Šta je novo?

Bez kojeg programa ne bi mogli?

1. icq
2. soulseek
3. traktor dj studio
4. du metar
.......
...

Agilni je napisao(la):
Ne bih mogao bez Windowsa :)

Ne mogu bez file sharing programa, trenutno se uglavnom koristim KaZaA-om, mada ima i alternativa.

Bez Windowsa bih sigurno mogao :) :bottle:

Total commander i >samo< on. Uhvati me jeza kad moram nekom "nesto da sredim", a on nema totalcmd.....koliko bacenog vremena.....

FireFox 0.8! Koristio sam donedavno MyIE2 ali ga je firefox razbio po brzini, a plus sto je u zadnjoj verziji sve strane izgledaju isto kao iz IE...

Pa prvo bez Total Commander-a a posle DAP-a

TotalCommander (ovakav tip file managera mi se uvukao pod kožu još iz vremena NortonCommander-a pod DOS-om), MyIE2, MagicMail Monitor, Exact Audio Copy, Lame, ProgDVB

Još jedan glas za Total Commander, ali nemogu da zamislim moj život bez WinAmp-a 5.xx. Još jedan program bez kog takođe nebi mogao je gore pomenuti DAP, toliko GB-a sam skinuo preko njega da mislim da bez njega ne bih mogao. A za sve ostalo tu su Photoshop, Corel Draw, Word......

možda je naslov tread-a trebap da glasi "Bez kojeg programa ne bi mogli a da nije TC" :)

jedan jedini svemocni Winamp, a sve ostalo je promenljivo barem kod mene...

Menjacesh i taj Netcaptor, kad probash FireFox .. :)

Dzaba vam. Pre ili kasnije cete svi morati da se pomirite sa cinjenicom da vam je to ruzna zaostala navika iz dosa. Jednostavno, nepotrebno. Explorer works just fine, kada se ustrebas i vezes par shortcuta za nekoriscenu dugmad na misu.

nIce Cream je napisao(la):
Dzaba vam. Pre ili kasnije cete svi morati da se pomirite sa cinjenicom da vam je to ruzna zaostala navika iz dosa. Jednostavno, nepotrebno. Explorer works just fine, kada se ustrebas i vezes par shortcuta za nekoriscenu dugmad na misu.

Ruzna navika? Ne bih se slozio....koristimo fajl menadzer kojim se bilo kakva manipulacija sa fajlovima uradi nekoliko puta brze nego kroz explorer. Uzgred ne znam nikog ko posle isprobavanja TC-a nije batalio mucenje sa explorerom.

I da dodam jos Lotus Notes....bez njega stvarno vise ne mogu :)

Poslednja izmena:
salac je napisao(la):
Ruzna navika? Ne bih se slozio....koristimo fajl menadzer kojim se bilo kakva manipulacija sa fajlovima uradi nekoliko puta brze nego kroz explorer. Uzgred ne znam nikog ko posle isprobavanja TC-a nije batalio mucenje sa explorerom.

I da dodam jos Lotus Notes....bez njega stvarno vise ne mogu :)

Ma explorer kao da je iz kamenog doba a TC iz nano doba. Ne može se to dvoje ni porediti, samo ko malo ume da iskoristi mogućnosti TC.

1...svi vec znate:) (btw, nikad nisam radio pod dos-om, niti Norton comander-om, ja sam od `89 na "prozorima" zahvaljujuci atariju st:))
2...acdsee (zbog nekoliko hiljada fotki koje se nalaze na hardu)
3...photoshop 7.0 (iz istog razloga kao i pod 2)
4...noise ninja ,ili odnedavno helicon noise filter (zbog toga sto vecina tih fotki ima prilicnu dozu shuma)
5...nVidia refresh rate fix MK2 (jedino on uspeva da digne refresh rate u 3D igrama na >85hz, i pod D3D i pod OpenGL-om)....
ima ih jos par, ali za njih vec postoje zadovoljavajuce alternative....

Poslednja izmena:
salac je napisao(la):
ne znam nikog ko posle isprobavanja TC-a nije batalio mucenje sa explorerom.
evo, upoznaj mene: iako imam instaliran WC :p (odn. TC) jos od neke verzije 3.x, nikada ne koristim zaista (osim za FTP)... suvise mi je ruzan i nepraktican - Windows Explorer sa par malih dodataka (i povremeno 2xExplorer) je zakon!

Nikako ne bi mogao bez programa kao sto su Total Commander, acdsee, MyIE, winamp, winrar, media player classic....

A na dnevnoj bazi palim i programe kao sto su:

3d studio
photosop
traktor dj sutio
mirc...

TotalCommander je bash naj!
Ali koristim veoma chesto i PS, Corel, Excel, Winamp, AcdC :d...

WinEnable, cudo u 65kb.

Sta god ne mozete da kliknete u Windowsu jer je dugme "zasivljeno" (tipa "Next", "Continue" itd.) ovaj programcic to omogucuje. Sto je jos bolje, ne instalira se, samo se startuje i dugme postaje "klikljivo" ;) ... idete dalje bez ukucavanja... pa znate vec cega :smoke:

Winzip je isto rula, ali ne samo zbog kompresije vec i zbog enkripcije!
TC isto samo za FTP. Za ostale stvari je i te kako zamenljiv.

nIce Cream je napisao(la):
Dzaba vam. Pre ili kasnije cete svi morati da se pomirite sa cinjenicom da vam je to ruzna zaostala navika iz dosa.

Kakav komentar....prilicno bezobzirno i samouvereno..... :trust:

Razmisli sta sve moras da uradis i koliko vremena ti treba da bi otpakovao/zapakovao jedan fajl,
okacio ga recimo na ftp, snimio nesto sa jednog racunara na drugi preko paralelnog kabla itd. Naravno, vidi i koliko odvojenih programa ti treba za sve to, takodje. Fantasticno odradjena manipulacija sa fajlovima i jos mnogo drugih implementiranih stvari i sve to na dohvat ruke u jednom jedinom programu.

Mozda nije lep ali da je nepotreban...to nikako...

Editujem nakon sto sam video spotter-ov post:

ZIP arhiver je takodje ukljucen u TC. Naravno sa mogucnoscu podesavanja stepena kompresije, kreiranja vise arhiva, enkripcije itd. Ostali arhiveri takodje mogu da se ukljuce, samo TC-u treba dati putanju ka njihovim .exe fajlovima. Ostalo pri pakovanju TC odradi sam (mislim na samu komandu koja je razlicita za svaki arhiver)....

Poslednja izmena:
WinRAR, Magic Mail Monitor, Total Commander, FlashGet... ma ima ih mnogo, ali onako realno sve bi se to svelo u 20-30 programa, a sve je to sto Agilni rece beskorisno bez Windows-a :d

ZoNi je napisao(la):
evo, upoznaj mene: iako imam instaliran WC :p (odn. TC) jos od neke verzije 3.x, nikada ne koristim zaista (osim za FTP)... suvise mi je ruzan i nepraktican - Windows Explorer sa par malih dodataka (i povremeno 2xExplorer) je zakon!

Bravo sada si fazza :) jer ne koristis TC samo da bi se razlikovao od drugih :D
A mozda je tamo neki iz Mikroa rekao da je Windows Eplorer mngoo dobar, pa si ti preuzeo to misljenje :)

Total Commander je ekstremno ružan, osrednje konfigurabilan i prilično funkcionalan program. Sa obzirom da često radim sa file manager-ima ja zaista ne mogu da ga gledam jer prosto boli koliko je ružan...
Moj glas ida za Speedcommander kao najbolji file manager, a i novi Firefox je na mojoj top listi...

Poslednja izmena:
Windows Explorer :) Od NC-a sam se odvikao u vreme kada je uveden single click i kada sam shvatio da brze radim na tastaturi nego sa misem, pa mi je za sve dovoljan Win Explorer. Naravno, ne bih mogao bez Photoshopa, ACDSee-a, Macromedie, Quake-a :) (i ostalih programa koji mi donose pare! - pripadam grupi ljudi koji zaradjuju od racunara). Nema tu, da nema Photoshopa, bio bi tu ACDSee ali bi neke stvari tesko obavljao. Da nije tu Macromedia, morao bih da ucim html i php i savladam ih mnogo bolje nego sto sada znam, da nije tu Quake... eeeee ;-0
Uglavnom, hocu da kazem da se bez TC-a i moze, ali ono sto vam donosi pare je bitnije od onog sto vam omogucava da brze radite, zbog stecenih navika

pozdrav

ps. I naravno, nikad i nigde bez Media Player Classic-a...

Vrh Dno