Šta je novo?

Bez kojeg programa ne bi mogli?

Preteraste u kudjenju FireFox-a...Ajde da razumem ZoNi-ja....( "svaki cigo svoga konja hvali")...ali ostali... no comment

Za Dabra:
Imaš extenziju Auto Hide koja ti omogućava da biraš koje ćeš toolbare da staviš u auto hide mod pri full screenu.
Provereno radi.

pa, vi non-stop pricate o GUI-u browsera???

svaki browser moze da se namesti tako da ima samo par ili desetine opcija --- ja recimo volim da imam MNOGO toga pri ruci, pa sam tako i podesio svoj browser (MyIE2, ali sigurno bih slicno podesio i FireFox, da mi je on default)

evo kao izgleda to kod mene (ako nekoga interesuje):
http://www.imageshack.us/my.php?loc=img1&image=myie2_gui1.png

neko drugi mozda voli 3 ikonice - svaki browser moze i tako da izgleda!

1. Total Commander - naravno neprevazidjen
2. Opera, obozavam da otvorim jednostavno puno Net prozora
3. ClickOFF v1.63 free kliktac glupavih prozora (OK, minimise, close...) koji se super programira (uslovi mogu imati ? i *) nema Adova... svaka preporuka
4. Photoshop
5. AcdSEE v5.0 (zbog dizajna ;) i zooma po sirini)
6. MV2Player video materijala
7. WinAMP v2.80 sa DFX v6.1 dodatkom za poboljsanje zvuka
8. TeleportPRO za skidanje web strana
9. WinISO za arhiviranja cdova na DVD (oko 9 imagea staje na 1 DVD)u standardnom ISO formatu - rezu se direktno sa Nerom a Emuliraju sa DeamonTOOLom
10. DeamonTOOL za emulaciju ISO i drugih imagea CDova
11. Nero v6.3.x.x i CloneCD
12. WhereIsIt za predragu kolekcije cdova

to je otprili moja lista za put na pusto ostrvo bez WiFi HotSpota :)

Doduse kada razmislim punobi mi nedostaljali i MS Office i p2p klijenti, pre svega WinM za muziku i emule za nove programe sa svim sto treba u jednoj arhivi :)

ZoNi je napisao(la):
nista narocito! solidan browser, baziran na sporom Gecko-u, sa svim "bugovima" koje ima i Mozilla (tj. ne bas sjajan prikaz stranica radjenih za IE... a takvih je apsolutna vecina...)

medjutim, po mom misljenju, program ima svetlu buducnost!

Solidan browser baziran na SPOROM GECKO engineu? Cujes li it samog sebe??? :D Ocito ne. Ocito nemas pojma kakva je BEDA IE Trident engine. Raspitaj se malo around, pa se onda javi....

Bugovi? Ti si nasao da pricas o Mozillinim bugovima. Ajde da spomenemo IE bugove, one kojih ima mnogo sto poznatih, sto onih za koje ne znamo.

Daj molim te... Zoni get serious i odvoji se od tog tupavog Mikroa za cas...

ZoNi je napisao(la):
4 yo info: osim Mikra, ja redovno citam i PC, SK i nemacki PC Welt :)

oho-ho, ima se, mozhe se... :d

ja kupujem samo SK, i to kad imam pare :smoke:

I_L_I_J_A je napisao(la):
...8. TeleportPRO za skidanje web strana...
to je otprili moja lista za put na pusto ostrvo bez WiFi HotSpota :)

Preporuka da TeleportPro dopuniš ili zameniš sa Offline Explorerom. Koristio sam oba, Offline Explorer je znatno bolji (enterprise verzija), sporiji je ali verno skida ono što teleport ne može.

Poslednja izmena:
Mozilla firefox ti je fantasticni browser,inace lite verzija Mozille.Fenomenalno je brz,pouzdan,ima odlicnu podrsku za javu,ima dobar download manager,integrisan pop up blocker,google search bar,podrsku za skinove,nepre**bivu podrsku za sve standarde web stranica,fantasticno snima strane,besprekorno otvara u off line rezimu .Od IE-a je bolji oko 48 puta,a od myie-a bar 2 puta.Sto je najvaznije nije zasnovan na istom kodu kao IE tako da nema glupe security propuste i ne moras da skidas fixeve.Najbolji feature mu je surfovanje po tabovoma koji se otvaraju srednjim klikom i koje je odradjeno bolje nego u myie-u.Prava preporuka za ozbiljne kompjuterase.KOristio sam i myie do pre pola godine,ali mozilla je tata.

Inace lista mojih nezamenljivih programa je:
Total commander (najbolji program svih vremena koji moze da bude itekako lep),Zone Alarm,Mozilla (obicna ili firefox) i naravno Outlook Express.
Evo slika lepo podesenog comandera sa tabovima i shortcutovima.

mozilla i tc za ozbiljne :type: , a explorer i IE za :wall: :crash:

:guitar: ,,:) :cigar: :banana:

Prilozi

• untitled.PNG
    untitled.PNG
    105.9 KB · Pregleda: 108
Kad smo već počeli sa listama:

- Total Commander (potpuna mi je enigma kako neko ko ga je jednom probo može ponovo da koristi onaj očajni explorer).
- MyIE2
- WinAmp (sve sa DFX,EvilLyrics, Lyrics3 editor-om)
- WhereIsIt
- FlashGet
- OffLine Explorer
- DC++
- Media player Classic ili KoolPlaya
- Nero i Alcohol
- TrueImage
- FileBack ("svemogući" backup)
- OO Defrag Pro
i td.

Poslednja izmena:
yozla je napisao(la):
Mozilla firefox ti je fantasticni browser,inace lite verzija Mozille.Fenomenalno je brz,pouzdan,ima odlicnu podrsku za javu,ima dobar download manager,integrisan pop up blocker,google search bar,podrsku za skinove,nepre**bivu podrsku za sve standarde web stranica,fantasticno snima strane,besprekorno otvara u off line rezimu .Od IE-a je bolji oko 48 puta,a od myie-a bar 2 puta.Sto je najvaznije nije zasnovan na istom kodu kao IE tako da nema glupe security propuste i ne moras da skidas fixeve.Najbolji feature mu je surfovanje po tabovoma koji se otvaraju srednjim klikom i koje je odradjeno bolje nego u myie-u.Prava preporuka za ozbiljne kompjuterase.KOristio sam i myie do pre pola godine,ali mozilla je tata.

Inace lista mojih nezamenljivih programa je:
Total commander (najbolji program svih vremena koji moze da bude itekako lep),Zone Alarm,Mozilla (obicna ili firefox) i naravno Outlook Express.
Evo slika lepo podesenog comandera sa tabovima i shortcutovima.

mozilla i tc za ozbiljne :type: , a explorer i IE za :wall: :crash:

:guitar: ,,:) :cigar: :banana:

Tebi je ovo lepo?
Ma, daj...

yozla je napisao(la):
1. Mozilla firefox ti je fantasticni browser,inace lite verzija Mozille.

2. ima dobar download manager

3. nepre**bivu podrsku za sve standarde web stranica

4. Sto je najvaznije nije zasnovan na istom kodu kao IE

5. Najbolji feature mu je surfovanje po tabovoma koji se otvaraju srednjim klikom i koje je odradjeno bolje nego u myie-u.

6. Total commander (najbolji program svih vremena koji moze da bude itekako lep)

7. Outlook Express.
1. pa, to i nija bas tacno!

2. UA integrisani d/l manageri!

3. ma, who cares! M$ je standard, ostalo je boranija! :)

4. pa, to je lose, iz razloga navedenog pod 3

5. e, bas bih voleo da objasnih ovo!! Kako je to odradjeno bolje???

6. ma, jok, bre... da bude LEP - nema sanse! (ne sporim ja da je to mocan program... ali je ruzan do zla boga! Eto, neko je ovde preporucio SpeedComander - mocan kao TC, ali i veoma lep!)

7. aha... a ti si kao "ozbiljan kompjuteras", koji ne voli da skida patcheve za IE!?!? Hahaha...

ZoNi je napisao(la):

To je upravo *DOBRO*. Bolje sto vise endzina pa da ljudi izaberu koji im je najbolji, a ne da se svi programi zasnivaju na istom ******. Damn it, ZoNi, face it, IE je neverovatno spor!

ZoNi je napisao(la):
1. pa, to i nija bas tacno!

2. UA integrisani d/l manageri!

3. ma, who cares! M$ je standard, ostalo je boranija! :)

5. e, bas bih voleo da objasnih ovo!! Kako je to odradjeno bolje???

6. ma, jok, bre... da bude LEP - nema sanse! (ne sporim ja da je to mocan program... ali je ruzan do zla boga! Eto, neko je ovde preporucio SpeedComander - mocan kao TC, ali i veoma lep!)

7. aha... a ti si kao "ozbiljan kompjuteras", koji ne voli da skida patcheve za IE!?!? Hahaha...

1. Zasto???Prvo je bio firebird,a posle su ga razvijali kao firefox.

2. Ali bar ima dl manager.Sta mu fali?Dzabe je i lepo radi.Desavalo mi se da ima bolji protok nego flashGet koji inace obilno koristim.

3. To ti mislis.Gomila spacer gifova i tome slicno?Hah.

4. To je upravo dobro jer ne moze niko da ti prcka po kompu.Sigurnost mu je petnaestak puta jaca nego u IE-u

5. Zadnji put kad sam koristio MYIE tab se otvarao desnim klikom pa onda se izabere open in new tab.Ovde samo srednji klik i to je to.Ako gresim ispravi me slobodno.

6. bas cu da skinem i probam,ali tc mi je prirastao za srce.Cim skupim pare odmah placam coveku.FTP,MultiRename,Zip packer,sortiranje foldera po datumu,odlican search,tabovi...A tek kad se naviknes na shortcutove na tastaturi tek onda shvatis zasto rula.

7. Ne skidam patcheve za IE iz prostog razloga sto ga ne koristim uopste,a win update-ujem svake nedelje.Najveca mana IE-a je sto je star kolko i sam win,losa osnova,samo je nadogradjivan i budzen i to ne preterano dobro,a to sto ga koristi ogromna vecina ljudi ne znaci da je dobar(u Srbiji skoro svi voze Zastavu.Sta to znaci?Da je mozda Yugo dobar auto???).Za one koji na netu provedu pet do deset minuta dnevno je ok,ali za ostale nije.Jedini feature koji ide na stranu myie-a je plug in za snimanje flash animacija,ali i to je vrlo lako izvodljivo i rucno.

Kad god sastavim neki komp instant instaliram tc i mozillu da mogu da nastavim sa radom kao covek.

pozdrav svima!
:guitar: :banana: :banana:

Total Commander nije lep? :trust: A trebao bi da bude? Pa nije žensko pa da je važno da bude lep :D I neću ga nositi na izložbu pa da je važno da je lep. Osim toga ja uopšte nisam primetio da "nije lep". Valjda je to stvar ličnog ukusa. Kako bi to trebao da izgleda pa da bude "lep" - kao explorer? A da organizujemo poll: izbor softverske lepotice ,)

Visente je napisao(la):
Total Commander nije lep? :trust: A trebao bi da bude?
naravno da bi trebalo da je lep! SVAKI program bi trebalo da je lep!

hebes upotrebljivost, ako program izgleda kao da je izleteo direktno iz 1990.! :smash:

@ yozla: pricam o MyIE2, ne MyIE! Imas mnoooogo promena od tada :) Sada se novi link otvara "srednjim klikom", a jos bolje je to sto kad vrtis tockic iznad otvorenih tabova, on ih redom otvara! (a moze i CTRL+TAB, ili F2/F3, ili CTRL+strelice...)...

inace, ono za IE i patcheve se u stvari odnosilo na OE :crash:

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
naravno da bi trebalo da je lep! SVAKI program bi trebalo da je lep!

hebes upotrebljivost, ako program izgleda kao da je izleteo direktno iz 1990.! :smash:

Meni je i TC i svaki program koji funkcionalno obavlja ono za šta je namenjen sasvim dovoljno i "lep" da bih ga koristio. Šta uopšte podrazumevaš pod "lepim programom"? Kao što rekoh, to je stvar ličnih ukusa. Meni je "lep" a tebi nije; ne bi valjda da apsolutizuješ svoj "softverski" osećaj za estetiku? Aaaaa, pa Zoni to nije gradski i demokratski :d

Poslednja izmena:
Pa ja ga i koristim ali verziju 0.8.2126.
Skinucu noviju kad budem imao malo vise vremena.
Nazovite me Apple loverom,ali sav njihov software je daleko ergonomski napredniji od win-ovog i ja ga volim.

yozla je napisao(la):
Pa ja ga i koristim ali verziju 0.8.2126.
a-ha... e, pa, pogledaj malo sledeci screenshot (podesavanje nekih opcija u MyIE2 0.8.2126!) :shock:

myie2_82127.png

Dobro.Bravo az trud,ali nisam retardiran samo me nije zanimalo da menjam default settings jer nisam znao da je lakse kad pritisnes srednji klik dok nisam probao mozillu.
A ono za skrolovanje tabova je skroz dobro samo ako ne skrolujes stranicu pa slucajno preletis preko 14 tabova i vise neznas odakle si posao ni koji si citao.
Nastavi ti da korisis MYIE a ja cu Mozillu (a novi myie cu da skinem i probam).
Ajd u zdravlje

yozla je napisao(la):
Dobro.Bravo az trud,ali nisam retardiran samo me nije zanimalo da menjam default settings jer nisam znao da je lakse kad pritisnes srednji klik dok nisam probao mozillu.
A ono za skrolovanje tabova je skroz dobro samo ako ne skrolujes stranicu pa slucajno preletis preko 14 tabova i vise neznas odakle si posao ni koji si citao.
Nastavi ti da korisis MYIE a ja cu Mozillu (a novi myie cu da skinem i probam).
Ajd u zdravlje

Directory Opus ! jedan jedini, nedostizni :D

Total Commander!

Total Commander Power Pack :d

Ati (a i ostali), tema je stara dve godine...

Treba li je baš dizati iz mrtvih?

Sasa_NS je napisao(la):
Ati (a i ostali), tema je stara dve godine...

Treba li je baš dizati iz mrtvih?
Možda i treba, koliko se samo novih programa u periodu od dve godine pojavilo.

Vrh Dno