Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
predlog svima koji hoce da kupe da ne citaju niposto ovu temu nego neka odu licno da vide kako izgleda 🙂

Kako je krenulo pola srbije ce imati ovaj monitor🙂,sto ne znaci da je los,naprotiv!

Ja sam prezadovoljan posle mesec dana koriscenja. Sve je odlicno u vezi monitora(boje, velicina, dizajn, celokupna slika), jedino ti duhovi se mogu primetiti u bas specificnim situacijama ali nije to nista strasno, ne smeta...

@Nenad22

Da li si kupio Benq G2420HD ili G2420HDB, sem ovih "light benchmark forum duhova" i sl. specificnih primera da li se duhovi stalno vide i u svakodnevnim aktivnosti, office, surfing, filmovi, igre (narocito brze, tipa FPS ili auto trke gde ima jakih kontrasta tipa taman asfalt i svetlo nebo i sl ?

@Nenad22

Da li si kupio Benq G2420HD ili G2420HDB, sem ovih "light benchmark forum duhova" i sl. specificnih primera da li se duhovi stalno vide i u svakodnevnim aktivnosti, office, surfing, filmovi, igre (narocito brze, tipa FPS ili auto trke gde ima jakih kontrasta tipa taman asfalt i svetlo nebo i sl ?

Bre ja ih nigde ne vidoh sem na forumima.

Takodje. Ako ne racunamo testove za monitore gde sam takodje primetio ali u realnom radu nijednom do sada.

@Nenad22

Benq G2420HD. Jako tesko se primete u normalnom radu, gledanju filmova, igrama. Recimo u cod5 nema sanse videti u pes10 kada je jako svetlo malo igraci ostavljaju inverznu senku, ali to je zanemraljivo. Samo kod tih ekstremnih situacija gde je jak kontrast bele i neke druge boje. U filmovima ne primecujem.

U Rezidentu5 se vidi u animacijama , inace ne smeta...

BE verzija ovog monitora uopste nema duhove.

@Pichu

Jel to 100% tacna informacija, tj da li ti imas taj model pa si licno proverio, ili je to "urbana legenda", posto bi ja radije kupio G2420HD zbog prisustva HDMI ulaza koji Benq G2420HDB nema ???

BE verzija ovog monitora uopste nema duhove.

Jeste ali uopste nema ni HDMI ulaz sto je za 17k dinara mozda i malo previse ...
Sto se tice duhova neki ga vide neki ne . Neki ili jednostavno imaju odlican vid ili su totalne cepidlake.

Da li je neko kupio Benq G2420HD iz megastores-a u zadnjih 2-3 dana, tj iz ove nove ture koja im je stigla, da li je na njima isti firmware kao i u strarijim serijama (ovaj sa slike), ili je ubacen novi (koji mozda resava ghosing) ????

Ko ne zna do ovog meni-ja se dolazi drzeci power on i menu tastere istovremeno

img7356.jpg
[/QUOTE]

Poslednja izmena:
G2420HD

Evo kupio sam i ja monitor...prvi utisak je odlican,i kao sto se reklo vec mnogo puta na temi "Monitor je ogroman" 😀

@Kratos: Kupio sam ga juce,evo slike
s2tlsm.jpg

Poslednja izmena:
Evo kupio sam i ja monitor...prvi utisak je odlican,i kao sto se reklo vec mnogo puta na temi "Monitor je ogroman" 😀

@Kratos: Kupio sam ga juce,evo slike
s2tlsm.jpg

Jesi li ga uzeo u megastore elektroniki u Novom Sadu?

Ja sam zvao juce, 16990 din a g2420hdbe je 16330din

A razlika im je u hdmi i zamućenju pri skrolovanju ili ima još neke?

Ono sto je 100% tacno je razlika u hdmi prikljucku, izlazu za slusalice i firmveru. A sad da li je i u ghostingu , *** niko sa sigurnoscu nezna. Mozda ih ja uporedim vec za koji dan.....tacnije sigurno cu da ih uporedim i onda ima i to da bude sa 100% sigurnoscu...

Poslednja izmena:
Juche sam uzeo ovaj monitor i za sada sam ga spojio preko VGA kabla i duhova ima na ovom forumu kad se brzo scroll-uje ali neznam kome to moze da smeta kad ionako tako brzo kad scroll-ujesh nemozesh ujedno i da chitash.
Odledao sam nekoliko serija i tu nisam primetio da ima duhova a bilo je dosta brzih scena u seriji. E sad slova nisu toliko oshtra koliko su bila na starom LG W2241S ali to je verovatno do VGA kabla. Videcu kad uzmem DVI kabal kako ce se monitor ponashati.

E sad imam problem sa servisnim menim ( onim shto se ulazi sa pritiskom na power on + menu ). Hteo sam da vidim koji imam firmware i uspeo sam ali sad kad pritisnem MENU ( bez power on ) uvek mi se pojavi ovaj servisni meni a ne monitorov normalni za podeshavanje.

I ako neko moze da napishe koja podeshavanja kontrasta i boja je stavio poshto ove default bash i nisu neshto...

:wave:

Ja sam malo smanjio plavu posto je za moj ukus malo prenaglasena, to zavisi od vida i ukusa ,to je je za svakog razlicito. 35% osvetljenje, 45 kontrast

Slova mi nisu ostrija na dvi kablu, mada mnogi kazu da njima jesu

?

Ja sam malo smanjio plavu posto je za moj ukus malo prenaglasena, to zavisi od vida i ukusa ,to je je za svakog razlicito. 35% osvetljenje, 45 kontrast

Slova mi nisu ostrija na dvi kablu, mada mnogi kazu da njima jesu

koja su ti podesavanja za boje ?

DVI je obavezan ghosting je smanjen u velikoj meri a bela je puno bolja,ostrina takodje....

Juche sam uzeo ovaj monitor i za sada sam ga spojio preko VGA kabla i duhova ima na ovom forumu kad se brzo scroll-uje ali neznam kome to moze da smeta kad ionako tako brzo kad scroll-ujesh nemozesh ujedno i da chitash.
Odledao sam nekoliko serija i tu nisam primetio da ima duhova a bilo je dosta brzih scena u seriji. E sad slova nisu toliko oshtra koliko su bila na starom LG W2241S ali to je verovatno do VGA kabla. Videcu kad uzmem DVI kabal kako ce se monitor ponashati.

E sad imam problem sa servisnim menim ( onim shto se ulazi sa pritiskom na power on + menu ). Hteo sam da vidim koji imam firmware i uspeo sam ali sad kad pritisnem MENU ( bez power on ) uvek mi se pojavi ovaj servisni meni a ne monitorov normalni za podeshavanje.

I ako neko moze da napishe koja podeshavanja kontrasta i boja je stavio poshto ove default bash i nisu neshto...

:wave:
Pritisni ponovo istu kombinaciju ... Koji ti je firmware? Jesi uzeo hd ili hdbe?

Nazad
Vrh Dno