Šta je novo?

Besplatna registracija domena i hosting?

Jedini problem sa iz.rs je sto ces imati poddomen na iz.rs, a ne pravi domen.

Nadam se da nije preveliki off topic, ali da ne otvaram novu temu :}
-Interesuje me da li za jedan isti sajt i hosting istog mogu da zakupim vise domena i da li ce to uopste pomoci da eventualno povecam posecenost tog sajta, imajuci u vidu da samo ime tih dodatnih domena jasno asocira na sadrzaj sajta? Pretpostavljam da je moguce podesiti da samim upisom ih dodatnih adresa u browser on sam izvrsi redirekciju na taj sajt?
-Kakvi su uopste in.rs domeni, isplati li se uzimati ih? Malo me to buni, jer su svi ostali domeni slicnog sadrzaja vec odavno zauzeti, a ovi jos uvek zvrje slobodni, pa me malo i pokolebalo.
Unapred hvala na odgovoru.

Mozes da zakupis vise domena za jedan sajt, ali ti to po mom misljenju nece pomoci nista. Ako radis redirekciju domena na jedan glavni, google ce ti u pretrazi prikazivati samo taj glavni, a ako pustis isti sadrzaj na svim domenima (bez redirekcije) imaces dupliran sadrzaj i opet ce google da ti prikaze samo jedan od domena. Bolje vreme i novac utrositi na jedan domen, da sadrzaj na njemu bude kvalitetniji.

.in.rs domeni su ko i svaki drugi domen, jedino ce ljudi teze da pamte da ti je sajt bio na .in.rs, a ne na .rs domenu pa ce uvek kucati pogresnu adresu. Druga stvar je da, ako bi ga koristio za neki biznis, deluje da si hteo da prodjes sto jeftinije tj. ne verujes u uspeh sajta (i/ili si cicija).

Hvala na odgovoru Igore, najvise me je interesovalo da li bi bilo efekta od ta dva potencijalna nova domena, jer oni u svom imenu sadrze mnogo bolji opis onoga sto zelim da ponudim. Imam svoj osnovni .com sajt vec godinama, ali u vreme kad sam pocinjao nisam imao nikoga ko bi me mogao posavetovati po tom pitanju, pa je i sam izbor imena mozda malo nepsretno i na brzinu osmisljen. Sad, ne bih gasio domen koji imam vec godinama, pogotovo zbog gomile vizit kartica i promotivnog materijala koji sam podelio svih ovih godina. Ova ideja mi se jednostavno ucinila interesantnom, jer sam pomislio da bih sa konkretnijim imenom domena mogao pospesiti taj svoj mali biznis, a da pritom ne menjam nista od vec postojeceg, ne znajuci na koji nacin pretrazivaci sortiraju sadrzaj. Iskreno, nije da sam hteo proci sto jeftinije, nego jedini domeni koji su slobodni za te kljucne reci su upravo ti in.rs. Sa svim ostalim domenima koji imaju .rs ili neku drugu, popularniju, ekstenziju ne bih dobio nista vise od onoga sto vec sad imam.
Hvala jos jednom.

Nazad
Vrh Dno