Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

POzz svima,

razmisljam se da li da uzmem ef81 ili motorolu V3i, koji bi vi preporucili od ta dva, i gde ima u NS da se uzme ef81 (za 90e kako neki spominju)?

Zasto V3i, kad je V3xx samo malo skuplji, a mnogo bolji?

Uh da , zaboravio sam da napisem sta trazim od telefona...
prvenstveno dimenzije i dizajn, sto tanji to bolji, a vidim ef81 i v3i su 16mm, dok je v3xx vec deblji i duzi pa mi nekako gubi dostana izgledu i pocket-wise (doduse nisam ga nikada drzao u ruci al po dimenz.)
Drugo, ergonomija, da bude kompaktan i dobri materijali i izdrzljivo kuciste i preklop mehanizam, i naravno signal (citam da se neki zale na ef81 po tom pitanju)...znaci shvatam da je ef81 po funkcijama napredniji od v3i, al ne interesuje me kamera i sl, vec ovo sto sam naveo...
zato sam nekako skontao da su ef81 i v3i tu negde po onome sto mi treba, sad jedino koji je nacelno kvalitetniji i pouzdaniji? :)

Zasto V3i, kad je V3xx samo malo skuplji, a mnogo bolji?

Evo poredjenje izmedju V3x, V3xx i V3i na http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=697&b=1188&c=902 po meni najbolji ti je V3x od tih motorola.

Poredio sam ef81 sa motorolom V3x uzivo. EF81 je dosta tanji (kao motorola sa otvorenim vratancima), ima bolju kameru kao i ekran (v3x ima mutnije slike) . V3x ima malo svetliji ekran (bolji kontrast) i brzi softver.EF81 ima jaci i bolji zvucnik. EF81 je dosta kvalitetniji (metala i plastika) od V3x (V3x lici na igracku u ruci i od plastike je).Takodje spoljni ekran ima 262k boja dok v3x 64k i preko spoljnog ekrana v3x ne mozes paliti mp3 :,,: i slcno dok na ef81 mozes.EF81 i kad nema ni jednu crticu na signalu, telefon normlno radi i mozes nekog zvati ili neko tebe.Po meni dosta je kvalitetniji EF81 ali mana mu je jedino softver koji je malo usporen.

Poslednja izmena:
Evo poredjenje izmedju V3x, V3xx i V3i na http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=697&b=1188&c=902 po meni najbolji ti je V3x od tih motorola.

Poredio sam ef81 sa motorolom V3x uzivo. EF81 je dosta tanji (kao motorola sa otvorenim vratancima), ima bolju kameru kao i ekran.V3x ima malo svetliji ekran (bolji kontrast) i brzi softver.EF81 ima jaci i bolji zvucnik. EF81 je dosta kvalitetniji od V3x (V3x lici na igracku u ruci).Takodje spoljni ekran ima 262k boja dok v3x 64k i preko spoljnog ekrana v3x ne mozes paliti mp3 :,,: i slcno dok na ef81 mozes.

da poredio sam ih tu, v3x nikako ruzan mi je do bola:d
v3xx je ok dizajna, jedino sto je nesto duzi, a po onim fotkama na sajtu kontam da se oseti dosta kad je u ruci, deluje nezgrapno ...

jel zna neko gde u NS ima da se uzme taj ef81, najpovoljnije , ako je informisan? moze i na pm

Poslednja izmena:
Molim za pomoc....

Tek sam kupio telefon i jako mi se svidja ali je spor...vidim da ima neka fora da se updejtuje na novi softer....posto sam nov u ovome da li bi neko mogao da mio nakaci upustvo za flesovanje i odakle da skinem tu brzu i bolju verziju softvera i znam da je to vec neko ovde pitao i ljudi sku odgovarali ali nemogu da se snadjem nikako nov sam ovde pa bi bio zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne.....Hvala puno....

Molim za pomoc....

Tek sam kupio telefon i jako mi se svidja ali je spor...vidim da ima neka fora da se updejtuje na novi softer....posto sam nov u ovome da li bi neko mogao da mio nakaci upustvo za flesovanje i odakle da skinem tu brzu i bolju verziju softvera i znam da je to vec neko ovde pitao i ljudi sku odgovarali ali nemogu da se snadjem nikako nov sam ovde pa bi bio zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne.....Hvala puno....

Napravio sam sajt www.ef81.co.sr pa otidji u odeljak saveti.Tu ti se nalazi sve sta ti je potrebno da znas o telefonu. Ja ti ne preporucujem (bar ja) flesovanje na v58, flesovao sam ga i telefon mi je malcice brzi, ali mi dosta stvari ne radi (ponekad nece da snimi sliku, ugasi se, nece da prikazuje u full ekran pri videu itd.)

Hvala Dobar je sajt ali ja nevidim konkretno upustvo kako i sta treba da radim da bi flesovao telefon i sta da skinem koji program da bi flesovao....telefon mi je jako spor pa bi morao to da uradim a i imam zauzeto 40 mb ne znam ni ja kako a sve obrisao....PLease HELP !!!!!!

HVALA PUNO!!!!!

Treba mi upustvo io verzija progrgrama potrebnih za to ...(link za skidanje)....

Hvala.....

Hvala Dobar je sajt ali ja nevidim konkretno upustvo kako i sta treba da radim da bi flesovao telefon i sta da skinem koji program da bi flesovao....telefon mi je jako spor pa bi morao to da uradim a i imam zauzeto 40 mb ne znam ni ja kako a sve obrisao....PLease HELP !!!!!!

HVALA PUNO!!!!!

Treba mi upustvo io verzija progrgrama potrebnih za to ...(link za skidanje)....

Hvala.....

Nemacka v58 http://rapidshare.com/files/9909141/EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK.zip.html

Ruska v58 http://rapidshare.com/files/12904434/EF81FW58.rar

Ja sam instalirao nemacku

Prosto je samo prati upustva i telefon ce se 3 puta resetovati.Fleshovanje traje oko 10 min.

Pa lepo si dobio link sajta gde imas sve sto ti je potrbno. Skini Germany verziju v58 BRDHandel softvera. Klikni na link i otvori account pa onda skini doticni rar fajl. otpakuj ga i instaliraj. Iskljuci konekciju, pogasi sve anti-viruse i ostalo sto ih prati. Izvadi SIM i micSD iz phona i vrati bateriju i ukljuci ga. Povezi phone sa USBom i pokreni exe fajl ili ce se on sam pokrenuti a ti onda ubodi phone na USB i pici. Cela procedura flasha traje 20tak min. Ako se desi da se blokira i ne odradi posao za 25min onda ga iskopcaj sa USBA i izvadi pa vrati bateriju nazad. Drzi taster # i POW ON taster 5 sec dok se ne ukljuci fon pap ponovi proceduru ponovo... Sve najbolje :d :d :d

Zdravo Svima
Kupio Sam Ovaj Telefon Pre Nedelju Dana I Nemam Nikakvih Problema Osim Povezivanja Sa Kompom Preko Usb Kabla. Instalirao Sam Phone Manager I Sve Super Radi On Pronadje Telefon I Sve Lepo Odradi Medjutim Kad Pokusam Da Prebacim Ili Slike Ili Muziku Odmah Mi Izbacuje Gresku A Po Izlasku Iz Managera Izbacuje Mi Memory Error. Xp Je Sp2 Reinstaliran I Sve Sljaka Dobro Ne Znam Sta Je To? Ako Neko Moze Da Mi Pomogne Neka Mi Lepo Sve Detaljno Opise U Poruci Na Ovom Forumu A Ne Da Mi Postavlja Neke Linkove Posto Mi Je Net Srnje Otvara Mi 14,4 Kbp/s Tako Da Mi Treba Pola Sata Za Jednu Stranicu Hvala Svima Unapred

da poredio sam ih tu, v3x nikako ruzan mi je do bola:d
v3xx je ok dizajna, jedino sto je nesto duzi, a po onim fotkama na sajtu kontam da se oseti dosta kad je u ruci, deluje nezgrapno ...

jel zna neko gde u NS ima da se uzme taj ef81, najpovoljnije , ako je informisan? moze i na pm

Jbm li ga, ako treba non-stop da razmisljam da li ce da radi ili ne... Po meni je to kanta, a ne telefon... Koliko god u ideji bio dobar... :(

Jbm li ga, ako treba non-stop da razmisljam da li ce da radi ili ne... Po meni je to kanta, a ne telefon... Koliko god u ideji bio dobar... :(

aha, znaci ipak razlog ovih 40 stranica nije to sto je tel toliko dobar a jeftin, vec sto ima dosta problema sa njim?

to me u sustini i brine, ja bih ga uzeo i ne bih ga dirao, niti se cimao dodatno oko njega kada ga kupim, samo da mi sluzi kako treba i kraj... zanima me da li je to moguce sa ef81?

Poslednja izmena:
Evo da vam i aj ponesto kazem o telefonu:

kupio sam ga pre 2 nedelje
originalni softver v41

dizajn i izgled - apsolutna 10-ka, jedina klasa koja je bolja npr. nokia siroko od 1000e i slicno

softver - vrlo dobar, ali ima manu da je malo sporiji, ukoliko vam ne treba komp nego telefofon nece vam smetati, bar meni ne smeta sto moram da sacekam 1 sekundu da se izvrsi komanda umesto da to bude momentalno; ukoliko zelite da vam radi stabilno nemojte ga fleshovati jer time nista osim te 1 sekunde na brzini necete dobiti, ali vam neke stvari mogu prestati sa radom i nerviracete se

ekrani - sjajni, i spoljasnji i unutrasnji, medju najboljima.

programi - postoji masa programa za njega, pocevsi od worda, excela pa do kojekakvih cuda koje su rusi izmislili, e sad kome treba i ko to voli moze do instalira i da se zanima koliko god zeli, nece mu biti dosadno i sve ce mu raditi super.

muzika - radi sjajno, plejer se pokrece i sa spoljasnjeg ekrana, jedina mana po meni je nepostojanje shuflle fyunkcije u plejeru

kamera - 2 mega pix, po danu extra, po mraku losa jer nema blica.

baterija - sa normalnim koriscnjem, bez izivljavanja, malo muzike, malo slikanja, malo pricanja, bar 3 dana; dobra stvar - dok radite na kompu puni se baterija i preko usb-a

cena - prava sitnica

sve u svemu :banana: :D

Pikvik,

Ja sam vlasnik ovog telefona i iz nepoznatih razloga ljudi na forumu pisu o svemu samo ne o njegovoj najvecoj mani a to je da je snaga prijema signala ocajna.
Tamo gde neka jeftina nokia ima pun signal ti ces imati dve crtice (od 5) sto i nije toliki problem jer telefon radi odlicno i sa dve. Problem je sto na mestima gde na nokia telefonu signal padne ispod pola crtica ti sa ovim telefonom neces imati mrezu.
Sudeci po drugim ljudima koje sam sreo i koji poseduju ovaj telefon ovo je pravilo a ne izuzetak.

Sa druge strane ti bez 150 evra ne mozes da kupis nokia telefon koji ima TFT ekran (cak i tada ce biti minijaturan), upola ovako dobru kameru i bluetooth. Recimo da treba da kupis bar N70 ukoliko zelis nesta priblicno fino kao ovaj telefon (samo ruznije i glomaznije).
SE sa druge strane nudi features za jeftinije pare (ali opet ne ovako povoljno) ali ja licno imam losa iskustva sa njihovim telefonima.

3g

Ljudi jer moguce da nigde na koliko 41 strani foruma nema podesavanja za 3g i da cu morati da se cimam do telekomovog korisnickog servisa?

danas sam ispod nivoa VMA i imao sam mrezu skoro do vrha!

Juce posle mesec dana manje vise besprekornog funkcionisanja mi se tel ugasio sam od sebe jedno 5 puta, soft je ru 58 el se to vama desava? Inace od kako sam ga zakacio na komp da prebacim slike to se vise ne desava el imate kakvih iskustva sa ovim?

Civi meni se danas to desilo prilikom pisanja smsa tri puta, a do pre toga je radio perfektno.

ja bih ga uzeo i ne bih ga dirao, niti se cimao dodatno oko njega kada ga kupim, samo da mi sluzi kako treba i kraj... zanima me da li je to moguce sa ef81?

Moguce je ako ti nije spor sa v48 u sta cisto sumnjam. U svakom drugom slucaju ces morati da ga flesujes + jos par manjih hirurskih intervencija. Ako nisi spreman na to onda ga nemoj ni kupovati.

Moguce je ako ti nije spor sa v48 u sta cisto sumnjam. U svakom drugom slucaju ces morati da ga flesujes + jos par manjih hirurskih intervencija. Ako nisi spreman na to onda ga nemoj ni kupovati.

pa ono, ajde da kazem da bih na to bio spreman, ukoliko je to to, i da posle tog inicijalnog cackanja moze da radi bez nekih daljih intervencija, stabilno, kao i svaki drugi normalan aparat?

Prilozi

• Glavna_1.jpg
    Glavna_1.jpg
    38.7 KB · Pregleda: 91
  • Menu.jpg
    Menu.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 96
  • SMS.jpg
    SMS.jpg
    41 KB · Pregleda: 73
  • zelene_ikone_v.58.rar
    771.4 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Signal i nije toliko los ali je razgovor maltene ocajan. Stalno nesto secka tokom razgovora odnosno ima sitne prekide cak i sa max signalom sto mu je i najveca mana!

Poslednja izmena:
Imam cetiri ovakva telefona i ni na jednom od njih nemam probleme sa gasenjem, prekidima i seckanjima u toku razgovora, a i domet je ok. (mozda ti je los hardware ili je takva serija)

Poslednja izmena:
Imam cetiri ovakva telefona i ni na jednom od njih nemam probleme sa gasenjem, prekidima i seckanjima u toku razgovora, a i domet je ok. (mozda ti je los hardware ili je takva serija)

BAS TAKO, JA IMAM JEDAN KOMAD INEMAM PROBLEMA SA NJIM. JEDINO STO ME NERVIRA JE STO MI NE LEZI BAS NAJBOLJE POKLOPAC BATERIJE PA KAD GA UHVATIS MALO JACE OCE DA PUCNE. KOD BURAZERA, NEMA TOGA, TJ. poklopac lezi bez lufta.

Uparvu je djwibe. To sam i ja primetio, da se svaki tel bar po necem razlikuje.

cao ljudi,zanima me da li je neko vracao tel sa v58 nemacke na v48 ef81_ip15.0.1_xx-international-lg01_48_0113_internet_sglpk[1] i ako jeste kako je to izveo...i mene je poceo da zeza sa gasenjem i prekidima....pozdrav i hvala unapred....

Vrh Dno