Posto mi je trebao jos jedan DVI kabl (ne dobija se skoro ni uz jedan danasnji monitor) resih da kupim onaj koji se pominjao dvadesetak stranica unazad (http://www.manhattan-products.com/en-US/products/6063-monitor-cable) Rekoh sebi ajde treba neki da kupim pa ajde taj (dual link, pozlaceni kontakti, ima sirm i to dvostruki tj. folija+mreza - mada, koji danas nema).
Naravno u startu sam tvrdio da kabl ne moze da popravi situaciju sa duhovima i posle ovoga sam se uverio u to. Svi vec znamo sta je u pitanju (ubrzavanje odziva menjanjem napona).
Dakle, nemojte bacati oko 1000din, koliko kostaju ovaj a i neki drugi DVI kablovi, posto situaciju ne mozete promeniti. Ako nemate DVI kabl, onda vredi razmisljati o ovom. Naravno ima i skupljih sto je jos vece bacanje para.
Ovo sa programom sam i ja pomislio kada sam video da to monitor podrzava ali me mrzelo da se igram sa tim a i sumnjam da bi bilo efikasno.
Znaci kome ovo smeta, resenja su novi firmver, drugi monitor ili navika. 🙂 Mada postoji jedno resenje. Treba se igrati sa kontrastom i svetlinom monitora i tada se duhovi mogu minimizovati. Ko ne veruje nek gleda monitor od dole pod nekim uglom (sedne na pod) i primetice ogromne duhove koji uopste nisu izrazeni kada se gleda direktno u monitor. Znaci svetlina i kontrast igra znacajnu ulogu u eliminisanju duhova sto je i logicno jer se tada smanjuje razlika izmedju tamnih i svetlih povrsina ali je pitanje kakve su onda boje.
P.S. Posle duzeg vremena opet sam se zaludjivao gledanjem u skrol. 🙂
Za ove koji se dvoume. Pa koji ce vam HDMI? Ako Be verzija nema duhova, ja se ne bih dvoumio.
Ja bi opet uzeo sa HDMI, jer duhove i ne preimećujem ....
Ja bi opet uzeo sa HDMI, jer duhove i ne preimećujem ....
Ako se neko toliko dvoumi oko kupovine ja ga pozivam da slobodno dodje kod mene da proba 2420HD i vidi dali primecuje duhove i u kojim slucajevima i lepo da presudi sta mu vise odgovara za kupovinu.
Ja stvarno nisam neko ko ce da ubedjuje druge da je najbolji izbor upravo ono sto ja imam ili makar ono sto ja govorim da jeste. Samo kazem realno i otvaram oci onima koji ne vide bas sve moguce opcije.
Isto sam tako rekao da nikako nebih zanemario HDMI. Trenutno mi je monitor povezan sa grafikom preko HDMI-ja ali posto cu svakako uzeti HDTV preko SBB-a prikacicu HDMI na njega a Grafika ce preko DVI. Uvek vem je tu mogucnost da ubodete PS3 kad vam dodje drustvo i ko zna koji drugi uredjaj koji cete kupiti u dogledno vreme. Monitor ne kupujete za sledecih 3 meseca nego za sledece 3 godine i razmisljajte uvek unapred.
U ovom slucaju vam nije dilema dali cete platiti monitor 70e vise samo zato sto ima HDMI vec je cifra ista a razlika je jedino u 2 i 5 ms odzivu tj. drugim firmware monitora koji su u srzi isti. Isti panel, ista elektronika. Nema tu govora o mnogo boljoj slici i sl.
Na vama je da presudite sta vam je bitnije, HDMI ili nepostojanje tih duhova za koje opet moram da kazem da ih ne vidim osim ako ih ne trazim. I to je samo u situaciji sa vise puta spomenutim skrolom na forumu i ako pustim test za monitore sto realno bas nikada ne radim. Nisam duhove video ni u igrama ni u filmovima.
HDMI ili odziv, odlucite sami 😉
Tacno tako ....Pitanje je koliko smo se vremenski obezbedili kupujuci monitor. Kao sto su nas proizvodjaci ubedili da je bolje dati par hiljada vise za DVI umesto VGA tako ce nas ubedjivati i da je na Display Portu slika fenomenalna. A gde je tu monitor sa osvezavanjem 120Hz koji ce za godinu-dve svi pozeleti da imaju.
Ali cinjenica je da kome ne sada ne treba HDMI bolje da uzme Be model jer ce monitor koristiti sada a ne za par godina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari