Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Interesuje me da li je neko probao EF81 Vodafone v.58 verziju?

Ovaj, izvinjavam se ako postavljam glupo pitanje, ali da li neko zna lozinku za temu skinutu sa sajta FAQ4Mobiles??? Registrovao sam se, skinuo temu, ali je sajt na nemačkom pa ne mogu da provalim gde piše koja je lozinka za otpakivanje rar dadoteke...
Link ka sajtu je postavio djwibe na prvoj strani...

Poslednja izmena:
Ljudi, pri pokusaju flesha na rusku 58 ver, doslo je do prob. Ceo proces ide ok dok ne dodje do "download NV", e tu mi javlja gresku tako da sam ostao bez fona. Da li postoji neki nacin da ubacim ove nv fajlove.
pokusavao sam uz pomoc qpst, medjutim ne ide mi od ruke pa molim za pomoc. Nisam ni backup-ovao nv fajlove, tako da ako neko ima da ih zakaci bilo bi dobro, mada sam ja neke vac skinuo sa pocetka ove teme.:zgran:

PROBLEM RESEN, sa jednim vaznim zakljuckom, nikako ne flesujte sa rusima (najgori oduvek), vec sa deutsch verzijom (najbolji oduvek)!!!

Poslednja izmena:
treba da nadjes backup koji radi (trazi na forumu ili google). Zatim tu fajlu preimenujes u tvoj IMEI broj. Npr: backup.brt -> 35898xxxxxxxxxx.brt. Kada si promenio naziv prekopiraj je u C:\Program Files\BenQ\3GSwupFU. Ostalo je samo da prikljucis tel i zapocnes flashovanje.

Ja sam imao probleme sa mrezom dok ovo iznad nisam uradio

Poslednja izmena:
Jel probao neko da "rotira" sliku kada je otvori (iz foldera ne iz media player-a), ja kad pokusam da je rotiram izbaci mi neku gresku i nekako mi unisti sliku tj. nemogu poslije da je otvorim. Jel se to jos nekome desavalo?
Inace koristim njemacku 58-icu.
I takodje imam problema (kao i jos neki) sa restartovanjem telefona u sred necega, maloprije mi se restartovao u sred razgovora?!

Obe stvari su se desile i kod mene ako ti je za utehu. poz

Dajte ljudi nesto zanimljivo za download! :D

Poslednja izmena:
Ima li mogucnosti da se ubaci srpski t9 u ovaj telefon. Trenutna verzija kod mene je 48 sa lg01 jezicima.

Poz

ljudi imam problem. uzeo sam juce fon, ukljucio, on radio fino dok se nije ispraznila baterija. sad kad ga ukljucim samo se cuje zvuk, nema slike ni na jednom displeju i ne registruje mrezu. prakticno se ne ukljuci. sta da mu radim? jel sam ja nesto lose uradio ili...
inace punio sam ga 6 sati i nema razlike.

Ako moze NLO ili neko drugi da razjasni U /brew/mod/java_ams/config vec postoje groups.txt i policy.txt fajlovi.Ove koje si ti postavio znaci treba pekopirati(rewrite) preko ovih vec postojecih.I druga stvar sto se tice aplikacije Read maniac da li su ovaj drugi readmaniac_midp20_jsr75_ce.jad i njegov odgovarajuci jar folder za citanje .txt fajlova na srpskom jeziku i da li se instaliraju se odvojeno.

Ako moze NLO ili neko drugi da razjasni U /brew/mod/java_ams/config vec postoje groups.txt i policy.txt fajlovi.Ove koje si ti postavio znaci treba pekopirati(rewrite) preko ovih vec postojecih.I druga stvar sto se tice aplikacije Read maniac da li su ovaj drugi readmaniac_midp20_jsr75_ce.jad i njegov odgovarajuci jar folder za citanje .txt fajlova na srpskom jeziku i da li se instaliraju se odvojeno.

da prekopiras preko starih fajlova, pa restart.

da bi instalirao bilo sta mora da postoje i JAR i JAD fajlovi, e sad, dal cita srpski neces saznati dok ne probas.

Poslednja izmena:
problem sa kacenjem attachmenta u EF 81

Kada pokusam da izaberem attachemnt u osnovnom browseru za EF 81 dugme 'browse' uopste ne radi, nista se ne desava! Stranice se lepo ucitavaju (ali sporije od opere)

Skinuo sam operu mini, i kod nje kada pokusam da okacim attachment, jedina opcija koju mi nudi je da se uslikam i to okacim, odnosno ne mogu da biram prethodno postojece fajlove. Probao sa gmail, yahoo, i flickr i svuda je isto. Ima li slicnih iskustava i ideja kako ovo da resim? Hvala

kacim sliku sa onim sto vidim - http://www.hidebehind.com/35C543

35C543

p.s. SVN verzija je 48, ona sa ratovima zvezda kekeke

Poslednja izmena:
EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK.zip
Ovaj softver ima srpski t9

Super sad sljaka.:cigar: Samo jedna napomena sve igre koje sam instalirao, a provereno rade na SE k800, rade i kod mene a super su Real football 2007 (ima i SCG reprezentacija:D ) i Call of duty 2.I jos jedno pitanje cemu sluzi folder Misc. na mem.kartici pored ona tri vec poznata (sounds,picture i video).Da li u njega mogu da se stavljaju .doc, .txt, .pdf i .xls fajlovi.

@AmilDinsio
Misc se sa engleskog prevodi kao Ostalo, tako da bi ti moglo posluziti toj svrsi, ali te ne obavezuje da moras samo u njega da stavljas te vrste fajlova...

@malada
Posto mi je u telefonu verzija 48 lg01, razumio sam citajuci forume da ne mogu da doticnu direktno flesujem sa 48 lg04. Ispravite ako grijesim. Po tome bi logicno bilo da prebacim tel na njemacki 58 pa da ga ponovo flesnem EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK.zip, i tako dobijem srpski t9. Medjutim meni bi najvise odgovaralo da ubacim njemacki 58 firmware i u njega da naknadno ubacim srpski t9 iz lg04 firmware-a putem bitpima ili Brew Mobile Commander-a. Naravno ako postoji ta mogucnost....

Pozdrav

E ljudi hajde ako moze neko da mi kaze kako ste nabavili EF81_IP15.0.1_xx-International-LG04_48_0113_3GSwupFU_SGLPK jer ako ga negde i nadjem ne moze da se downloaduje...bio bih zahvalan inace na adsl-u sam pa ako moze negde i da se okaci za skidanje dobro bi bilo...(valjda moze?) Pozzz...

Poslednja izmena:
Jel moze neka druga adresa za nemacki V58 ?Imam problema sa downloadovanjem sa gsm multifind...

Na ovom forumu sam nasao java programcic Notes 534 ili tako nesto ali mi ne radi ... Ima li ko kakav link za jos java softvera ...

Запуск медиаплеера и Java приложения Одновременно на Ef81

1. Утанавливаем расширенное меню Field Test.
2. Закидываем любое приложение в папку разное.
3. Mini comanderom копируем или перемешаем приложение в FS.
4. Заходим в Field Test (000000)/App manager/AMS/Browse midletson phone/там в самом низу приложение.
И запускаем java приложение при запущенном медиаплеере.
В Fs я создал папки Games и Application и скинул туда все игры и приложения.
Главное неудобство этого способа надо всегда заходить в field test и т.д.

ovo sam nasao na ruskom forumu, pa bi bilo extra ako bi neko ovo umeo da prevede na srpski, da ga ceo svet razume.

Ako moze neko dami objasni,naime ja se slabo razumem u mobilne telefone pa me interesuje kako da vidim verziju softvera koju ima telefon.
Zanima me i kada se flesuje dali se novi softver skida sa interneta pa sacuva u kompijuter pa tek onda u mobilni prebaci ili mora direktno sa interneta pravo u mobilni i kako?
Jednostavno interesujeme flesovanje i kako odraditi to .
Inace imam modemsku vezu pa skidanje programa za flesovanje ce potrajati.

hvala djwibe...ali vec sam se snasao naucih i ceski...he,he
zanima me sledece: Kazete da u lg04 ima srpski t9 jel to podrazumeva (nisam ga video na delu) da je moguce sam ''meni'' telefona prebaciti na srpski? Mozda je nekome ovo glupo pitanje ali ja zaista nisam imao u rukama ovu verziju...hvala...

Poslednja izmena:
:banana: Ubacio sam SRPSKI T9 u v58!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:banana:

@nikolayu

Objasni kako si to uradio? Jesi li cackao po brew\shared\ldb folderu? Da nisi slucajno dodao t9 fajl iz firmvera koji ima srpski pa ga preimenovao u .ldb fajl nekog od jezika koji imas u 58-ici i u Input lauguage meniju izabrao taj jezik ili si mogao direktno da ga dodas i da dobijes mogucnost da biras srpski u meniju Input language?

Poz

Poslednja izmena:
@nikolayu

Objasni kako si to uradio? Jesi li cackao po brew\shared\ldb folderu? Da nisi slucajno dodao t9 fajl iz firmvera koji ima srpski pa ga preimenovao u .ldb fajl nekog od jezika koji imas u 58-ici i u Input lauguage meniju izabrao taj jezik ili si mogao direktno da ga dodas i da dobijes mogucnost da biras srpski u meniju Input language?

Poz

Upravo tako. Sa tel (v48) koji ima Srpski t9 sam prekopirao sve fajle iz brew\shared\ldb i prekopirao sam input_languages iz brew\cfg\settings. Te fajle sam prebacio na tel sa v58. To je to.

Poslednja izmena:
Zakaci ti njih, to je par megabajta da ne bi sad morali da flesujemo telefone par puta kako bismo to napravili.

Poz

pa zar nije samo dovoljan fajl brew\shared\ldb\srpski_t9.ldb, koji stavim umesto npr turski_t9.ldb i ukljucim turski t9 koji je ustv srpski???

Vrh Dno