Šta je novo?

BIOS za Gigabyte 6850 ... Utisci

U folderu gde si instalirao MSI Afterburner, edituj fajl MSIAfterburner.cfg tako što promeniš sledeće parametre (umesto 0 stavi 1):

[Settings]
UnlockVoltageControl = 1
UnlockVoltageMonitoring = 1

[ATIADLHAL]
EnableUnofficialOverclocking = 1

ma, jok!
neeeceee!

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    162.5 KB · Pregleda: 29
  • Untitled3.jpg
    Untitled3.jpg
    197.9 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Možda zato što koristiš stariju verziju Afterburna (tvoja je 2.0.0 prema gore datoj slici).

Skini najnoviju: http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.1.0-Beta-5-download-2604.html

Primeni isti recept ... ako ni kod nje ne proradi ... onda Afterburn ne podrzava tvoju karticu.

P.S.
Citiraću gosp. Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, (RivaTuner & MSI Afterburner creator) :
"It was repeated a lot of times that we don't provide voltage control support for non-reference design non-MSI graphics cards."

Poslednja izmena:
LJUDI NOVI BIOS REŠAVA STVAR SA WARHEADOM!

Posalo mi je Vlada iz Gigabytea danas. Forst prolazi po 10 puta na 1920x1080 sa 4xAA ne Entusiastic setovanjima :)

Probao sam da kloknem grafiku i nema problema! Sad ću da probam novog Bonda i MOHu.

Ovaj BIOS je dosta manji za razliku od prethodnog, duplo manji da budemo prezicni, ali radi!!! :banana::banana::banana::party:

Ko ima Jamesa, neka proba, mada i ga sad instaliram!

EDIT: Ukoliko ste instalirali beta BIOS sa Gigabyte sajta, nećete moći da felšujete ovaj iz Windowsa, jer ih gigbyteov @BIOS vidi kao iste BIOSe bez obzira na to što su nisu iste veličine. U ataču sam zakačio i original BIOS koji treba da flešnete pre nego što ubacite ovaj poslednji!

Prilozi

• R685D5GD.rar
    38.1 KB · Pregleda: 26
  • STARI BIOS.rar
    38.3 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Villy, javljaj da li radi, pa da vratim grafiku nazad dok nisu kuriri otisli :)

Poslednja izmena:
Crysis radi, moha radi! Vrati grafiku pa ti probaj, treba nam drugo mišljenje! Nemam bonda obrisao sam ga, probaj bonda!

Tek sutra mi stize, pa da isprobam Bonda !!!
Nadam se da ce i Bond da radi !!!

Koliko sam razumeo flesujem prvo stari , pa posle ovaj novi.

Ako si ubaciovao onaj beta BIOS, moraš prvo stari pa novi :)

EDIT: Treba mi save game za cryis warhead. Je l' imaš?

Elem, primetio sam da su mi teksture u fortu kad izlazim iz tunela čudne, tj ne teksture, koliko donji deo ekrana. Kao da mi se se ceo tunel, ali samo tunel ne modeli u njemu, ponaša kao sa mog YT klipa broj 3, tj sve onako igra. Nadam se da je do drajvera.
p.s. Monitor i se opet gasi ako rammmeoriju poteram preko 1020MHz, ali zato GPU mogu da teram do 1000 na 1.2V :)

Yes, kako sam srecan ljudi ne verujete kao meni da je karta proradila.
Sada moramo ponovo ZIVEO GIGABYTE, NAJBOLJE GRAFICKE, NAJBOLJE MATICNE.
Jbs Asus, o ostalima ne vredi pricati.
Evo pitaju me sto se smejem da nije poje3ftinila Crosshair IV na 80e slucajno.
Ja kazem NE proradile NEISPRAVNE grafike sa novim BIOS-em postale ISPRAVNE.

Yes, kako sam srecan ljudi ne verujete kao meni da je karta proradila.
Sada moramo ponovo ZIVEO GIGABYTE, NAJBOLJE GRAFICKE, NAJBOLJE MATICNE.
Jbs Asus, o ostalima ne vredi pricati.
Evo pitaju me sto se smejem da nije poje3ftinila Crosshair IV na 80e slucajno.
Ja kazem NE proradile NEISPRAVNE grafike sa novim BIOS-em postale ISPRAVNE.

Hahahha, Vlado car si bio svo vreme ;)
Kako si ih samo ispreskakao na Gigabyte community forumu :)
Svaka cast na zalaganju i ako nemas ovu kartu.
Pozdrav!!!

Evo ovako. Sad sam prešao ceo Frost nivo :) Anomalije sa testurama se pokazuju samo na početku tunela, dok je u ostalim polu mračnim scenama sve OK. Grafiku sam pošteno izmaltretirao, ali opet kažem, klok memorije ne može da se pomeri sa više od 1020MHz. Koliko su ostali ljudi sa ovom grafikom terali memoriju? Sad ću da probam da je nasviram, pa da udarim iz početka. Ako neko sa 6850 može da proba fost nivo, čisto da mi kaže da li mu se javljauju anomalije u tunelu, bio mu zahvalan. Može neko i sa 6870.

EDIT: Sad ću da snimim ceo nivo, sa tim problematičnim početkom.

Vlado jesi car bez zezanja :) Hvala ti!

Poslednja izmena:
Мени овај нови BIOS изгледа не решава проблем, опет ми пуца avalanche на првом или другом пролазу. Флешовао сам био преко оног ATI Winflashera, пре тога наравно флешовао оригинални биос да ми она стара бета не би правила проблем, али опет остаје проблем са Crysisom. Користим најновије драјвере, не знам да ли то има везе. Иначе приметио сам да се овај нови BIOS уопште не разликује много од оне старе бета верзије, обе су 64 килобајта...
Да ли има неко неки предлог или ипак мора ово моје чудо да иде у сервис?

Izgelda da su olabavljenje latencije na ram memoriji. Sa kojim programom mogu da vidim latencije grafičke memorije?

Zbog toga tebi možda ne radi, jer ti je memorija još gora nego kod mene. Fora je u tome što se ni na jednoj od ovih kartica ne može ram preterano da klokuje a da Crysis ne izbaci, to smo već ustanovili.
Okači mi sliku iz GPUza ako ti niej teško, ili bilo ko ko nije stavio novi BIOS

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    164.8 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Da li bi ovaj bios mogao da se flesne na mojoj MSI 6850 OC???

Evo ovako. Sad sam prešao ceo Frost nivo :) Anomalije sa testurama se pokazuju samo na početku tunela, dok je u ostalim polu mračnim scenama sve OK. Grafiku sam pošteno izmaltretirao, ali opet kažem, klok memorije ne može da se pomeri sa više od 1020MHz. Koliko su ostali ljudi sa ovom grafikom terali memoriju? Sad ću da probam da je nasviram, pa da udarim iz početka. Ako neko sa 6850 može da proba fost nivo, čisto da mi kaže da li mu se javljauju anomalije u tunelu, bio mu zahvalan. Može neko i sa 6870.

EDIT: Sad ću da snimim ceo nivo, sa tim problematičnim početkom.

Vlado jesi car bez zezanja :) Hvala ti!

Kod mene se to deshava kad upalim AA gasi AA pa probaj.

Ma i ja sam kupovao kartu pre 3 meseca moglo je i mene da zadesi.
A ja jos manje znam od vas. Vi to flesujete, preflesujete BIOS, jedan pa drugi, prvi pa drugi, beta obican,...
Ja nemam pojma kako se to radi.
Ja to dok bi izguglao 3 puta bi vratio kartu i zamenio za GeForce.
A mora da znaju *** nisam mogao da stanem kada sam cuo onoga u fazonu to samo vama u Srbiji jos na celu muku kao Srecna vam Nova Godina svima sa 6850, kao da *****ava.

Skupe su to igracke ne moze tako. Mora da se posvete ljudima kao i reklami za novu seriju.

Poslednja izmena:
Da li je probao jos neko sa novim BIOS-om?
Da li se ponovo javlja problem ili ne?

A u chemu je problem kod vash, jel imate problem samo kad klokujete grafichku ili i kad je na default?

Код мене се у Crysis-у јавља и на фабричким подешавањима

Stavljajte ovaj novi bios a pre toga sachuvajte stari, pa ja bih sve zivo probavao samo da namestim da je kod mene problem.

Modifikovani BIOS

Situacija je sledeca. Kad je sve na difoltu
Crysis Warhead prolazi prvi krug, drugi zakucava(sve na max podeseno).
Tek kad sam smanjio memoriju sa 1000mhz na 900mhz, sve je proslo po 10 krugova, tj., famozni Frost i Avalanche.
Sad cu da probam James Bonda pa javljam.

Onda reklamiraj, ***, ja sam s epondao da će i vama pomoći. Ljudima na gigabyte forumu BIOS ne odgovara, sad ću da pustim neki 3d render pa da vidim da li će da se skrši, pošto je prošli put pucao u maji

Dodatak

Onda reklamiraj, ***, ja sam s epondao da će i vama pomoći. Ljudima na gigabyte forumu BIOS ne odgovara, sad ću da pustim neki 3d render pa da vidim da li će da se skrši, pošto je prošli put pucao u maji

Sa najnovijim drajverima10.12 je prosao Frost 10 krugova na 775, 1005mhz :banana:
Predhodni test je bio sa 10.10e i tu ne prolazi definitivno.:S:
James Bonda sam izbrisao, i sad mora da trazim po komsiluku :wall:

@Villy, na onom forumu nisi objasnio da pec ne radi ako su ubacivali F3 B Bios !!!
Trebao si da stavis i stari. Oni su verovatno lepili preko one bete i zato im ne radi.

Ne mora da se cimas, ja sam postavio ,)

Poslednja izmena:
Koliko možeš da klokneš ram?

Nisam jos cackao nista sa OC-om.
Idem da je izmaltretiram na difoltu prvo, pa cu da jurim klok kasnije.

Evo izbacili novi BIOS i na gigabyte sajtu:
http://goo.gl/BDyLH

Poslednja izmena:
VIdeo sam. Isti?

Imali smo BIOS pre nego što je izašao :D

Poslednja izmena:
Meni i dalje crysis warhead se gasi na na nivou gde je sve zaledjeno, nece jednostavno, taj novi bios mi samo digao temp kartice i vent, po defaultu 47c, a vent 45%

Nesto nisi odradio kako treba, procitaj lepo gore pa flesuj, i ubaci najnovije 10.12 drajvere !!!
Mora da vratis stari, pa onda novi da flesujes.
Imas gore villy postavio i stari i novi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno