Šta je novo?

BIOS za Gigabyte 6850 ... Utisci

Da cekam novu isporuku? I ko zna sta ce tad biti (da'l ce ih biti dovoljno, da'l ce biti ista/slicna cena...)

Vec cekam od pre nego sto su se 68xx pojavili...dosta mi je vise.

A i kad stigne, jos treba cekati nekoliko dana na ove u maloprodaji da to stigne vise do mene...to je cirka jos 2 nedelje.

A 768mb verzija slabija jeste, ali nazvati je slabom ne mozes. ;)

Inace planiram SLI (ranije je bio CF u planu) kasnije...tako da ce biti i vise nego dovoljno.

Ja ti kazem da je karta slaba a imas u ponudi kolko hoces 6850 ili 6870 i gtx460 sa 1giga a ti sad kako hoces.Kad je kupis istestiraj je pa onda mozemo pricati na tu temu.

Poslednja izmena:
sta bi sa flesovanjem 6870 biosa --> 6850 ?

Wizard je odradio BIOS. video sam da ga ima ali ne usuđujem da g flashnem. I koliko sam skapirao radi samo na sapphire grafikama.

@AtiRage

Ma nije bilo nigde asusa, a i inicijalno nije ovaj ga bio namenjen meni...

Da cekam novu isporuku? I ko zna sta ce tad biti (da'l ce ih biti dovoljno, da'l ce biti ista/slicna cena...)

Vec cekam od pre nego sto su se 68xx pojavili...dosta mi je vise.

A i kad stigne, jos treba cekati nekoliko dana na ove u maloprodaji da to stigne vise do mene...to je cirka jos 2 nedelje.

A 768mb verzija slabija jeste, ali nazvati je slabom ne mozes. ;)

Inace planiram SLI (ranije je bio CF u planu) kasnije...tako da ce biti i vise nego dovoljno.

Slazem se sa nsdrazom, bolje sacekaj i uzmi bolju kartu , ne kupujes graficku svaki dan.
Jeste da malo vise treba strpljenja, ali budi siguran da ce biti ovih karti.
Trenutno je velika navalica zbog odnosa Cena/Performanse.
Ja bih na tvom mestu jos malo sacekao, za poprilicno bolju kartu.

Wizard je odradio BIOS. video sam da ga ima ali ne usuđujem da g flashnem. I koliko sam skapirao radi samo na sapphire grafikama.

@AtiRage

Ma nije bilo nigde asusa, a i inicijalno nije ovaj ga bio namenjen meni...

gde mogu naci taj modifikovani bios???

Nema 6850 koje se otkljucavaju, bilo je par primeraka sa 1120SP ali samo su ih review-eri dobili koliko sam skapirao, u prodaji nema karti koje bi se otkljucale u 6870 biosem.

sapphire 6850

posedujem gore pomenutu grafu. zadovoljan.
but!
desava se s' vremena na vreme da se slika podeli na pola i strane zamene mesta. pomaze samo restart. sa OC sam stigao do 1010/[email protected]. i sve igrice koje imam rade odlicno na tom kloku (i svi bench programi) osim metro2033!?! ubrzo posle pokretanja puca. kaze: driver stopped responding ili tako nesto... temperatura do 68C.
znaci li to da sam ipak preterao sa OC?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    132.9 KB · Pregleda: 31
but!
desava se s' vremena na vreme da se slika podeli na pola i strane zamene mesta. pomaze samo restart. sa OC sam stigao do 1010/[email protected]. i sve igrice koje imam rade odlicno na tom kloku (i svi bench programi) osim metro2033!?! ubrzo posle pokretanja puca. kaze: driver stopped responding ili tako nesto... temperatura do 68C.

Pa probaj sa manjim OC i sa Default kartom sve to pa vidi, moguce je...

I meni se isto to desilo par puta sa 10.12 drajverima da se podeli slika, ali sa 10.11 koje sad koristim (to su ovi 10.12a http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst1012ahotfix.aspx to su 10.11 drajveri za 6000 seriju), nije mi se desilo, Metro i meni isto puca i na default i sa klokovanom kartom, znaci jednom se upali i mogu sve da igram najnormalnije radi ali posle sledeceg paljenja kad je onaj THQ logo komp zablokira, mada presao sam ga vec pa mi i nije bitno toliko...

but!

Koliko ima ta tvoja sapphire shadera i na koliko drzhish fan za 1010/1220?

Svaka 6850 ima 960 shader-a, bilo je tih sa 1120 ali samo su ih neki testeri dobili....

Meni sa chachkanjem napona odmah puca posle 10,20 min igranja bilo koje igrice, zamrzne se komp i moram ruchno restart. Na koliko je preporucheno drzhati fan za svaki dan koliko posto? Vidim primus gruva na 1010/[email protected] ja probao iisto tako odma ledenica. :D

ima 960 shadera.
ne znam da li to nesto znaci, ali ja sam i u BIOSu povecao (+0.2V) napon na PCIe slotu...

Prilozi

• Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    187.3 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
primus,
to što ti otkaže drajver jeste posledica preteranog overkloka GPU-a tj. isti nema dovoljno napona da izdrži na tom kloku pod punim opterećenjem.
Znači ili diži još voltažu (a to ti ne bih preporučio, dosta si je već podigao) ili malo obori takt GPU-a (verovatno negde oko 1050-1070 je bezbedno).
Moj primer: rekao sam već da mojoj kartici ne može da se softverski podešava voltaža pa mi je limit za GPU na 950MHz ... međutim ako pri toj brzini probam Vantage ili CrysisWH pre ili kasnije ću dobiti pucanje istog i poruku da je drajver prestao da radi (Win7 x64) ... samo je dovoljno da spustim GPU za 10MHz - na 940MHz i već radi mnogo duže ali je opet moguće pre ili kasnije da se desi ista stvar. Ako spustim GPU na 930MHz, sve radi bez problema neograničeno dugo pa mi je ta brzina i default za svaki dan (pri fabričkoj voltaži od 1.15V). Da napomenem da temperatura nije problem jer se posle Furmark-ovanja od 20min. ili duže, temp. ne podiže iznad 57C (ventilator je na auto: oko 60-64% u tom trenutku).

Poslednja izmena:
primus,
to što ti otkaže drajver jeste posledica preteranog overkloka GPU-a tj. isti nema dovoljno napona da izdrži na tom kloku pod punim opterećenjem.
Znači ili diži još voltažu (a to ti ne bih preporučio, dosta si je već podigao) ili malo obori takt GPU-a (verovatno negde oko 1050-1070 je bezbedno).
Moj primer: rekao sam već da mojoj kartici ne može da se softverski podešava voltaža pa mi je limit za GPU na 950MHz ... međutim ako pri toj brzini probam Vantage ili CrysisWH pre ili kasnije ću dobiti pucanje istog i poruku da je drajver prestao da radi (Win7 x64) ... samo je dovoljno da spustim GPU za 10MHz - na 940MHz i već radi mnogo duže ali je opet moguće pre ili kasnije da se desi ista stvar. Ako spustim GPU na 930MHz, sve radi bez problema neograničeno dugo pa mi je ta brzina i default za svaki dan (pri fabričkoj voltaži od 1.15V). Da napomenem da temperatura nije problem jer se posle Furmark-ovanja od 20min. ili duže, temp. ne podiže iznad 57C (ventilator je na auto: oko 60-64% u tom trenutku).

Druze, nema to veze sa tvojom pricom.
Nase grafike su defektne, najverovatnije su memorijski cipovi neispravni.
Nema to veze sa skidanjem i podizanjem napona i klokovima.
Ovo je defekt klasican i tu pomoci nema.
Ti mozes da se igras i da zakljucujes od prilike.
Na zalost problem je ozbiljan i ocekuje se malte ne rat za ostvarivnje nasih prava.
Isteracemo stvar do kraja u to sam siguran !!!

Ej ... polako.
Razumem ja da si ti do jaja iznerviran problemom koji imaš ... ali čitaj malo pažljivije.
Ja pričam sa čovekom o JEDNOM a ti to protumači i prevede na nešto DRUGO. Pa mislim - stvarno ... jel treba sada i jedan drugome da prevodimo srpski jezik ?

Da skratim priču: ja i primus razgovaramo o nečemu što nema veze sa tvojim problemom, već sa standardnom porukom "da je drajver prestao da reaguje ..." pa ga je zaštitni mehanizam resetovao i vratio u život a sve to zbog preteranog overkloka (pročitaj čovekov post: http://forum.benchmark.rs/showthrea...0-...-Utisci&p=2426276&viewfull=1#post2426276).

Jel ti sada jasno (bez vređanja) koliko si odvalio u gornjem postu - prozivaš me i zaključuješ nešto što nisam ni jednom rečju insinuirao a kamo li o tome govorio.
Daj molim te, budu pažljiviji i čitaj (razmišljaj) malo pre nego što nešto napišeš.

Ja ti se sada ovde pravdam i čukam bez veze 5 miniut-a ... za šta ???

Poslednja izmena:
Pa ovaj gigabyte je bolji od mog sapphire-a ja bez dizanja voltazhe 910/1150 plafon podignem li na 920 odmah puca crysis bench.

Pa ovaj gigabyte je bolji od mog sapphire-a ja bez dizanja voltazhe 910/1150 plafon podignem li na 920 odmah puca crysis bench.

Pa sta bi hteo bez dizanja napona :)

Ja sam moju 6870 drzao na 1000/1150 Mhz za svaki dan al sam je vratio na default za sada nema potrebe dok ne izadje neka zahtevan igra gde ce mi tih 10% performansi stvarno znaciti...

Poslednja izmena:
Pa sta bi hteo bez dizanja napona :)

Ja sam moju 6870 drzao na 1000/1150 Mhz za svaki dan al sam je vratio na default za sada nema potrebe dok ne izadje neka zahtevan igra gde ce mi tih 10% performansi stvarno znaciti...

Pa ne nego vidim da maxer drzhi na 930/[email protected], ja moju sapphire ne mogu vishe od 900/1150 chim povecam malo sa def. vol. odma puca Nail'd posle par min.

Ljudi vi ako izacete na sud jel ste svesni da cete ih unakaziti. Znaci to ce biti na vestima. Iskukacete i odstetu. A onda swvi da trazite 2x SLI sa Gigabyte GTX580 na maticnoj od 500e.
Salim se ali su ga ugasili ako dospe do javnosti to io ne znam kako smeju da se *****avaju vise. Na TV danas objavljuju sve i svasta. Znas koliko treba da objavi BE92 kako su kupci prevareni a oni kada krenu da iscackavaju odgovore njima ce se klanjati kao Japanci tj njihovim novinarkama koje kao hijene jure takve price.

Vec vidim najavu: U opstoj nemastini kada mnogi ljudi jedva krpe kraj sa krajem desetine gradjana zainteresovanih za najnovije tehnologije najblaze receno je prevareno od strane jedne od najvecih firmi za proizvodnju racunarkse opreme.
I kada se izgovori Gigabyte gomila ljudi koja sluisa vesti krece da ostavlja sve sto su radili i pojacava ton. GIGABYTE, FUCKING SHEETR, MAMICU IM NJIHOVU A JA MISLIO GRAFIKU, JA MISLIO PLOCU, JA MISLIO AM3+ P[LOCU OD 500E, bolje Barbut da igram u kes onda i prica krece dalje. Mnogi kojima je bila namera Gigabyte odzvanja im u usima i krenuli su vec po grafike ali se vracaju kuci i tio srednjoskolci pricaju roditeljima da se ne isplati Gihgabyte jer ce im pricati da su im neispravne karte ispravne i roditelji sta ce dodaju pare za Asus. Onda ti dalje pricaju u skoli svojim drugovima koji automatski odustaju. To se zacini sa uplajenim plocama i ostalim i dobije se 50% manja prodaja pa nekl se *****avaju do sutra a vama sud povracaj para p[luis ako imate dobrog advokata odsteta. Malo ispricate da ste paqli ispit jel vam treba komp, na kome se ne vide lepo brojevi pa ste pogresili, keva je dobilaa otkaz jel nije napravila dobro projekat mucila se da vidi i gotovo.

Sto se mene tice radnici im nece ostati gladni i na ulici a zasluzili su da zbog ovoga zaostanu za konkurencijom. Ne za Asusom nego i za Saphirom i MSI.l

Ej ... polako.
Razumem ja da si ti do jaja iznerviran problemom koji imaš ... ali čitaj malo pažljivije.
Ja pričam sa čovekom o JEDNOM a ti to protumači i prevede na nešto DRUGO. Pa mislim - stvarno ... jel treba sada i jedan drugome da prevodimo srpski jezik ?

Da skratim priču: ja i primus razgovaramo o nečemu što nema veze sa tvojim problemom, već sa standardnom porukom "da je drajver prestao da reaguje ..." pa ga je zaštitni mehanizam resetovao i vratio u život a sve to zbog preteranog overkloka (pročitaj čovekov post: http://forum.benchmark.rs/showthrea...0-...-Utisci&p=2426276&viewfull=1#post2426276).

Jel ti sada jasno (bez vređanja) koliko si odvalio u gornjem postu - prozivaš me i zaključuješ nešto što nisam ni jednom rečju insinuirao a kamo li o tome govorio.
Daj molim te, budu pažljiviji i čitaj (razmišljaj) malo pre nego što nešto napišeš.

Ja ti se sada ovde pravdam i čukam bez veze 5 miniut-a ... za šta ???

Ma ko te proziva?
Lepo sam ti dnapisao "druze"
Pogresno sam protumacio jer je bilo nekoliko slicnih slucajeva, gde se pita po sto puta za nesto sto je vec receno i objasnjeno i sto nema veze sa temom.
A vidim da tvoj post nema veze sa temom.
Ali ti nisam rekao da spamujes i ne nameravam.
Napetost je u svakom slucaju doprinela ovakvom mom predhodnom odgovoru, ali nista licno.

Poslednja izmena:
kahm, kahm!
mislim da ste obojica (maxer i gliga79) donekle u pravu. definitivno sam preterao u OC, a nikakav poseban gain nemam. spustim klokove malko i sve fercera...a mozda i ne! naime, opet se deli slika i to me opasno smara. interesantna fora je da se tako podeljena slika, nakon snapshot u FRAPSu, uopste ne vidi. tj, FRAPS napravi sliku koja je nepodeljena, a na monitoru je...podeljena. nadam se me razumete :)
ali opet, i sa najvecim OC sve igrice rade osim Metro2033.
***a!
kako mogu da unlock voltage control i voltage monitor u afterburner?
u Sapphire trixx mi radi kontrola napona, ali u msiafterburner-jok!

I meni je puca slika na dva dela. Tj kao da se leva polovina ekrana pomeri na sredinu, a desna na početak,s a leve strane.

Cek'! puca ti slika na gtx460? ako je tako, onda mi je malko lakse...hteo sam da pojedem svoju nogu sto nisam ustedeo jos neki dinar i uzeo bas GA GTX4601GB!

primus
Jel koristish vodeno hladjenje, ako ne na koliko drzhish fan za 1010/1220 klok?

Poslednja izmena:
Cek'! puca ti slika na gtx460? ako je tako, onda mi je malko lakse...hteo sam da pojedem svoju nogu sto nisam ustedeo jos neki dinar i uzeo bas GA GTX4601GB!

Ma jok, samo sa GV 6850.....

kahm, kahm!
mislim da ste obojica (maxer i gliga79) donekle u pravu. definitivno sam preterao u OC, a nikakav poseban gain nemam. spustim klokove malko i sve fercera...a mozda i ne! naime, opet se deli slika i to me opasno smara. interesantna fora je da se tako podeljena slika, nakon snapshot u FRAPSu, uopste ne vidi. tj, FRAPS napravi sliku koja je nepodeljena, a na monitoru je...podeljena. nadam se me razumete :)
ali opet, i sa najvecim OC sve igrice rade osim Metro2033.
***a!
kako mogu da unlock voltage control i voltage monitor u afterburner?
u Sapphire trixx mi radi kontrola napona, ali u msiafterburner-jok!

Skini noviji afterburner i u settings idi unlock voltage control i imaces.

eh, eh
pa to je prvo sto sam probao
ali...neeemaaa da moze :)
na par mesta sam naisao da se edituje .ini fajl
koji?
kako?

koristim 12'' xigmatek koji duva pavo u grafu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno