Šta je novo?

Beosoft i Gamer odlaze u proslost

Pogledajte prilog 511381
Ćao,

Najpre hvala i svaka čast za cimanje, dosta su ti dobri skenovi. Čime i kako skeniraš? Ja imam tri broja koja ti nedostaju - fotka u prilogu (17, 19 i 20) pa bih rado da ih pridodam u kolekciju :)

Dodatno pitanje: Zašto ne zakačiš sve na nešto poput Internet Archive pa da tamo bude dostupno za buduće generacije?

Prilozi

• PXL_20251110_104747702.TS-000.jpg
    PXL_20251110_104747702.TS-000.jpg
    456.4 KB · Pregleda: 12
Najpre hvala i svaka čast za cimanje, dosta su ti dobri skenovi. Čime i kako skeniraš? Ja imam tri broja koja ti nedostaju - fotka u prilogu (17, 19 i 20) pa bih rado da ih pridodam u kolekciju :)

Dodatno pitanje: Zašto ne zakačiš sve na nešto poput Internet Archive pa da tamo bude dostupno za buduće generacije?
Pozdrav! Udario bih ti like na post ali iz nekog razloga ovde je to ugašeno :D

Skeniram uz pomoć Canon CanoScan LiDE 400, skeniram stranicu po stranicu pa onda cropujem u Foxit PDF editoru dok ako negde treba rotacija stranice, onda palim photoshop pa radim fine rotacije na levo ili desno. Ništa više od pomagala ne koristim, svi su skenovi prilično sirovi

Hvala na ponudi, ali ja sam te brojeve poslao @Atila88 da podelimo posao pa da brže pokrijemo sve brojeve, ali on se ne javlja već neko vreme pa ne znam šta će biti od toga. Moji brojevi koji su kod njega i koji čekaju na skeniranje: 7, 9, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19

Odlična ideja za Internet Archive i baciću download link čim se upload završi, jer sam upravo to sada pokrenuo :D

Da to je baš pozamašan trud, nije ni čudo što treba vremena za svaki broj.

Onda realno kad digneš i Gamer i Bonus na IA da napravimo neki mesečni podcast gde radimo prelistavanje :)

Uuu to bi bilo fenomenalno. Neko ko je citao ove casopise u vreme kada su izlazili i ko bi umeo da prenese utiske koji su tada vladali za neku igru ili hardver.

Nazad
Vrh Dno