Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sastavljam za drugara Low Budget konfiguraciju pa me zanima koju jeftinu memoriju da stavim a da radi noramlno sa plochom ? stavicu 1 GB 667 MHz ali koju ? Transcend ? PQI ? ...
Overclock se nece raditi !

Ako nema OC-a onda bilo koja DDR667... 😉
Ako želiš OC, sa Sempronima po iskustvu sa foruma, najbolje se slaše Cors VS...

I ja sastavljam za burazera.
I mene ovo zanima - ja sam mislio da uzmem PQI (jer imam dobru istoriju s njom) - al vidim da niko još nije probao tu kombinaciju. Ili ću na osnovu Duletovog iskustva da uzmem Corsair - mada nisam siguran da li će se isto ponašati sa x2 kao i sa Sempronom - pošto će oc biti "obavezan" 😉

Poslednja izmena:
I ja sastavljam za burazera.
I mene ovo zanima - ja sam mislio da uzmem PQI (jer imam dobru istoriju s njom) - al vidim da niko još nije probao tu kombinaciju. Ili ću na osnovu Duletovog iskustva da uzmem Corsair - mada nisam siguran da li će se isto ponašati sa x2 kao i sa Sempronom - pošto će oc biti "obavezan" 😉

Sa X2 će se ponašati samo bolje, Semproni su baš baš namćori za rad sa deliocima prilikom OC-a, mene moj ubija u pojam... :d
Recimo, proverio sam ga sa Hynix-om da je stabilan na 333x8 ali sa Samsungom ne mogu preko 275x8, nestabilan je sa 533 i 400 delicima čim pređeš 250Mhz za FSB a Samsung ne može više od 900Mhz (pri 667 deliocu...) Znači treba mi neka 1200Mhz memroija da bi sempron mogao opet na 300+ Mhz za FSB ... :/

Poslednja izmena:
Uzeo sam sledece:

Biostar NF520-A2 AM2 ---------------------------------------------------45eur
AMD Athlon X2 3600+ Box, 1.9GHz, 2x512kB, Brisbane (65nm), 65W --------55eur
KingMax, DDR2-1066MHz, 1024MB, PC2 8500 ------------------------------44eur

NE MOZE jeftinija Dual-Core kombinacija a tako dobra.
Poigrao sam se malo i ploca jednostavno je prihvatala sve sto sam joj postavljao. ukoliko jej nesto fali ona se sama resetuje tj. vraca BIOS na default.

bez problema 2.7GHz (285*9.5) pri povecanju napona CPU na 6.6%.
Memorija kuca na 900MHz.
CPU na 24-25-26C, ploca ladna ko "zmija".

Da, da napomenem da su na default-u CPU temperature ispod 20C , a ploca hladna.
Jedina mana na ploci je sto nema 1Gb LAN.

Danas idem dalje tj. vise.

Poslednja izmena:
Ižveštavaj nas obavezno, veoma smo radoznali... 😀

Nego, koji je cooler u pitanju?

@djwibe: Ja bih dodao i koje napajanje, koja garficka i ostalo.
Inache je zaista lep rez, a i taj kingmax je extra.

BIOS je N61DA-426 BF Koji BIOS vi koristite, BF ili BS?

Napajanje je "narodno-JNC" od "300W".
Grafika je LEADTEK 7300GT EXTREME (600/1600) a,
Cooler je BOX.

Glavna mana ploce je to sto nema mogucnost promene mnozioca CPU-a.
Ali i pored toga ova ploca sto se OC-a tice, jede moju plocu, a jeftinija je 30eur.

Maximum koji sam postigao je HTT-293. Sve preko toga u bilo kojoj kombinaciji mi ne prolazi.

MAX OC @ AMD X2 3600+ BOX (brisbane, 65nm, 65W)

293x9.5 = 2784MHz ~ 2.8GHz
Memory=533@790MHz
CPU core= 1.38V (6.6%)

ali ce verovatno biti na sledecim parametrima:

285x9.5 = 2707MHz
Memory=667@902MHz
CPU core= 1.38V (6.6%)

Mozda bude jos bolje sa novijim BIOS-om!

Poslednja izmena:
Vidje ti JNC😛
Pa lepo je isterao, nije bash ni bezazlena makina.
Ali zaista, valjalo bi neko bolje napajanje, za svaki sluchaj.

Eto, meni ceo dan komp radi, i sad bez ikakvog razloga se jednostavno ugasio, lepo, zar ne?
Sada sam ga spustio na 2500, pa da vidimo.

Uzeo sam sledece:

Biostar NF520-A2 AM2 ---------------------------------------------------45eur
AMD Athlon X2 3600+ Box, 1.9GHz, 2x512kB, Brisbane (65nm), 65W --------55eur
KingMax, DDR2-1066MHz, 1024MB, PC2 8500 ------------------------------44eur

NE MOZE jeftinija Dual-Core kombinacija a tako dobra.

Samo da "primjetim" da oni koji prelaze sa AGP-a i nemaju PCI-E graficku karticu mogu jeftinije da prodju kupovinom npr. "Gigabyte GA-MA69G-S3H " ili "Biostar AMD 690G" ploce.

Tako da bi po meni najjeftinija Dual-Core kombinacija bila skuplja 20-ak eura od gore navedene...

:wave:

Poslednja izmena:
@Djwibe
Jesi procitao procitao oznaku u everstu?

Kod mene je N61DA-426 BS.

Inace hht mi radi na 330 za svaki dan. Verovatno je tebi pocesor izgurao maxumum.

A sta ce ti promena mnozioca? Kod mene je zakljucan na procesoru.

Poslednja izmena:
@Djwibe
Jesi procitao procitao oznaku u everstu?

Kod mene je N61DA-426 BS.

Inace hht mi radi na 330 za svaki dan. Verovatno je tebi pocesor izgurao maxumum.

A sta ce ti promena mnozioca? Kod mene je zakljucan na procesoru.

Kao sto pise iznad N61DA-426 BF.

Kada palis\restartujes komp, imas li BIOSTAR logo?
Koliko sam video to je jedina razlika izmedju BS i BF BIOS-a.

Drugo, ovaj brisbane znamo svi moze do 3GHz, tako da nije izgurao svoj MAX, al dobro. Ne bitno, za ovako jeftinu plocu rezultati su vise nego dobri.

Poslednja izmena:
Ne moze valjda svaki do 3.

Iskljucio sam logo, inace imash ga na svim revizijama biosa.

Inace primetio sam da je vrsta memorije kriticna za OC.

Meni apacer na 800 nije hteo da radi sa preko 240HTT , a corsar 667 VS gura do HTT 340 i 1020mhz.

Kao sto pise iznad N61DA-426 BF.

Kada palis\restartujes komp, imas li BIOSTAR logo?
Koliko sam video to je jedina razlika izmedju BS i BF BIOS-a.

Drugo, ovaj brisbane znamo svi moze do 3GHz, tako da nije izgurao svoj MAX, al dobro. Ne bitno, za ovako jeftinu plocu rezultati su vise nego dobri.

Radi super na 2.5, 2.6 i 2.7, ali posto mi je napajanje problematicno (na 2.7 pri ORTHOS testu pocinje da cvrci) ostajem na default vrednostima pri Q'n'C-tu, dok se ne pazari odgovarajuce napajanje.

Znam, rekao mi je... 😀
Ja sam npr. sa Hynix-om vozio ovog Semoprona na 2650 a sada sa Samsungom na 2200, ovih danan ću uzeti Brisby-a i očekujem da će Brisby htehti više od 275Mhz za FSB sa ovim istim Samsungom dok Sempron neće... 😀

Hello 🙂
I was looking for informations about this mobo, and after some searching i've found this tread. I've tried to read posts, but i don't understand to much (only some words are similar to polish). I saw screens with HTT 330-340MHz - can you tell me, how high HTT Clock yours motherboards can do from BIOS? Does Clockgen (or Systool) supports HTT-clock generator on this mobo?
Thanks 🙂.

Poslednja izmena:
Hello 🙂
I was looking for informations about this mobo, and after some searching i've found this tread. I've tried to read posts, but i don't understand to much (only some words are similar to polish). I saw screens with HTT 330-340MHz - can you tell me, how high HTT Clock yours motherboards can do from BIOS? Does Clockgen (or Systool) supports HTT-clock generator on this mobo?
Thanks 🙂.

i try systool tomorrow.
clockgen doesn't support.

here results for me

MAX OC @ AMD X2 3600+ BOX (brisbane, 65nm, 65W)

293x9.5 = 2784MHz ~ 2.8GHz
Memory=533@790MHz
CPU core= 1.38V (6.6%)

stable OC

@2.5GHz (HTT264x9.5)
@2.6GHz (HTT274x9.5)
@2.7GHz (HTT284x9.5)

But for everyday work on this clocks i must buy stronger power supply.

anyway, very good mainboard for little money.

look pics from post #159.

Ma gde puno, dodaj to još malo! :d
Čime ga hladiš? BOX-om?

Ne moze vise 1,37 je maximum, znaci nije strasno? To mi je +10% seting.

Evo definitvno je stabilan na 2,73 znaci morao sam smanjiti sa 265htt na 260.

Hladim ga Neonom 8 pro.

Inace nista ne cita temperaturu kako valja, to je cujem, normalno?

Hehe Dule,citavih 8% preko def. Vcore-a 🙂.Moze Brisbane do 1.55V (sa HyperTX-om na primer),treba paziti samo na temp.
Inace lep klok,poigraj se malo sa mem. divider-ima.4000+ su nesto bolji od 3600+,bar sto se OC-a tice.

Poslednja izmena:
Ivane gde da čita temperaturu? U Sandri?

Dule, kako ne može, ja mogu da dignem vcore do 1.725V.
Kako je kod tebe, u procentima?

Oćeš šemu za 1.55V pin mod, može da se uradi sa 1 licnom iz žice, ja sam to već radio...

Da u zadnjoj Sandri su tacne temperature,bar u mom slucaju(nemam pojma kako,ali jesu 🙂 ).Probao sam sve ostale programe,mrka kapa.

😀 ko pita taj ne spali procesor 😀, ma nesto se sam se zabrinuo zato sto ne vidim temperaturu, samo prstom mogu da odredim.

E sad vidim da radi na 2,73 100% stabilno i vise ga ne pipam, mozda samo memoriju pokusam da nekako nategnem.

Poslednja izmena:
stavi ga na 10x množitelj, ako si siguran da ploča može do 300Mhz FSBa ... možda se sredi memorija

Moja Kingston VR 533 ide na 445Mhz cas 4 sa 2.2V 😀.Trebalo bi da taj tvoj Corsair moze sa cas 4 na 400Mhz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno