Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Momci sve pohvale za ovaj forum.Imam ovaj fon i pravo da vam kazem sve sto sam doradjivao na njemu bilo je uz pomoc ovih postova.
Jedno pitanje-negde se vec pricalo o tome-imam fw58 nemacki i kad slikam sa otvorenim fonom slike su kao u ogledalu ima li leka da se to ispravi(to je negde vec bila tema ali nisam uspeo opet da je nadjem,sorry ako davim).
Pozdrav svima

E ovako moji problemi su sledeci. Ja i cimer smo pazarili ovaj telefon (po jedan 92 eur sva oprema) juce i odma problemi. Procitao sam citavu temu ali mislim da niko nije imao slican problem. Instalirao sam MPM i sve je islo regularno medjutim nemogu nista da prebacim na telefon niti da skinem slike sa telefona prijavljuje samo Error The file or directory is corupted and unreadable, a kada pokusam da uploadujem muziku Error The operation could not be executed. Napominjem da sam instalirao samo MPM, nisam dobio neke drajvere ili tako nesto na disku, i da su problemi isti na oba teledona.
Telefon je fabricki i softver je: EF81_xx-EFS-LG01_48_0069 (valjda je to 48) e sada se troumim dali da flash-ujem sa Njemackim Ruskim ili sa 48-micom koju je pominjao DARK SIDE na drugoj strani EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK.exe

Hvala vam unaprijed na odgovorima, tema je izuzetna.
Umalo da zaboravim Kingston od 1gb sa adapterom 1050 din MK computers Majke Jevrosime 13.

E ovako moji problemi su sledeci. Ja i cimer smo pazarili ovaj telefon (po jedan 92 eur sva oprema) juce i odma problemi. Procitao sam citavu temu ali mislim da niko nije imao slican problem. Instalirao sam MPM i sve je islo regularno medjutim nemogu nista da prebacim na telefon niti da skinem slike sa telefona prijavljuje samo Error The file or directory is corupted and unreadable, a kada pokusam da uploadujem muziku Error The operation could not be executed. Napominjem da sam instalirao samo MPM, nisam dobio neke drajvere ili tako nesto na disku, i da su problemi isti na oba teledona.
Telefon je fabricki i softver je: EF81_xx-EFS-LG01_48_0069 (valjda je to 48) e sada se troumim dali da flash-ujem sa Njemackim Ruskim ili sa 48-micom koju je pominjao DARK SIDE na drugoj strani EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK.exe

Hvala vam unaprijed na odgovorima, tema je izuzetna.
Umalo da zaboravim Kingston od 1gb sa adapterom 1050 din MK computers Majke Jevrosime 13.

Posto oba telefona prave isti problem a verovatno ste oba probali na istom kompu, mozda je broblem do Windows-a.
Dal ti je Windows izbacivao u donjem desnom uglu poruke kad si nakacio telefon na kabal (posle instalacije MPM-a) tipa da je pronasao Benq-Siemens interface itd. Kao ka nakacis neki USB pa windows pronadje drivere i obavesti te da je uspesno ili neuspesno istalirao.
Inace driver-i se instaliraju sa MPM-om.
Ako nije probaj opet, ili jos bolje na nekom drugom kompu.

Jeste me obavijestavao kao kad instalira neki flash disk (sta je onda u pitanju), jel mislis da su drajveri instalirani sa MPM ili moraju naknadno da se instaliraju?
I ako imas neki savjet sto se tice firmwer-a.

Molim za pomoc!

Imam EF81, ali nemam drajver za USB kabl. Na internetu sam nasao Mobile phone manager i Update za telefon, ali kad spojim telefon na racunar ovi programi mi ne prikazuju da je telefon prikljucen. Na telefonu se vidi ikona USB-a, ali racunar trazi drajver. Gde da nadjem drajver za USB kabl.

Ko moze da mi pomogne neka mi posalje e-mail na adresu: [email protected]

Unapred zahvalan.

[QUOTE=kilemani;

Tel ne okrece sliku , slikaj nesto pa zatim postavi tako otvoren sa slikom pored toga i upredi, videces da je sve ok. pozdrav

Molim za pomoc!

Imam EF81, ali nemam drajver za USB kabl. Na internetu sam nasao Mobile phone manager i Update za telefon, ali kad spojim telefon na racunar ovi programi mi ne prikazuju da je telefon prikljucen. Na telefonu se vidi ikona USB-a, ali racunar trazi drajver. Gde da nadjem drajver za USB kabl.

Ko moze da mi pomogne neka mi posalje e-mail na adresu: [email protected]

Unapred zahvalan.

Pa koji windows imas instaliran?
MPM zaboravite_zaobidjite i koristite ISKLJUCIVO "Brew Mobile Commander v1.01"nacicete link negde na ovom forumu 1.3 mbali bez obzira evo ti i drajver

Poslednja izmena:
Da u svakom slucaju je preporuka za BREW ali su DRIVER-i obavezni.

Ef81

Koji m. pleyer koristite, a da mozete da ucitate i subtitl?

Moze li neko u nekoliko koraka da objasni kako se instaliraju java igrice i mini opera uz pomoc java midlet programa sa diska.Kad sam skinuo mini operu i otpakovao je ima JAD file i opet nesto u raru (neki class fajlovi).Na allsiemens sajtu ima dosta igara za ef 81 ali ne mogu da ih danlodujem jer mi izbacuje da nemam pristup tom delu iako sam se registrovao.Zna li neko gde mogu da se skinu igrice free.I jedno mozda glupo pitanje cemu sluzi plavi taster na sluskama

@Vox
Ja ne znam ni za jedan player da moze da pusti i prevod, zato moras prvo da ubacis prevod u film, pa da ga kompresujes i ubacis u mob, a evo i kako:
Programi potrebni za ovo su ti PocketDivXEncoder_0.3.60 i Xilisoft 3GP Video Converter 3.

Za ubacivanje prevoda koristis PocketDivXEncoder. Kad upalis program i kada te pita da izaberes uredjaj, ti izaberi PC:
sp320qq6.th.jpg

Zatim ubaci film i prevod (vidi da ti se prevod zove isto kao film) pa idi na HELP i podesi da ti jezik bude CP1250 (kako bi lepo prikazivalo nasa slova, č ć š...):
sp322re6.th.jpg

Zatvori help i idi na preview (nemoj nista vise podesavati) da vidis dal ti radi prevod, i ako je sve ok idi na ENCODE, to bi bilo sve za prvi korak.

Za drugi korak koristis Xilisoft, a najbolja podesavanja za kompresiju sam ovde napisao: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1117710&postcount=570

@AmilDinsio
Instaliranje java aplikacija ti je vec vise puta objasnjeno na prethodnim stranicama, procitaj sve i nacices.
A taj plavi taster uopste nije plav, skini najlon sa njega i videces njegovu pravu boju :D On sluzi da se javis kad te neko zove, znaci ne moras da vadis telefon iz dzepa da bi se javio vec samo njega pritisnes.

Pozzz!!!

Jel ima neko registration key za taj Xilisoft 3GP Video Converter 3, jer ako nije registrovan mogu da konvertujem samo 3min video snimka, trazio sam crack svuda ali nishta, ako neko ima neka postavi !!!!

Izgleda da onaj link koji je postavio djwibe za java igre vise ne sljaka,jer pokazuje da taj deo ne postoji.Kad sam bio pre deset dana bile su igre sa opisima ali tada nista nisam skinuo jer sam se jos razmisljao da li da kupim fon.Da li zna neko gde mogu sada da se skinu.

Hvala mrkulja tako sam i mislio:( nista nije tako jednostavno!!!

Da li postoji nacin da se nekako ubrza transfer podataka sa racunara na mem. karticu preko kabla (bez citaca kartica)? Posto je stvarno presporo ovako - minut megabajt, a 512mb... I uopsteno, da li i koliko steti telefonu i bateriji da tako dugo stoje na USB-u?

Kupio sam telefon pre nekoliko dana i evo utisaka...
Naime, tel. je imao originalni fw(48) i bio je u full pakovanju. U principu sve je radilo ok ali je bio malo spor. Ubrzo zatim sam ga flesnuo na nemacki i poceo je da brljavi. Prvo nije radio wap, zatim je pocela da se baguje kamera itd.
Jedino je bio osetno brzi...
Definitivno cu da ga flesnem na ruski ili na stari originalni.
Nemam pojma, telefon je stvarno super... dobro izgleda, pun je opcija ali je bagovit do bola i preporucujem ga samo onima koji su spremni da se cimaju i podesavaju satima da sve proradi.
Sa druge strane, cak i da nema sve te opcije, dobra je kupovina. Takav izgled i izrada vrede ~100e.

Da li postoji nacin da se nekako ubrza transfer podataka sa racunara na mem. karticu preko kabla (bez citaca kartica)? Posto je stvarno presporo ovako - minut megabajt, a 512mb... I uopsteno, da li i koliko steti telefonu i bateriji da tako dugo stoje na USB-u?

vec receno, BREW COMMANDER
unazad ima link za download
Citajte malo detaljnije, skoro je pisano o tome na ovoj temi.

Poslednja izmena:
Jos ne znam da li da prebacim svoj sa 48ice na 58icu ... Za sada mi radi super ... Nikakvih problema ... Mig 33 i Opera Mini gore :)

Danas sam bio sa burazerom da uzme EF81 u INTERKOM-u, 92e sa kompletnom opremom i 1godinom garancije.
Pitao sam ih da li rade UPDATE SOFTWARE-a i devojka koja radi je rekla da u servisu kod njih (Terazije-radnja, Cumic-servis) za telefone koji su kupljeni kod njih, FLASH na v58 je 200din i ne gubi se garancija, a za telefone koji nisu kod njih kupljeni FLASH je 400din.

Tako da koga je strah ili ne zna ili ne zeli da sam FLASH-uje telefon moze da tamo zavrsi posao.

Predjite obavezno na nemacki 58 , softver je mnogo brzi i najbitnije je sto vise ne radi indexiranje fajlova sa mem. kartice.Ranije mi je na vodafone48 kad dodam makar i jednu pesmu (preko 150 koju su vec bile na kartici) preko citacha kartica telefonu treba preko 10 min da napravi onaj sysfile (valjda neka baza) ; e sada toga nema vec kartici moze da se pristupi odmah posle paljenja.A sto se tice bugova vezanih za bluetooth,gubljenje mreze,wap sve se resava preko nveditor-a ,vrate se nvitems sa telefona kome sve radi (vec se pisalo o tome i ima linkova za .qcn fajl ~500KB).Jedini bug je failed to capture sa otvorenim telefonom u 1600X1200 , sve ostalo se sredjuje.

Brzinom sam i ovako zadovoljan ... A 48ica nije vodafone nego fabricka ... Mada dok ne pocne da vileni potuno ostacu na 48ici ... Nemam pozitivna iskustva sa flesovanjima :D Hvala svima na savjetima ...

Danas sam imao priliku da poredim 1na1 v48 sa v58germany.
Prilikom otvaranja slika koje se dobiju u telefonu, znaci identicnih slika, identicne rezolucije i velicine, v58 je vise nego 3x brzi. Testirao drzeci v48 telefon u jednoj a v58 u drugoj ruci.

Dok v48 otvori sledecu sliku (u full screen-u), v58 moze da bez problema otvori/izlista 3 slike.
v48-ici treba gotovo 2-3 sekunde da predje na sledecu sliku rezolucije 320x240, dok je kod v58-ice taj prelaz gotovo trenutan.
Isto tako je i kretanje kroz meni/contacts primetno brze i mekse.

Pa vi vidite!

Poslednja izmena:
Jos ne znam da li da prebacim svoj sa 48ice na 58icu ... Za sada mi radi super ... Nikakvih problema ... Mig 33 i Opera Mini gore :)

Nemogu da startujem mig 33 ne znam conektuje se na prvu stranu gde mi nudi TCP HTTP i MANUEL sta dalje?:wall:

V58 nemacki

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim prvim postom i da pohvalim sve likove koji nesebicno dele svoje znanje i da im zahvalim na pomoci u poboljsanju mog ef 81 ver. 48 vodafone.Ali nema skoro nista vise od vodafona a nisam ga flesnuo na 58 jer i nije toliko spor da bih to morao da uradim,a i nemam potrebe jer sam promenio sve sto mi je smetalo pocev od ikona,vodafone introa i drugih nepotrebnih stvari.Malo sam kopao po brew-u fona preko fantasticnog Brew commandera i pobrisao sve te gluposti sa poznatim ekstenzijama.Ne diram nista sto ne znam sta je,naravno.Nije mi jasno kako od 72mb u fonu(bez kartice)stoji da je slobodno 52mb a nemam nista sto bi zauzelo tih dvadesetak mb.Da li mu toliko treba za sistemske direktorijume?Pozdrav

Jel ima neko registration key za taj Xilisoft 3GP Video Converter 3, jer ako nije registrovan mogu da konvertujem samo 3min video snimka, trazio sam crack svuda ali nishta, ako neko ima neka postavi !!!!

Pogledaj na www.serials.ws ukucaj u search puno ime convertera,imaju nekoliko serialsa za xilisoft,ako nema za tvoj skini IMtoo 3gp video converter,za njega ima sigurno serial

Hteo buh nesto da pitam pre nego sto instaliram igru.JAR file je u raru i tako ga instaliram zajedno sa JAD fajlom preko JAVAMIDLeT znaci bez otpakivanja.Posto fon podrzava JAVA MIDP 2.0 a ekran ima rezoluciju 240x320 pixela trebalo bi sve takve igre da rade ili ne.Da li
fon moze da prikazuje slike u bmp formatu? Pozz

Nije mi jasno kako od 72mb u fonu(bez kartice)stoji da je slobodno 52mb a nemam nista sto bi zauzelo tih dvadesetak mb.Da li mu toliko treba za sistemske direktorijume?Pozdrav

Pazi,ima logike. Ako si skidao neki paket SW-a, nebitno da li je v48, v58, svaki je tezak 50-ak mb.

@Tony, ne verujem da ces uspeti da ga vratis na V48, ja nisam uspeo sa novije na stariju verziju.

Nazad
Vrh Dno