno vreme napolju (a unutra 23C). Sad trenutno sa 19C u sobi jedna od dioda pokazuje -1C 😀 😀 😀

Corsir sada radi na 910mhz lepo.

Inace vidim da tebi bar moze ploca da ocita temperaturu, meni ni to ne radi, ploca pokazuje 127c, a cpu diode 1&2 -1c.

Edit: Flesovao sam i najnoviji bios na plocu sa Tajvanskog sajta i sve radi lepo, ali temp senzor i dalje ne radi.

Prilozi

• evr.JPG
    evr.JPG
    53.4 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Ivane gde da čita temperaturu? U Sandri?

Dule, kako ne može, ja mogu da dignem vcore do 1.725V.
Kako je kod tebe, u procentima?

Oćeš šemu za 1.55V pin mod, može da se uradi sa 1 licnom iz žice, ja sam to već radio...

E totalno sam prevideo post, ne treba hvala, sad mi radi kako valja, cimao bi se do zla boga mozda za 100-200nhz plus.

Pa kod mene na ploci ima samo 3 setinga +3, +6,6 i +10% za cpu voltazu.

A sandru cu pokusati.

Edit evo probao sam sandru XII i blokira na procesor tabu.

Poslednja izmena:
E totalno sam prevideo post, ne treba hvala, sad mi radi kako valja, cimao bi se do zla boga mozda za 100-200nhz plus.

Pa kod mene na ploci ima samo 3 setinga +3, +6,6 i +10% za cpu voltazu.

A sandru cu pokusati.

Edit evo probao sam sandru XII i blokira na procesor tabu.

meni isto, i na ovom BIOSTAR-u i na mom GIGABYTE-u.
Gotovo svi testovi blokiraju, tj. izvrsavaju se beskonacno.

Corsir sada radi na 910mhz lepo.

Inace vidim da tebi bar moze ploca da ocita temperaturu, meni ni to ne radi, ploca pokazuje 127c, a cpu diode 1&2 -1c.

Edit: Flesovao sam i najnoviji bios na plocu sa Tajvanskog sajta i sve radi lepo, ali temp senzor i dalje ne radi.

Jel mogu da se menjaju mem parametri?

Jel mogu da se menjaju mem parametri?

Naravno, ima toliko parametara kao neke profi ploce.

jedino sta nedostaje je:

- promena mnozioca na CPU,
- precizno podesavanje voltaze CPU-a, vec su omogucena 3 profila povecanja napona u zavisnosti od voltaze CPU-a i to od 3.3%, 6.6% i maximalnih 10%.
- 1Gb LAN

I pored ova dva nedostatka ploca je itekako sposobna za OC.

Moj brisbane 3600+ je stao na doduse nestabilnih, ali velikih 2.8GHz. Dalje nije hteo.
A nestabilan je po mojoj proceni samo zbog napajanja. Tako kad se nabode jache, bolje napajanje probacu da predjem 2.8GHz.

Plocha je za svaku preporuku. Prosto da ne verujes sta dobijes za samo 45e.

Poslednja izmena:
@djwibe
Znam to posto imam plocu 20-ak dana.
Mene interesuje Duletov bios
A tvoj brisbane je stao na 2.8ghz zbog nedostatka napona, obicno svi staju tu
negde. Od boljeg napajanja nece biti neke vajde!

Čovek je verovatno mislio na Gigabyte --- Biostar... Šta se primaš ko smrt na babu 😉

Ma zayebancija, bre.

Pa pishe MoBo, nisam nepismen.

Nego reko mozda forsira na Intel, a da razmisljam o Biostar-u razmisljam, pa cak i o toj njegovoj Intel kombinaciji.

Poslednja izmena:
Dule kod mene ista stvar sa novim BIOS-om ja se malo dopisivao sa "inžinjerima" iz BIOSTAR-a ali ladno me kuliraju, ponavljajuko papagaji "skinite naj noviji BIOS pa se javite..." ja im se javim a oni opet isto. Ja ka'm "Alo bre pa jel vi čitate šta sam napisao, baš sa tim naj novijim ne pamti..." oni više ne odgovaraju na mail. Onda kontaktiram nekog drugog "inžinjera" on sve u 100% isto ponavlja... Ma mislim se ja, pre ću ja da naučim da modujem BIOS-e nego što će te vi da me shvatite... :d

Ma shvataju oni, ali to je tako namerno uradjeno posto imaju i TF520

Tačno tako, obojca ste u pravu.
Baš glupo sa njihove strane ali ajde... makar je cena na našoj strani... 🙂

Prva verzija, naj starija.

Trazeci kako da pogledam temperaturu procesora (x2 4000 Brisbane) instaliram neki Biostarov alat koji je dosao uz plocu i vidim u idle temperaturu od 22c, jel moguce da cita ispravno?

Ne znam sta im je bilo u glavi kad su pravili ovaj skin :wall:😛.

A tu je i sta CBID pokazuje.

Prilozi

• Octool.JPG
    Octool.JPG
    42.1 KB · Pregleda: 87
  • amd.JPG
    amd.JPG
    47 KB · Pregleda: 74
E sad vidim da posle instalacije Warspeeder-a (Biostar alat) sav softver pokazuje istu cifru, ali everst sad ima nove stavke, zna li neko da razmrsi konce?

Prilozi

• temp.JPG
    temp.JPG
    193.4 KB · Pregleda: 80
Kod mene skin u obliku nekog ferarija, bar za warpspeeder.
Kakva su to slupana jaja?!?
Smart guardian me smarao pa sam ga eliminisao.
I ja imam neke sumanuto niske tempereture, ali kad se optereti recimo OCCT-om meni su temperature skakle preko 50 stepeni.

Prilozi

• Capture_41.jpg
    Capture_41.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 89
Nazad
Vrh Dno