Šta je novo?

BenQ G2420HD

jos kad stvarno na be ne bi bilo duhova... jedan i drugi na dvi i veoma su slicni da ne kazem isti....

nsAce je napisao(la):
Pitanje je koliko smo se vremenski obezbedili kupujuci monitor. Kao sto su nas proizvodjaci ubedili da je bolje dati par hiljada vise za DVI umesto VGA tako ce nas ubedjivati i da je na Display Portu slika fenomenalna. A gde je tu monitor sa osvezavanjem 120Hz koji ce za godinu-dve svi pozeleti da imaju.
Ali cinjenica je da kome ne sada ne treba HDMI bolje da uzme Be model jer ce monitor koristiti sada a ne za par godina.

Salis se zar ne?
Ako polazis od toga da menjas monitore cesto onda je ok tvoja konstatacija ali ukoliko ne menjas cesto zasto mislis da tebi ili nekom drugom HDMI nece zatrebati mozda vec za koji mesec.
Kako mozes reci da ako mu ne treba sada nece mu trebati ni za par godina? Ne kapiram tu logiku nikako.

Salis se zar ne?
Ako polazis od toga da menjas monitore cesto onda je ok tvoja konstatacija ali ukoliko ne menjas cesto zasto mislis da tebi ili nekom drugom HDMI nece zatrebati mozda vec za koji mesec.
Kako mozes reci da ako mu ne treba sada nece mu trebati ni za par godina? Ne kapiram tu logiku nikako.

Pa ne znam kako ti ali sam ja monitor menjao otprilike svakih par godina bez obzira sto je radio jer sam hteo nesto bolje. 15" CRT->17" CRT->17" TFT->19" TFT->24" TFT
Svaki od tih prelaza je na neki nacin bio evolutivan osim mozda sa 17 na 19".
Tako da kupujem monitor za sadasnje vreme a ne za buducnost. Ja sam mislio kad sam kupio 19" TFT da sam zavrsio sa kupovinom monitora za duze vreme ali sam se grdno prevario. Igre se vec teraju u vecim rezolucijama pa se pitam da li smo stali na FUllHD rezoluciji ili cemo ici dalje na rezolucije koje pocinju sa 2xxx. Izasli su TFT televizori sa bioskopskim odnosom stranica. Sta cemo kad izadju monitori?
Nazalost u slucaju kupovine kompjuterske opreme nikad se niste obezbedili za duze vreme pa treba misliti o sadasnjosti a ne sta ce biti za dve do tri godine.

A da pojasnim malo moje gledanje. Onaj ko ne kupuje monitor ISKLJUCIVO sa HDMI zato sto mu treba male su sanse da ce mu zatrebati.
Prvo pitanje: Za sta treba HDMI? Ja vidim samo dve dobre opcije: za konzolu i ti si spomenuo HDTV. Meni je to totalno beskorisno. Sigurno se necu prciti na monitoru od 24" koji je patuljak u poredjenju sa danasnjim prosecnim LCD televizorima i naravno kao po pravilu nije dobro pozicioniran u sobi za razliku od televizora.

Znaci opcije nekog ko kupuje ovaj monitor su sledece:
-Kupi monitor sa HDMI i sa duhovima pride i nada se da ce mu u narednih par godina zatrebati HDMI da bi opravdao kupovinu
-Kupi monitor baz HDMI i bez duhova i da u njemu uziva odmah ako je ocenio da mu HDMI ne treba

E sad ljudi nek izaberu sta im je bitnije. Napominjem da meni duhovi ne smetaju (ili sam se navikao) ali da postoje ljudi koje to iritira i da iako spominjes da duhovi nisu vidljivi njima nije nista lakse. Ja licno necu da pricam da mi je to najgora stvar i da je monitor djubre ali necu ni da se tesim da ih ne primecujem.

Po meni HD model je bio najbolja kupovina pre tri meseca ali sada bih se debelo razmislio ako je cena Be modela ista i najverovatnije uzeo njega.

Poslednja izmena:
@[SAJ]ber Kurajber

Ne vredi mu objasnjavati. Lik ima neke cudne tripove u pogledu svega (kablovi, cesta kupovina monitora, duhovi ...)

hmm, pravo da vam kazem kupovina IT stvari i gledanje u buducnost je malo glupo jer se toliko tehnologija razvija da vi date npr(moj slucaj) das 450e za mon 19"tft i za 3 godine ga prodas za 65e.

Ma ako nema duhove, ja se ne bi dvoumio, ali to jos niko nije ustanovio + HD model ima pozitivne review-e na netu, dok za B model nema nista.

Stvarno ne vredi objasnjavati nekim ljudima. Ja postujem njegovo misljanje, njemu ne treba HDMI. Ali davanje onakvih izjava... Kupis monitor za sledecih 3 godine, sada ti ne treba HDMI, nece ti trebati ni tada. To je suludo. Necu vise ulaziti u ovu tematiku, ja sam definitivno rekao sta sam mislio i ko hoce moze doci kod mene da proba HD verziju i vidi dali primecuje duhove i odluci se oko kupovine. Sami birate, posle nema kuknjave ;)

Stvarno ne vredi objasnjavati nekim ljudima. Ja postujem njegovo misljanje, njemu ne treba HDMI. Ali davanje onakvih izjava... Kupis monitor za sledecih 3 godine, sada ti ne treba HDMI, nece ti trebati ni tada. To je suludo. Necu vise ulaziti u ovu tematiku, ja sam definitivno rekao sta sam mislio i ko hoce moze doci kod mene da proba HD verziju i vidi dali primecuje duhove i odluci se oko kupovine. Sami birate, posle nema kuknjave ;)

+1

Koristim benq G2420HD nekoliko meseci i ne primecujem nikakve avetinje..:d

+1

Koristim benq G2420HD nekoliko meseci i ne primecujem nikakve avetinje..:d

Mogu ti reci da ti zavidim na ocima. I ja bi zeleo da neprimecujem sitnice i da mi ne bodu oci ali posto vidim avetinje uradio sam nesto da ih se resim. HDBE model:wave:

Mogu ti reci da ti zavidim na ocima. I ja bi zeleo da neprimecujem sitnice i da mi ne bodu oci ali posto vidim avetinje uradio sam nesto da ih se resim. HDBE model:wave:

Pa dobro,relativno je, razlikuju se ljudi. Ja sam doduse malo omatorio pa mozda i ne vidim (cujem) bas sve (ko zna zasto je to dobro :D)..
Najbitnije da kad nesto kupis budes zadovoljan, pa makar i da nije naj..

Poslednja izmena:
Najverovatnije pazarim ovaj monitor (99%) , cim prodju novogodisnji praznici...
Samo sad sam tek nabasao na strani 15 ove teme , na poredjenje BenQ-a 2420HD sa Belineom 1705 S1 , koju upravo koristim , mislim slike jednog monitora pored drugog...:zgran: Kako li sam ih propustio ranije ?:shock:
Mogu reci da iako sam imao predstavu koliki je otprilike BenQ , ipak sam ostao zapanjen , Belinea izgleda minijaturno naspram njega , i trebace mi verovatno dosta vremena da se naviknem... :test:
Imam samo jedno pitanje , koja bi barem otprilike bila optimalna distanca izmedju mene i monitora , pitam , posto sam malo ogranicen prostorom... Sada sam inace na 60 cm od moje 17 - incne Belineje...

Poslednja izmena:
Bice ti dovoljno 60cm, ja sam na oko 80cm, to mi je normala. Nekada se malo odaljim kad se kad uvalim debelo, nekad i pridjem malo blize ali retko, nastelovao sam oci ovako. A i posle te Belinee progledaces covece :d
Odusevices se monitorom, svaki pu kad udjes u prostoriju pomislices: Boze koliki je!

@[SAJ]ber Kurajber
Puno hvala na odgovoru , i meni je maximalna udaljenost oko 80-90cm kad se debelo izvalim :p , tako da sad od nedelje odo da ga pazarim ... Prelistao sam citavu ovu temu , i nadam se da cu i ja imati srece , da mi ne zapadne neki sa mrtvim pixelima ... A sto se tice avetinja , kontam da , ako ih nisam video na Belinei , cisto sumnjam da ce mi smetati na ovom... Im da ghost buster :)
Ima da oslepim dok se ne naviknem na njega :p . Wish me luck ... I jos jednom hvala :)

Poslednja izmena:
Sta??? Trebace ti puno da se naviknes? Meni je sa crt 17 trebalo 3 dana :p
veruj mi, na bolje-vece navici ces se odmah, a da si presao na 17 sa 24...nek mi neko javi jel mucenje duze od 3 meseca, ako je prelazio :-devil-:

^Isti slucaj, sa 17 crt na ovaj za 2-3 dana. Kakvi duhovi kakve gluposti, monitor je... wow.

danas sam pazario g2420hd u megastoru sa sve mrtvakom!xD

Kako probate monitor u Megastores, jel ga prikljuce na neki njihov komp (nemam laptop) i jel imaju vec programe za testiranje ili da ja ponesem na USBu?

Gde kupiti monitor najpovoljnije, jer sam razmisljao ovih dana da idem u kupovinu pa rekoh da vidim ima li kakavih akcija???

megastores elektroniki 15999

Jedno pitanje za korisnike 2240HD, da li se ghosting moze resiti gasenjem overdrive-a ( ako ga je moguce ugasiti u meniju) ?

Kako probate monitor u Megastores, jel ga prikljuce na neki njihov komp (nemam laptop) i jel imaju vec programe za testiranje ili da ja ponesem na USBu?

Ja kad sam uzimao ovde u Novom Sadu pre dva meseca samo jedan im je ostao, i pitam prodavca je l' problem da se proba? On mi kaže jeste problem je ali ajde... :d Prištekao ga na njihovu mašinu u radnji, ja malo zagledao, rek'o pakuj i to je to... :)

u Metro-u(Nis) uzeo G2420HDB 15700, prezadovoljan. nema duhova(barem ih ja ne vidim), ogroman, ne moze da se proba, ja uzeo izlozeni primerak jer sam u njega buljio sa ortakom skoro 20 minuta i nema BP. preporuka.

Ima duhova zaista, ne nesto mnogo,ali to se primeti samo ako ih trazis. Ko trazi djavola taj ga i nadje :) ma monitor je super

Pricas o HD ili HDB?
A to za djavola se slazem potpuno. Daj mi savrsenu stvar i naci cu joj 3 mane :d

u Metro-u(Nis) uzeo G2420HDB 15700, prezadovoljan. nema duhova(barem ih ja ne vidim), ogroman, ne moze da se proba, ja uzeo izlozeni primerak jer sam u njega buljio sa ortakom skoro 20 minuta i nema BP. preporuka.
Znaci najbolje da posetim Metro ovih dana :-devil-:

Pa danas sam se i ja pridruzio klubu vlasnika ovog monitora , i jos uvek sam sokiran...
Mrtvih pixela za sada nema , trazio sam jedan od izlozenih monitora posto sam samo za njega bio siguran da ih nema , pa pretpostavljam da cu se vremenom navici , samo da ne bude mrtvaka i bice sve ok... Probijanja ima gore i dole , na sredini stranica , ali nije toliko strasno , a od avetinja ni traga ni glasa , boje me se :-devil-: ...

Nazad
Vrh Dno