Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Samo da vam prenesem odusevljenje nemackim FW v58.
Telefon je sad duplo brzi,a cini mi se i stabilniji(do sada sam imao v48).
Nemacki v58 je za svaku preporuku!
poz. svima

Pozdrav svima,

Prvi put postujem na ovom forumu. Interesuje me da li je moguce da se podesi proizvoljna duzina trajanja melodije za sms? Bez obzira koju melodiju izaberem za sms ona traje otprilike nekih 4-5 sec. Da li je moguce da se to promeni?

Pozdrav

@nikola.karapand ne, za sad :)
a shto se tice baterije normalno je da traje 24h pri skoro maximalnom drndanju telefona, a ovako 48h, shta ocekujete od 950mah kad samo procesor radi na 180mhz..
razlika u ruskom i nemackom fw je mozete zamisliti u podrzanim jezicima, ne znam shta se tripujete oko toga?
i tip za bateriju ako telefon nosite u dzepu ukljucite display > power save da vam se ne pali svetlo na externom displeju kad god kliknete neki spoljashnji taster..

Bluetooth povezivanje sa PC-jem

morate koristiti MPM da bi mogli sa PC-ja pristupate folderima na EF81. To je jedini nacin posto EF81 bluetooth ne podrzava folder browsing servis - vidite 3 servisa posto su to jedina 3 genericka bluetooth servisa koje EF81 podrzava. Jedini nacin da se radi folder browsing "kao na K700" (K700 podrzava genericki folder browsing - EF81 ne) je da se prvo pokrene mobile phone manager. Posle toga su folderi EF81 vidljivi iz My Computer (Benq-Siemens device) i iz MPM menija Extras.

ubacivanje ikonica

@djwibe dali bi mogao da mi objasnis kako se ubacuju nove ikonice sta mi treba od programa sve zivo sam procitao i opet nisam uspeo da ubacim nove ikonice,inace koristim benq siemens ef 81

unapred hvala

Poslednja izmena:
Potreban ti je BitPIM ili BREW Commander imas linkove na prethodnim stranama za download a za ikone evo ti link.
http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=31861

Sve se svodi na kopiranje fajla mainmenuapp_common.bar na sledecu adresu:
\brew\mod\MainMenuApp\res\common\mainmenuapp_common.bar

Moja preporuka je da prvo sacuvas (backup) originalni fajl mainmenuapp_common.bar za slucaj da ti se nove ikone ne svidjaju ili da nesto ne radi kako treba.

PS.
Ja koristim iPhone ikone i sve radi EXTRA na v58 nemacki.

Ok to mi je jasno ako moze link za nemacku verziju softvera v58 zato sto na ruskoj ne radi internet.

pozdrav

NEMACKA VERZIJA v58 - DOWNLOAD

Ovo postavljam poslednji put.

www.gsm-multifund.de

Registruj te se i DOWNLOAD.

Nemojte vise postavljati ista pitanja opet i opet i opet.
Koristite pretragu.
Sve vec postoji na stranicama pre ove u vidu linkova ili objasnjenja.
Ja vise na pitanja ciji odgovori ovde vec postoje ne odgovaram vise.

cheers

Telefon je pobenalio, naime na memorijsku sam preko kard ridera prebacio oko 80 pesama, neke slike i video klipove sa kompa. Slike i video zapise lepo pronađe, ali pesme neće... Sačekam da očita karticu i on mi prikaže oko 20 pesama. Na kompu lepo vidi sve što je na kartici. Kartica je Kingston od 1Gb, a slobodno je oko 440 Mb...

Telefon je pobenalio, naime na memorijsku sam preko kard ridera prebacio oko 80 pesama, neke slike i video klipove sa kompa. Slike i video zapise lepo pronađe, ali pesme neće... Sačekam da očita karticu i on mi prikaže oko 20 pesama. Na kompu lepo vidi sve što je na kartici. Kartica je Kingston od 1Gb, a slobodno je oko 440 Mb...

Nije telefon pobenavio, vec ti nisi procitao prethodne strane.

1. pusti da telefon napravi svoje foldere.
  2. ubaci fajlove u za to odredjene foldere
  3. obrati paznju na duzinu imena fajla koje nesme biti duze od 55 karaktera
  4. Kada telefon naidje na fajl cije je ime preko 55 ili 60 karaktera (na prethodnim stranama sam to objasnio crnim masnim slovima, proveri) on ga ne procita ali i sve fajlove posle njega. Iz tog razloga telefon prikazuje da je na kartici onoliko koliko si ubacio ali ne prikazuje sve fajlove.
  5. pogledaj do koje mp3 pesme je procitao, ubaci karticu u citac, nadji tu pesmu i vidi posle te, sledecu pesmu koliko ima karaktera u njenom imenu. 100% je to problem. Od kada pazim na karaktere nemam slican problem. to isto mozes da zakljucis kada probas da preko kabla prebacis na telefon pesmu sa preko 60 karaktera u imenu. Ni jedan od programa za komunikaciju sa telefonom takvu pesmu nece prebaciti, dok citac hoce i tu nastane problem.

Poslednja izmena:
Uvek kad je baterija napunjena skoro do vrha, tj, verovatno na istom mestu, telefon javi da je instaliran neispravan baterija. Istekao mi rok bateriji, sad mogu da se slikam. Da li ima neke pomoci oko ovoga? Koliko je nova baterija?

***** citira samog sebe :)

Uvek kad je baterija napunjena skoro do vrha, tj, verovatno na istom mestu, telefon javi da je instaliran neispravan baterija. Istekao mi rok bateriji, sad mogu da se slikam. Da li ima neke pomoci oko ovoga? Koliko je nova baterija?

Evo da pohvalim ljude iz myphona, bez ikakvih problema, zamenili su mi bateriju, tako da je moj problem resen.
Pozdrav za sve

Samo da obavestim naciju da sam otkrio da EF81 savrseno pasuje u Maxcell futrolu za Samsung D500...Kupio,naravno!

Molim Vas za stelovanja za MMS! Automatsko podesavanje ne funkcionise, a ja nikako ne mogu da ga konfigurisem da proradi! GPRS sam namestio.

Ne znam napamet prijatelju ali imas sasvim sigurno nekoliko strana unazad (i za MTS i Telenor).

Poslednja izmena:
Staje i u futrolu za Motorolu v3.

Poslednja izmena:
Staje i u futrolu za Motorolu v3.

Znam,ali je borsko trziste cudo jedno... :)
Nego,nesto mi je palo na pamet...Doticna futrola funkcionise na principu magneta. Da li ti magneti nekako (lose) uticu na bateriju i telefon uopste? Verovatno je glupo pitanje - valjda ne bi pravili futrole za 'fon koje ga uhebu,je li? Mada...:trust:

Znam,ali je borsko trziste cudo jedno... :)
Nego,nesto mi je palo na pamet...Doticna futrola funkcionise na principu magneta. Da li ti magneti nekako (lose) uticu na bateriju i telefon uopste? Verovatno je glupo pitanje - valjda ne bi pravili futrole za 'fon koje ga uhebu,je li? Mada...:trust:

Mislim da je ovo jos jedna urbana legenda "iz naroda" :d

Meni ga danas ukraše...:(

Proradio mi je ThemeEditor sa instalacijom najnovije verzije jre i onog jmf.
Dva pitanja i unapred se izvinjavam ako je vec bilo reci o tome ali nisam uspeo da nadjem:
Da li moze da se iskljuci odgovaranje na poziv sa spoljnim tasterima, naime cesto mi se desava da dok vadim fon iz futrole slucajno stisnem neki...
I kako da iz telefona ili Brew com. poredjam kontakte da budu po abecednom redu (display name)

Kako BRE.:wall:
Ni manje ni više, no iz rođene mi kuće; 2 minuta straha +200e:mad: ... Dao pandurima IMEI, kažu da će ga možda naći... Ja se razmišljam da li odmah da uzmem novu karticu sa istim brojem (bio sam prepaid, imao samo 300din krede, nije strašno), ili da čekam snage reda i zakona...

Ni manje ni više, no iz rođene mi kuće; 2 minuta straha +200e:mad: ... Dao pandurima IMEI, kažu da će ga možda naći... Ja se razmišljam da li odmah da uzmem novu karticu sa istim brojem (bio sam prepaid, imao samo 300din krede, nije strašno), ili da čekam snage reda i zakona...

E bedak... :wall:
Uzmi novu karticu, jer su najverovatnije karticu bacili prvom prilikom...
Da li neko zna, ko je skoro uzimao, u kojoj radnji moze da se nadje fon u full opremi ( USB kabl, slusalice, punjac i disk )? Ortak hoce da uzme, pa ga zanima.

Poslednja izmena:
Bilo je pre oko 2 nedelje u Balkanskoj, S&S El. Nisu valjda bili ni skidani s mreže, lepo piše EF81, ne vodafone i sl.

o5 imam problem!:mad: GPRS radi, ali nijedna aplikacija koja treba da se konektuje na net ne radi! Ne radi ni opera, ni google maps, ni news2mobile, ni weather forecast, a na svakom prijavi neko drugi problem. Imam nemacku v58. Desavalo li se ovo nekom?

o5 imam problem!:mad: GPRS radi, ali nijedna aplikacija koja treba da se konektuje na net ne radi! Ne radi ni opera, ni google maps, ni news2mobile, ni weather forecast, a na svakom prijavi neko drugi problem. Imam nemacku v58. Desavalo li se ovo nekom?

Za svaku aplikaciju imas podesavanja na kom profilu rade (Stanes na ikonicu aplikacije, OPTIONS pa JAVA SETTINGS). Kod mene je sve na MTS WAP i sve funcionise.
Nadam se da si u podesavanjima (Connection & Internet profile) promenio stavku "WAP" u "HTTP".
Ovo vazi za 064/065. Nisam siguran ali pretpostavljam da promena "WAP" u "HTTP" vazi i za 063/062.

cheers

Ahoj! I dalje sam odusevljen ovim cudom za 100 evra :) Uzecu Micro SD karticu (od 1GB) samo ne mogu da se odlucim za proizvodjaca , Kingstone , Take MS ili (Neki Goodram? ili tako nesto) ? Ako ko ima savet neka napise ... Inace imam normalni:) v48 ... Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Ahoj! I dalje sam odusevljen ovim cudom za 100 evra :) Uzecu Micro SD karticu (od 1GB) samo ne mogu da se odlucim za proizvodjaca , Kingstone , Take MS ili (Neki Goodram? ili tako nesto) ? Ako ko ima savet neka napise ... Inace imam normalni:) v48 ... Hvala unapred!

Ja sam uzeo Kingston od 1gb....radi odlicno.:type:

Nazad
Vrh Dno