Cao,
Procitao sam sve 33 stranice ove teme i inpresioniran sam kolicinom informacija, sve pohvale za vase postove.
Sada ''malo'' informacija i od mene. Imam ovaj telefon vec mesec dana dobio sam ga sa fabrickim v48 jezicko podrucije 01 i nije skinut sa mreze, placen je 90 eur. I onako nalozen pogotovo stranicama ovog foruma pozeleo sam da mu instaliram i windows ako je ikako moguce. Nisam znao mnogo ali sam znao da treba? da instaliram sve moguce i nemoguce sve naravno najnovije!
Prvo sam instalirao nemacki v58 (i to sa karticom u mobu

nista nije bilo tako da znate da i to moze) zatim pregrst gluposti koje su za tri dana postale dosadne, a vrh je bio kada sam poceo da zapisujem u notes cemu koja sluzi i kako se podesava. I eto za tih nedelju dana mazohizma uvideo sam sledece:
v58 je mnogo superiorniji, telefon osetno brze radi, moze da lista slike melodije muziku, mozete slusati mp3 gledati klipove filmove sa sve titlom i alo!!!! pa to je telefon televizor radio i kompjuter vecina ima kod kuce i sad treba jos jedan da ga vuces sa sobom imas sve u jednom i razbijas glavu oko njega. Uzas!
Elem sa v58-icom sam i dalje odusevljen naglasavam da mi se nisu desavali NIKAKVI bagovi. Osim jednog po meni najveceg i najcesceg gprs na telekomu nikako nisam mogao da podesim.
E sad informacija za SVE koji imaju problem sa mms-om i gprs-om:
Nijedan softver ni ruski ni nemacki v58 vam nece omoguciti rad telefonovog browsera niti ce prihvatiti konfiguracione poruke bilo da su sa telekoma ili telenora, ni jedan!
Jednostavno sa tim softverom na nasoj mrezi wap browser telefona nece da izvrsi inicijalizaciju modema, uz najcescu poruku:''Network down!'' i to je to!
Vidim da ljudi ovde daju neke parametre i hvale se da im radi opera, ali iz opere ne mozete pristupiti mondu niti telenorovom hompage-u.
Telefon ce bez problema prihvatiti konfiguracione poruke samo ako koristite v48 poslednji zvanicni softver Benq-a ( verovatno mogu i starije zvanicne verzije ali o tome da ne pisem jer ne znam provereno, a svi tezimo ka najnovijem i najboljem zar ne?

)
Dakle stavite na vagu da li vam treba mobilni telefon ili multimedijalna igracka,
u slucaju da se odlucite za ovo prvo predlazem vam:
EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK
naci cete ga ovde (14-ti odozgo):
http://rapidshare.com/users/U0KNUR
jos jednom da kazem da ga trenutno koristim, i prezadovoljan sam, gprs i mms je sam setovao pomocu konfig. poruka cak je i 3g podesavanja prihvatio bez problema.
Sa njegovog browsera pristupam mondo-u i na 3g i na gsm. Gledao sam tv, spotove itd.. sve radi bez problema i bez ikakvih bag-ova.
Ukoliko pak zelite ultra multimediju (sto je po meni glupo jel to je ipak primarno SAMO telefon)
predlazem vam EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK (nemam link snacicete se vec) i onda ubacite sve sto su ljudi na predhodne 33 stranice pomenuli, dobicete najjeftiniji perfektno dizajniran ultra je*ac keve, kojim cete inpresionirati i vlasnike Nokine N serije. Ali NIKAKO necete uspeti da podesite gprs i mms (osim rucno) i NIKAKO necete uspeti da koristite njegov wap pretrazivac!
Ali evo neceg sto nije resenje ali moze da pomogne!!!
Otvorite operu (koju predpostavljam uglavnom imate) i ucitate bilo koju stranicu zatim stisnite dugme levo od dugmeta C (task handler) i odaberite meni, zatim idite u browser telefona i unesite neku adresu npr. mondo i eto carolije,(ovo mozete i tako sto cete izaci iz opere i normalno uci u browser ali ovako je brze i sigurnije jer opera zadrzava vezu sa internetom) Naravno ovo je moguce samo ukoliko su vam svi parametri dobro podeseni, drzite se djwibe-ovih str. 2 za telekom, za telenor procackajte malo ima i njih.
Sto se tice spoljasnjosti i dizajna telefona sve pohvale pravi smekerski fon, samo pazite da vam ne ispadne, meni je pao sa 1,5m na beton, nista nije puklo niti je ozbiljnije osteceno ali desni kotur poklopca je malo olabavio, sto se oseca kada je sklopljen i pritisnes taj deo. Takodje usled cestog otvaranja i zatvaranja zadnjeg poklopca (menjanje sim-a, mem.) i on polako pocinje da ''seta''
Unutrasnji ekran cuvajte podlozan je grebanju naravno kao i predeo oko spoljnog ekrana. Jer iako je od celika, magnezijuma i veoma tvrde plastike padovi i grebanja koja su neminovna ostavljaju jako ruzne sare po njemu. Predlazem svima da nabave futrolu za bilo koju V3, meni licno je najlepsa ona kozna na preklop, cvrsta je i dobro stiti telefon cak i prilikom pada.
I na kraju kao zakljucak rekao bih da je ovo jako dobar telefon i da u tom cenovnom rangu ovakav dizajn, finalna izrada i opsti utisak telefona mozemo samo da sanjamo. Softver je u ovom slucaju u drugom planu, mozda je to prokletstvo simensovih inzenjera koji su pred krah fabrike, skovali ovaj lep ali proklet telefon znajuci da ce pohlepan ljudski mozak teznjom za savrsenstvom toliko sebe izmuciti i time kompenzovati nisku cenu za koju su bili prinidjeni da ga prodaju.
Ovo je pravi primer ''sminkerskog'' telefona koji pleni svojim dizajnom i materijalima i pored kog god telefona stajao nece biti u senci. Jos jednom sve pohvale!
Pozdrav