Šta je novo?

Bez kojeg programa ne bi mogli?

da ne otvaram novu temu posto vidim da dosta ljudi koristi firefox jel postoji neki flash get plugin za nju??
a inace odgovor na temu pa naravno TC, Firefox, winamp i acdsee

Hm... Mnogo ljudi koristi TC. Zivo me zanima koliko njih je probalo Directory Opus.... mislim jako malo, posto tvrde da ne mogu bez TC.

Da ne bude sum, sve je stvar navike. Recimo do legalizacije u firmi, i ja sam mislio da bez Directory Opusa ne mogu da zivim. A onda sam morao da predjem na 2XExplorer kao neku osakacenu, ali besplatnu zamenu za prethodni. Jednostavno, ne postoji softver koji je nezamenljiv, sve je stvar navike.I to je to.

Drugarski pozdrav svima. :wave:

kUdtiHaEX je napisao(la):
1. Bravo sada si fazza :)

2. jer ne koristis TC samo da bi se razlikovao od drugih :D
1. ne samo sada, nego uvek :-devil-:

2. nije to razlog zasto ga ne koristim: glavni razlog je taj sto mi je WinExplorer mnogo lepsi i laksi za koriscenje... nikada nisam koristio DOS, tako da nemam te emocije prema "starim, dobrim vremenima"

inace, naravno da sam isprobao mnogo file managera (TC, 2xExplorer, Directory Opus, cak i neku raniju verziju Speeda, Pablo's Commander, Double Explorer...) i uvek sam se vracao na WinExplorer (uz 2xExplorer)

uzgred... da li ti koristis TC samo da se NE bi razlikovao od drugih? :party:

set je napisao(la):
da ne otvaram novu temu posto vidim da dosta ljudi koristi firefox jel postoji neki flash get plugin za nju??
a inace odgovor na temu pa naravno TC, Firefox, winamp i acdsee

Da, to je isti plugin koji koristi opera....Pogledaj na operinom sajtu...

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
....nikada nisam koristio DOS....

E to je velika greska :) Inace koriscenje TC-a ili slicnog programa nije zbog starih vremena vec sto mnogo ubrzava posao.

Hm......photoshop.......
Total comm retko koristim,jer spadam u one smor ljude koji sve pice rucno...
Ah,da tu je i winamp :)

TC je ruzan, ali iskljucite gornji meni, stavite da se komandna linija pojavljuje samo pritiskom na levi/desni arrow i iskljucite boldovana slova -> stvari se bitno popravljaju.

Total Commander naravno.

Dosta spominjete Firefox. Kakav je to program?

@dabar: zmajski brz internet browser

@Septimus: ma nece probao sam instaliram ga ali nece da radi a nigde nema u firefox podesavanjima da ga spominje

update za Bez kojeg programa ne bi mogli?: Where is it? jer bez njega bih sat vremena ubacivao diskove da nadjem gde mi je koja pesma

Poslednja izmena:
set je napisao(la):
Bez kojeg programa ne bi mogli?: Where is it? jer bez njega bih sat vremena ubacivao diskove da nadjem gde mi je koja pesma

Bravo!!! Smorili su ovi vise sa TC, ako nesto stedi vrijeme to je WhereIsIt...

Total Commander i Winamp

Dabar je napisao(la):
Dosta spominjete Firefox. Kakav je to program?
nista narocito! solidan browser, baziran na sporom Gecko-u, sa svim "bugovima" koje ima i Mozilla (tj. ne bas sjajan prikaz stranica radjenih za IE... a takvih je apsolutna vecina...)

medjutim, po mom misljenju, program ima svetlu buducnost!

TotalCmd, delphi, winrar, winamp...
ima ih jos nekoliko, ali ovi mi prvi padaju na pamet, pa su mi valjda oni najneophodniji...

ZoNi je napisao(la):
nista narocito! solidan browser, baziran na sporom Gecko-u, sa svim "bugovima" koje ima i Mozilla (tj. ne bas sjajan prikaz stranica radjenih za IE... a takvih je apsolutna vecina...)

Apsolutno si u pravu. Maločas sam ga instalirao i probao, a sad ću i da ga se ratosiljam. :) Držim se i dalje Avanta (izvini ZoNi, znam tvoj komentar unapred ali navika je navika :D )

Dabar je napisao(la):
Apsolutno si u pravu. Maločas sam ga instalirao i probao, a sad ću i da ga se ratosiljam. :) Držim se i dalje Avanta (izvini ZoNi, znam tvoj komentar unapred ali navika je navika :D )

Nije los ni Avant, ai besplatan je.
Probaj NetCaptor, vrlo slicna koncepcija, i ima bolje opcije i manje glupavi od avanta.

BokiPK je napisao(la):
Nije los ni Avant, ai besplatan je.
Probaj NetCaptor, vrlo slicna koncepcija, i ima bolje opcije i manje glupavi od avanta.
Probaću. Avant mi se dopada, nije pretrpan, posebno opcoje punog ekrana i rad sa mišem napred nazad, ali kod ovih poslednjih nekoliko verzija zaglupavi mi se često kad dugo provedem vremena surfujući tako da neće više da otvara stranice i moram da ga zatvorim pa ponovo otvorim da bi ga pokrenuo. Ne zaledi se ali nema ni protoka podataka. Kad se još malo doradi biće to lep program.

ZoNi je napisao(la):

Batice! Da li ti pratis svoje misli? Imam osecaj da je zadnja verzija Firefoxa koji si probao bila 0.1... Cak sam i ja, najveci pobornik Mozille (u zgradi :d ), batalio istu u verziji 1.5 zbog nekompatibilnosti sa pro-IE sajtovima, medjutim Firefox 0.8 (koji je baziran na Mozilli 1.6) otvara *SVE* isto kao IE. Nisam verovao.
A sto se brzine tice... reci cu ti samo jedno: preko modema, otvaranje desetak threadova u MyIE2 je trajalo preko 2 minuta - Firefox to spichi za minut. Naizgled beznacajno, ali ne ako ides preko 041 neta... :d

Dakle, pogledaj jos nesto osim MyIE2, prijatno ces se iznenaditi.

Pozdrav.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Imam osecaj da je zadnja verzija Firefoxa koji si probao bila 0.1...

ama, jok... poslednja (i jedina!) verzija FireFoxa koju sam probao bila je 0.8

a, pre toga sam koristio i FireBird (jos uvek ima 0.7), kao i Phoenix! :type:

inace, MyIE2 koristim jos od pra-pocetaka - tj. od originalnog MyIE-a, preko Crazy-a, Avanta i NetCaptora, sve do sadasnjeg MyIE2

sta mislis o ovoj slikici :-devil-:

firefox-zoni1.png

pozdrav!

A ti o ovoj :d

Prilozi

• Clipboard01.gif
    Clipboard01.gif
    53.3 KB · Pregleda: 116
Probao sam Netcaptora i FireFoxa i vratio se na Avanta. Nijedan od ova dva nije pregledan kao Avant. Možda je Fire brži, ali je nepraktičan i ima manje mogućnosti, koliko sam mogao za kratko vreme da proverim. Fulskrin mi je presudan:vidiš ceo ekran bez ijedne trake, koje se na pomak miša pojavljuju po potrebi, a upotrebom oba tastera miša idem napred nazad. Jedino mu, po meni, može parirati MyIE2. Avant pa MyIE2 ( očekujem ZoNijev komentar :D )

Evo ja umesto ZoNija :d - upravo je prednost Firefoxa taj minimalisticki pristup browsingovanju, znaci umesto 500 menija i 300 slicica, imas 'back', 'stop' i 'go' pa vozi :D

Dabar je napisao(la):
Probao sam Netcaptora i FireFoxa i vratio se na Avanta. Nijedan od ova dva nije pregledan kao Avant. Možda je Fire brži, ali je nepraktičan i ima manje mogućnosti, koliko sam mogao za kratko vreme da proverim. Fulskrin mi je presudan:vidiš ceo ekran bez ijedne trake, koje se na pomak miša pojavljuju po potrebi, a upotrebom oba tastera miša idem napred nazad. Jedino mu, po meni, može parirati MyIE2. Avant pa MyIE2 ( očekujem ZoNijev komentar :D )

FireFox JESTE brži od IE-a i njegovih add on-ova, full skreen kod FFoxa ima jednu traku (nemoj samo da kažeš da je to presudno), ako hočeš da ga konfigurišeš idi na njegov extension room i naći ćeš iste te opcije za miša(a i mnogo više), a možeš da edituješ i UserCrome.css i UserContent.css i da ga prilagodiš kako ti srcu drago. Postoji i nekih 30-ak skinova za njega, pa sad ako ti sve to nije dosta... :wave:

Nazad
Vrh Dno