Šta je novo?

Besplatna registracija domena i hosting?

Milan777

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poena
151
Pretrazio sam mnoge sajtove na ovu temu, ali svi rade na isti nacin. Prvo mi kazu da je besplatno, a onda me teraju da platim. Da li iko zna gde postoji besplatna registracija domena i hosting?

Besplatan hosting jos i moze da se nadje, ali besplatan domen tesko... Tacnije nemoguce je.

Ok. Sada vi koji kažete da postoji taj besplatan domen. Da li možete da objasnite dečku koje su posledice upotrebe tako nečega?

Ako ti sajt na besplatnom domenu neko ishakuje, mozes da zaboravis na to da trazis pomoc od sajber policije. Oni primaju plate od placenih domena i samim tim za njih ti ne postojis. Takodje besplatni domeni su veoma nepouzdani, sto znaci da neocekivano servis moze da bude ugasen a ti da izgubis adresu i nista ne mozes da uradis po tom pitanju.

Ako ti domen treba za nesto ozbiljno batali free varijantu.

www.co.cc, www.iz.rs i slicni (afaik) funkcionisu po principu pod-domena, al zbog kratkog imena ispada kao da je pravi domen poput co.rs i slicno :)

Za bilo kakvu ozbiljnu varijantu treba ici na pravi domen, mislim 900 kinti godisnje (com, net, biz, info), bas i nije neka cena da se ljudi vataju za glavu.

namecheap je ok za kupovinu domena, kupio do sad nekoliko i svi rade kako treba. cak ti i jave kad se desio neki napad na tvoj domen i slicno.
freehostia je besplatna za hosting, doduse php je samo, ali meni radi posao, mada te free varijante hostina ne polazu mnogo na sigurnost tvog sadrzaja.

Ne postoji besplatan rucak, sto bi rekli ekonomisti :)

Moj predlog je da pazari .info domen, docice ga oko 1.9 dolara za godinu dana na godaddy, samo mu treba visa internet kartica ,)

Hajde malo detaljnije ako imas iskustva koja visa internet kartica koje banke i sta dalje

Nekoliko banaka nude tu vrstu debitne internet kartice, sluzi samo za placanje na internetu, ja sam uzeo kod Intese.Mislim da mora depozit nekih 20evra da se ostavi kada se otvara racun, i to je to, nema troskova odrzavanja.

Nemam pozitivno iskustvo sa redovima i cekanjem u doticnoj banci, ali mislim da je delimicni krivac NBS sa njenim propisima.

Ovaj .info domen je prve godine povoljan, posle dobija neku regularnu cenu i na to treba voditi racuna!

Hvala vam na odgovorima

Moja preporuka je da radije kupis neki stari, neaktivan domen na sedo za par dolara nego da popijes sandbox na 6 meseci. Domain age je jedan od bitnijih faktora serp pozicioniranja. Naravno proveris pre toga domain reputation

I ja sam se ranije iscimavao sa free domenima i poddomenima,edukacije radi u fazonu sto da platim kad ucim u smislu nemam pojma pa sta sad...
E kad mi se treci put desilo da su haknuli/ubili/ugasili ili sta vec ni sam ne znam uvideh da je to stvarno besmisleno,jer em sto ti gurnu gomilu reklama (lazu da ima samo malo:)) em podrska nikakva i nista zasticeno nije,kao sto je u ranijim postovima receno em si taman "navukao" ljude (kod mene su bili kriticari:)) pa posle sto nema,gde je sajt bla bla
Danas sam uplatio 100 din (neka akcija bese) za god dana ovoga:
Web Hosting + besplatan domen vaseime. x3.rs u trajanju od godinu dana.

Posedujemo svoje zakupljene servere na gigabitnoj mrezi u Holandiji. Nalaze se u EwoSwich Datacentru u oblasti Haarlem sa direktnim
peeringom sa svim vecim evropskim provajderima. Latencije se krecu od 30-80ms u zavisnosti od vaseg internet provajdera. Garantovan je 99% mesecni uptime.
Takodje imate i osnovnu tehnicku podrsku u vezi svih servisa na serverima.
Nasi Paketi se razlikuju samo po kolicini prostora i protoku podataka. Ostale stavke nemaju ogranicenja ali nije dozvoljena namerna
zloupotreba. Takodje u cilju odrzavanja performanci na visokom nivou nisu dozvoljene upload/download skripte kao rapidleech i
torrentflux

2 Domena (besplatan .x3.rs mozete koristiti i svoj domen)
500 mb prostora
5000 mb protoka

Sve ostale stavke su NEOGRANICENE
FTP Naloga
Mail Naloga
MySQL Baza

Podrazumeva se podrska za:
CGI / PHP / PERL
SMTP / POP3
PYTHON
Awstats (kompletne statistike posecenosti sajta)
Web Mail (Round Cube ili Horde webmail programi)
Cron Job
Full DNS Managment (Apsolutna kontrola vaseg domena)

Za pocetak i za te pare...

Poslednja izmena:
kod dreamwebhosting-a ima registracija in.rs domena za 350din godišnje.

osnovni hosting paket im je 1800rsd

čuo sam pozitivna iskustva za ovog provajdera...

I ja sam se ranije iscimavao sa free domenima i poddomenima,edukacije radi u fazonu sto da platim kad ucim u smislu nemam pojma pa sta sad...
E kad mi se treci put desilo da su haknuli/ubili/ugasili ili sta vec ni sam ne znam uvideh da je to stvarno besmisleno,jer em sto ti gurnu gomilu reklama (lazu da ima samo malo:)) em podrska nikakva i nista zasticeno nije,kao sto je u ranijim postovima receno em si taman "navukao" ljude (kod mene su bili kriticari:)) pa posle sto nema,gde je sajt bla bla
Danas sam uplatio 100 din (neka akcija bese) za god dana ovoga:
Web Hosting + besplatan domen vaseime. x3.rs u trajanju od godinu dana.

Posedujemo svoje zakupljene servere na gigabitnoj mrezi u Holandiji. Nalaze se u EwoSwich Datacentru u oblasti Haarlem sa direktnim
peeringom sa svim vecim evropskim provajderima. Latencije se krecu od 30-80ms u zavisnosti od vaseg internet provajdera. Garantovan je 99% mesecni uptime.
Takodje imate i osnovnu tehnicku podrsku u vezi svih servisa na serverima.
Nasi Paketi se razlikuju samo po kolicini prostora i protoku podataka. Ostale stavke nemaju ogranicenja ali nije dozvoljena namerna
zloupotreba. Takodje u cilju odrzavanja performanci na visokom nivou nisu dozvoljene upload/download skripte kao rapidleech i
torrentflux

2 Domena (besplatan .x3.rs mozete koristiti i svoj domen)
500 mb prostora
5000 mb protoka

Sve ostale stavke su NEOGRANICENE
FTP Naloga
Mail Naloga
MySQL Baza

Podrazumeva se podrska za:
CGI / PHP / PERL
SMTP / POP3
PYTHON
Awstats (kompletne statistike posecenosti sajta)
Web Mail (Round Cube ili Horde webmail programi)
Cron Job
Full DNS Managment (Apsolutna kontrola vaseg domena)

Za pocetak i za te pare...

Mislis da postoji neka razlika izmedju tog hostinga, i nekog besplatnog hostinga?

Mislis da postoji neka razlika izmedju tog hostinga, i nekog besplatnog hostinga?

Ja vidim 3 razlike:
1. Ovi uzimaju pare...
2. Imaju dobar marketing kada uslugu koja ide i džabe mogu da naplate (heheh Akcija :) )...
3. Ne moraju da budu toliko loši s obzirom da neka ograničenja ipak postoje, kada vidim fiksna mesečna cifra i Unlimited sve e to je signa da nešto 100% ne valja.

Ljudi, web hosting kosta zaista jako malo ovih dana, vec od 2000 dinara moze da se nabavi nalog na godinu dana sto daje cifru od 166 dinara / mesec. Najjeftiniji domen kosta 6 EUR (.info) na godinu dana.

Možeš naći besplatne one .co.cc ili .tk tako nešto domene, ali šta će ti to? Hosting isto tako možeš neki "papanski" ali opet to se i može iskoristit odmene slabo baš. A šta kupuješ .com .net domene nisu skupe, možeš uvijek naći kupone da registruješ domenu za dolar ili tako sitno nešto malo potraži na netu.
Ono što mene interesuje da li je neko iz SR registrovao iakda .ba domenu? Ja sam gledao po netu najpovoljniju registraciju ba domene sam našao na http://www.avalon.ba/registracija-domene/ to dođe negdje oko 25-30eura to je mnogo, ako neko zna jeftinije ima li gdje?

IZ.RS domeni su stvarno besplatni. Nema skrivenih troskova, ubacenih reklama ili tako neceg. Registrujete domen, podesite NS na svoj host i terate.

Za razliku do drugih IZ.RS domene ne da Google ne izbacuje iz indeksa nego Google ove domene automatski indeksira, zahvaljujuci vrlo jasnim pravilima upotrebe IZ.RS domena koja se dosledno sprovode. Za druge besplatne domene neko mora da garantuje Google-u za domen da bi počelo indeksiranje.

Nazad
Vrh Dno