Šta je novo?

BIOS za Gigabyte 6850 ... Utisci

gliga79

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2009
Poena
319
Ubacio sam novi BIOS sa Gigabayte-ovog sajta, ali nisam odusevljen.
Temperatura u mirovanju je oko 30-31C, ali kad se nekim testom optereti, grafika za kratko vreme nabije 63-64+C.
Sta treba ocekivati posle visecasovnog igranja, ili u letnjem periodu?
Kakvi su utisci clanova sa ovom kartom i sa ovim BIOS-om?

Sto se vise greje, to su ventilatori brzi. U principu ne dozvoljavaju da predje 70-72 stepena. Drugih razlika izgleda da i nema, mene Crysis zeza sa oba BIOS-a.

Mora da se salis...te temperature ni najmanje nisu zabrinjavajuce. Na koliko ti radi fan kad je temp 64C?

Mora da se salis...te temperature ni najmanje nisu zabrinjavajuce. Na koliko ti radi fan kad je temp 64C?

Znam da nisu, sada trenutno.
Mene zanima sta ce biti kad mi u sobi bude 30+C
Na temperaturi od 60+ radi na nekih 50 %.

Sto se tice Crysis-a, isto mi se desava sa drajverima sa diska.
Prvi deo puca posle od prilike 5-10 min.
Trenutno imam whql drajvere, ali nemam igru da isprobam jer sam istu izbrisao.
Mogu da instaliram ponovo i da pokusam.
Samo da pomenem da Windows nisam menjao,nakon ubacivanja nove kartice.
Mozda i to ima neke veze.
MOH 2010 sam premotao na max full bez problema, i Mafiju 2.
Tako da sigurno nije do neke neispravnosti grafike.
Drajveri ili sistem prave problem, sto se tice Krize(nemam sumnje u to).

Poslednja izmena:
Ubacio sam novi BIOS sa Gigabayte-ovog sajta, ali nisam odusevljen.
Temperatura u mirovanju je oko 30-31C, ali kad se nekim testom optereti, grafika za kratko vreme nabije 63-64+C.
Sta treba ocekivati posle visecasovnog igranja, ili u letnjem periodu?
Kakvi su utisci clanova sa ovom kartom i sa ovim BIOS-om?
Hm meni je skroz drukacije, temp u mirovanju je 39C, a kada je preopteretim nabije 46C, hm

To je sve ok opusti se i nelupaj glavu nepotrebnim stvarima.:wall:

Karte su felerične, video sam i na smrdljivom itsvetu da kažu da je ušla loša serija kartica u Srbiju..

Mislio sam da ce prelaziti 70C, jer mnogo brze podigne temperaturu do nekih 64-65C, nego kad je ventilator na 70%. Testirao sam Aidom64 i Kombustorom.
Medjutim u igrama ne prelazi 60C posle visecasovnog igranja.
Tada sam se uverio da je stresiranje procesora mnogo jace sa Benc programom, nego u igri i da nema sanse da predje 70C.
Prosto receno,u igrama brzo nabije do 60C, ali tu se zakuca temperatura i ne povecava se vise.

Sa drajverima skinutih sa sajta Gigabyte, sve mi funkcionise odlicno, i sve igre rade.

Karte su felerične, video sam i na smrdljivom itsvetu da kažu da je ušla loša serija kartica u Srbiju..

A i ti lupetas gluposti..kao i kre10 sa itsveta - on navodi bench forum kao izvor.. lol

Sta tu moze da bude "felericno" ?
Ako ne radi - reklamiras.
Nesto neispravno na njemu - reklamiras.

A da dodam i nesto on-topic OP-u: to su sasvim korektne temperature. Kao sto si i sam skontao igre ne prelaze 65C, slicno ce biti i leti, mozda sa ventom na vecoj brzini.

Poslednja izmena:
A i ti lupetas gluposti..kao i kre10 sa itsveta - on navodi bench forum kao izvor.. lol

Sta tu moze da bude "felericno" ?
Ako ne radi - reklamiras.
Nesto neispravno na njemu - reklamiras.

Ja lupetam gluposti?

Nisam jedni kome se ovo dešava, ovde ima barem još četvoro, petoro ljudi koji imaj iste probleme kao i ja sa karticom.
I da, kartica je felerična, jer je i Ivke menjao dva modela gigbyte 6850 kartica i oba su mu se isto ponašala. MENI SAPPHIRE NIJE PRAVIO PROBLEME. Promenio sam 3 6850 kartice i samo ovaj model zeza. Čim nešto ne radi kako treba, tj polovično radi, znači da je neispravno. KAd ne radi nikome kako treba, znači da je cela ta tura ili sa felerom, ili da gigabyte nema adekvatan BIOS za karticu. Ne verujem da su toliko failovali da shebu nešto na harverskom nivou.
Činjenica je da ljuda pričaju i daje kartica dobila negativan publicitet, a to što se taj lik poziva na bench je noramlno, jer je ovo najjači fourm u regionu..

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Petoro ljudi definitovno nisam video da su prijavili neispravnu karticu.

A ima i ljudi koji su potvrdili da im kartica radi korektno.

U ponedeljak/utorak najverovatnije i ja narucujem upravo ovaj model (a i drugar moj) tako da ako i mi budemo imali probleme sa tim primercima (ama bilo kakvih), definitivno cu se sloziti s tobom...

@Gliga
Nema nikakve veze to sto nisi dizao sistem a stavio si drugu kartu.
Ti prethodno nisi imao nVidia-u pa da se brecas da se nesto nije izbagovalo.
Ovako samo ubacis driver i vozis.Kratka procedura,nista vise..

Petoro ljudi definitovno nisam video da su prijavili neispravnu karticu.

A ima i ljudi koji su potvrdili da im kartica radi korektno.

U ponedeljak/utorak najverovatnije i ja narucujem upravo ovaj model (a i drugar moj) tako da ako i mi budemo imali probleme sa tim primercima (ama bilo kakvih), definitivno cu se sloziti s tobom...

Postoji problem sa Gigabyte 6850 karticom i to je ocigledno jer se vec mnogo ljudi zali na te probleme sa tom kartom, e sad da li je u pitanju tura ili BIOS tesko je reci (ako je ovo drugo resice se veoma brzo). Ja sam upravo testirao Sapphire 6850 kod druga i nema tih problema, tako da je najbolje (ako zelis GB) da na licu mesta probas (ili mislim da po zakonu mozes za 7 dana da vratis kartu i uzmes nesto drugo-mozda gresim) da li ima te probleme, ili cekas dok se to ne resi ili jednostavno izaberes drugog proizvodjaca ;) 6850 je odlican GPU i nikako ga ne treba izbegavati

Daj odnesi je sutra izameni morajaju da ti zamenu karticu pa da vidimo dali je do kartice ili do tvog kompjutera.:wall:

Mislio sam da ce prelaziti 70C, jer mnogo brze podigne temperaturu do nekih 64-65C, nego kad je ventilator na 70%. Testirao sam Aidom64 i Kombustorom.
Medjutim u igrama ne prelazi 60C posle visecasovnog igranja.
Tada sam se uverio da je stresiranje procesora mnogo jace sa Benc programom, nego u igri i da nema sanse da predje 70C.
Prosto receno,u igrama brzo nabije do 60C, ali tu se zakuca temperatura i ne povecava se vise.

Sa drajverima skinutih sa sajta Gigabyte, sve mi funkcionise odlicno, i sve igre rade.

Vidi prijatelju sve do 85C OK zato opustise i igraj se.:crash:

Do karte, probao sam je na 3 računara...

Meni ide na 74C po venotm od 100% na 1000Mhz za gpu i 1200 za ram, ali šta vredi kad puca. Neće ni na 1.3V da izgura ...

62 na 39%, ali džaba kad pucaju DX10 pa ne mogu da je ljudksi napregnem

A villy sta ti znaci "Gigabyte TwinFroz mode by Villy HD6850 1GB 1000 MHz CPU @ def U / VRAM @ def" boldovan deo u opisu masine?
Sta si na kartici modifikovao?

I jel si uzeo iz neke lokalne radnje?

Sad bas razmisljam, kako li cu karticu zameniti za neki (skuplji) nV model ako budem narucio iz BG-a i preko CityExpressa.. :S

Počeo sam da pravim backplate za sapphirea, ali zbog položaja chipa pasuje i na ovaj ga. Nisam još stigao da ga namontiram, jer nisam ni stigao do OCa kartice. U suštini backplate sa 2x9,2CM fanovima koji "biju" po kartici na dole. Ali opet, ne dodiruje samu karticu, tako da da sam ga i završio i stavio nema veze :(

Ovo cpu @ def U / VRAM @ def je od prošle sapphire kartice, tako da ne važi za ovu... Ova karta se inače diže na 1050 MHz i ostaje na 75C, ali hebiga kad ne radi :(

Zar ti ne bi Asusov DirectCU model bio bolji za oc i mod svrhe? :)

Nije stigla ove nedelje isporuka GA 6850, tako da idem automatski na GTX 460 (doduse sa 768mb).

sta bi sa flesovanjem 6870 biosa --> 6850 ?

Prijatelju to je slaba karta bolje sacekaj koji dan kajaces se kasnije. ;)

Da cekam novu isporuku? I ko zna sta ce tad biti (da'l ce ih biti dovoljno, da'l ce biti ista/slicna cena...)

Vec cekam od pre nego sto su se 68xx pojavili...dosta mi je vise.

A i kad stigne, jos treba cekati nekoliko dana na ove u maloprodaji da to stigne vise do mene...to je cirka jos 2 nedelje.

A 768mb verzija slabija jeste, ali nazvati je slabom ne mozes. ;)

Inace planiram SLI (ranije je bio CF u planu) kasnije...tako da ce biti i vise nego dovoljno.

Nazad
Vrh Dno