Šta je novo?

Bioshock (PC)

Istina. Kuzma je konacno odlepio totalno. A ovde se na x strana vode rasprave da li igra vredi 89,99 ili 90,01. Istina je kao i obicno negde izmedju.

zanimljiva igra,dobar gameplay mada moram reci dosta kratka...ocena 8.5

Imam problem kad pokrenem igricu nemam strelicu od misa, da li neko zna kako to da resim

samo jos nesto da kazem: igranje ove igre (ili bilo koje igre) na 17" i manjim monitorima je prosto receno: krsh ! Jako volim kad neko sa 17" CRT-om pocne da prica o atmosferi neke igre i kako "to nije to" itd. Mislio sam da je moja 19"-ica ok, ali avaj, sinoc drugar doneo 22" wide, poterao Biosok i :zgran: Ala je ono dooobroooo :D Skoro pa skroz druga igra, a on je isto imao 17" LCD pre toga ;)

Ma, svi trk po projektor ili kod Haludze :p

hvala. a koji mod vise skida fps? on ili off? pretpostavljam on jer su sa off precizniji?!

Pa sta ti mislis ?! :D ako su sa off bolje i preciznije senke i osvetljenje, kako moze ON vise fps da skida ?! :zgran:

@colt:

pa naravno ! :) I to ne bilo koji projektor vec neki 1080p !

Poslednja izmena:
Igra je stvano dobra ali prakticno nema momenata za koje mogu reci da me je uplasila. Mogu slobodno reci da jedina scena koja me je prepala je ona na medical nivou, dole u dentist sekciji. Udjem u neku sobu kroz prozor preko kauca (u toj sobi je bio turet sa mitracem) a iz te sobe se ulazi u neku, moglo bi se reci operacionu salu koja je bila ispunjena parom, odem do stola na kom je bio neki hakerski tonik, i cim sam ga uzeo cela sala se ispuni parom, ne vidi se prst pred okom, ja se okrenem kad ono ispred mene stoji neki doca splicer sa hirurskom maskom... od prilike ovo je bila FEAR fora, silazis merdevinama dole i kad se okrenes ono ispred tebe se pojavi neki ghost ili sta je vec...

Zvuci noznih aktuatora one cyber mame za koje ne mozes da odredis odakle dolaze a znajuci da jedan do dva pogotka laserom mogu da te ubiju na mestu (na tezem nivou igranja) ili mumlanju tipa "They see you! Run...RUN!", "Your flesh betrays you"... od hibrida za koje (opet) nemas pojma gde su ima mnogo "bolji" efekat od bilo cega u Bioshocku.

Evo za sve moje drugare i mucenike kojima igra jednostavno izbacuje i pored svega sto su se potrudili, a verujem da jesu, mnogo....
Makina: C2D, P5K,7600GT,2GB,SB Live.
Nadjite freak - lucky son of a bi**h srecnog majstora kome igra jednostavno radi i ... prekopirajte igru kod sebe!!! VUDU ! PAZI cuda , igra radi! RADI!
Da ne bi bilo zbuna. ponovicu jos jednom:
Instaliran nov Windows XP, updateovan full, instalirani svi driveri za sve (pocevsi og MB pa do bezicne tastature), grafika smanjivana (sve sto ste vec rekli ovde na forumu je uradjeno-ma koliko maestralno glupo bilo), zvuk iskljucivan, umesto postojece integrisane "audio" sa p5k ploce ubacen Sound Blaster Live!, instalirana igra sa lekicima ili sa deamon toolsom pa updateovana sa sajta 2K dok se instalira, podesavani driveri za graficku, novi driveri za graficku i najnoviji BETA, gasheni dual, clone displeji, koriscen Bioshock Tweaker (ne preporucujem), brisani neki hotfix-ovi... uzimane save pozicije od drugih koji su prosli taj deo gde me izbacuje i trud se nije isplatio...

Na kraju iz beznadja prekopiram igru od drugara sa posla kome se divim svaki dan sto igra ovu dosta dobru i za oko lepu igru (pohvaljenu od Great One Macedonovica:) ) i posle 5 min posla i 5.51 GB prekopiranih podataka (naravno stara instalacija nije brisana) na desktop igra je prosla glatko kod dela gde izbacuje! RADI! Ista stvar je danas prosla kod jos jednog mog napacenog drugara.
Te sad odoh da uzivam! Sto i vama preporucujem, dakle Externe HD u ruke, rezite pa igrajte!

Problem:
Na nivou Apollo Square treba da pokupim drugi napitak LOT192 ali kad dodjem do njega kaze mi da ga ne mogu uzeti(you can not carry any more items:LOT192)...
Kako da sredim ovo?

Pa nisam igrao igru, ali koliko predpostavljam trebash da izbacish neshto iz tvog inventorija.

da si igrao igru znao bi da nemas inventory, tj da nemozes sam nista da stavljas/izbacujes vec to ide automatski

Pa zato sam i rekao da je nisam igrao, ali se to sada promenilo.

Poslednja izmena:
imam jedno pitanje. dosao sam do mjesta gdje trebam naci code za lift. dakle trebam naci dnevnik u kojem pise taj code. dnevnik se nalazi na trecem spratu al ni traga o njemu :S neznam gdje je. zna li neko gdje mogu naci taj dnevnik ili da mi olaksa posao da mi kaze code za taj lift :D unaprijed hvala

Evo za sve moje drugare i mucenike kojima igra jednostavno izbacuje i pored svega sto su se potrudili, a verujem da jesu, mnogo....
Makina: C2D, P5K,7600GT,2GB,SB Live.
Nadjite freak - lucky son of a bi**h srecnog majstora kome igra jednostavno radi i ... prekopirajte igru kod sebe!!! VUDU ! PAZI cuda , igra radi! RADI!
Da ne bi bilo zbuna. ponovicu jos jednom:
Instaliran nov Windows XP, updateovan full, instalirani svi driveri za sve (pocevsi og MB pa do bezicne tastature), grafika smanjivana (sve sto ste vec rekli ovde na forumu je uradjeno-ma koliko maestralno glupo bilo), zvuk iskljucivan, umesto postojece integrisane "audio" sa p5k ploce ubacen Sound Blaster Live!, instalirana igra sa lekicima ili sa deamon toolsom pa updateovana sa sajta 2K dok se instalira, podesavani driveri za graficku, novi driveri za graficku i najnoviji BETA, gasheni dual, clone displeji, koriscen Bioshock Tweaker (ne preporucujem), brisani neki hotfix-ovi... uzimane save pozicije od drugih koji su prosli taj deo gde me izbacuje i trud se nije isplatio...

Na kraju iz beznadja prekopiram igru od drugara sa posla kome se divim svaki dan sto igra ovu dosta dobru i za oko lepu igru (pohvaljenu od Great One Macedonovica:) ) i posle 5 min posla i 5.51 GB prekopiranih podataka (naravno stara instalacija nije brisana) na desktop igra je prosla glatko kod dela gde izbacuje! RADI! Ista stvar je danas prosla kod jos jednog mog napacenog drugara.
Te sad odoh da uzivam! Sto i vama preporucujem, dakle Externe HD u ruke, rezite pa igrajte!

a da uradis ti jedan "disk surface test" pa da vidis da nemas nekih bad sectora a ? :trust: Mozda bi i defragmentacija pomogla !? :D To sto se tebi desava je klasican sindrom bad sectora ili fragmentovanog diska...

Ja je tek sada igram i mogu da kazem da je igra vrlo dobra,tj. da moze komotno da se odigra.
S druge strane,igra po meni spada PC/XBOX360 igre koje su kao takve na nekom prelazu izmedju ove dve platforme,tj. malo je,za svoj zanr,naprednija za XBOX,a obrnutno za PC,kao sto je to recimo bio Oblivion kod RPG avantura(Filipenko,nije nikakva prozivka u pitanju :wave:).

Primetio sam da se neki zale da je igra lose izbalansirana pa slabo radi na 7 seriji.Kod mene recimo radi vrlo dobro sa skoro svim settings-ima na max u 1280x1024,e sad nex999 ga mozda malo pretera sa jos i 4xAA,mada nisam probao tako da necu nista vise da kazem :)

Znaci,one price kako ce za nove igre trebati sve cesce da se menja hardware ne da nisu tacne,nego po nekim mojim skromnim analizama je upravo suprotno-pa kako inace da objasnimo da na GPU-u starom 20 meseci(G71) igra radi jako dobro a cak i tad kada je izasao nije bio nista revolucionarno.

S druge strane,igra po meni spada PC/XBOX360 igre koje su kao takve na nekom prelazu izmedju ove dve platforme,tj. malo je,za svoj zanr,naprednija za XBOX,a obrnutno za PC,kao sto je to recimo bio Oblivion kod RPG avantura(Filipenko,nije nikakva prozivka u pitanju :wave:).

To je zato što ste svi listom foliranti :D Dok su Elder Scrollsi bili samo na PCu važili su za hard-core RPG, ljudi nisu mogli da se snađu itd. itd. a kada su prešli na konzole odjednom su postali limunade i sl. samo zbog toga što su malo unormalili početak igranja, što ni nema veze sa konzolom i sličnim već je jednostavno prirodna evolucija igre, pa se ljudi nisu gubili posle sat vremena :d :) Sada najednom to postaju "napredne Xbox i nazadne PC igre" iako su upravo bile klasici koje su svojevremeno bili najinovativniji predstavnici (ili makar među njima) onoga što je PC nudio.

Meni je najžalije što se, kada se danas pljuju igre kao što je Oblivion, koriste argumenti koji nipodaštavaju sve moguće i nemoguće klasike, kao što su System Shock 2, Deus Ex, raniji Elder Scrollsi, Battlezone, sve vanvremenske igre koje su pokušavale da uvedu novi vid balansa i pokušaju da inovativno objedine naizgled nepomirljive žanrove. Danas se priča o nekakvim klasicima, zaboravljajući pri tome da je igara poput tih klasika (naravno, daleko gorih) štancovano tone, a samo su s'vremena na vreme najhrabriji pokušavali da naprave igre poput nabrojanih, kod kojih nije bilo sredine, i kod kojih je važilo pravili "ili napraviš genijalnu igru ili propadneš, neretko oba". Neka vam je na čast ,) :S:

Poslednja izmena:
Primetio sam da se neki zale da je igra lose izbalansirana pa slabo radi na 7 seriji.Kod mene recimo radi vrlo dobro sa skoro svim settings-ima na max u 1280x1024,e sad nex999 ga mozda malo pretera sa jos i 4xAA,mada nisam probao tako da necu nista vise da kazem :)

4xAF, da se razumemo.AA ne mere u ovoj igri.

imam jedno pitanje. dosao sam do mjesta gdje trebam naci code za lift. dakle trebam naci dnevnik u kojem pise taj code. dnevnik se nalazi na trecem spratu al ni traga o njemu :S neznam gdje je. zna li neko gdje mogu naci taj dnevnik ili da mi olaksa posao da mi kaze code za taj lift. molim vas pomoc ko zna . unaprijed hvala

a da uradis ti jedan "disk surface test" pa da vidis da nemas nekih bad sectora a ? :trust: Mozda bi i defragmentacija pomogla !? :D To sto se tebi desava je klasican sindrom bad sectora ili fragmentovanog diska...

Nije da sam proveravao posle instalacije Bioshock-a, ali kad ramislim nije ne moguce, mada da ne radi kod troje ljudi pa kada se prekopira da proradi... a i proveravao sam ga pre formatiranja(dne nedelje od pre instaliranja Bioshocka) i nisam nista nasao.

senad21 je napisao(la):
imam jedno pitanje. dosao sam do mjesta gdje trebam naci code za lift. dakle trebam naci dnevnik u kojem pise taj code. dnevnik se nalazi na trecem spratu al ni traga o njemu :S neznam gdje je. zna li neko gdje mogu naci taj dnevnik ili da mi olaksa posao da mi kaze code za taj lift. molim vas pomoc ko zna . unaprijed hvala

Da se ne bi mucio kod je 5744 :wave:

nex999 je napisao(la):
4xAF, da se razumemo.AA ne mere u ovoj igri

More iz drajvera, probao i radi ali fps ide dole poprilicno

Poslednja izmena:
More iz drajvera, probao i radi ali fps ide dole poprilicno
Ne mere na 7xxx seriji.? Mada, nije mi ni padalo na pamet da probam...u MoH Airborne mi je slucajno bio u drajveru ukljucen AA i igra je resetovala komp :S: Bioshock mi sad nije instaliran pa me mrzi da proveravam.

Poslednja izmena:
iako ti je wild boy vec dao kod on se inace nalazi pored stalka sa fotoaparatom i to je na onoj klasicnoj traci koje skupljas tokom igre...

samo jos nesto da kazem: igranje ove igre (ili bilo koje igre) na 17" i manjim monitorima je prosto receno: krsh ! Jako volim kad neko sa 17" CRT-om pocne da prica o atmosferi neke igre i kako "to nije to" itd. Mislio sam da je moja 19"-ica ok, ali avaj, sinoc drugar doneo 22" wide, poterao Biosok i :zgran: Ala je ono dooobroooo :D Skoro pa skroz druga igra, a on je isto imao 17" LCD pre toga ;)

Dodji da vidis kako je na 37 inča ,)

bi ja al si daleko :D Nije uopste lose ni ispred 22" kad si metar ispred njega, taman pokrije skoro ceo vidokrug :D

Resih i ja da probam ovo remek delo....kad gle cuda....

Ja prosto ne mogu da verujem, da Bioshock mi pada na 10 FPS na 7800 GTX. Instalirani najnoviji drajveri....bla bla

Ono sto je jos cudnije, kad stavim sve na max i na low, i sve druge opcije su off, razlike u FPS nema.

Batalio sam, igra izgleda toliko lose na low, da nema smisla igrati, plus ni ne mogu jer mi je prosek 10 fps.

Steta, sto ne izlazi za ps3.

Poslednja izmena:
...steta sto nisi procitao malo po netu i skinuo nove nvidia drajvere koji popravljaju performanse sa nvidia kartama... :( Uostalom ni ta karta vise nije sto je nekada bila, za 1680x1050 rezoluciju ti treba barem 8800gts za max detalje, a i sa njom i c2d pada na 30fps sa vsync-om.

...steta sto nisi procitao malo po netu i skinuo nove nvidia drajvere koji popravljaju performanse sa nvidia kartama... :( Uostalom ni ta karta vise nije sto je nekada bila, za 1680x1050 rezoluciju ti treba barem 8800gts za max detalje, a i sa njom i c2d pada na 30fps sa vsync-om.

Pa nisam ja ni planirao da igram na max, medjutim i medium stuca. Rezoluciju sam smanjio isto bio, promene nije bilo.

Pregazilo mi je vreme kartu, jos ne mogu da se pomirim s tim, jer sam dao brdo para za nju ......

ma gde ti je vreme pregazilo kartu pa ja ovu igru furam sa sve full detaljima sa masinom iz potpisa...nije ni jednom stucala ili nista slicno,novi drajveri sto GX-X kaze i mora da radi.

Vrh Dno