Šta je novo?

BIOS za Gigabyte 6850 ... Utisci

Sa najnovijim drajverima10.12 je prosao Frost 10 krugova na 775, 1005mhz :banana:
Predhodni test je bio sa 10.10e i tu ne prolazi definitivno.:S:
James Bonda sam izbrisao, i sad mora da trazim po komsiluku :wall:

@Villy, na onom forumu nisi objasnio da pec ne radi ako su ubacivali F3 B Bios !!!
Trebao si da stavis i stari. Oni su verovatno lepili preko one bete i zato im ne radi.

Ne mora da se cimas, ja sam postavio ,)

Čekaj šta bi na kraju, je l ti radi grafika na def podešavanjima bez spuštanja memorije?

EDIT. che82 stavi oficjaleni BIOS

Poslednja izmena:
Ljudi pomoc poludecu nece ni oficijalni, ja flash biosa sam odradio preko gigabyte vga bios programcica, samo sam isao na flasf preko onog prvog biosa i restartovao i nece nikako,drugacije ne znam da flesujem

Pa citirao si prvu recenicu gde se potvrdjuje 775/1005mhz, uspesno prosao Frost :smash:

@Che82 ubaci Villy-jev stari BIOS, pa restart. Onda flesuj sa onim novim pa restartuj. Ja isto flesujem tim programcicem

Poslednja izmena:
Vidi stvarno :d

E sad probaj trix pa vidi limit memorije. Meni puca kad predjem 1020

Sad cu da probam ponovo, svi testovi prolaze i frost, a avalanche nikako, odmah se ugasi monitor

Gligo kada sam ovo uradio bencmark prolazi, sve, znaci i avalanche sada, a u igri pukne taj nivo, jel to crack m ozda ljudi

Drajveri te zezaju. Ukloni prvo stari katalist pa novi 10.12. To je obavezno, nemoj da se zezneš pa da pukneš 10.12a ili neku drugu verziju.
Daj pošalji mi save game na [email protected] Da probam taj avalanche

Villy_Da_Man,
na osnovu slike GPU-Z koju si postavio u svom postu #75, izgleda kao da su vam ovi iz Gigabyte-a dali da flešujete kartice sa bios-om iz mog modela ... vaš broj bios-a je ranije izgledao skroz drugačije a sada je jednak mom broju:

Prilozi

Mazanje ociju

Ovo je klasicno mazanje ociju.
BIOS prilagodjen neispravnim memorijskim cipovima, kako bi se masa ljudi utisala.:smash:
Molim boga da radi kako treba u buducnosti da mogu da je posteno prodam i da se otarasim bede.
Ovo sa BIOS-om moze da odusevi obicne korisnike, mene ne.
Karta je toliko osakacena da memorija (hynix)ne moze da ide preko 1050mhz !!! WTF
Nereferentni kuler "Windforce" koji sluzi da bi ohladio kartu koja ima OC kapacitet kao jedna 6870 i vise, nema kapacitet jer je defektna.

Na ispravnim cipovima za svaki dan ide lagano na 1300mhz, na 1,27v !!!
GPU, ide na 950 - 1000+ mhz. stabilno. Ima milion testova, kao sto je i Bencmarkov test
Kupio sam kartu 6850, kako bi overklokovao na 6870 za sta je i nereferentni kuler ugradjen(windforce), medjutim uvalise nam fals memorijske cipove i prevarise masu ljudi.

Ovaj bios je samo prevara. Karta je osakacena i ne moze da se izvuce nista iz nje.
Zamislite karta sa nereferentnim kulerom ide od 1000mhz do 1050, kod Villyja max je 1020 !!!
Ovo je bajka za decu. MEMORIJA JE OSAKACENA !!!
Ja nisam dao pare za ovo i ne zelim Gigabyte u zivotu vise da vidim :smash:

Poslednja izmena:
Necu da kazem (Licemeri) radili su test sa Gigabyte 6850, ima ga na Bencmark sajtu. A nama prodaju muda za bubrege, kao sve je sredjeno sa novim BIOS-om, cija memorija zakucava na 1020mhz.
Zalosno !!!
Ocekujem da se povuce kompletna neispravna serija grafickih kartica i da se izvinu ljudima za ovo maltretiranje.

Poslednja izmena:
Ok,
Jesam bio malo ostriji na recima, ali sve je bilo u u afektu, i iz licnog nezadovoljstva.
Prvo los bios, pa zatim cekanje na novi dva meseca, troskovi slanja u radnju i nazad, troskovi iz razloga sto sam morao da kupim jos jednu karticu itd.
Malo je previse maltretiranja.
Najbitnije je da je kartica radi potpuno normalno i da je ispravna.

Kartica IPAK NIJE ispravna. Farcry puca, james bond puca

Stvarno ljudi zasto dozvoljavate da vas *****avaju. OOO meni bi vratili kartu i molili da uzmem Asus ili bi se za ovo daleko culo. Dosla bi vest do Gigabyte preko medija verujte. Da svi ljudi koji imaju karte urade potrebne testove i da saopste rezultat. Ja sam im postavio moj odgovor na forum i to je kraj zxa mene sve dok ne cujem da su ljudima VRACENE PARE ILI DATO DA BIRAJU KARTE. NIKAKAV BIOS KOJI PRAVE OD NEISPRAVNOG ISPRAVN O SAM REKAO PRE 50 POSTOVA DA NE MOZE DA POMOGNE. JER DA TO POSTOJI OD 4870 BI NAP-RAVILI MOJU GRAFIKU.
A GIGABYTE SE SAMO ZAKOPAVA I ZAKOPAVA SVE DUBLJE. Ne bi me na sudu zadovoljilo nista malo. Zato sto bi smilio takvu pricu da je kevi propao projekat(projektuje mostove) i da joj prete otkazom ili slicnu pricu ovo je primer samo. U Inostranstvu bi ih sud unakazio.
Naredne reklame ne bio im bile tako pompezne i bili bi manji od makovog zrna.
SHVATITE LJUDI ZAGLAVILI STE U VELIKO ****** CELOKUPNE NEISPRAVNE SERIJE A ISTINA SPRECAVA DA DODJE U JAVNOST. INACE BI VAM RADO ZAMENILI ONI ALI TAKO BI SAMO POTVRDILI DA SU NAPRAVILI ******.
Asus osecam da se smeje a pogotovu Saphire koji se trka sa Gigabytom.
A uskoro i kod nas ako bi se cdulo van granica a sobzirom da se javljaju ljudi iz Madjarske, Rumunije to ne bi bilo tesko.
A NISTA NE BI MOGLI DA DOKAZU DA NIJE ISTINA posto su karte neispravne
Da podmite BE92 ne mogu. Umesto da ste se dogovorili i uzeli jednog advokata i sa njim krenuli od prodavnice do prodavnice sa novinarom koji se razume u kompijutere i zavrsili posao vi dozvoljavbate da vas ******i vuku za nbos 2 meseca za vase pare. Ma komp bi mi napravili ceo na kraju. Jer kada bio doslo do ****** postao bi neverovatni grandoman koga nista ne bi moglo da smiri.

Na kraju cu ja kupiti kartu da vam pokazem kako se pravi IT Afera u Srbiji.
KUPIM KARTU DATE MI NA USB GOMILU TESTOVA I ZOVNEM NOVINARE KUCI DA TESTIRAMO VIDE KADA JE OTVARAM TESTIRAM PRE TOGA SA ISPRAVNOM I KRENEM. I SUTRA U NOVINAMA PRVO MALI NASLOV A POSLE TOGA HAOS.

Poslednja izmena:
jel su nesto normalno popravili sa novim biosom ili je samo za ove karte sto ne rade ?

Mislio sam ia ja da ga fleshnem :) ali ...... meni karta radi bez ikakvih problema, do duse memorija nije preterano raspolozena za OC

Ne diraj onda i moli boga da mozes nadolazece igre da igras. Koji je to James Bond i kada puca igrica. Ja sam danas poceo neki Blood Stone i sve je u redu. Ali sam samo probao i mnogo mi se svidja igrica. Volim sto nema milion komandi.
Uninstalirao sam, ono ****** od Call of Jurez 2 Bound in Blood. Ono je glupost nevidjena. Sada sam pri kraju Far Cry 2. Ne znam gde syuu 2 dijamnta i to me jede ali nema veze ne mogu sada da pretrazujem sve.
U Leboa Seko sam nasao 113 i sve one kasete. A sve na mapama sam pronasao i 2 nema. Jedva cekam da krenem James Bound..
I imam pitanje za strucnjake ako u igrici nema Anisotropic jer dobijam ja nesto ako ga odvrnem u CCC na 16. Posto obicno stavim na defaulkt sve u CCC a u igrici podesim.

Covece das pare za kartu i ne mozes da igras 2 meseca.
Ne bi me video ne Gigabyte nego ni ATI nikada vise.

Poslednja izmena:
Ne diraj onda i moli boga da mozes nadolazece igre da igras. Koji je to James Bond i kada puca igrica. Ja sam danas poceo neki Blood Stone i sve je u redu. Ali sam samo probao i mnogo mi se svidja igrica. Volim sto nema milion komandi.
Uninstalirao sam, ono ****** od Call of Jurez 2 Bound in Blood. Ono je glupost nevidjena. Sada sam pri kraju Far Cry 2. Ne znam gde syuu 2 dijamnta i to me jede ali nema veze ne mogu sada da pretrazujem sve.
U Leboa Seko sam nasao 113 i sve one kasete. A sve na mapama sam pronasao i 2 nema. Jedva cekam da krenem James Bound..
I imam pitanje za strucnjake ako u igrici nema Anisotropic jer dobijam ja nesto ako ga odvrnem u CCC na 16. Posto obicno stavim na defaulkt sve u CCC a u igrici podesim.

Covece das pare za kartu i ne mozes da igras 2 meseca.
Ne bi me video ne Gigabyte nego ni ATI nikada vise.

Vlado, i ja sam danas instalirao James Bonda i radi bez zakucavanja.
Sto se tice Far Cry-ja 2, zalili su se neki na Gigabyte forumu da im zakucava. Kad nabavim igru probacu.
Za sad mi sve radi.
Nije bas da nismo nista igrali 2 meseca, ali morao sam da se tripujem, da li neka igra radi ili ne.
Sledeci put cekam(kako ce da se pokaze), pa tek kad utvrdim da nema problema , onda kupujem.

To je razlog zasto bi kupio Cosmos sa ruckama. Jel kada pozovem da kupim grafiku oni se taman obraduju cuju sada dolazi neko po grafiku od 400-450e a ja ulazim sa kompom, pozajmljenim slusalicama. Tek je instaliran OS sa samo potrebnim driverima da ne kazu mozda je do Windowsa.
Pitam Momnci gde su produzni kablovi, tu su samo vi sedite nastavite vas posao kesh na sto pred mene da vide da se ne *****avam da hocu da kupim, otv aramn vadim moju, gospodo izvolite ubacite je pazljivo da ne bude da sam ja nesto zeznuo. Unutra je 5-6 najzahtevnijih instalirano tipa sadasnje GTA, Warhead, LostPlanet 2, ... ukljucujem i po 10-15 svaku + benchamrk jos neke 3-4 zahtevne + 3d mark + ati tray tool i jos neke testove da vidim koliko se zagreva i ostalo i ako sve bude u redu i karta u testovima postize ne najbolje rezultate nego samo onakve kakve vecina u svetu postize sa tom kartom onda ona ostaje u kompu ja placam uzimam garanciju i izlazim.

Drugacije ne moze pa to su stvari za koje se polovan Jugo kupuje ne moze tako da se radi.
Samo li na nekoj pukne test stucne ili malecki problem bude ona se vadi iz kompa i idem dalje na NET da vidim sta je problem da li se javlja kod ostalih itd. Dovoljno da 1 ne prodje 3d mark neki krug zadnji, nebitno.

Pa samo toliko tripovanje za normalno igranje nije extremni oc u pitanju pa da ti radi adrenalin da li ce se uipaliti komp, da li ces moci da vratis na normalno ili ces da spalis 1000e unutra.
Mislim ATI se iskreno ponasa kao da ce da se ugase za 2-3 god i to znaju vec unapred. I sto se tice drajvera i sto se tice svega pariraju duplom grafikom neuspesno protiv najace konkurentske single, sramota i jos se ljudi hvale kada za 3 poena pobedi u nekom ntestu.

Poslednja izmena:
Izvinite na dfuplom postu sada ali sto je najgore meni taj prtelazak ce da bude toliko tezak nas Nvidiu da ja ne znam zasto.
Kao da ne znam sta se desava ali moracu to da pregrmim i da probam jednom. Milioni imaju a imali su jedno i drugoi znaci njesra nije.
A nikada bi gore bilo kada bi se AMD-ATI ugasio i kada bi Intel jedini zakljucao svoje CPU, podigao cene, smorio ljude najstrasnije.

Odgovor iz Gigabyte Srbija na moj post #100

Pozdrav Ivane,

Za početak zamolio bih Vas da ne iznosite NE tačne informacije o ispravnosti memorije, jer kartica na referentenim vrednostima za koje je dizajnirana radi ispravno sa novim BIOS'om !!!

Kompanija GIGABYTE nigde NE garantuje određene vrednosti za overclock.
Kao što i sami znate overclock je teranje hardwera da radi brže nego što je predviđen i dizajniran, to što GIGABYTE uvek ostavlja veću sigurnosnu marginu pri dizajne ne znači i da mi garantujemo te vrednosti na overclocku !!!

Još jednom žeim da skrenem pažnju da kartica RADI POTPUNO ISPRAVNO NA REFERENTNIM VREDNOSTIMA ZA KOJE JE I PREDVIĐENA !!!

Kao znak dobre volje kancelarija Vam je u prethodnom obraćanju ponudila da zamenimo karticu drugom, ali se VI niste javili!

Poslednja izmena:
pa vidi ... realno .... OC je samo plus .... i glupo je traziti da primerak karte koj dobijes .... ima neznam koliki potencijal OCa ....

Ako karta ne radi na stock vrednostima .... onda je zrela za reklamaciju .... ako radi .... *** .... zapao primerak koj ne moze da se OCuje .... desava se.

Ovo sto sam citao, a sto se desavalo clanovima foruma ... je u najmanju ruku za reklamaciju.

Cudno je to malo

Malo mi je cudno to sto u testovima RAM na ovim grafikama ide lagano na 1150mhz. Evo i na Bencmarkovom testu isto tako.
Nikom od nas koji smo imali problema sa BIOS-om, ram nece preko 1050 !!!
Zato sam sumnjao da su ili memorijski cipovi neispravni, ili su nekvalitetni.
Ipak se radi o hynix-ovim cipovima , koji su poznati po OC-u.

Poslednja izmena:
Ovo je zadnje od mene sto cu reci i ne mogu vise. Ne razumem se u klokovanje mnogo sem da znam da 99% stvari moze da se ubrza bar 10%.
Sto se tice kartice da je moja uradio bi sledece: Dosao kuci namesti i krenuo da igram na default kloku. Kada bi igrica pukla jedanput restartovao bi racunar i bez uzbudjenja krenuo ponovo da igram.
Kada bi opet puklo nijednu drugu igricu ne bi isprobavao. Podigao bi Windows i promenio drivere(1-2). Ako ne moze uzeo bi grafiku i odneo kod nekog na komp da proveri ako bi puklo i kod njega kareticu ostavio sa strane i probaao istu igricu na slabijoj malo. Ako bi ona prosla nikakv test nikakav BIOS se ne bi cekao, nikakvo slanje i kuriri ja im saljem oni vracaju i ostale gluposti. Dosao bi i doneo i trazio da se zameni. Samo 1 za istu takvu. Sledeci put bi rekao sebi Alo serija je neispravna menjaj plan. Nikakva druga igrica, nikakav test nista nista. To bi uradio u roku od 3 dana samo bi jednom isao da razgovaram sa njima. Drugi put bi usao u radnju verovatno u 3 nocu zajedno sa nekim krsom od auta ako bi me zavlacili.

Eventualno bi im doneo komp i to samo zato sto sam korektan da vide da ne radi a mozda ne bi ni to ako bi me mrzelo, dao bi im link uzivco da prate preko neta.:)
Ja znam za dve stvari ispravno i neispravno. I kada sve radi a ne radi hladjenje samo ona je nesipravna izmedju ne postoji. Ako cu da cekam 2 meseca da hakeri iscackaju sta joj je ne bi li je nasmolili da radi na default vrednostima bar i tu je na granici da se slogira onda cu zaobicu tu firmu i rado kupovatio onu koja moze da se klokuje. Iako mozda ne razmisljam o tome.
Sta ce se desiti sa narednim igrama. Onim koje izadju za 3 god sto bi ljudi realno mogli na malim rezolucijama da igraju posto ko zna sta ce trebati za te igrice. Kartta ce da lipse, hakeri ce ponovo da salju BIOSE ioptimizuju svakoj igri posebno a Gigabyte ce da ladi muda i re4klamira Maticne sa okvirima, prvi seriju 69xx, prvi ce i ove nove. Nece moci bar kod mene kod vas mozda.

Poslednja izmena:
meni radi za sada savrseno gigabyte 6850...na default naponu mi radi na 950mhz i memorija na 1150mhz...mozda moze i vise al to sam nako od "oka" namestio i tako drzim

Dobro je bas mi je drago da nekome radi. Samo ja u tom ruskom ruletu necu ucestvovati u buducnosti.
Da dajem velike pare a da se Gigabyte ponasa kao ***** kada se upisa u bazenu pa napravi blesavu facu i kao da je sve u redu. Ne dolazi u obzir.
Samo mi je cudno zasto ljudi nisu hteli da im se zamene neispravne karte ako su klako kazu vec nudili odmah zamenu takvu.
A da se to zamenjivalo tyako kako je trebalo tu se nov BIOS ne bi ni pravio tako da ta prica otpada. Nego bi fanovi Gigabyte bili obavestenmi da im je zapala losa serija i da ce verovatno imati probleme sada ili tokom igrica koje dolaze kada karta bude trebala da da 100% mogucnosti i bilo je vremena da se javi koliko ljudi ima problem da se spreme zamene. Ovako je samo Gigabyte neostecen u celoj prici jos se bune kako se ioznose neistine.
Sto nisu iznosili ljudi neistinu za 5870 Eyefinity ili GTX580.

Poslednja izmena:
meni radi za sada savrseno gigabyte 6850...na default naponu mi radi na 950mhz i memorija na 1150mhz...mozda moze i vise al to sam nako od "oka" namestio i tako drzim

ovaj fazon je i moja karta .... samo mislim da memoriju ne mogu toliko ;)

gligi sam poslao link a i postovao sam u 3dmark sekciji ... ali ajde jos jednom

http://3dmark.com/3dm11/183610

mislim da je odlican rez za kartu od 150e (koliko sam je ja platio)

Poslednja izmena:
Ja lično se kunem samome sebi da više nikada u životu neću kupiti Gigabyte jer me je već dva puta zeznuo do kosti.
I da, oba puta je problem bio OC i to upravo po sistemu "jer radi na defaultu - radi, pa šta onda oćeš" - pa neću ništa više od Vas Gigabyte-ovci.

Moja situacija

Ja lično se kunem samome sebi da više nikada u životu neću kupiti Gigabyte jer me je već dva puta zeznuo do kosti.
I da, oba puta je problem bio OC i to upravo po sistemu "jer radi na defaultu - radi, pa šta onda oćeš" - pa neću ništa više od Vas Gigabyte-ovci.

Kod mene prolazi testove gpu 950, ram 1020, na difoltnom naponu. Ali mi u igri blokira, tako da sam smanjio sa 950, na 900mhz, i skroz je stabilno.
Jos jedno zapazanje:
Iako radi stabilno desava se da u igrama naglo padne fps, sa 40 na malte ne 10fps-a :S:
Mislio sam da je napon na granici pa sam malo podigao, medjutim provalio sam da je problem je u onih 15mhz koje sam dodao na ram.
Kad sam vratio na 1005mhz, sve je poletelo i pad frejma se vise nije javljao.

U principu sam zadovoljan, za ovu cifru karta lepo radi, osim sto nemam srece sa ram-om

Poslednja izmena:
Problem je u ovome: da smo lepo kupili napr. ASUS EAH6850 DirectCU ili MSI Radeon 6850 Cyclone Power ... da li bi imali ove probleme (vi sa lošom memorijom a ja sa nedostatkom kontrole voltaže) ?!

Pa naravno da ne bi ... i tu je konačni odgovor: nikada više Gigabyte !

Problem je u ovome: da smo lepo kupili napr. ASUS EAH6850 DirectCU ili MSI Radeon 6850 Cyclone Power ... da li bi imali ove probleme (vi sa lošom memorijom a ja sa nedostatkom kontrole voltaže) ?!

Pa naravno da ne bi ... i tu je konačni odgovor: nikada više Gigabyte !

Nemam ni ja kontrolu napona u MSI afterburneru !!!
ali u Sapphire Trixx-u imam, da li si probao sa ovim?

Vrh Dno