Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako podbacuje kod mene sve ok. Koristim 12.nesto imas ih na oficijalnom nv sajtu samo sto driver sa mreznu stavim sa cd-a zato sto onaj iz oficijalnog drivera nece da radi.

Poslednja izmena:
Taj 12.nesto se samo kobajagi instalira, pogledaj Device Manager/System devices.

Meni daje iste rezultate sa jednom ili dve memorije (singl odnosno dual canel) naravno
to samo vazi za igre i 3d markove.

Koji chipset imamo na ploci to je nagradno pitanje!
Biostar kaze da je to MCP61D a pravi NF520LE je ustvari MCP65V.
MCP61D bi trebalo da bude neka verzija NF4 chipa, ispravi me ako gresim.

Probaj singl i dual canel pa javi rezultate.

Na biostarom sajtu ima NF520-A2, ova nasa, i za nju pise 520LE i ima NF520-A2-G i za nju pise NF520, a koja je razlika nemam pojma.

Meni everst kaze MCP61V, inace nije NF4 ovo je "pravi" NF5, ima lista na nv sajtu.

Kako mislish kobojagi se instaliraju, evo meni se instalirao drajver sa ATA i SATA kotroler, eternet, neke PCI sistemske uredjaje itd...

Poslednja izmena:
Kod mene u System devices nema nista sto se zove nv, bilo bi lepo kad bih mogao
da zavirim u tvoj System devices.

Ako te ne mrzi okaci skrinshot.

Shta kazete ovu plochu za igraonicu ? Znachi nikakav O/C se nece raditi bice ubodeno 2 x 1 GB ram, AMD 4000+ X2 ( ili 4400+ X2 ) 65 nm, i neka grafika ( najverovatnije Gainward 8500 GT Golden Sample 256 MB ddr3 @ 1400 MHz i core na 600 MHz )
Za 3800 din koliko koshta u telix-u stvarno ok plocha.... 🙂
Vashe mishlenje ?

Pablo dobar ti sig😛

***, vreme cje pokazati kakve su ploce, mada mislim da za ove pare nista drugo jednostavno ne dolazi u obzir.
Ovde dobijas samo ono sto ti treba, i nista vise.

Evo moji novi nestabilni rezultati, posto se ugasio posle pola sata🙁
Mrzelo me da dodajem puno napona, a naravno, opet nemam vremena...'bem ti i vreme i posao😡😡😡

Prilozi

• Capture_2700s.jpg
    Capture_2700s.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 100
Kod mene u System devices nema nista sto se zove nv, bilo bi lepo kad bih mogao
da zavirim u tvoj System devices.

Ako te ne mrzi okaci skrinshot.

Evo ga DM verovatno ima josh nesto u sistemskim servisima sto nema ime nvidia a spada u paket.

@Socom

Lep skor, eh moram kupiti x2 🙂, ali tek kad zavrsim ispit 🙂.

Edit inace uspeo sam da instaliram High precision event timer, sve sto je potrebno je SP2 za win.
Inace cemu sluzi nemam pojma, samo znam da ima neke veze sa generisanjem interapta.

Prilozi

• dm.JPG
    dm.JPG
    69.2 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Konacno sam instalirao drajvere, i to sa orginlnog CD-a (trebao sam to odmah da uradim)
posto oficijelni sa nv sajta (nf520/560) nece u opste da se instaliraju!

SPI na 2841mhz

Prilozi

• spi.jpg
    spi.jpg
    153.8 KB · Pregleda: 101
@Atarian, kako ga napuca tako visoko??
Lele!
Svaka chast.

@dule13, hvala, hvala😛

Stvarno ga "napuca", mom Sempronu treba 1.6V za 340x8.
Više neće pod bilo kojim naponom... 🙂
Moram da pređem na Brisbane... :d

Cek koju tacno memoriju imash kad ti ovako dobro radi, 667, 800, 1000?
I koje su ti latencije? CR1 li CR2?

Elixir pc-800
CMD na 1T, a ostalo 4-4-4-13-16

@Socom: hvala
Podesis memoriju na 400 i samo guras fsb.
Islo bi to mnogo vise samo da nije fsb zakljucan na 355mhz.

E Dule13 sta kazu ovi za novi bios?

Ma ko će više da se igra sa "šerpama", to više dođe za ne daj bože / dok ne stigne Brisby... :d
Dobar je i ovako... 😉

Eh, jos cje da se nalozim i spalim ovog malog brisbiya😛
Pazi ja sam ganjao na 667, izgleda da treba jos malo spustiti...samo malo vremena dodjavola🙁

Kod mene nece nikako preko 330 stabilno, ni kao DDR400.

Dobio sam odgovor od Biostara i dali su mi najnoviji bios koji izmedju ostalog ne menja stanje, sad mozda je to do moje memorije ne znam, u svakom slucaju evo biosa pa isprobajte.

Ja sam flesovao iz winflasha 222 puta bios u zadnjih nedelju dana bez greske tako da je nista lakse.

Koliko sam zakljucio sav oveclock na ovoj platformi zavisi od kvaliteta memorije... tebi je memorija super kvalitetna kad radi na 355 1T sa tim latencijama.

Prilozi

@Dule13
Cini mi se da tvoj CPU pravi problem!
Ali to mozes lako da utvrdis posto imas podesavanje napona.

Najnoviji bios je shit, isti slucaj kao i sa predhodnim.

Moja memorija je jedna od najeftinijih (citaj ne kvalitetna) jednostavno treba da
se slozi sa plocom, i PQI mi isto tako radi, doduse CAS na 5 ostalo sve isto, dok recimo
veliki kingston nece ni da cuje za ove tajminge.

Da li zna neko gde mogu da se nadju biostar am2+ ploce?

Poslednja izmena:
Joj blama sinocj, bili mi neki ortaci i ajd' da vide kako radi makina...i krenemo da igramo NFS:Carbon, i posle nekih pola sata puf, samo se ugasi makina...
Umalo u zemlju nisam propao.

Baksuz, bar da nije radio normalno danima dotle, satima sam igrao lost planet i nikakvih problema.
Nazad u laboratoriju...

A ja kada nađem max clock, onda prodajem CPU i / ili ploču, smor mi je da se ne zanimam ni sa čim... 😀
Tu ponekad upadne i neka grafika ali to je samo odlaganje prodaje na kraći period... :d

@all: Kontam da dve stvari da zezaju. Ili Grafika vuche mnogo struje, pa u nekim momentima spuca napajanje, ili ovo jednostavno nije stabilno na 2600.

@superstarr: definitivno si u pravu, mada je ludost😛

Kupljena je ova ploca u kombinaciji sa X2 4000+ i 2x512 Kingston 667 modulima (Kingston cipovi su na memorijama). I sa poslednjom verzijom Bios-a kao i sa vezijom iz Aprila maksimalni overclok (stabilan) je na 2800Mhz. Da li je resen problem sa podesavanjima latencijama memorijeu Bios-u? Sa poslednjom verzijom Bios-a jedino stabilno podesavanje memorije je DDR400 sto sa overclock-om daje 533Mhz sa latecijama 3-3-3-9 (sa ranijom verzijom sam izvukao 800+ Mhz ali sa maks. opustenim latencijama)?

^Ma dobro ti je to.
Ja sam stao na 2600 i to je to.
Koliko sam video taj noviji bios ne donosi ama bash nishta novo, sudecji po iskustvima Duleta13 i Atariana.

Kupljena je ova ploca u kombinaciji sa X2 4000+ i 2x512 Kingston 667 modulima (Kingston cipovi su na memorijama). I sa poslednjom verzijom Bios-a kao i sa vezijom iz Aprila maksimalni overclok (stabilan) je na 2800Mhz. Da li je resen problem sa podesavanjima latencijama memorijeu Bios-u? Sa poslednjom verzijom Bios-a jedino stabilno podesavanje memorije je DDR400 sto sa overclock-om daje 533Mhz sa latecijama 3-3-3-9 (sa ranijom verzijom sam izvukao 800+ Mhz ali sa maks. opustenim latencijama)?

Okači svoj superpi. :wave:

Izgleda da je samo Dule naterao svoj Corsair da radi dobro na ovoj ploči.

Nazad
Vrh Dno