Šta je novo?

Biostar 965PT?

Evo jagnjeta lol :bottle:
Ja sam ga skinuo, flashno, radi sve ko podmazano, bolji klok nisam dobio od prethodnog, ali sam resio problem iz nekog treda gde sam pisao da nece da mi radi komp na default-u, u svakom slucaju problema nisam imao :wave:
Nisu dirali nista po pitanju mnozica memorije, setovanja su ista kao sto su bila, naponi isto,...
Eh, da ubacili su podrsku vezanu za ACPI funkcije, sto je manje vishe bitno....

Poslednja izmena:
sve u svemu nista bitno ostajem na 103

Vidim da je member C2D pisao da ima rupa u FSB-u od 340 sve do 400 MHz ali ja sam bootovao na FSB 350 x 9 = 3.15 GHz ali nije htela na 400 x 7 = 2.8 GHz... zashto ?
Bios je od 01.06.2007...

North Bridge voltage sam ostavio na 1.2 V a napon na procesoru sam podigao na 1.45 V a
Na 360 x 9 nije hteo da bootuje a izmedju 350 i 360 nisam nishta probao.... Jel to znachi da ne moze vishe od 3.15 GHz ? Znachi samo zelim da vidim do koliko GHz oce da ide.... :)

Ostalo mozete da vidite u "Moja Mashina"

Poslednja izmena:
mozda mu je fsb wall na 350 probaj za fsb 400 da dignes napon na nb

Poslednja izmena:
Evo i ja sam upravo fleshovao ovaj novi bios "File P96ca514.bst" i od noviteta koje sam dobio u odnosu na stari bios(iz januara ove godine) dobio sam mogucnost podesavanja memorije na 400(pored 533,667,800)

a koji proc imas

Evo da prenesem moje iskustvo za vlasnike biostar 965pt ploca:
Sada trenutno imam core2duo 4400 proc i mem transcend jetram 800(shatro), i sve vreme prilikom oc sam tripovao da je proc taj koji nece vise, odnosno dosao je do 10*260 i tu bio nestabilan ma koliko dizao voltazu(memoriju sam namestio na 533,odnosno stvarnih 720 otprilike,digao voltazu na 2.0, smanjio max latencije i bio ubedjen da ona ne pravi probleme) .Posto sam juce skinuo novi bios koji mi je dao opciju za memoriju na 400 sve je doslo na svoje,odnosno proc sada ide na 3.33ghz-10*330 (1.4v ,nisam ni isao dalje) a memoriju moram da stavim na 400( iliti prava brzina 667) i cim memorija predje preko pravih 700-720 mhz komp postaje nestabilan ma koje vrednosti i voltaze stavio .Tako ako je neko imao slicnih problema i nema opciju za memoriju da mu radi na 400, neka stavi novi bios koji to ima i mozda mu dosta pomogne prilikom oc(konkretno meni sa 2500 mhz na 3300).
Sve u svemu :kombinacija biostar 965pt i transcend jetram katastrofa...

pa poznato je da se ne vole mada meni jet ram 800 radio na 960 2*1gb
sad kod drugara radi na 800 sa 4-4-4-15 1.85v
inace jet ne voli vise od 2v

Poslednja izmena:
Inache to za podeshavanje memorije na DDR400 je bilo i u prethodnom biosu od 01. Juna...
:wave:

Inache to za podeshavanje memorije na DDR400 je bilo i u prethodnom biosu od 01. Juna...
:wave:

Ja sam moju 4300tku pazario krajem januara i vec verzija 119 je davala podrsku za 4xxx seriju i mem od 400 (jos uvek imam 119 verziju BIOSa)

Jel neko mozda nasao neki novi (eventualno modovani) BIOS koji bi dao "zvanicnu" podrsku za 1333 FSB. Svrbi me jako 6850tka :)

Poslednja izmena:
Jel neko mozda nasao neki novi (eventualno modovani) BIOS koji bi dao "zvanicnu" podrsku za 1333 FSB. Svrbi me jako 6850tka :)

Pa shta ima veze da plocha podrzava samo 1066 FSB ? Ubodesh 6850 pa posle mu podignesh FSB na 333 i evo ti Quard dumped 1333 MHz na FSB-u... :)

Poslednja izmena:
Nije valjda da biostar sa p35 logikom jos nema svoj topic. Zaista cudno !

Dali je neko probao kombinaciju Biostar P965 + E2160. Na 9*225 je vec nestabilan, puca 3DMark. Imam stariji BIOS bez mogucnosti setovanja memorije na 400MHz (1:1).

Dali je neko probao kombinaciju Biostar P965 + E2160. Na 9*225 je vec nestabilan, puca 3DMark. Imam stariji BIOS bez mogucnosti setovanja memorije na 400MHz (1:1).

Obavezno stavi noviji BIOS, po mogucstvu najnoviji. Stariji BIOSi ne podrzavaju procesore sa 800MHz magistralom kao sto su E4xxx ili tvoj.

Najbolje ti je da pogledas ovde:
http://www.lejabeach.com/Biostar/965pt/

Najnoviji sluzbeni BIOS ti je P96ca601 a prethodni P96ca514 je tek uveo podrsku za Conroe-L procesore (kao sto je tvoj). Ako hoces imas i modovane BIOSe, njima je dodato RH1 u imenu. Kao sto pise na sajtu, BIOS flesujes na sopstvenu odgovornost, ali bez novog biosa nista od overkloka.

P. S. Ovo su BIOSi za Biostar 965PT, ako nemas taj model, idi na biostarov sajt i skini odatle najnoviji BIOS.

Poslednja izmena:
Ja sam imao sa P96ca514 tih problema da mi zapucao BIOS..... Sad me nekako i proshlo flashovanje najnovijeg BIOS-a.... ;)

samo pazi sa poslednjim biosom 601, neki su imali mnogo problema posle ubacivanja doticnog

Da, ja sam imao problema sa ovim biosom. Posle flesovanja nosio sam komp na "reanimaciju" i dao 800 dindzi za to.:wall:

OK, posto je ploca P965 (bez PT) revizija v5.0, koji BIOS da flesujem sa Biostarovog sajta, V1.0 ili v5.1?
Za verziju v5.0 ne vidim BIOS.

Pozdrav!

Moderator sa foruma Rebels Haven je uspesno flesovao BIOS od Biostara 965express u 965PT i uspeo da natera plocu da POSTuje sa C2D E6850 procesorom. To je dokaz da je i za ovu plocu dovoljan novi BIOS da podrzava 1333MHz FSB. Doduse BIOS ne radi savrseno pa je doticni (nick mu je Polygon) zamolio sve vlasnike Biostar Tforce 965PT da pisu Biostaru sa molbom za novi BIOS koji bi podrzavao 1333 FSB.

link:
http://www.rebelshavenforum.com/sisubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=33;t=000132

Malo su spori na tom forumu pa nema bas novosti. Pisao sam BIOSTARu i u Ameriku i u Tajvan ali mi nisu odgovorili (boli ih mishko za nas u Srbiji), ali lik je u pravu - treba ih bombardovati mejlovima, pa mozda i odreaguju...

Sori, bio sam zauzet. Izgleda da nema a tesko da ce i biti. Biostar ne odgovara a nema nikakvih novosti na netu :(

Vruc South Bridge, 2-3 sekunde prst na njemu i postaje neprijatno vruce za kozu. Jel to normalno? Temperatura je sigurno 50-60 stepeni mozda i vise.

Vruc South Bridge, 2-3 sekunde prst na njemu i postaje neprijatno vruce za kozu. Jel to normalno? Temperatura je sigurno 50-60 stepeni mozda i vise.

Sad je i meni na ovim temperaturama vruc South b. Bilo bi pametno mozda ohladiti to necim mada ako sve shljaka ok mozda i ne mora. Nego, topao je SB a kako je tek North Bridge topao to je strasno a napon na def. Dobro fsb maaalo vise od 266 (425) :D . Uglavnom po meni ako SB i ne ohladim nekako NB bih morao jer ce mi istopiti plocu :) a i dodatno greje memoriju koja je blizu.
Samo, svaki aktivni kuler za chipset malo ozbiljniji je preko 20 evra sto i nije malo. Ima i neki CM-ov valjda oko 15-17 evra ne znam kakav je....

Nazad
Vrh Dno