Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako je neznatno to što ima samo D-sub onda stvarno.
ako G2420HD košta 16k a 2411HD 14.677 onda je G2420HD previše jeftin

nikad nikome ne bih preporučio D-sub monitor

Poslednja izmena:
Firmware...

Ja sam misljenja da cela ova serija koja je dosla u srbiju ima los firmware.
To se desavalo i sa LG serijama monitora, ljudi su se zalili na kvalitet slike LG L204wt i menjali su firmware 1.27 na 1.30.
Koristio sam dva primerka i nisam primetio znacajniju razliku kuci je bio 1.27 a na poslu je bio 1.30 meni ni jedan nije smetao kao sto mi smeta ovaj BenQ.

Drago mi je da ima jos realnih ljud koji primecuju vise nego ocigledne nedostatke ovog monitora.

Mene evo nakon instalacije PES 2010 uzasno nerviraju ti duhovi koji se pojavljuju samo kad je teren svetlozelene boje a nema ih cim je travica tamnozelena.

Stoga sam skoro 100% siguran da im je vise nego potreban novi firmware kako bi radili i pokazali se u boljem svetlu, jedina je mana sto se to moze uraditi uglavnom samo u servisu.

Poslednja izmena:
Ja sam misljenja da cela ova serija koja je dosla u srbiju ima los firmware.
To se desavalo i sa LG serijama monitora, ljudi su se zalili na kvalitet slike LG L204wt i menjali su firmware 1.27 na 1.30.
Koristio sam dva primerka i nisam primetio znacajniju razliku kuci je bio 1.27 a na poslu je bio 1.30 meni ni jedan nije smetao kao sto mi smeta ovaj BenQ.

Drago mi je da ima jos realnih ljud koji primecuju vise nego ocigledne nedostatke ovog monitora.

Mene evo nakon instalacije PES 2010 uzasno nerviraju ti duhovi koji se pojavljuju samo kad je teren svetlozelene boje a nema ih cim je travica tamnozelena.

Stoga sam skoro 100% siguran da im je vise nego potreban novi firmware kako bi radili i pokazali se u boljem svetlu, jedina je mana sto se to moze uraditi uglavnom samo u servisu.

Isti slucaj i sa Dell-ovim 2407 monitorima a kazu i da Samsung 2494 ako se dobro secam ima te probleme a monitor kosta 700 evrica. E to je vec za plakanje.

Poslednja izmena:
Isti slucaj i sa Dell-ovim 2407 monitorima a kazu i da Samsung 2494 ako se dobro secam ima te probleme a monitor kosta 700 evrica. E to je vec za plakanje.

Samsung 2494 kosta neverovatnih 370aud a Dell 2407 upola od sume koju si naveo.
A ovaj BenQ definitivno zahteva novi firmware jer je prosto neverovatno da se na svetloj podlogi uocavaju nedostatci kojih nema na tamnoj podlogi.
I da ti definitivno ne spadas u grupu realnih.

ma nemate frke, taj u metrou je HDA dobro sam ga proverio, samo D-sub na meniju.
osim ako se nije novi pojavio, onda(k) super

Poslednja izmena:
Samsung 2494 kosta neverovatnih 370aud a Dell 2407 upola od sume koju si naveo.
A ovaj BenQ definitivno zahteva novi firmware jer je prosto neverovatno da se na svetloj podlogi uocavaju nedostatci kojih nema na tamnoj podlogi.
I da ti definitivno ne spadas u grupu realnih.

Nisam govorio cenu za Dell vec za Samsung a greska za Samsung je u oznaci. U pitanju je 245T.
Kazes da ne spadam u grupu realnih, ne znam da li si citao moje odgovore kad tako mozes da lupetas.

Definitivno ima duhova na svetloj podlozi,
*** ja koristim benchmark blue temu pa se ne primecuje...

Tek juce sam iso na jedan forum koji je beo i :zgran:
pomislio sam da se kabl izvukao, medjutim...

+1 za novi firmware

Meni stigo sinoc monitor i ja ga za sada prikljucio na D-sub dok mi ne stigne dvi kabl kad sam namestio ona podesavanja od stranu dve pre meni slika super nemam ni duhove ni sta ti ja znam mozda zato sto sam ja prosecan korisnik pa ne zagledam mnogo. Jedino sto u gornjem levom uglu slova ispod ikonica my comp i ikonice do njega kao da malo drhte al to se primeti tek kad se malo skoncentrises.

Podesi pixel phase...

To sto se pojavljuje u PES2010, nazovite me ludim,ali ja definitivno mogu samo da krivim proizvodjaca igrice! 🙂

Dva monitora sam testirao u radnji sa kupcima, preko DVI na 9600GT grafickoj, nisam uspeo da primetim ovaj ghosting slova, kao kod mene, mozda nisam dovojno obratio paznju, ne znam ni ja?

Samo preko DVI i kod mene je jedva primetno, a PES 2010, i na prethodnom monitoru koji sam imao sve verzije igre su imali taj ghosting, dok ostale igre nisu, kao i ovde, pa mi je prosto neverovatno da ispada da je PES serijal, izgleda mi najzahtevnija igra po pitanju panela, ako se samo kod nje to pojavljuje?

Ovaj monitor skoro da nema uopste pozadinskog probijanja svetla, dok garantujem da je to vise izrazeno kod nekog Samsunga koji je jos i skuplji, ili neke druge firme, boje su ovde odliiicneee i ostrina! Dizajn i ergonomija takodje, tasteri isto.

Morate da znate da savrsen monitor ne postoji, ali ko hoce monitor skoro bez mane ima lep EIZO za 1000 evra, pa vi vidite koliko jos morate da doplatite, da bise dobacili do necega cemu mozda ne bi nasli manu.

Za male pare ne moze da se kupi profi monitor.

Poslednja izmena:
To sto se pojavljuje u PES2010, nazovite me ludim,ali ja definitivno mogu samo da krivim proizvodjaca igrice! 🙂

Dva monitora sam testirao u radnji sa kupcima, preko DVI na 9600GT grafickoj, nisam uspeo da primetim ovaj ghosting slova, kao kod mene, mozda nisam dovojno obratio paznju, ne znam ni ja?

Samo preko DVI i kod mene je jedva primetno, a PES 2010, i na prethodnom monitoru koji sam imao sve verzije igre su imali taj ghosting, dok ostale igre nisu, kao i ovde, pa mi je prosto neverovatno da ispada da je PES serijal, izgleda mi najzahtevnija igra po pitanju panela, ako se samo kod nje to pojavljuje?

Ovaj monitor skoro da nema uopste pozadinskog probijanja svetla, dok garantujem da je to vise izrazeno kod nekog Samsunga koji je jos i skuplji, ili neke druge firme, boje su ovde odliiicneee i ostrina! Dizajn i ergonomija takodje, tasteri isto.

Morate da znate da savrsen monitor ne postoji, ali ko hoce monitor skoro bez mane ima lep EIZO za 1000 evra, pa vi vidite koliko jos morate da doplatite, da bise dobacili do necega cemu mozda ne bi nasli manu.

Pa taj inverzni ghosting je prisutan pri odredjenim kombinacijama boja. A za PES je to svetlo nebo + tamni igraci.

Stafi na forumu temu "benchmark light" i nemoj da skrolujesh tockicem,
vec stisni srednji klik i onda kreni da skrolujesh pomeranjem misha.

Sve ce ti biti jasno...

E kad bi samo znao koje su krshine ti izvikani EIZO monitori.
Svojevremeno su ih zigosali kao CAD monitore, a u stvari su kupovali falicne katodne cevi pa su ih kombinovali sa raznim magnetima da bi korigovali devijacije snopa... ali vecina (pogotovu mladja pokolenja) o tome ne znadu nista.

Jedan veliki FUJ na te monitore iz licnog iskustva sa CRT modelima pogotovu sto cu crkavali posle 3-4 godine a stari samsung 753s kupljen daleke 2001 radi i dan danas ko prvog dna (lose ali radi).

I dalje tvrdim da je ova falinka sa duhovima samo do firmwarea, pogotovu sto ga je BenQ deklarisao kao 2ms model.

Inace pomenute duhove sam primetio i na samsung 206BW i totalno se razocarao mada ga koristi kolega a ne ja, ali zato je 204BW skoro savrsen stariji model prikazuje 1600x1200 ima podesavanja gore dole levo desno u krug itd...
Duhova takodje nema na LG-u a ni na Asusu.

P.S. Da li ce mi neko odgovoriti gde se na samom monitoru podesva gama da malo potamnim sliku i dam joj zivopisnije boje, mislim resio sam to kroz katalist ali bih ja da to podesim na samom monitoru.

Poslednja izmena:
Stafi na forumu temu "benchmark light" i nemoj da skrolujesh tockicem,
vec stisni srednji klik i onda kreni da skrolujesh pomeranjem misha.

Sve ce ti biti jasno...

Odavno je meni to jasno oko duhova, pisao sam i ranije o tome. Jednostavno mi sada to ne smeta, valjda sam se navikao. MaliAbner rece da je to do firmvera, i ja tako mislim. Ali takodje mislim da Benq nece popravljati firmver vec ce mozda samo izdati neku novu reviziju monitora. Inace na manjem modelu 2220HD nema ovog inverznog ghostinga.

Ja sam ti napisao za ovaj novi EIZO, znaci TFT, a ne sa katodnim cevkama.

Ja sam ti napisao za ovaj novi EIZO, znaci TFT, a ne sa katodnim cevkama.

Uh, kapiram ja tebe (nije crt nego tft) ali isto tako imam jedno pitanje...
kad te mesar dva put zezne i uvali ti ono sto nisi trazio a platio si mu posteno da li ti opet udjes u njegovu radnju, ja ne.

Uh, kapiram ja tebe (nije crt nego tft) ali isto tako imam jedno pitanje...
kad te mesar dva put zezne i uvali ti ono sto nisi trazio a platio si mu posteno da li ti opet udjes u njegovu radnju, ja ne.

Shvatam te, ali eto, znam recimo neke radnje koje koriste Eizo cevkase, pa su monitori bez premca, verovatno su imali neku losu seriju ili mozda i vise losih serija. Uvek treba pratiti, trenutna desavanja, da je Gigabajt ostao na nivou od pre 3 godine, niko danas ne bi kupovao njihove ploce, a danas su odlicna marka.

E, sad se spremam da odem da kupim neki DVI kabli, za ovaj Benq, da nema ovu manju manu sa slovima, bio bi savrsen, eto sta da se radi. Drugar mi sad preko telefona rece da na njegovom Samsungu, takodje ima ghostinga u PES2010.

Znaci i da ima novi firmware mora servis to da odradi ... ?

Edit:
Ja sa monitor expertom mogu samo da vidim kad je proizveden - 07/2009

Da li ima neka fora kao na samsungu (tipa drzis dugme "menu" ... jos neka kombinacija) i izadje service meni
sa brojem radnih sati, firwerom ....

Edit-edit 😀

Pronashao.... drzite power on + meni 😛

Uostalom kad jednom izadje onda pise u coshku...

Poslednja izmena:
Bravo! Posle toga se pali samo sa 2x meny i gasi sa 1x meny 😉 Naravno dok ne ugasite monitor a do tada ce vam standardni meny biti nedostupan.

Poslednja izmena:
Na mom 931BF,ni na jednoj igri nisam primetio duhove,isto vazi i za PES 2010!

Primetićeš ih kad budeš imao prilike da taj monitor uporediš sa nekim boljim tj. kad budeš kupio drugi i bolji. 😛

Znaci i da ima novi firmware mora servis to da odradi ... ?

Edit:
Ja sa monitor expertom mogu samo da vidim kad je proizveden - 07/2009

Da li ima neka fora kao na samsungu (tipa drzis dugme "menu" ... jos neka kombinacija) i izadje service meni
sa brojem radnih sati, firwerom ....

Edit-edit 😀

Pronashao.... drzite power on + meni 😛

Uostalom kad jednom izadje onda pise u coshku...

a koja je kombinacija dugmica za samsung ?

Da, mislim da je bash tako...

Jel neko imao problema sa mrtvim pixelima?Da li su se pojavljivali nakon par nedelja ili par meseci?
U ovlascenom servisu kazu ovo:
"Postovani;
Garancija za Benq monitor G2420HD je tri godine.Po ISO 13406-2 standardu tri svetla subpixela ili pet tamnih subpixela ili zajedno pet(svetlih i tamnih) su u garanciji.sve preko toga podleze popravci ili zameni monitora."

Zasad nijedan i nemoj da mi ih prizivas... 😛

Nazad
Vrh Dno