Šta je novo?

Biostar 965PT?

verovatno bi. ja nisam stavio nikakvo dodatno hladjenje i sve mi lepo radi, ali bilo koje, cak i najmanje dodatno hladjenje nece skoditi :D

Imam problem sa plocom koji nikako ne mogu da resim.Ostale komponente su mi cel 420 1.6 Ghz(8*200) i 1gb kinsgton 1066 memorija.
Kada mi je proc na default 8*200 , memoriju bez problema mogu da dignem da radi na 1066(pravih), medjutim kako dizem fsb i dodjem npr na 300 i kada namestim memoriju da radi preko 800 nece nikako_Odnosno sto mi je veci fsb memoriju moram sve vise da spustam ali ekstremno nize .Sve lepo radi na 8*350 ,memorija na 400 odnosno stvarna brzina 700, i ako hocu da memorija radi na 533 iliti pravih 932 nece nikako(a hoce na 1066 kada je fsb 200).U cemu je problem ako neko zna?Pod time da nece da radi mislim da nece ni da bootuje.

Nije do ploce ,nego da proc,nece preko 350 za fsb :( . Sto ti je alav covek , sa 1.6 sam ga kloknuo na 2.8 i malo mi...

Poslednja izmena:
Imam problem sa plocom koji nikako ne mogu da resim.Ostale komponente su mi cel 420 1.6 Ghz(8*200) i 1gb kinsgton 1066 memorija.
Kada mi je proc na default 8*200 , memoriju bez problema mogu da dignem da radi na 1066(pravih), medjutim kako dizem fsb i dodjem npr na 300 i kada namestim memoriju da radi preko 800 nece nikako_Odnosno sto mi je veci fsb memoriju moram sve vise da spustam ali ekstremno nize .Sve lepo radi na 8*350 ,memorija na 400 odnosno stvarna brzina 700, i ako hocu da memorija radi na 533 iliti pravih 932 nece nikako(a hoce na 1066 kada je fsb 200).U cemu je problem ako neko zna?Pod time da nece da radi mislim da nece ni da bootuje.

1T/2T na toj ploci ne radi bas kako treba, tj. ne podesava ga na 2T pri svim odnosima FSB:MEM. Resenje je ili noviji BIOS ili druga ploca.

Eto igrom slucaja presao sam na Gigabyte P35-DS3L i dosao sam do novog max clocka za proc na 2.92 (365*8).Sve preko toga ne moze ni da mrdne.

Eto igrom slucaja presao sam na Gigabyte P35-DS3L i dosao sam do novog max clocka za proc na 2.92 (365*8).Sve preko toga ne moze ni da mrdne.

Pokusaj sa 9x mnoziocem Kod mene ne ide sa 8x koliko ide sa 9x ;)
9x340=3060, a mem na 906, tj kao 4:3

Poslednja izmena:
Pre par dana sam kupio
TForce P965
CoreDuo 2140
2x512mb Elyxir DDR800

preko 350MHz, magistrala (2.8GHz) nema sanse, stavljao sam i noviji bios sa zvanicnog sajta i nista nije pomoglo. Takodje me cudi da nece ni na 355MHz da se butuje iako memorija radi na 700MHz (400MHz iz biosa). Takodje kada u biosu stavim mnozilac 6 magistrala isto nece preko 350MHz znaci da nije do procesora.... Posto se razlikuje audio cip izmedju P965 i 965PT ploce znaci da netreba flesovati bios sa 965PT modela, probacu nesto od ovoga pa javljam.

probaj da smanjis cpu mnozilac i dignes fsb na 400 neke 965 imaju rupu od 350 - 400 jednostavno nece da bootuju

i to sam probao i stavljao 450MHz magistralu opet nece, probao i sa PC667 NCP memorijama takodje nista :(
Pokusacu jos jednom sa beta modavanim biosem

Vidra da li si mozda probao bios?

Nisam ga probao jer mi i trenutni (119) odlicno radi a izbegavam flesovanje BIOSa izuzev ako mi nesto ne radi kako treba. Nazalost nisam u finansijskoj situaciji da pazarim neki lepi 6850 ili slicno pa cu se zadovoljiti onim sto imam. Na Rebel's haven forumu bi mogao mozda da pronadjes nekog ko ga je probao i napisao svoje utiske.

Znaci prso sam kao sisarka, juce sam prodao E4400, i pazario E6550, fleshnuo sam poslednji bios, koji donosi podrsku za 1333fsb i dobio sam shipak.....
Naime, ploca uredno prepoznaje procesor, ali je u biosu zakljucan memorijski delioc, i memorija navodno radi 1:1 sa fsb-om. iliti na 1333MHz, sto je naravno nemoguce....
Izgleda da su ogranicenja ovog biosa vezana za to....
Probao sam i predzadnju verziju biosa sa kojom je takodje prepoznat proc, i mogu da menjam delioc memorije, ali bez efekta.....
Dakle, novi bios je doneo podrsku za novi proc, ali od oc-a za sad nista.... :mad:
A ja vec video 3,5GHz u cpuz :d

Predji na neku P35 plocu pa probaj malo da se igras....

@ fantomX

Da si lepo rpochitao link koji je vidra dao video bi da je moderator sa tog foruma probao i naveo da ima isti problem sa memorijskim deliocom odnosno da memorija mora da radi na 1333 MHz....

:wave:

Poslednja izmena:
@ fantomX

Da si lepo rpochitao link koji je vidra dao video bi da je moderator sa tog foruma probao i naveo da ima isti problem sa memorijskim deliocom odnosno da memorija mora da radi na 1333 MHz....

Gresis, ovaj gresis silno sinko....
Taman posla da memara mora da radi na 1333MHz, onda bi bilo vrh :d
Problem je u tome sto ploca brljavi sa novim biosom, tj ima problem sa deliocem memorije i ne moze lepo da ga iscitava.... Memorija radi otprilike na 8xx MHZ, jer na pocetku je bios iscitava @667MHz....
Bar sam probao, ***, resice valjda problem.... Vec sam ponudio plocu na prodaju :D

@ fantomX
Kako si ti uspeo da izvuchesh 500 MHZ na FSB-u ?? :zgran:

@ fantomX
Kako si ti uspeo da izvuchesh 500 MHZ na FSB-u ?? :zgran:

Prosto...:D
Ubodesh e6420, (ovaj je bio dobar primerak), dignesh voltazu za chipset na 1.3V, fsb termination na 1.3, proc smo postavili na 1,42V core, i dobili stabilnih 3500GHz @ 500*7....
Moze ovaj Biostar i vishe za fsb, limit je procesor.... Naravno i memorija koja moze to da prati :wave:

Imam problem na masini iz potpisa.
E6300 teram na XP-u skoro godinu dana na 3ghz 24/7 potpuno stabilno. Danas sam digao Vistu ultimate u dual bootu, tacnije jedva sam je podigao jer nije htela da se instalira dok proc. nisam spustio na default (1.86) a kasnije nisam nijednom uspeo da udjem u vistu sa bilo kakvim overclockom.

U isto vreme, XP kida sve u 16 kao i uvek. Vrtim prime, orthos, sta god...potpuno stabilno na 3.00ghz.

Probacu da flashujem bios, ali sam pre svega hteo da pitam da li je neko imao ovaj problem?

Poslednja izmena:
Ja imam ovaj isti problem tj. nece da boot-uje u Vistu Ultimate X64 osim ako procesor nije na default..... Josh uvek nisam reshio ovaj problem :wall:

pa ne instaliras vistu mene to isto mucilo i ostao sam na xp

Meni je pomogao clear cmos. Mada sam ja sa oc proc uspeo da instal Vistu, ali je onda posle nekoliko dana pocela da odbija da se dize dok nisam spustio proc na def. Onda mi pade na pamet clear cmos. Nakon clear cmos bootam Vistu, pa restart, pa onda oc iz biosa i opet proradila kako treba. Mozda vam clear cmos pomogne...ali je ploca definitivno malo cudna po pitanju oc i Viste.

Prekopao sam celi BIOS i nisam nashao opcije C1E i EIST..... Znam da sam ih pre bio negde iskljuchivao ali sad ne mogu da ga nadjem.... Jel moze neko da mi kaze gde se nalaze te dve opcije ??

Vrh Dno