Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Ja sam fleshovao fon sa ruske 58-ice na nemacku, i po meni je nemacka stabilnija ima manje gresaka, tako da svima preporucujem NEMACKU verziju.

Ima li neko da mu radi Theme Editor?

E druze i ja imam istig problema, pisao sam ovde po forumu, pitao ljude, niko nista ne odgovara.....inace, theme editor ne radi meni, mom kumu i jos jednom drugaru, ne znam u cemu je fora, a bas mi treba taj program... instalirao sam javu i taj program nekoliko puta ali nista....

Ajde ljudi dajte malo paznje, da cujem jos neka iskustva....

I da li neko imam serial za Xilisoft MP4 Converter 3.1.29. ?

Imam jedno pitanje za sve koji imaju ovaj mob. Stvar je u sledecem:
U subotu uzeh ovaj telefon, koji je zaista izuzetan. Verzija softvera je v48 i meni je ok, nema nikakvih problema. Medjutim juce sam primetio da je kursorski (onaj pravougaoni taster) tj. dzojstik taster potamneo na jednom delu! On je napravljen od metala (bakra?) i verovatno niklovan da bi postigli visoki sjaj. Ja mislim da je verovatno potamneo zbog loseg nanosa nikla u reakciji sa prstima... Ne znam... Da li je neko imao salican ili isti problem...

Veliki pozdrav za sve iz ove teme
:wave:

Čudno što si to pomenuo, ja na tom tasteru u gornjem desnom uglu imam nekoliko čudnih tačkica, ništa posebno, niti baš primetno, nego sam pri jačem osvetljenju to primetio, pa pokušao da obrišem, ali shvatih da je to sad njegov sastavni deo... ne znam samo da li je takav i stigao, ili je "reagovao s prstima"...

@djwibe: bi li mogao da ponoviš link za nemačku V58, ne mogu da se baš snađem po prethodnim stranama? :wave:

Poslednja izmena:
Čudno što si to pomenuo, ja na tom tasteru u gornjem desnom uglu imam nekoliko čudnih tačkica, ništa posebno, niti baš primetno, nego sam pri jačem osvetljenju to primetio, pa pokušao da obrišem, ali shvatih da je to sad njegov sastavni deo... ne znam samo da li je takav i stigao, ili je "reagovao s prstima"...

@djwibe: bi li mogao da ponoviš link za nemačku V58, ne mogu da se baš snađem po prethodnim stranama? :wave:

www.gsm-multifund.de ,registruj se i imas tu i rusku i nemacku verziju.
bookmark-uj stranu, da se ima.

cheers

LJudi, tri problema!

Prvi, kad iskopiram brojeve sa SIM na memoriju telefona posle ih vidi duplo jer cita i sa jedne i sa druge. Kako da podesim da cita brojeve samo sa memorije telefona?

Durgi, MMS i Gprs nece automatski da se podese primanjem poruka sa zvanicnog sajta (telenor), znaci ne radi pa to ti je. Ako neko ima 063 (prepaid) i Ima ovo sve podeseno, nek napise, PLEASE!!!

Trece, imam SW 22 (ne mogu da verujem kolko je to staro) i prebacicu ga na zvanicnu SW48, procitao sam svih 19 strana ovog foruma. Nego jedino me muci ako crkne usput, malo mi je zjb da ga vracam u prodavnicu (posto je pod garancijom), jer sam iz Nisa a kupljen je u BG!

pozzz za sve, alal vera na informacijama!

pored dobijenih podesavanja od telenora treba podesiti i sledece: settings->connectivity->internet profiles->options->
Profile name: Telenor
Type: HTTP
Security: None
Proxy server: 217.065.192.033
Proxy port: 8080
Login: telenor
Password: gprs
zatim iz menu-a idi na internet->browser settings->browser profiles->pozicioniraj se na Telenor GPRS->options->edit-> pod Internet profile namestis Telenor->options->save i to je to. Meni je pomoglo
P.S. Ako imas problem da nece da ti zapamti automatska podesavanja sa telenora, probaj sa brisanjem svih profila u: Brovser profiles, Connect.profiles i Internet profiles.

LJudi, tri problema!

Prvi, kad iskopiram brojeve sa SIM na memoriju telefona posle ih vidi duplo jer cita i sa jedne i sa druge. Kako da podesim da cita brojeve samo sa memorije telefona?

Durgi, MMS i Gprs nece automatski da se podese primanjem poruka sa zvanicnog sajta (telenor), znaci ne radi pa to ti je. Ako neko ima 063 (prepaid) i Ima ovo sve podeseno, nek napise, PLEASE!!!

Trece, imam SW 22 (ne mogu da verujem kolko je to staro) i prebacicu ga na zvanicnu SW48, procitao sam svih 19 strana ovog foruma. Nego jedino me muci ako crkne usput, malo mi je zjb da ga vracam u prodavnicu (posto je pod garancijom), jer sam iz Nisa a kupljen je u BG!

pozzz za sve, alal vera na informacijama!

1. nisam se jos bavio podesavanjem imenika ali pretpostavljam da posto prikazuje duplo, jedino resenje je da se kontakti drze u telefonu a kartica izbrise, uz obavezan backup imenika na hard da se ima za svaki slucaj. Ja sam bar tako na motoroli drzao kontakte samo u telefonu jer je isto citala i SIM i PHONE kontakte pa me je to nerviralo.
3. Moja preporuka v58. Ja sam ga sa v31 bacio na v48 ali ne zvanicni jer ljudi kazu da nisu uspeli sa zvanicnim da flash-uju. A i ROM-ovi sa onom oznakom 3GSwupFU na kraju su sigurniji jer su to ROM-ovi za servise, koji imaju mogucnost UP/DOWNGRADE-a i EMERGENSY FLASH-a - ako nesto krene naopako, sto sam ja iskusio sa v58 nemackom verzijom (imas opisano u REVIEW v58 par strana u nazad). Pa ti ako te zanima probaj sa v48-com ali ce te kopkati da ga bacis na v58 nemacki, kad ti kazem da je drasticno brzi, ato se najbolje vidi u mediaplayer-u kad listas slike, a nema one poduze pauze izmedju slika vec je saltanje momentalno.

cheers

E kasno ja vec ubacio neki mplayer, provalio sam da zbog njega koci.
E ti nije problem da atasujes orginal pleyer?

Nemam ni ja original player,zaboravio sam da bekapujem.Evo ti ovaj winamp skin,meni radi lepo.
Ako je neko raspolozen,neka izvuce pomocu bitpima originalne skinove za player i nek ih okaci.Nalaze se u "\brew\mod\mplayer\res\common\",fajlovi se zovu:mplayercommon.bar i mplayercommon_ext.bar a vade se desnim klikom pa "save".

Prilozi

• Winampskin.rar
    101.3 KB · Pregleda: 173
Evo originala...:,,:

Prilozi

• mplayer.rar
    72.3 KB · Pregleda: 215
Posto sam sinoc nabacio V58De i mogu reci da je procedura fleshovanja uradjena kao za domacice! Vrlo jednostvano.
Voleo bih da cujem od ljudi koji su imali problema sa upgrade-om, da li mogu da pretpostave zbog cega se to desilo? Slaba baterija?Zaglupi komp? ili... Hajde da vidimo ima li nekih situacija koje su zajednicke...

pozdrav svima. ljudi slomih se citajuci sve ove stranice o ovom phonu i nadjoh dakle svasta korisno. trenutno imam fw58 russian retail sa sl91 ikonama i sve izgleda da radi kako treba. :eyebrows:
ali jedna stvar mi nedostaje, a ne videh da iko postavi pitanje o tome?

ja naime pisem mnogo sms-ova i jako mi nedostaje mogucnost koristenja T9 funkcije na srpskom. dakle potpuno mi je nepotreban srpski jezik kao jezik menija i sl. ali srpski kao input language za T9 mi je pak preko potreban!!

niko nije napisao da li ef81 kupljen u beogradu ima tu osobinu - t9 za srpski ( zivim u inostranstvu )? ajte budite ljubazni pa mi recite da li to moze da ne trazim uzalud.

alexandar je napisao par reci koje se na neki nacin doticu te teme, ali ipak ne daje konkretan odgovor do kraja. gde naci lg04 jezicki paket? ili kako ubaciti srpski jezik u fw58?

na nekim drugim siemens telefonima ( npr. sl75 ) stvar je ekstremno jednostavna, t9sr.ldb fajl se jednostavno ubaci u odredjeni sistemski folder i to je to. imate t9 za srpski. da li postoji neka slicna procedura za ef81.

unapred hvala na pomoci!

Ono l04 i l01 oznacavaju samo oznaku jezickog paketa (l04 ima srpski),
. Moglo bi npr da negde pronadjes EF81_IP15.0.1_xx-Mobitel-LG04_48_0113_Internet_SGLPK[1].exe, ali takvog software-a nema.

Kome je bitan srpski jezik postoji nacin da ga ubacite i u v58 firmware.

Zato sa 3GSwupFU firmware-ima mozes kako hoces i downgrade i upgrade i flash na druge jezicke pakete.

Poslednja izmena:
U subotu uzeh ovaj telefon, koji je zaista izuzetan. Verzija softvera je v48 i meni je ok, nema nikakvih problema. Medjutim juce sam primetio da je kursorski (onaj pravougaoni taster) tj. dzojstik taster potamneo na jednom delu! On je napravljen od metala (bakra?) i verovatno niklovan da bi postigli visoki sjaj. Ja mislim da je verovatno potamneo zbog loseg nanosa nikla u reakciji sa prstima... Ne znam... Da li je neko imao salican ili isti problem..
I meni se to desilo ali ne boj se ne stace posle oderdjenipog vremena.
Meni se spoljna maska ona od aluminijuma dosta izgrebla, a telefon nije imao nikakvih padova, tj ako se izgrebe uspravno onda se primecuje a vodoravno ne , jer se ogrebotina onda poklapa sa sarama maske, inace je to primetno samo ako se zagledam.Primetio sam da mi se poklopac na bateriji malo rasklimao, mozda jer sam u zadnje vreme cesto vadio karticu.
Hvala za atasovani pleyer.

pored dobijenih podesavanja od telenora treba podesiti i sledece: settings->connectivity->internet profiles->options->
Profile name: Telenor
Type: HTTP
Security: None
Proxy server: 217.065.192.033
Proxy port: 8080
Login: telenor
Password: gprs
zatim iz menu-a idi na internet->browser settings->browser profiles->pozicioniraj se na Telenor GPRS->options->edit-> pod Internet profile namestis Telenor->options->save i to je to. Meni je pomoglo
P.S. Ako imas problem da nece da ti zapamti automatska podesavanja sa telenora, probaj sa brisanjem svih profila u: Brovser profiles, Connect.profiles i Internet profiles.

Probao sam od reci do reci sve i opet nece!!!!
Aj ako mozes napisi i za mms podesavanja ako radi kod tebe.
zahvalan unapred!
jbm li ga, mozda kad mu ubacim novi sw, mozda tad proradi, ne znam!
Pozzz i za "djwibe"
verovatno cu odma rusku 58-icu!

Citat:
U subotu uzeh ovaj telefon, koji je zaista izuzetan. Verzija softvera je v48 i meni je ok, nema nikakvih problema. Medjutim juce sam primetio da je kursorski (onaj pravougaoni taster) tj. dzojstik taster potamneo na jednom delu! On je napravljen od metala (bakra?) i verovatno niklovan da bi postigli visoki sjaj. Ja mislim da je verovatno potamneo zbog loseg nanosa nikla u reakciji sa prstima... Ne znam... Da li je neko imao salican ili isti problem..

Meni se spoljna maska ona od aluminijuma dosta izgrebla, a telefon nije imao nikakvih padova, tj ako se izgrebe uspravno onda se primecuje a vodoravno ne , jer se ogrebotina onda poklapa sa sarama maske, inace je to primetno samo ako se zagledam.Primetio sam da mi se poklopac na bateriji malo rasklimao, mozda jer sam u zadnje vreme cesto vadio karticu.

Imam slicnih problema sa grebanjem i dzojstikom. Naime,dzojtik je na donjoj vertikalnoj ivici poceto da matira, da bledi, gubi sjaj...doduse koristim telefon bas dosta u toku dana ali ipak ga imam tek oko mesec dana.... bas me cudi ova pojava.

A imam i izgrebanu masku, ista prica kao kod tebe Suhoj.

Meni se ista stvar pojavila na donjem delu tog pravougaonika :D . Ja sam se istripovao da se mozda tu iz nekog razloga greje, ali sam posle video da to nije razlog.
Sto se tice spoljasnje maske, jako se lako izgrebe, i to bas te sitne ogrebotine, koje se ipak vide, pa jako nerviraju. Preporuka - kupite futrolu. Odgovaraju futrole za V3.

Poklopac baterije hoce da se rasklima, bez bilo kakvog razloga ( promena mem. kartice ili gsm kartice ). Ali sta da se radi.

Poslednja izmena:
Hvala svima...

Hvala svima na brzom odgovoru. Bas sam se istripovao... Danas sam primetio da je taj tamniji deo poceo da se izjednacava po boji sa ostatkom dzojstika! Cudo!

Uglavnom :wave: pozdrav svima!

LJudi, tri problema!

U imeniku,na kartici skroz desno,postoji opcija "filter by"...Tu se kontakti mogu filtrirati i po tome da li su u fonu ili kartici. Posle ce se u tom odeljku brojevi prikazivati po tom kriterijumu...Znaci,videce se samo brojevi u memoriji telefona (ili po nekom drugom izabranom kriterijumu).
Imam originalnu v48 sa srpskim. Posto nameravam da ubacim nemacku v58,zanima me da li se i tu moze dodati srpski? Neko rece da moze...

Probao sam od reci do reci sve i opet nece!!!!
Aj ako mozes napisi i za mms podesavanja ako radi kod tebe.
zahvalan unapred!
jbm li ga, mozda kad mu ubacim novi sw, mozda tad proradi, ne znam!
Pozzz i za "djwibe"
verovatno cu odma rusku 58-icu!

hmm... mozda bi moga da probas u "Enter URL" da ukucas wap.telenor.co.yu
Javi ako radi...

@mantrax jel si probao u operi?

Evo, samo das kazem da je meni nemacka verzija neuporedivo losije radila od ruske! Inece, obe su se flesovale bez problema, i obe su dosta bolje od v52, 48, 32...
Ne bih ponovo instalirao nemca ni u ludilu, a jos jedan razlog je sto su stavili one iritantne google aplikacije.
Pozdrav

Ajd sad da mi neko kupi pivo!
Preko brew mobile commandera pesma od 3,5 mega je snimljena na karticu za 20 sekundi, a ince preko benq softwera bi trebalo oko 3-4 minuta!

Preko brew mobile commandera pesma od 3,5 mega je snimljena na karticu za 20 sekundi, a ince preko benq softwera bi trebalo oko 3-4 minuta!

Tek si sad to izvalio, pa mislim da je to mnogo strana pre vec receno.;)

Samo pazi sa duzinom pesme, tj. ako ti je ime mp3 fajla duze od 55 karaktera BREW se zakuca, tj prekine kopiranje, u suprotnom sve radi OK s'tim sto tim putem kopiranje ne ide preko istog porta.

Bokaco ja cu da ti kupim pivo :d nisam znao za ovo.

hmm... mozda bi moga da probas u "Enter URL" da ukucas wap.telenor.co.yu
Javi ako radi...

Probao i to, jos posle one tvoje prve poruke, NECE!
Ma mislim da sam sve sto moze tamo u phonu probao, jedino sto kaze "psaras" dai nstaliram mini operu pa cu da vidim. Javljam u toku dana!

pozzz za sve!

sitne ogrebotine se mozda javljaju ako cesto brisete telefon... istu boljku ima i iPod npr.
Kod mene (da kucnem u drvo) nema nikakvih ogrebotina (a ne koristim futrolu) - samo je nav taster potamneo.

Ljudi, jeste li znali da jedna serija telefona dolazi sa matiranom tastaturom a druga sa totalno glatkom. Slucaj kod mene i ortaka. Neverovatno!

Inace, genijalno je da su uradili plugin za TC!
Hip hip jupi!

Poslednja izmena:
Mozda smaram, ali...

cisto da vam pokazem kako izgleda ''tamljenje'' u mom slucaju.
Kako vam deluje? Jel ok :) ili ne :(

Pozz :wave:

Prilozi

• DSCF1775.JPG
    DSCF1775.JPG
    106.2 KB · Pregleda: 293
Vrh Dno