Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima li uopste razlike u vezi >?

1) izlaz iz grafe DVI--> DVI-HDMI adapter ---> HDMI kabel na HDMI ulaz monitora

2)izlaz iz grafe DVI--> DVI-HDMI kabel na HDMI ulaz monitora

cemu komplikacija sa DVI-HDMI adapterom, ako se ne dobija nista na kvalitetu posto je prenos u principu isti ?

Da mi ostane cist HDMI kabli za ubuduce, jer ce koliko vidim sve nove ATI graficke imati HDMI izlaz, posle samo lepo sklonim DVI adapter i ubodem HDMI kabli.

i ja sam jurio adapter, ali posto ga nisam nasao po normalnoj ceni uzeo sam DVI-HDMI kabl za 500 din (manje od cene adaptera)

Odlicna cena. Klasican HDMI nisam video za manje od 650 a DVI za manje od 450 din tako da ako uzmemo u obzir i cenu adaptera to je super varijanta i najbolje resenje bez nepotrebnih komplikacija.

1.5 m da ne bude zabune

Juce sam prvi put koristio ovaj monitor i za te pare je po meni odlican. Cak mi je mozda i bolji od mog 226 BW, ima bolje uglove gledanja.

Pošto planiram da kupim g2420 imam jedno pitanje.Mogu li na ovom monitoru da priključim ps3(preko hdmi) i pc(preko dvi) u isto vreme.I da li postoji opcija na monitoru koji će se od ova dva ulaza koristiti ili jedan uređaj mora da bude ugašen.

Ne mora da bude ugasen - samo izaberes ulaz ( DVI ili HDMI )

Jel' ima jos uvek negde ovog monitora po 16000din?

Imas u Megastores Elektroniki meni kum danas bio i kupio.

Pozdrav svima,
Pre dva sata stigoh kući sa novim Benq-om i pročitah sve vaše komentare. Dobila sam ovaj monitor na testiranje na nedelju dana ne bi li se odlučila da li da kupim njega ili neki drugi.
Pošto sam videla komentare na pojavu duhova pri skrolanju, nisam bila lenja i napravila sam jedan snimak i par fotografija. Inače, monitor nije podešavan, apsolutno ništa na njemu nije dirano, znači sve je default. Pri tom ga je grafička kartica odmah prepoznala(NVidia 9600m GT DDR3) i povezan je preko hdmi kabla.
Inače u ovoj prodavnici gde sam ga uzela košta 18.000. dinara.

Poslednja izmena:
Molim nekog da mi objasni kako da podesim color. Kada odem u meni i izaberem picture karticu (koji god da je mode ukljucen) nemam mogucnost da izaberem color, jednostavno ga preskace.

Ako je ukjucen dinamicki rezim onda ne mozes da podeshavas...

Moze li neko da kaze ko je proizvodjac panela koji se ugradjuje u ovaj monitor?

Ja ga uzeo danas u megastorsu u dunavskoj, ljudi su extra pustili me da probam do mile volje, mada nisam imao neki source, sada sam stigao kuci i zakacio ga na vga i extra za tn vrh

Da li je moguce da je slika 5 puta losija preko HDMI nego preko D-Sub. Imam slican problem kao [Saj]ber Kurajber, sa tim sto ga nisam resio kada sam iskljucio overscan. A u medjuvremenu mi je jedan lik ispricao pricu da ne moze HDMI sa graficke da bude primarni input na monitor........BTW kupio sam HDMI-HDMI kabl

Poslednja izmena:
Meni je stari monitor na VGA a ovaj na HDMI ... Kada diže sitem, sve ono što izlazzi, izlazi na starom, ali kada se podigne, sve mi je na novom. Tako da je u neku ruku primarni. Kada isključim stari monitor, računar valjda detektuje šta je uključeno, i signal ide kroz HDMI, i sve mi ide preko HDMI, i startup sekvenca, bios i ostalo..... tako da ako je samo on uključe, to je to...

Meni je stari monitor na VGA a ovaj na HDMI ... Kada diže sitem, sve ono što izlazzi, izlazi na starom, ali kada se podigne, sve mi je na novom. Tako da je u neku ruku primarni. Kada isključim stari monitor, računar valjda detektuje šta je uključeno, i signal ide kroz HDMI, i sve mi ide preko HDMI, i startup sekvenca, bios i ostalo..... tako da ako je samo on uključe, to je to...

A da li ti je preko HDMI-ja slika skroz razvucena do samih ivica monitora ili ne?

Dok ide startup, bios i ostalo, nije . . . to je valjda u nekoj rezoluciji ubi bože, pa bi bilo mnogo defektno za videti . . . već kada uleti u XP, onda je sve OK...

Kada drzim levim tasterom na misu skeoll bar u desnom uglu ekrana i citam recimo ovaj forum, kako povlacim polako, pojavljuje se kao neki lag, iznad ispod slova - teksta, kao da ima iznad recenice i ispod ta ista recenica samo skoro skroz izbledela, nisam to primetio u pocetku, mislim da toga nije bilo, da li mogu da budu drajveri za graficku, ili da probam sa DVI kablom pa da vidim, pixel phase je na 30, znaci vec podesen, a monitor na VGA kablu?

Kada drzim levim tasterom na misu skeoll bar u desnom uglu ekrana i citam recimo ovaj forum, kako povlacim polako, pojavljuje se kao neki lag, iznad ispod slova - teksta, kao da ima iznad recenice i ispod ta ista recenica samo skoro skroz izbledela, nisam to primetio u pocetku, mislim da toga nije bilo, da li mogu da budu drajveri za graficku, ili da probam sa DVI kablom pa da vidim, pixel phase je na 30, znaci vec podesen, a monitor na VGA kablu?

To sto pominjes je najveci problem ovog monitora,evo probaj na ovom site-u http://www.xtremesystems.org/forums/ tu se najvise primeti kad skrolujes gore-dole
pixel phaze mozes da spustis jos dole na nize vrednosti ..al najbolje probaj da sam namestis sa onim EIZO util-om koje je neko postavio par strana unazad

Probala sam sve tri verzije, d-Sub, DVI i HDMI. Definitivno najgora verzija slike, tačnije najmutnija je preko d-Sub-a. Ali interesantno mi je bio to što je slika drastično bolja preko DVI u odnosu na HDMI, i to preko d-Sub - DVI konvertora. Nije mala razlika već drastična, što u oštrini slike, što u kvalitetu boja, što u tzv. javljanju duhova pri skrolu. Pre nego počnete da se nervirate moj vam je predlog da isprobate sve verzije i da se odlučite za najbolju. Ne zaboravite samo da veliku ulogu igra vaša grafička kartica, drajveri za istu (recimo ja sam morala da skidam najnoviji za svoju NVidiu 9600m GT) , drajveri za monitor, ali i kvalitet kabla. Ako ste već kupili nešto što solidno može da radi iskreno vam preporučujem da date još 1500 dinara za dobar kabl. Ovaj monitor uz sve to i eventualnu kalibraciju može imati zavidne rezultate za malo para koliko košta.

To sto pominjes je najveci problem ovog monitora,evo probaj na ovom site-u http://www.xtremesystems.org/forums/ tu se najvise primeti kad skrolujes gore-dole
pixel phaze mozes da spustis jos dole na nize vrednosti ..al najbolje probaj da sam namestis sa onim EIZO util-om koje je neko postavio par strana unazad

Hvala sada cu da potrazim, evo uzeo sam DVI kabl, od drugara na probu, slika je prilicno bolja nego na D-Sub, kablu, odmah se primeti, bez zezanja, i ove pomenute mane skoro i da nema onda, bas moram da se napregnem da bih video ovu pojavu. U stvari sada kako vise gledam ove nus pojave vise i nema, mozda mi ucini ponekad u nekom promilu, ali druga pesma, DVI definitivno za ovaj monitor!

Na ovom sajtu, xtremesistems se dobrano vidi i sa DVI-em ova nus pojava, ali samo dok sam na stranici sa puno tema, kada se otvori neka kao ova gde je text, onda te pojave uopste vise nma, ako se koristi sam scroll na misu, toga nema ni na D-Sub ni na DVI.

Sada kad je monitor na DVI kablu, ne da mi da kontorlisem phase, vec su te komande sive, znaci ne moze da se utice na njih, a phase je na 0?

Takodje dugme za auto opdesavanje, ne funkcionise sada sa DVI?

Poslednja izmena:
Hvala sada cu da potrazim, evo uzeo sam DVI kabl, od drugara na probu, slika je prilicno bolja nego na D-Sub, kablu, odmah se primeti, bez zezanja, i ove pomenute mane skoro i da nema onda, bas moram da se napregnem da bih video ovu pojavu. U stvari sada kako vise gledam ove nus pojave vise i nema, mozda mi ucini ponekad u nekom promilu, ali druga pesma, DVI definitivno za ovaj monitor!

Na ovom sajtu, xtremesistems se dobrano vidi i sa DVI-em ova nus pojava, ali samo dok sam na stranici sa puno tema, kada se otvori neka kao ova gde je text, onda te pojave uopste vise nma, ako se koristi sam scroll na misu, toga nema ni na D-Sub ni na DVI.

Sada kad je monitor na DVI kablu, ne da mi da kontorlisem phase, vec su te komande sive, znaci ne moze da se utice na njih, a phase je na 0?

Takodje dugme za auto opdesavanje, ne funkcionise sada sa DVI?

Kao sto kaze Dzi,sve ovo sto smo pricali u vezi podesavanje vazi ako ti je veza analogna (D-sub),
sa digitalnom DVI vezom nema potrebe za tim ..al nazalost ghosting ostaje mozda malo manje izrazen ..al sve u svemu za 16000din je odlican izbor😉

Kao sto kaze Dzi,sve ovo sto smo pricali u vezi podesavanje vazi ako ti je veza analogna (D-sub),
sa digitalnom DVI vezom nema potrebe za tim ..al nazalost ghosting ostaje mozda malo manje izrazen ..al sve u svemu za 16000din je odlican izbor😉

Ma prezadovoljan sam, monitor za taj novac sa D-Sub,DVI, HDMI konektorima, do skoro je bio nezamisliv! Svuda je izuzetan, filmovi, igre, rad u grafickim programima, jedino, taj ghosting slova kada se misem vuce scroll bar, kod scrollovanja preko tockica toga nema, kao to rekoh.

Evo vratio sam na D-Sub konektor, i slika je i dalje dobra, jedino sto je bela boja ipak potpuno bela preko DVI, a preko D-Suba nije.

Poslednja izmena:
ne znam koja je razlika ali 2411HD ima u metrou za 14.677. razlika bi trebalo da je neznatna. 😱

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno