Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zvao kum da pita u Megastores rekose da nema vise ali da do kraje nedelje stizu i da bi cena trabala da bude nepromenjena ali to nije 100% sigurno(za cenu).

Zvao kum da pita u Megastores rekose da nema vise ali da do kraje nedelje stizu i da bi cena trabala da bude nepromenjena ali to nije 100% sigurno(za cenu).

Akcija traje do 18.10. E sad da li ce nova tura imati novu cenu to je pitanje.

Ne verujem da ce poskupeti, monitor nije nista posebno, sasvim prosecan.
Budzet serija.
U ostalom cena od 16k din mu je realna, samo su cene drugih monitora i prodavnica nerealne.
Al mi kad vidimo "sni(po)nizenje" odma kupujemo 🙂

Inace moram neki dan da odem kuci i napravim drzac za monitor i zvucnike.

Ovo je browsovanje...

Slika nije ispala bash nesto lepa,
al shvatate sushtinu...

Pre neki dan sam otkrio da Mac OS X ima drugacije gama vrednosti od XP-a pa sam konacno namestio sliku na monitoru kakva treba da bude...
Kada je bio 14600 RSD, bio je stvarno best buy,)

Ajd ZMilose, koja podesavanja slike su ti pod XP-om ?

Ne koristim vise win zato sto mi je HDD isparticionisan u GUID ...
Videcu ovih dana da podignem win sa jednog HDD-a koji sam dobio pa cu ti javiti podesavanja 🙂.
http://www.photoshopsupport.com/tutorials/cb/gamma.html
Fazon je sto u Color Utility-ju na Mac OS X mozes podesiti svaku boju ponaosob ( postoji mali test gde se povlace dva slajdera od cega je jedan intenzitet boje a drugi gamma tako da jabuka u sredini odgovara pozadini na testu)
Mislim da bi SRGB preset uz podesen kontrast i brightness na 55 odgovarao na win-u.

Fenomenalno 😉 Posle starog Acer 1916w ovo je prozor u svet. Imam nekoliko 1080p sto filmova sto dokumentaraca i slicnih stvari i tek na 24" vidim kvalitet istog. Zadovoljam sam ostrinom slike, crnom bojom, velicinom (laz je da nije bitna :d )...
U principu, zadovoljan sam monitorom u svakom pogledu.

Sto se tice refresh-a u win-u daje samo 59-60Hz ali u driveru graficke prijavljuje Max reported refresh rate 75Hz. Inace kod LCD-a nije kao kod CRT-a tako da je 60Hz vise nego dosta.

Heheheh, kolega po monitoru od ranije, a evo i od veceras, moram da nabavim DVI kabli, slova mi bas nemaju perfektnu ostrinu kao na Aceru, ali ostalim sam zadovoljan, monitor je sasvim dobar, ali sam ovaj format jednostavno nisam mogao da verujem kako ovo izgleda!

Drugar ima dva monitora 20" i 22" sa klasicnim rezolucija, veceras ni on nije mogo da se nacudi kako ovo deluje?!?!?! Igre izgledaju odlicno, ali filmovi kada se puste, pogotovu BR rip, ili nesto slicno, pa vilice nam se rastegose, ludilo!!! Tv takodje, ja sam prezadovoljan, pogotovu za ove novce i sto mi je eto bukvalno dosao ovaj monitor prilicno neocekivano.

Cackaj malo, ispodesavaj sta treba, od starog Acera je bolji u svakom pogledu.

Cackaj malo, ispodesavaj sta treba, od starog Acera je bolji u svakom pogledu.

Ma covece ovo je ono pravo, koja su ti podesavanja i da li da uzimam sutra DVI kabli, Na sadasnjoj grafici nemam HDMI izlaz, a najradije bih hdmi kabli, no dobro.

Stavio sam osvetljenje na oko 70, contrast na 50, ostrina slova je dosta bolja sada.

Stavi 60/55 boju 94/95/95
i pixel phase ~30

I pogledaj sliku sa ovim iz priloga.
To se inace dobija na disku

Prilozi

Stavi 60/55 boju 94/95/95
i pixel phase ~30

I pogledaj sliku sa ovim iz priloga.
To se inace dobija na disku

Ok, hvala, ja to odmah spakavao u kutiju i odlozio na stranu taj disk i knjizice! 🙂

Sada cu da podesim i pogledam to.

Auuuu, ne mogu da verujem posle ovog pixel phase, slova ostra ko britva!!!! Hvala ti jos jednom, samo jos to programce da pogledam!!!!!

Da li uopste da uzimam DVI kabli?

Pogledao posle ovoga i ovaj Benq test sto si mi dao, boje taman kako treba.

Poslednja izmena:
'greota je terati full HD rezoluciju bez DVI / HDMI konekcije.
Nabavi kabel.

Otvori se za tih 500 dini kupi DVI kabl, al veruj mi da posle podeshavanja phase-a, - nema razlike!

Probaj i ti pa javi...

Edit:
Cak sta vishe, preko DVI kabla ne mogu sad da postavim sliku iz biosa u full screen, vec je manjih dimenjzija.
Dok preko D-sub mogu svaku rezoluciju da podesim kako hocu na auto...

Poslednja izmena:
Otvori se za tih 500 dini kupi DVI kabl, al veruj mi da posle podeshavanja phase-a, - nema razlike!

Probaj i ti pa javi...

Edit:
Cak sta vishe, preko DVI kabla ne mogu sad da postavim sliku iz biosa u full screen, vec je manjih dimenjzija.
Dok preko D-sub mogu svaku rezoluciju da podesim kako hocu na auto...

'Ajde istestiraj ti to jos malo sa DVI kablom pa mi reci, da ne bih kupovao bez veze ako ne treba ili je bolje sa D-Sub? 🙂

'greota je terati full HD rezoluciju bez DVI / HDMI konekcije.
Nabavi kabel.

Ma znam da je greota, ali kod mene u radnji gde radim DVI kabal Gigatech 3m, je 800 dinara, a sada me Avram83, jos pa i zbunio ovime sto je napisao? Ako odlucim da uzmem DVI kabli da li je ovo OK cena za 3m, verovatno je taj od 500 din 1,5 metar? Ili ako su Hama kvalietniji da ih ganjam po Tempu i slicnim mestima?

Poslednja izmena:
evo imam ja vishka bar 3 komada da cu ti jedan ako su pare problem.

edit: sad vidim da si iz nish a, pa ako mozesh nekog da organizujesh

Poslednja izmena:
evo imam ja vishka bar 3 komada da cu ti jedan ako su pare problem.

edit: sad vidim da si iz nish a, pa ako mozesh nekog da organizujesh

Hvala puno u svakom slucaju, cenim tvoj gest, ako se pogodi da nekog koga znam ide u BG, javicu ti se, mada ne verujem, hvala jos jednom.

Svaka čast za gest

Hocu li imati problema sa ovim monitorom, u odnosu na integrisanu grafiku HD3200, na biostar ploci.
Inace monitor benq fp202wa, od 20 incha i 1650x1050 radi najjormalnije, nema sjeckanja.

Koliko je za filmove uopste bitan dvi, da li se primjeti razlika u odnosu na monitore ove velicine ali sa vga, ili je to samo u igrama.

Hvala.

icm profil ?

Aj sad zaintrigiraj pa iznerviraj i mene sutra.
Taman kazem ujutru da kupim DVI-DVI kabl i da ga prebacim najzad na digital,
ionako sam hteo samo preko dvi da ga koristim, al cu sutra morati da kupim i hdmi kabl.
Znaci ne bih ga ni koristio al sad ne mogu da ne znam.

Probaj samo josh da instalirash drivere (cisto da mogu da zaspim 🙂 )

Koji ICM profil koristite u slucaju kada je izlaz iz graficke DVI, a ulaz u monitor HDMI

G2420HDDVI.icm

ili

G2420HDHDMI.icm

meni su boje daleko prirodnije (bela je bela a ne plavkasta ili zuckasta) i slika bolja (ili mi se tako cini) kada koristim prvi icm - G2420HDDVI.icm

Poslednja izmena:
Koji ICM profil koristite u slucaju kada je izlaz iz graficke DVI, a ulaz u monitor HDMI

G2420HDDVI.icm

ili

G2420HDHDMI.icm

meni su boje daleko prirodnije (bela je bela a ne plavkasta ili zuckasta) i slika bolja (ili mi se tako cini) kada koristim prvi icm - G2420HDDVI.icm

ja koristi HDMI,samo taj imam:S: i zadovoljan sam.Možda ne znam za bolje?:d

Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju G2420HDDVI.icm i G2420HDHDMI.icm, mozda je do mene ? :d

DVI-DVI, hteo sam DVI-HDMI al nije imalo...

Jel' dobar potez da uzmem DVI-HDMI adapter, i HDMI kabli, nekako mi deluje kao bolje i isplativije resenje od DVI kabla?

Ima li uopste razlike u vezi >?

1) izlaz iz grafe DVI--> DVI-HDMI adapter ---> HDMI kabel na HDMI ulaz monitora

2)izlaz iz grafe DVI--> DVI-HDMI kabel na HDMI ulaz monitora

cemu komplikacija sa DVI-HDMI adapterom, ako se ne dobija nista na kvalitetu posto je prenos u principu isti ?

Poslednja izmena:
Meni je rečeno da je

DVI - DVI isti što i
HDMI - HDMI a i to je osto što i
kabl DVI - HDMI
a da adapter pravi gubitak, odnosno smetnje odnosno ne znam već šta...

El zna neko sa sigurnoscu gde ima da se pazari ovaj monitor uzeo bih ga u sredu poz

Nazad
Vrh Dno