Šta je novo?

Biostar 965PT?

ne znam, znam da TForce P965 nema te opcije u BIOSu... mozda si imao modovani bios??

ne znam, znam da TForce P965 nema te opcije u BIOSu... mozda si imao modovani bios??

Ma nisam imao modovani bios.... Znam da ima negde sigurno poshto sam vec bio iskljuchivao a sad ne mogu da nadjem :wall:

Prekopao sam celi BIOS i nisam nashao opcije C1E i EIST..... Znam da sam ih pre bio negde iskljuchivao ali sad ne mogu da ga nadjem.... Jel moze neko da mi kaze gde se nalaze te dve opcije ??

:wave:

Dajte ljudi barem neko.... Toliko Biostar plocha i niko da mi pomogne....

ja ti lepo kazem, n e m a

Support FSB 1333 CPU

izasao novi bios. nema ga na biostar.com.tw, ali ga ima na biostar.cn sajtu.

podrzava FSB 1333 procesore

ovo je bios za 965PT, ne za P965 i bilo bi dobro da ne pisete komentare vezane za P965 na ovoj temi, samo zbunjujete ljude.

Prilozi

• P96CA828.BST.rar
    395.1 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Jesi ga probao ?? Jel ima shta drugo novo osim podrshke za FSB 1333 MHz procesore ??

Evo dobar link za vlasnike 965PT kao i ostalih Biostar ploca

Jesi ga probao ?? Jel ima shta drugo novo osim podrshke za FSB 1333 MHz procesore ??
jesam, fleshevao sam i sve radi. taman kada sam poceo da razmisljam o apgrejdu na p35 plocu i mozda o 1333 procesoru naisao sam na ovaj bios :d

inace, ovaj bios bi trebalo da ima podrsku za conroeL i sredjenu T/2T memoriju.

Poslednja izmena:
jesam, fleshevao sam i sve radi. taman kada sam poceo da razmisljam o apgrejdu na p35 plocu i mozda o 1333 procesoru naisao sam na ovaj bios :d

inace, ovaj bios bi trebalo da ima podrsku za conroeL i sredjenu T/2T memoriju.

A jesi flashovao iz Win-a ili preko floppy-ja ?? Razmishljam i ja da flashujem mada bash nisam siguran poshto mi se proshli put zabagovao kad sam flashovao iz Win-a :S: Mozda ce mi ovaj BIOS pomoci da prebacim FSB od 350 poshto neverujem da je na E4300 toliko nisko FSB wall :wall: A prelazak sa 965 na P35 se po meni uopshte neisplati.....

A inache 1T/2T timing za memoriju je sredjen josh negde u aprilu a podrshka za ConroeL procesore neshto kasnije....

ja uvek flesujem iz win-a, mnogo krace traje nego sa flopija pa je samim tim i manje rizicno, da ne spominjem da se daleko cesce desava da nastane kvar na flopiju nego na memoriji ili hdd-u...

samo obrati paznju pre nego sto se odlucis na flash, da udjes u bios i ucitas/podesis default vrednosti, znaci, nemoj flesevati overklokovan ili overvoltovan sistem nikako. ja sam obe ploce nebrojano puta do sada fleshevao i nikada nijedan problem nije iskrsao (kao ni sa ranijim plocama koje sam imao).

skini novi biostarov flash utility za win, flesuj preko njega (provereno radi), on ima jos jedan xtra korak u odnosu na stari, moguce da je savrsenija verzija programa. prvo te pita da snimis postojeci bios (mozes a i ne moras) a zatim ti trazi da ucitas novi bios fajl. nova verzija ne proverava da li na netu ima novijih ili starijih verzija biosa, naprosto trazi da ga rucno nahranis.

Ajde da podignem temu:

Jel mi moze neko reci kako da namestim ClockGen ili SetFSB za ovu plochu ??

ja sam to radio, trebalo bo da ima negde na prvim stranama ove teme. zasto ne koristis biostarov programcic? jeste malo budjav ali jednako dobro radi posao.

za clockgen setup odaberi: ICS 9PLR5509.

Poslednja izmena:
Izashao je modovan BIOS za ovu plochu

Rebels Haven Alpha Mod BIOS for TForce 965PT

Last Release Date 2008/02/17
Update Description:
1. Based on P96ca601.bst
2. Update:
1T/2T Command Rate added by Biostar
Integrated Memory Test to Memtest 2.0
Corrected actual timings of Twr, Twtr, Trrd, Trtp
New Item Trfc(20T-80T) added by Rebels Haven. Enable LAN Boot ROM to Enable.
3. Unhide:
Auto Detect PCI Clk: Set to Disable
Spread Spectrum: Set to Disable
CPU L1 & L2 Cache
CAS: 1T,2T,7T,8T,9T,10T
TRCD: 1T,2T
TRP:1T,2T
4. Change:
C1E Function: Set to Disable
Execute Disable bit: Set to Disable
Virtulization Tech: Set to Disable
CPU Thermal Control: Set to Disable
Full Screen Logo: Set to Disable
Small Logo: Set to Enable
Summary Screen: Set to Enable
PCIe Clock: Set to Fixed 100
Overclock Navigator: Set to manual
Virus Warning: Set to Disable
Fixed some names and labels

System may need cold boot after flashing this Mod BIOS.

YOU ARE FLASHING THIS MOD BIOS AT YOUR OWN RISK!

http://www.lejabeach.com/Biostar/965pt/

Mozda se ovim BIOS-om reshavaju i FSB rupe na ovoj plochi...

Jesi li stavio taj noviji bios ? Ja imam neki modifikovani sa pocetka 2007. god. sa kojim ploca radi solidno, ali ne preko 300MHz za FSB
---

Nisam stavio poshto nemam potrebu... a inache 300 MHz za FSB je jako bedno... Ja sa mojim procesorom izvlachim 410 MHz ( x9 ) i tu izgleda CPU udara u wall....

Vrh Dno