Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

ljudi, pa jel moguce da svi imamo telefone koji ne mogu da uhvate ni upola dobar signal kao nokia i SE, a pricamo o ikonicama i java aplikacijama?

ljudi, pa jel moguce da svi imamo telefone koji ne mogu da uhvate ni upola dobar signal kao nokia i SE, a pricamo o ikonicama i java aplikacijama?

Ako koristis 064 mrezu,u podesavanjima za mrezu ukljuci samo GSM mod,prijem signala hoce da zeza kod svih 3G telefona(jutros mi se drug zalio ,trazio da mi da mu sredim to i ja iskljucim UMTS i sad mu sljaka tel). Meni i nije bitno koliko crtica koji pokazuju prijem signala ima,nego da moze nesmetano da se zove. Moze signal da bude 100%,a da prekida razgovor.

P.S. Nego ljudi,jel se nekom desava da mp3 ponekad secka?????

Pozdrav svima!
Ubacio sam 58-cu (EF81_IP17_2E0_2E14_ru_2DRussianRetail_58_0147_3GSwupFU_SGLPK), i telefon radi ok. Postoje dva problema:
1. Prilikom slikanja nece da sacuva sliku ali ako se promeni rezolucija na 1280x960 onda hoce. Ovo je manji problem :)
2. E sada ono sto je veci problem je sto se telefon gasi prilikom razgovora.
Da li postoji neko resenje da se telefon ne gasi u toku razgovora, i kako da se vratim na 48-cu ako tel. nastavi da me zeza. Skinuo sam sa neta ovu 48 - (ef81_ip15.0.1_xx-international-lg01_48_0113_internet_sglpk[1]) ali kada ga pokrenem on kaze da je instalirana novija verzija softwera i prekine se instalacija...

...Skinuo sam sa neta ovu 48 - (ef81_ip15.0.1_xx-international-lg01_48_0113_internet_sglpk[1]) ali kada ga pokrenem on kaze da je instalirana novija verzija softwera i prekine se instalacija...

Moraš skinuti SWUP verziju software-a da bi mogao da radiš downgrade, a probaj i nemačku v58...

Opet ja :)

U prethodnom postu sam se zalio na stalno gasenje i blokiranje telefona. Telefon se 2 puta ugasio i u toku razgovora a imam nemacku 58-icu. Resenje je stvarno vrlo jednostavno (bar je meni uspelo), potrebno je samo ocistiti kontakt izmedju baterije i telefona i evo vec nekoliko dana telefon radi bez ikakvih problema. Nisam mogao da verujem da je tako nesto u pitanju posto je u pitanju nov telefon.

Sto se tice jacine signala (ukljuceno je GSM only) meni je prijem odlican cak i kada imam samo jednu crticu signala.

P.S. Nego ljudi,jel se nekom desava da mp3 ponekad secka?????

Mp3 zna da secka ako je ako je bitrate veci od 128 (mozda moze da radi i do 192kbps, nisam siguran, znam da mi je seckala pesma koja je imala 256kbps)

Poslednja izmena:
Opet ja :)

U prethodnom postu sam se zalio na stalno gasenje i blokiranje telefona. Telefon se 2 puta ugasio i u toku razgovora a imam nemacku 58-icu. Resenje je stvarno vrlo jednostavno (bar je meni uspelo), potrebno je samo ocistiti kontakt izmedju baterije i telefona i evo vec nekoliko dana telefon radi bez ikakvih problema. Nisam mogao da verujem da je tako nesto u pitanju posto je u pitanju nov telefon.

Sto se tice jacine signala (ukljuceno je GSM only) meni je prijem odlican cak i kada imam samo jednu crticu signala.

Mp3 zna da secka ako je ako je bitrate veci od 128 (mozda moze da radi i do 192kbps, nisam siguran, znam da mi je seckala pesma koja je imala 256kbps)

Player ne bi smeo da secka. Meni tako seckao i ja preso na v58. od tada oko mp3-a bez problem i to uopste negledam koji bitrate ubacujem. Jedino na sta pazim je duzina fajla koja nesme da predje 55 karaktera, mada i to BREW Commander sam obavesti i stane sa kopiranjem. Na v48 mi je seckao nakon promena ikona ili izgleda samog player-a (novih skinova).

Sto se tice mreze, i meni se mreza ponasala cudno dok je bila na UMTS. Od kada sam prebacio na GSM only mreza mi je ok(ima screen sa mrezom ispod).

Telefon hoce bas ponekad da se ugasi, mada mi se to desavalo i sa v48.

@mare85
To ti se verovatno desilo kad si slikao sa otvorenim telefonom. Sa zatvorenim telefonom se to meni nikad nije desilo, a i 100% slika sto sam slikao je sa zatvorenim. I taj "Failed to capture"
je samo na reyoluciji 1600x1200 i to samo po nekad. Cak se ni ne secam kad mi se to zadnji put desilo.

Poslednja izmena:
Nazalost to sa GSM only ne pomaze. Nije prijem toliko los da bih mogao da kazem da je telefon pokvaren ali je jako blizu tome.

mali povratak na ubacivanje srpskog... znaci sve sam odradio kao na slikama... prikljucio telefon kopirao fajlove, kod trecje slike telefon pita da li da pregazim fajlove, zamenim... to mene nije pitao... i nemam srpskog nitihrvatskog u meniju...

mali povratak na ubacivanje srpskog... znaci sve sam odradio kao na slikama... prikljucio telefon kopirao fajlove, kod trecje slike telefon pita da li da pregazim fajlove, zamenim... to mene nije pitao... i nemam srpskog nitihrvatskog u meniju...

Pazi da je na mobitelu direktorij brew!

Prilozi

• Pazi.jpg
    Pazi.jpg
    168.8 KB · Pregleda: 115
OK momci procitao sam svih 39 strana foruma i vidim da ste bili vrlo vredni. Vlasnik sam EF81 par nedelja sa svim prednostim i manama koje ste vec naveli - zakljucak - za te pare nema boljeg novog 3G telefona.

Ali da predjem na pitanja:

1. Kazete da je kopiranje mp3 pesama pomocu Brew-a na karticu mnogo brze ali kako se to odradjuje kada pomocu Brew-a ne vidim karticu ni kada udjem preko OBEX-a (sto mi je uspelo samo jednom) ni preko BREW porta (sto mi redovno uspeva)? Karticu (1GB) sam inace formatirao preko samog fona, preko MPM-a se vidi ali smara sto je nevidjeno sporo snimanje.
2. Aktivizirao sam GPRS i podesio Gmail sve fercera fino ali ne znam kako da podesim MSN i odakle se skida aplikacija?

Inace sam Telenor-ov korisnik a fw je fabricki V48 koji jos nemam hrabrosti da fleshujem na 58.

Pozdrav i
keep up the good work

vodio sam racuna, jeste brew, verzija comandera mi je 1.1.0 da nema to mozda nekakve veze...?

vodio sam racuna, jeste brew, verzija comandera mi je 1.1.0 da nema to mozda nekakve veze...?

Daj još jednom ponovi kao na ovoj slici. Lijevo na hardu moraš označiti sve tri mape: cfg, mod, shared i zatim ih kopirati na mob u mapu brew. Znači da ih isto moraš vidjeti i u desnom prozoru (jer već postoje na mobu), što je znak da će biti pregažene nakon upita! Ako te prvi put ništa nije pitao znači da si ih kopirao negdje drugdje, a ne u brew.

Prilozi

• Pazi_1.jpg
    Pazi_1.jpg
    169.9 KB · Pregleda: 95
dakle evo sta mi se desilo... ja sam zapravo prebacio tri fajla na glavni rut a ne u onaj folder... znaci gore sam ja izabrao brew ali nisam i u samom direktorijumu, sad srpski radi extra...

video sam da ima i srpski T9, kako se on ubacuje?

takodje, kada odradim upgrade firmware, dobijem neku fensi plavu temu, medjutim, kada promenim tu temu, recimo na star wars, vise ne mogu da je vratim... zna li neko kako se zove tema i kako se ponovo ubacuje?

Kazete da je kopiranje mp3 pesama pomocu Brew-a na karticu mnogo brze ali kako se to odradjuje kada pomocu Brew-a ne vidim karticu ni kada udjem preko OBEX-a (sto mi je uspelo samo jednom) ni preko BREW porta (sto mi redovno uspeva)? Karticu (1GB) sam inace formatirao preko samog fona, preko MPM-a se vidi ali smara sto je nevidjeno sporo snimanje.

Pogledaj da li kad udjes u root telefona imas folder pod nazivom MMC1. Taj folder predstavlja memorijsku karticu. Mada mnogo ti je brze preko citaca kartice,jos da ubacis v.58 jer onda nema ono ocitavanje kartice( MicroSD card is being inserted.....). Kod mene i preko brew commandera ne ide nesto brzo prebacivanje fajlova. Aj u zdravlje!

Poslednja izmena:
U pravu si Marko to jeste memorijska kartica prebacivanje ide preko brew-a na nju ali cini mi se jos sporije nego preko MPM-a. Ne gine mi kupovina citaca.
Nego je li neko uspeo da ubaci srpska slova u SMS. Instalirao sam srpski (ima ga i kao input i kao display language) i srpski T9. Nasa slova se javljaju svuda - i u meniju i u imeniku i u MMS-u samo ih nema u SMS-u?! Ima li resenja ovome?

ako neko ima pravu standarad temu koja se dobija instaliranjem nemackog v58 firmware bio bih zahvalan da postavi...
ja sam jurio po netu, nasao sam je, zove se default, medjutim kad je ubacim na telefon tema je mnogo tamna ne vide se slova... znaci nije original...

Pa ta tema ti se nalazi u settings(postavke)->theme(teme). Zove se Standard

Moze li mi neko pomoci da preko BitPima ubacim permissions fajlove groups.txt i policy.txt i stavim ih u /brew/mod/java_ams/config/ i kako da sprecim da me prilikom prebacivanja fajlova preko BTa stalno pita za odobrenje ...

*.txt fajlove sam skinuo sa NLO posta ali ne znam kako da ih prebacim na doticnu lokaciju!

Poslednja izmena:
Ljudi PUNO hvala...
sada komotno mogu da kazem da je ovaj siemens moded to perfection...

jedna preporuka: ljubitelji elektronske muzike skinite tiesto temu nisam video bolje odradjenu temu ni na jednom jedinom telefonu...

sta se dogadja sa GPRS i MMS podesavanjima? nasao sam parametre, podesio ali ne rade... bilo je i ranijih reci o tome ali niko nije nasao resenje....

Poslednja izmena:
Ljudi PUNO hvala...
sada komotno mogu da kazem da je ovaj siemens moded to perfection...

jedna preporuka: ljubitelji elektronske muzike skinite tiesto temu nisam video bolje odradjenu temu ni na jednom jedinom telefonu...

Većina tema je bez veze, ali uz malo mašte i kreativnosti možeš i sam napraviti nešto slično:

Prilozi

• S_1.jpg
    S_1.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 109
  • S_2.jpg
    S_2.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 81
  • Zaba_1.jpg
    Zaba_1.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 93
  • Zaba_2.jpg
    Zaba_2.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 89
  • Zaba_3.jpg
    Zaba_3.jpg
    33.7 KB · Pregleda: 81
Veoma mi se svidja ova tema sa zabom :)
Da li mozes da mi kazes gde si je skinuo

Poslednja izmena:
Ljudi pazite ovo. Pre neko vece kad sam fleshovao tel na nemacku 58-icu bas sam probao da slikam sa otvorenim telefonom u rez. 1600x1200 i radilo. Evo probam jutros ono nece. Jel zna neko u cemu je fora??

Napravio sam sajt (na brzinu) u vezi ovog telefona www.ef81.co.sr .Zahvaljujem se Geom-u kao i ostalim clanovima za sadrzaj u odeljku Saveti. Na njemu se nalazi sve najbitnije u vezi telefona, takodje mozete pomagati jedni drugima na pocetnoj stranici sajta.

POzz svima,

razmisljam se da li da uzmem ef81 ili motorolu V3i, koji bi vi preporucili od ta dva, i gde ima u NS da se uzme ef81 (za 90e kako neki spominju)?

Veliki pozdrav svima.
Imam par pitanja i unapred se izvinjavam ako su vec bila postavljena.

-Posedio sam gmail prateci upustvo:

" Dakle, podesavanja za interni i-mejl za gmail

dakle menu> messages> message settings> E-mail

1. kliknem options na <empty> da ga nazovem
nazvao sam account [email protected] mada ne znam da li mora tako

2. onda options> edit

3. user info
your name - moje ime i prezime
e mail address - naravno adresa
reply to address - ista ta
user ID - jasno
password - opet jasno
SMTP user OD - isto kao user ID
smtp password - isto kao password
onda kliknem options> save

4. connection info
data service provider - Mts wap (meni je u internet settings postavljeno da se povezuje preko WAPa a ne preko HTTP i rade i opera i Gmail aplikacija, a ne znam dal bi ovaj interni klijent radio sa http)
receive server type - POP3
POP3 server - pop.gmail.com
POP3 server port - 995
POP3 uses SSL/TLS - Yes
Imap4 server - ostavio prazno jer ga Gmail ne koristi
Imap4 server port - stavio 0
Imap4 uses SSL/TLS - No
SMTP server - smtp.gmail.com
SMTP server port - 587
SMTP uses SSL/TLS - Yes
SMTP authenticate - Yes
options> save "

Sa ovim podesavanjem saljem mail bez problema. Predpostavljam da kada dobijem mail stigne
i neko OBAVESTENJE na fonu, medjutim to nije slucaj. Kako da to podesim.

-Drugo pitanje je vezano za osposobljavanje mms-a. Flash-ovao sam fon ruskim firmware-om (EF81_IP17_2E0_2E14_ru_2DRussianRetail_58_0147_3GSwupFU_SGLPK)
Napravio sam sl. profile:
Connect.profiles:

PROFILE NAME: mts
apn: gprswap
login: mts
pass: 064
authenti: Normal
dns 1 i 2: sve nole.

PROFILE NAME: Mts mms
APN: mms
LOGIN: mts
PASSWORD: 064
AUTHENTICATION: normal
DNS 1: sve nule
DNS 2: sve nule

PROFILE NAME: Mts wap
APN: gprswap
AUTHENTICATION: normal
DNS 1: sve nule
DNS 2: sve nule

I INTERNET PROFILES:

PROFILE NAME: Mts wap
TYPE: wap
SECURITU: none
PROXY SERVER: 172.017.088.198
PROXY PORT: 9201

PROFILE NAME: Mts mms
PROXY SERVER: 172.017.085.131
LOGIN: ostavi prazno
PASSWORD: ostavi prazno

Mts 3g
PROFILE NAME: Mts 3g
PROXY SERVER: 172.017.088.198

Internet radi (i integrisani pretrazivac i opera) dok mi je mms NE RADI. (radio na starom firmware-u). Kada udjem u Message settings pa MMS zatim u MMS profiles KAKO da nazovem ovaj profil, koje profile da izaberem za "Connect.Profile:" , "Internet profile:" ...

Zatim sta treba da pise u "Relayserver URL:" i "Secure relay URL:"

Hvala

Vrh Dno