Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

E hvala,nemam bas iskustva ali dobro ucim...he,he

Naravno, ovo je samo dodatak za v58?
Engleski ostaje kao osnovni izbor?

Da, dodatak.
Automatski jezik prepoznaje po operateru sa SIM kartice. Znači ako si iz HR biti će hrvatski, ako si iz SR biti će srpski. Ako želiš engleski imaš ga u opcijama jezika i sigurno ga možeš odabrati!

Jel postoji nacin da se nekako prikaze koji je dan uz vreme na displeju...malo smara da ulazim stalno u kalendar :D

los prijem

uzeo sam juce EF81 i cim sam stigao kuci primetio da ima jako los prijem uglavnom 1 ponekad 2 crtice ali izgleda da lepo radi, prima pozive, sms isl.
Sa obzirom da zivim u Beogradu (mada u kraju sa losijim prijemom, lisiciji potok) ipak ocekujem da telefon ima bolji prijem. Prethodni telefoni nisu imali problema, drugari sa SE k700 i k300 imaju pun prijem u mom stanu, moj nokia6030 takodje ima "ok" prijem.
Telefon je flashovan u servisu prodavnice u kojoj sam ga kupio sa nemackom v58 ("EF81_de-BRDHandel-std_58_0147").

Da li je los prijem nesta normalno na ovom telefonu ili da ga nosim nazad na garanciju.

meni je takodje jako losh prijem ... na starom samsung x660 full signal ... na ef81 svega 21% ;/

Moram da priznam da se to i kod mene desava od kako sam kupio telefon 2.5 metara pa ajd postocete u servis javite i nama sta je bilo dalje?:wall:

Ja nikako ne mogu da flesujem telefon, poludecu. Konstanto mi izbacuje gresku da ima puno nekih neinicijalizovanih NV items - a. Sta da radim?

los prijem

Koliko ja znam standard za "prikazivanje crtica" ne postoji, tako da je najbitnije da telefon ne gubi mrezu, na proizvodjacu je da uskladi svoj broj crtica sa snagom signala tako da moze telefon i da prikazuje full signal a da imate problem dok pricate.

Jedino sto me brine je to da mi nije zapao falican model ili mozda postoji nesta sto mogu sam da uradim da ovo otklonim.

Ja nikako ne mogu da flesujem telefon, poludecu. Konstanto mi izbacuje gresku da ima puno nekih neinicijalizovanih NV items - a. Sta da radim?

Možda da probaš da flash-uješ telefon sa sim karticom u njemu, ja sam tako odradio dva EF81 i rade bez problema, a i moju Motorolu v3i sam flash-ovao jedno 4 puta sa karticom unutra...

Probaj sa ovim nv items-ima. Princip je da ovaj fajl u RAR-u preimenujes u

IMEI - jedinstveni broj koji dobijas kad otkucas *#06#.

primer. wolf51.qcn => neki broj(IMEI).qcn (3589***********.qcn)

taj preimenovan fajl iskopiraj u folder gde se nalazi FLASH.

Onda startuj sa flash-om.

Nego, je si li probao Emergency mod?
Ugasim ga i opet izvadim bateriju. Pritisnem # i POWER u isto vreme nekoliko sekundi i upali se ekran sa natpisom Benq-Siemens i zadrzi se na tome. Nakacim ga na USB, startujem 3GSWUP UPDATE koji odradi LOAD kao i obicno stim sto sad ne vidi koji je softver na telefonu i izbaci poruku "Ready for update". Ugasim modem (iz struje) i startujem UPDATE.

Prilozi

• repair.rar
    24.9 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Zna li neko kako da podesim interni e-mail da bih pristupao i slao postu na Yahoo i Hotmailu?
Da li ima neke veze da li sam na Telenoru ili mt:s-u?
BTW,na Telenoru sam...

Koliko ja znam standard za "prikazivanje crtica" ne postoji, tako da je najbitnije da telefon ne gubi mrezu, na proizvodjacu je da uskladi svoj broj crtica sa snagom signala tako da moze telefon i da prikazuje full signal a da imate problem dok pricate.

Jedino sto me brine je to da mi nije zapao falican model ili mozda postoji nesta sto mogu sam da uradim da ovo otklonim.

A da li vam je namesten da sam bira mod mreze izmedju 3g i gsm? Ako ste na Telekomu, i meni se to desavalo, pa sam prebacio samo na GSM only. Podesavanaj su sledeca:
Menu/Settings/Connectivity/Network/Mode selection i tu prebacite na GSM only.

Posle toga, bez problema...

Apostol,

Hvala na savetu, i sam sam pokusao sa tim ali nista ne menja situaciju. Da na Telekomu sa sam i na mestima gde ovaj telefon gubi mrezu nokia 6030 ima nesto manje od pola crtica tako da se definitivno radi o slaboj antenti a ne o necemu trecem.

Molim vas ukoliko ste vlasnik ovog telefona da proverite i uporedite sa drugim telefonima na mestima za koja znate da imaju slabiji prijem.
Ukoliko je svaki EF81 ovakav onda je sramota je da je nesta ovakvo uopste u prodaji. Sada da li se radi o falicnom uvozu ili i losem telefonu (siemens ocigledno nije nezasluzeno propao).
Znam da su features koje nudi super za 90e ali ako ne moze da sluzi kao telefon manite me kamera i muzike.

Nema veze, i meni su pretezno dve crtice, ali uvek je signal dobar. Tako je i na mestima koja imaju slab signal.

Evo prijema kod mene kuci. Kad sam po gradu prijem je FULL do kraja.

2002761983013217274_rs.jpg

I opet kazem, ja prezadovoljan kako me sluzi, do sada. Sa mrezom nisam imao nikakvih problema. Hoce nekad u nekoj zabiti da prikaze kao slabiju mrezu, ali je signal i tu dobar.

djwibe,

koju verziju firmwarea imas, ja imam samo 5 crtica u mom pokazivacu signala?
(settings > phone > phone identity > drugi tab - NV ini name ili EFS name npr.)

Naravno da ces u gradu imati pun signal sa obzirom da si verovatno na 100m od bazne stanice, lako je moguce i da imas jednu blizu i u svom kraju, ali ljudi koji se nalaze na granicnim podrucjima izmedju celija imajuj slabiji signal, narocito unutra :)
Cak se i po centru desava da u nekim rupama (klubovima) podrumima i sl. telefoni sa slabijim signalom jednostavno izgube mrezu dok oni bolji nastave da sljakaju ok.

Ajde da pokusamo da dodjemo da nekog zakljucka, jel u pitanju softver, telefon ili su samo neki modeli falicni ?
Ja sam svoj kupio u Intercomu i dao da mi oni isflashuju firmware za 200din cisto kako ne bih na sebe preuzimao odgovornost.

Najkorisnije ako imate losiji prijem je da uporedite telefon sa drugim telefonima. (pogledate drugarov i slicno)

djwibe,

koju verziju firmwarea imas, ja imam samo 5 crtica u mom pokazivacu signala?
(settings > phone > phone identity > drugi tab - NV ini name ili EFS name npr.)

Naravno da ces u gradu imati pun signal sa obzirom da si verovatno na 100m od bazne stanice, lako je moguce i da imas jednu blizu i u svom kraju, ali ljudi koji se nalaze na granicnim podrucjima izmedju celija imajuj slabiji signal, narocito unutra :)
Cak se i po centru desava da u nekim rupama (klubovima) podrumima i sl. telefoni sa slabijim signalom jednostavno izgube mrezu dok oni bolji nastave da sljakaju ok.

Ajde da pokusamo da dodjemo da nekog zakljucka, jel u pitanju softver, telefon ili su samo neki modeli falicni ?
Ja sam svoj kupio u Intercomu i dao da mi oni isflashuju firmware za 200din cisto kako ne bih na sebe preuzimao odgovornost.

Najkorisnije ako imate losiji prijem je da uporedite telefon sa drugim telefonima. (pogledate drugarov i slicno)

Moj je na v58 nemackom, kupljen, na istom mestu ali verovatno malo pre tebe. Pre neke dve nedelje ga uzeo ortak isto u interkomu ali serije nisu iste. Njegov je Unbranded EF81 a moj kupljen pre njega pa mozda i mesec dana, Vodafone. On se za sada ne zali, a ni na prijem mi se nije zalio (v48). Ja takodje(v58).
E sad, mozda i postoje neke serije losije, ko zna. ja sam sa svojim BQS zadovoljan, tacnije u uloyeni novac.

Jurio sam malo po netu, izgleda da dosta ljudi ima problema sa prijemom i da je na trzistu velika kolicina nekompletnih EF81 telefona (sto bi objasnilo smesne nabavne cene za ovakav telefon).
Evo sta je jedan gospodin nasao umesto antene u svom telefonu kada ga je otvorio.
http://overlay.no-ip.org/kuba/alkom...un prijem,ali je stabilna mreža(ne puca veza)

Pozdrav,
da li neko moze da mi ostavi direktan link za download do nemacke verzije firware-a (fw58). Trazio sam je po googlu i nisam je uspeo pronaci. I da li vredi da prelazim sa v48 na v58. Unapred hvala. :wave:

Poslednja izmena:
Evo konacno i ja da fleshujem moj fon. Pre neki dan sam ubacio v48 sa srpskim jezikom,nije radilo lose,radio je "kao" malo bolje. Ponekad mi seckao zvuk kad slusam muziku,uglavnom kad mi je otvoren fon(zezali me drugari da mi je tel pokvaren),sad sam ubacio nemacku v.58 ,srpski jezik ii mogu reci da sam super zadovoljan za ovih pola sata koliko vec imam v.58. Nego imam problem sa automatskim podesavanjima za GPRS i MMS, obrisao sam sve profile i poslao sa telenorovog sajta automatska podesavanja i tel izbacuje gresku da se desila greska i da profil vec postoji.

Evo sad sam zeznuo stvar! Ne mogu da pristupim meniju,menjao sam fajlove za google ikonicu i probao da ubacim druge ikone. Video sam na ruskom sajtu da su neke ikone za odredjenu verziju sw. Moguce da su ikonice koje sam ubacivao za starije verzije.

Evo sad sam zeznuo stvar! Ne mogu da pristupim meniju,menjao sam fajlove za google ikonicu i probao da ubacim druge ikone. Video sam na ruskom sajtu da su neke ikone za odredjenu verziju sw. Moguce da su ikonice koje sam ubacivao za starije verzije.

Nista nisi zeznuo, samo ubaci neke koje su za v58, to se i meni desilo.

Vrati orginalne ikone!

Prilozi

• orginal.jpg
    orginal.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 104
  • org_ikone_v.58.rar
    769 KB · Pregleda: 124
Možeš i ove ( ili bilo koje druge, ali za v.58 ):

Prilozi

• kao orginal.jpg
    kao orginal.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 91